Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ottob

Medlemmer
  • Innlegg

    145
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    8

Alt skrevet av ottob

  1. @Lavvosolberg Hei. Du kan gjøre det med relestyring. Feks en timer for å styre på tid, og et hygrometer med releutgang. Så kobler du via releer som vist i tegningen øverst. Jeg er på fjelltur i Argentina nå, så vanskelig for meg å tegne et skjema.
  2. Ingen Entso e priser for tiden. Tror grunnen er denne. Virker som det tar lenger tid. Please be informed the Transparency Platform will be under scheduled maintenance on 05.12.2023 at 09:00 CET for a duration of 1 hours. During this time data will not be sent to Subscribers receving data via ECP Subscription channel. https://newtransparency.entsoe.eu/news
  3. Det snek seg inn en liten bug som gjør at priser uten strømstøtte ikke blir flyttet over til neste dag etter midnatt. Dette har ingen praktisk betydning, men det har kommet en oppdatering.
  4. Nå er det releaset en ny versjon, V3.0 som bruker ny strømstøttemodell. Det er også noen andre forbedringer. Viktigst er at det er blitt lettere å sette opp devicer. Du kan nå velge vilken funksjon du vil ha, feks ON_LowPrice, så begrenser dette hvor mange parametere du behøver å forholde deg til (Det har blitt i overkant mange) Kobling til effektlesing fra HS/TibberSeer er også endret så du må kanskje endre oppsett for dette. Forhåpentlig virker det bedre nå, men jeg har ikke mulighet for å teste dette annet enn ved simulering. Meld fra om rusk.
  5. Ca 1,5 år gammelt Selges samlet for 1100. Se FINN-kode: 330527415
  6. Ubrukt. Kr 1100 + frakt Se FINN-kode: 330526630 Selges helst samlet, men det kan jo vurderes.
  7. @Olex Beklager sen oppdatering. Har vært ute å reist lenge og det hadde hopet seg litt opp. Problemet er antagelig at PowerLimit under Power i Config er 0 eller har en lav verdi. (forventet maks forbruk pr time i kWh). Dessverre glemt og dokumentere det. Men denne testen er unødvendig så jeg har fjernet den i neste versjon. Kommer snart en ny versjon med den nye strømstøtten. Har forbedret dokumentasjonen også.
  8. Ser ut som om det kommer noe garbish data av og til. Er muligens bare en melding om dette. Pass på å sette max verdi for forbruk. Husker ikke helt, men står om dette i manualen.
  9. Det er en sikkerhetsmekanisne som slår ril. Er det et sprang eller resett av data i tibber hver time? Jeg er bortreist 2 uker nå så får ikke sjekket nærmere i koden.
  10. @Join Skulle ikke være nødvendig å lage noen device i tillegg til den som PowerControl lager? Når du lager event i HS så søk på device name om du ikke ser den. Og så trenger du kun en IF. Altså ikke noen test på "changes" . Dvs, IF DevMax1 has a value equal to ON AND "Anbefaling Varmtvann.." has a value equal to ON.
  11. @Join Fint du fant ut av det. Du får bare melde fra om det er noen rusk.
  12. @Join og @Asterix Nå er det lagt ut ny versjon 2.0.0.4 Forhåpentligvis fikser dette leseproblem for Tibber. NB. Viser feil til klokken passerer neste hele time. og lagt inn ny parameter for Min devicer: AllLowHours Denne lager ON eventer for AllLowHours antall timer med de laveste prisene for et døgn. Kan brukes i sammen med IgnoreLimit og Timespan Start/End. PowerSupportLimit har ingen virkning. Beklager det tok litt tid, men har vært ute å reist mye.
  13. Hei. Du logger jo denne. Så det jeg er ute etter er hvordan du får forbruk inn i PowerControl? Hvordan er det satt opp? Og med "beregna forbruk", mener du da det estimert forbruk, eller vikelig akkumulert forbruk?
  14. Hei. Hvordan har du satt opp effekt-interfacet mellom PowerControl og HomeSeer/Tibber? Hvilke devicer bruker du?
  15. @Joinhei. Ser it som om det ligget på en kostantverd iom at den starter på ca 2kwh. Skal se på det over helgen.
  16. Tror det er mulig i dag. Det er en Min parameter for minimum on tid. Men det gir kanskje en sammenhengende on periode og det er ikke alltid billigst. Hvis så er kan jeg lage en endring for det. Men nå er jeg på ferie to uker til så får ta det nor jeg kommer hjem.
  17. Takker, der var det noe å ta tak i. Men tror ikke det blir noe før til høsten.
  18. @kolaf Lurte på om du har noe dokumentasjon på API, eller hvor jeg eventuelt kan finne det. Har googlet uten resultat. Vurderer å lage en integrasjon for HomeSeer. Jeg kan ikke Pyton, så det må bli i VB.NET eller C# for min del.
  19. Det er en ting vi alle vet: fruen har alltid rett. Shadowdevicer er enkelt forklart: du lager en max eller min device og legger inn HS ID til den HS-devicen du vil styre, feks temperatur setpunkt. Og legger inn maks og min verdi. Dvs hvilken temperatur du vil ha når PC devicen er off eller on.
  20. @Join Høres bra ut. Se litt på Shadow Devicer i dokumentasjonen. De kan sette setpunkt på termostater direkte, uten at du trenger å lage eventer i HS. Men da kan du ikke ha andre eventer i HS, feks tidsstyring i tillegg for de vil overstyre styring fra PowerControl. Kommer kanskje til å legge inn tids-eventer i PowerControl også for å unngå det problemet. Men det blir neppe før over sommeren.
  21. Ja, kan det. Men det har ikke stor betydning. Blir riktig ved neste hele time. Gjelder kun Tibber hvor man har denne målingen. Prøver å holde logikken mest mulig lik for tibber og POW_U ellers blir det grisete etter hvert. Kan se på det ved neste oppdatering.
  22. Jepp, gjorde det. Lagde en simulator og fant en del rusk. Oppdaterte filer er lagt inn. Det holder å bytte exe fil. Gi gjerne tilbakemelding på hvordan det går. Real life er noe annet enn simuleringer.
  23. Hm. Vanskelig å si. Jeg har endret litt på hvordan AMS leser funker, men lesing fra Tibber har jeg ikke, så vanskelig å teste. Men tror jeg kanskje der det. Kommer tilbake snart...
  24. @espenvpHei. Tror ikke det gjør noe. Når du starter logging vil filen lages. Den brukes som backup for dagens data. Testet dette, og filen lages av seg selv, men katalogen må du lage og legge i setup under logging. Husk \ på slutten av filstien.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.