Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

borg1n

Medlemmer
  • Innlegg

    303
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

borg1n vant dagen sist 29. februar

borg1n hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

borg1n sine prestasjoner

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Dedikert Sjeldent

Nylige merker

71

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dette er ca hva jeg gjorde 1. sudo mkdir /opt/homely-mqtt 2. sudo mkdir /opt/homely-mqtt/config 3. cd /opt/homely-mqtt 4. lage filen docker-compose.yml med følgende innhold version: '3.9' services: homely-mqtt: image: yusijs/homely-mqtt:latest container_name: homely-mqtt restart: unless-stopped environment: - TZ=Europe/Oslo volumes: - /opt/homely-mqtt/config/:/app/dist/config 5. lage filen conf/local.yml med innhold som angitt på github siden 6. kjør kommando: sudo docker-compose up -d (den vil gjerne feile, pga env variabler som ikke er satt, men det er greit) 7. gå til portainer, <ip addresse>:9000, gå til homely-mqtt docker, velg advanced edit, legg til env variabler, deploy denne og da skal det virke (husk å definere mqtt riktig og enable den i local.yml filen)
  2. Jeg opplevde det samme. Jeg hadde en tidlig integrasjon installert som sluttet å virke, og passet da anledningen å gå over til docker-compose varianten som etter 5-10 minutters arbeide kom opp og alt ser ut til å virke veldig bra.
  3. Prøv å sjekk denne guiden https://www.themoderncoder.com/openvpn-installation-and-debugging-raspberry-pi/ FYI, det ser ut tii at det er flere som sliter med det samme, Google: raspberry openvpn restart when connection drops logs
  4. 2 ting å vurdere, 1) du vet at du kan sette din Hytte-router opp som VPN-server, så la din EdgeRouter kobble seg mot den som klient, konfigurere de slik at du har en 2-veis VPN tunnel. Da kan din RPI på hytta addressere hvilken som helst IP-addresse på begge subnet. 2) Om din router på hytta bruker 4G nett så kan det fort være at det er der problemet ligger, at du har korte midlertidige drop-outs på 4G nettet. Men om du sier at OpenVPN kjører stabilt fra andre maskiner på hytta di så er det ikke der problemet ligger. Jeg kjenner ikke til oppsettet ditt og hvordan evt feil manifesterer seg, men jeg vil tro at enten krasjer din OpenVPN klient slik at du kan se feil ved at prosessen feiler og da kan ha en automatisk omstart, eller så skrives det noe på loggen som du kan bruke for å se at linken har feilet, som du kan bruke for å trigge en omstart.
  5. Hvilke routere har du hjemme og på hytta? De fleste (alle?) routere støtter flere typer VPN og etter å ha prøvd flere forskjellige alternativer har jeg nå satt opp en OpenVPN tunnel mellom mine 2 Asus routere og den har fungert stabilt og fint over mange måneder nå.
  6. Jeg har 2 stk 3+ som jeg selger for 300,- pr stk om du er interessert (inkl. boks, SD kort, lader)
  7. Om den er tildelt samme IP addresse som din gamle maskin så skulle den det. Jeg mener å huske at jeg har hatt litt samme type problem tidligere når jeg brukte DuckDNS (jeg bruker cloudflare nå). Det jeg ville gjort er: 1. Forsikre meg om at IP addressen tildelt ny maskin er den jeg tror 2. Sjekke at port mapping i firewall/ router er satt riktig 3. Prøve nå HA fra ekstern maskin med WAN-IPaddr:port (som mappet i FW) - om det virker så vet du at problemet er DNS (Duck-DNS) relatert - om det ikke virker så har du kanskje behov for å legge inn en ny IP address som trusted_proxies i din HA Lokal pålogging kan settes slik at den fortsetter å virke når du bruker ekstern
  8. Prøv å gå rett på IP addressen som den nye installasjonen har fått av router (ikke gå via ekstern duckdns eller annet). Om det ikke virker, prøv å logge på maskin vha ssh for å sjekke at maskinen har bootet og prosessene kjører Sorry, jeg leste deg vel kanskje feil og at intern pålogging virker, dvs det er kun ekstern som ikke virker. Er port-mapping i firewall/ router satt riktig?
  9. Jeg tror kanskje du må si litt mer om hva dette er. Hva er i andre enden av ledningen. Er det direkte til en motor eller er det noe mer "intelligent"? Og finnes det noen annen styring type trådløs? Eller er dette en impulsbryter med 3 eller 4 ledere kobblet til noe annet (f.eks er opp og ned bryter bare en impuls kortslutning av 2 ledere)
  10. De handterte betaling for import til Norge, jeg fikk alt fiks-ferdig av de
  11. Jeg klarer meg fint med 1 disk, erfaringsmessig så ryker power-supply før SSD.
  12. Om du bare skal kjøre Homeassistant på den er det mer enn nok, jeg vil tro at 32GB er en grei størrelse for HA (iallefall slik jeg kjører det)
  13. Jeg har satt opp litt ymse de siste 3-4 mnd; docker, portainer, Ubuntu, Debian, proxmox, 3 forskjellige VM miljøer, windows. Jeg tror at jeg har fått en ny favoritt med proxmox. Jeg ble veldig positivt overrasket over hvor lett den var å sette opp, spesiellt om man bruker installation scripts som finnes for ganske mye. F.eks. å sette opp en ubuntu server med docker miljø og så installere frigate etc tok meg en par dager (noen timer her, noen timer der). Å sette opp det samme med proxmox server med homeassistant og frigate tok meg neppe mer enn 2t totalt (men da kopierte jeg riktignok det meste av config filer for frigate). Om du skulle ønske å teste HA-VM på proxmod er dette i store trekke hva du må gjøre: 1. Last ned proxmomx image og bruk Etcher (eller tilsvarende for å lage bootable image på en USB stick) 2. Sett USB i PC, reboot, gå inn i bootmeny (F10 på de fleste maskiner), velg å boote fra USB 3. Kjør installasjon (velg advanced mode for å sette riktig minne/ disk) 4. Log inn på proxmox web-server (port 8006) med bruker/ passord du har satt 5. Gå inn i console og kjør script for installasjon av Homeassistant VM, svar på relevante installasjons-spm 6. Sjekk at HA er satt til start on boot og har privileged mode for tilgang til USB devices 7. Når din HA VM kjører kan du kjøre restore til det image du har tatt backup av (alt dette gjør du på drøyt 30 min, + tid for plundring)
  14. Riktig. Det mest vanlige er for å bygge router eller firewall (type pfsense), men det kan også brukes for å ha egne porter per VM, f.eks om du har behov for reservert eller mer kapasitet for en tjeneste. iKoolCore har riktignok 2 typer, en med 4 nettverksporter og en annen NUC variant med bare 1.
  15. Akkurat nå brukes den som "bokstøtte", jeg har installert Proxmox og har en win11 lisens som er aktiv der, men ellers ingenting. Jeg skulle egentlig kjøre Frigate eller BlueIris på den, men Frigate (med 3 kamera) kjører så bra og effektivt på min Rock5a (med Coral) at jeg ikke trengte sette det opp på iKoolCore maskinen. Akkurat nå kjører min Rock5a Docker med Frigate (3 kamera), MQTT, NodeRed, MariaDB, HomeAssistant, ESPHome, Portainer, Cloudflare etc og såvidt jeg kan se ligger lasten på ca 25% av total CPU og Inference speed for Frigate er under 10ms.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.