Gå til innhold
 • Bli medlem

borg1n

Medlemmer
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

borg1n vant dagen sist Januar 21

borg1n hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

24 Excellent

Om borg1n

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. borg1n

  valg av strømmåler

  Jeg tenkte få innstallert strøm/ effekt måler for å måle totalforbruk, montert på inntak i huset. Hva er dagens anbefaling. Jeg ser at Aeotec har flere varianter, f.eks ZW095
 2. Hvordan gjorde du firmware oppgraderingen? (hvilke programmer og prosedyrer brukte du?)
 3. Beklager, har ingen erfaring med bruk av regnsensor med denne. Hadde såpass dårlige erfaringer med regnsensor og Gardenia (det jeg hadde før) at jeg valgte det bort
 4. Jeg bruker selv OpenSprinkler, riktignok ikke den modellen du ser på. Har stått og gått dønn stabilt i ca 15 mnd, mye lettere å programmere enn Gardenia som jeg hadde tidligere der det var hundrevis av knappetrykninger, kjekt å kunne sette på ekstra kjøringer fra HomeSeer eller mobil. Integrasjon mot OpenWeather er jeg ikke 100% sikker på om jeg har satt opp rett, har en følelse av at det er lite justeringer ift fuktig vær (nå har ikke det vært en issue i år dog grunnet tørt vær). Brukte vel ca 2 min å skru enhten fast på veggen, 1t på å kobble til kabler og kobble enheten til mitt trådløse nett, 1t på å lese meg opp på programmering og sette opp programmene initiellt, 30 min på å teste at programmere og kanaler virket, 1t på å lese meg opp på OpenWeather, etablere konto etc, 30 min på å laste ned og installere HS3 plugin. Har vanskelig å se for meg at det finnes et alternativ som er lettere å sette opp.
 5. Ta en titt på OpenSprinkler, jeg mener å huske at det var en del større "bønder" i USA som bruke dette som system. Det integrerer bra med HomeSeer og mot lokale værstasjoner, er enkel og programmere og kan også styres fra egen mobil app.
 6. Enig, skal sende han en mail
 7. Etter restart av HS3 server har jeg måtte slå av og på JowiHue plugin for at enhetene skal bli oppdatert. Om noen kjenner til en bedre "fix" så hadde det vært fint å få en bedre løsning på plass
 8. borg1n

  Rock64

  Bare for info, Har testet ut Rock64 m/ 4GB ram og 32GB emmc disk som alternativ HS3 server. Formålet var å ha noe lite med Raspberry PI form-factor, men som var kraftig nok til å kjøre en større HomeSeer installasjon og der jeg unngår å måtte bruke SD minnekort. The good news: - kjører stabilt med Ubuntu 16.04 LTS som jeg har satt opp - installasjon og oppsett mot SD kort gikk veldig greit - passer fint i Raspberry boks (enclosure) The not so good news: - installasjon og oppsett mot emmc disk var rimelig krøkkete - prøvde å sette opp RaspBee på GPIO portene men da ville ikke maskinen boote, dvs GPIO portene ser ikke ut til å være kompatibel med Raspberry peripherals. (ser det jobbes litt med GPIO bibliotek, men community er noe svak så dette vil nok ta tid) Om noen andre har testet den noe mer ut er det fint om dere sier ifra.
 9. borg1n

  SectorAlarm endret API?

  stupid question: tenkte å sette opp script varianten av "hente status". Setter dere dette opp som periodisk event eller finnes det en bedre måte der alarm status blir pushet til HS3?
 10. borg1n

  Vanningssystemer

  Jeg har 24V AC versjonen. Jeg har kobblet mitt tidligere Gardena 24V AC PSU til denne og driver ventiler og "computer" fra samme PSU. Må igjen si at jeg er veldig godt fornøyd med denne, den har stått og gått i over et år uten at jeg har sett noen driftsforstyrrelser. Interface for programmering og styring i web er bra, integrasjon i HS3 er bra og mobil app er bra (har riktignok hatt noen issues med at IOS app har hengt seg opp på iPhone 7 en par ganger, kan ikke huske at jeg så samme på tidligere iPhone 6)
 11. borg1n

  Styre vanning i hage

  Jeg tar ut innmaten ifm at jeg blåser vannet ut og så setter jeg bare på toppen (uten innmat) til sommeren er tilbake. Jeg har vanningen på automatisk schedule (justerer litt fra sesong til sesong). Gitt at den er kobblet mot OpenWeather så justerer kontrolleren vanningen ift nedbør etc. Jeg har brukt vanning 2x pr uke for plen og daglig for blomsterbed. Om jeg ser behov for ekstra manuell kjøring så er det lett med app på mobil (eller HS3). Jeg var inne på tanken å registerere nedbør, temperatur, soltimer på den ene siden og antall minutter vanning på den andre siden, for derigjennom kunne programmatisk justere tid for vanning, men det ble lagt i skuffen over "interesting science projects with little real value in the practical world".
 12. borg1n

  Tips til ruter/brannmur

  Interessant. Er den satt opp som trådløst access-punkt, dvs firewall, WAN-router, DHCP, wireless access point etc, eller er det "bare" brannvegg og så må du ha egen trådløs router i tillegg?
 13. borg1n

  Styre vanning i hage

  Jeg satte for 10år siden opp et Gardena system med 24V ventiler, PEM slanger og popup-sprinkler og diverse og det har fungert fint i alle år (med mindre tuning). Jeg byttet ifjor ut styringen fra Gardena til OpenSprinkler (se www.opensprinkler.com) ettersom dette integreres med HS3 (egen plugin), har egen app for konfigurering og styring og er lettere å programmere/ styre enn det jeg hadde før og også integrerer mot OpenWeather stasjoner i nabolaget. Slanger, sprinkler etc er noe tilsvarende hva com2 har satt opp, men jeg har brukt Gardena hele veien. Jeg har 6 x 24V ventiler, 3 pop-up sprinklere for vanning av plen (hvert hjørne av hagen) + 3 soner for vanning av blomsterbed. Jeg pleier også å tømme anlegget for vann hver høst med bruk av trykkluft (ungene syns det er kjempefestlig med når vannet blir blåst ut som i en geisyr). I tillegg pleier jeg å lagre pop-up sprinklerene innendørs gjennom vinteren. Om ønskelig kan jeg gi litt mer info om eksakt opplegg og utstyr (bokser etc). Gardena sine bokser og 24V ventiler er av god kvalitet og kan anbefales.
 14. borg1n

  Er Elko ZigBee åpen?

  Okstad, måtte du sette devicene i noen spesiell tilstand? Jeg prøvde å endre settingene på en xiaomi temp/ humidity sensor men jeg får feil på både lesing og skriving ("reading config failed", "writing config failed") Ved nærmere ettersyn tenker jeg det er gitt xiaomi device som ikke støtter rw mode på attributtene (eller at støtten for xiaomi ikke er 100% i deCONZ enda)
 15. borg1n

  Automatisert rullgardin

  Jeg velger å ha et snev av hysterisis for å hindre at skjermene går opp og ned "hele tiden". Jeg skjekker sol og vind neste 3t hver gang jeg tar ned en skjerm og har umiddelbar trigger på vind >10ms.
×