Jump to content

borg1n

Members
 • Content Count

  219
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

borg1n last won the day on June 10 2019

borg1n had the most liked content!

Community Reputation

45 Excellent

About borg1n

 • Rank
  Member

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du finner endel tester/ reviews på youtube, bl.a denne fra "The Hook Up" som har laget en bra guide på kamera-oppsett med motion detection (jeg fant mye hjelp i den guiden). Selv er jeg spent på Wyze-3 som kommer i desember
 2. Jeg har ikke gjort noe annet enn å legge det til som "temperatureSensor" med rikig referenceID og da kom den rett inn. "accessories":[ { "name": "Ute", "ref": 1519, "type": "TemperatureSensor", "temperatureUnit": "C" },
 3. Jeg har tidligere (før HS4 oppgradering) hatt sync'ing av tilstand på tvers av HS3-hjemme og HS3-hytta. F.eks. "precense detection". Mener å huske at det fungerte ok. Da hadde jeg lesign/ skriving av tilstand på en device hjemme mappet mot tilsvarende device på hytta slik at endringer hjemme ble propagert til hytta, og vise-versa. Såvidt jeg husker fungerte det. Jeg hadde ikke egne eventer for skriving/ lesing. Etter HS4 har jeg ikke satt opp MQTT igjen, har egentlig ikke noe sterkt behov for det nå og har mer lyst å teste ut bruk av Node-Red med Node-Red plugins.
 4. Ja det skal gå, du må ta imot event fra din Aquara ZigBee device og sende en "port open" event til din z-wave smart-implant.
 5. relatert. Mulig det var en "cold start" problematikk hos meg, men når jeg valgte tilsvarende config med "lytt til alt" så gikk CPU bruken i taket. Ser du det samme hos deg?
 6. Du trenger litt lavspenningskabler, f.eks. trådene i en ethernet kabel. Out1 og out2 ledninger skrues fast i terminalene på smart-implant og kobbles til portåpner. GND og P kablene til smart implant kan gjerne kobbles til GND og 24V på portåpner (du må gjerne forlenge de ledningene) Kablene for IN1 og IN2 (forlenges) og kobbles til terminalene på bryter Alt er lavspenning og kan utføres av deg selv. Rent praktisk har jeg selv valgt å trekke en ethernet-kabel fra portåpner til stedet jeg har bryteren og plassere bryter og smart impant sammen. Jeg
 7. Finner du ikke noe på finn.no (sikkert mange som skifter ut panelovner til smartere varianter)
 8. Jeg tenker vel at om du ønsker å sjekke om PI3 har ustabilt wifi-nett så finnes det bedre steder på nettet å sjekke det enn her (sorry guys). Gjør noen Google søk (begresent til siste år) og se om det er mange som sliter med det. Jeg ville bli overrasket om det er et problem, men det kan vel evt tenkes at noen wifi-rutere er sensitive for wifi-klienter som er statisk oppkobblet over lengre tid. Vil tro at evt problemer kan løses med regelmessig reboot.
 9. Jeg er ikke veldig imponenert av HomeSeer Mobile, ser ut som nok et produkt laget av ingeniører for ingeniører. HSTouch vil ha samme svakhet ettersom jeg også er ingeniør. I savnet av noe som er laget av designere bruker jeg foreløpig HomeKit/HomeBridge for kone og barn.
 10. Jeg har tatt overgangen til HS4 og det har gått overraskende smertefritt, dvs ingen problemer så langt. Har kjørt på HS4 is 3 uker nå og har bare positive erfarringer så langt. Det eneste jeg hengte meg opp i var at MQTT brukte veldig mye CPU, men det ser ut til å være uavhengig av HS4 (jeg oppdaterte til Ubuntu 20.04 og nyerere mono etc som del av prosessen)
 11. Robert Kristensen hos http://elbilhjelpen.no/ er flink på Zappi. En liten korrigering på hva jeg sa tidligere. Man kan bruke eSense kontaktene i boksen for å fjernstyre. Først enabler man eSense, så kobbler man 220V på eSense kontaktene for å slå på laderen (dvs bruker en 220V bryter). Bruk av forskjellige motstander for ulike ladehastigheter var nok noe jeg husker fra en annen lader (tror jeg). Jeg tror ikke de har noe åpent API, men de har et brukerforum på http://myenergi.info/ der du kanskje finner noe relevant.
 12. Jeg har en Zappi lader som iflg manualet kan settes opp slik som jeg tror du ønsker (jeg vurderte å gjøre det). Den har et kontakt-punkt der man kan kobble til en kontakt slik at om kontakten er på så er ladingen slått på, om kontakten er av så er ladingen slått av. Om jeg husker rett så kan man også kobble til ulike motstander på denne kontakten slik at man kan styre hvilken lademodus som brukes (Boost, Eco, Av etc). Jeg tenkte kobble en Fibaro smart implant e.l. til den, men det ble med tanken.... Dersom dette er av interesse (hva du prøver få til) så kan jeg sjekke litt nærmere
 13. skal prøve imorgen når det er lyst igjen, orker ikke styre med det i halvmørke
 14. Ja det var det jeg trodde og. Har prøvd med exclude/ include syklus, det hjalp ingenting. Har de kanskje endret på kontaktene for temp-sensorene?
 15. Jeg lurer på om jeg prøver på noe umulig her, kanskje noen av dere vet. Jeg hadde en smart impant som jeg kobblet opp mot garasjeporten for å kunne åpne/ lukke den remote. Det fungerte bra. Så fant jeg ut at jeg skulle prøve å kobble 3 stk temp sensorer på den samme, men den ville ikke finne de - de dukket ikke opp. Så prøvde jeg en Universal Binary enhet jeg hadde liggende, og den fant de 3 temp sensorene helt fint, men på den før jeg ikke til å fjernstyre output-1 slik at jeg kan lukke garasjeporten. Er det mulig å få enten smart implant eller universal binary enhet
×
×
 • Create New...