Gå til innhold
 • Bli medlem

borg1n

Medlemmer
 • Innholdsteller

  113
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

borg1n vant dagen sist Januar 21

borg1n hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

24 Excellent

Om borg1n

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. borg1n

  Problem med nettverk på server

  Sjekket for driver og bios oppdateringer?
 2. borg1n

  Beste løsning for dimming av lys

  Jeg har prøvd både Fibaro Dimmer 2 og ELKO RF og holder en liten knapp på ELKO (nb. jeg har ikke prøvd ELKO i mer enn ca 1mnd). I tillegg støtter ELKO 2-polet brudd og har kanskje litt bedre WAF (med dreiehjul).
 3. borg1n

  Er Elko ZigBee åpen?

  FYI, ramlet over denne tråden, litt samme følelse som jeg har. ZigBee virker raskt og stabilt så langt, og Xiaomi Aqara sensorene er enkle, billige og bra. ELKO dimmerene virker også stabilt så langt (bortsett fra den mindre issuen med at jeg ikke kan gå fra AV til nivå 100, men må gå AV -> PÅ --> 100) https://forums.homeseer.com/forum/lighting-primary-technology-plug-ins/lighting-primary-technology-discussion/jowihue-w-vuyk/1257459-zigbee-is-great
 4. borg1n

  Er Elko ZigBee åpen?

  Endte opp med å gå hele veien tilbake med full re-installering av JowiHue plugin, sletting av DBs etc. Da fikk jeg det tilbake, det nyttet ikke å slette devices eller restarte plugin, og sletting av DB likte ikke JowiHue plugin. Phoscon app og ConBee har forøvrig virket bra hele veien.
 5. borg1n

  Dimmer til to-pols spotter på bad

  I tilfelle det ikke allerede er sagt...Elko sine zigbee dimmere støtter både 1-pols og 2-pols brudd og kan således bruker på baderom/ våtrom uten annen 2-pols bryter i tillegg (tror jeg)
 6. borg1n

  Er Elko ZigBee åpen?

  Fikk plutselig et annet problem. Etter oppgradering til siste JowiHue (2.0.2.8) ser det ut til at alle dimmerene har mistet "slider". Det virker i Phoscon så det er åpenbart relatert til JowiHue. Noen andre som har opplevd dette?
 7. borg1n

  Er Elko ZigBee åpen?

  Interessant, skal prøve å teste det. Kan ikke huske å ha sett det samme med fibaro dimmerene.
 8. borg1n

  Er Elko ZigBee åpen?

  Jeg tror ikke det, jeg har prøvd å teste litt ymse. Jeg tenker jeg ender opp å gjøre det samme som deg, først ON og deretter dimmerverdi. Det gjør det imidlertid litt uegnet for å f.eks slå på "nattlys" om noe skal opp på do midt på natta. Men uansett veldig fint å få bekreftet at det ikke er jeg som gjør noe feil. Skal prøve å få meldt det inn til deCONZ
 9. borg1n

  Er Elko ZigBee åpen?

  Jeg har nå kjørt 2 Elko dimmere i en periode, og det virker stort sett greit. På den positive siden ser det ut til å være stabilt, og jeg har inntrykk av at de er raskere enn Fibaro sine dimmere. Med Elko opplever jeg at endringene skjer umiddelbart etter at jeg trykker kommando i HS3 og oppdateringene til HS3 status er også tilnærmet umiddelbare etter at kommando er kjørt, enten fra HS3 web eller fra bryteren selv. Jeg har imidlertid oppdaget et lite problem som jeg ønsker å sjekke om noen andre har sett. Dersom jeg endrer innstilling fra AV til en dimmerverdi så må jeg gjerne sette en noe høy verdi for at bryteren skal slå seg på. F.eks. 150 eller mer. I tillegg så opplever jeg at verdien endrer seg fra gang til gang, noen ganger er 130 nok, andre ganger 150, noen ganger igjen 200. Jeg testet dette med Phoscon også og det er akkurat det samme der. Noen ganger virker 10%, andre ganger må jeg helt opp på 60% for at lysene skal gå på. Jeg kjører med ConBee, versjon 2.05.39 (firmware 26190500) datert 22/9/2018. Er dette noe andre har opplevd?
 10. borg1n

  HS3 skrive event til annen HS3 instans

  Gjorde som dere anbefalte, installerte MQTT server (Mosquitto) og mcsMQTT plugin og det fungerer strålende. Var overraskende lett å få satt opp og er lett å konfigurere/ bruke. Anbefales!
 11. borg1n

  HS3 skrive event til annen HS3 instans

  Jeg stoler ikke på at Internett til hytta har høy nok tilgjengelighet. Med tid og stunder blir vel også det bra, men foreløpig foretrekker jeg å ha en lokal maskin stående på hytta som styrer lys, varme, alarm...
 12. Jeg har 2 HS3 instanser kjørende på samme subnett (en hjemme + 1 på hytta). Hva er enkleste måte for at en Event trigger på en av instansene kan oppdatere tilstanden på den andre instansen. Jeg tenker vel at script+json call er enklest, men har noen av dere et eksempel liggende? Jeg antar vel egentlig at MQTT er den riktige måten, men det føles litt "overkill".
 13. borg1n

  RXFTRX433e på Linux

  La til brukeren i dialout gruppa og da virket det, thanks ZoRaC
 14. borg1n

  RXFTRX433e på Linux

  Jeg kjører Ubuntu 18.04. Bruker "homeseer" er medlem av "homeseer sudo docker" homeseer@Rock64-Oslo:~$ groups homeseer sudo docker Ref driver, er det 2 sett med drivere hvorav bare den ene (FTDI driver) er integrert med linux kjernen? Skal det likevel installeres en D2XX driver?
 15. borg1n

  RXFTRX433e på Linux

  Ifølge websiden skal det ikke behøves ettersom driver er integrert i linux fra og med Ubuntu 11.10. Jeg kjører Ubuntu 18.04. Har også sjekket via dmesg | grep FTDI [ 5.318456] usbserial: USB Serial support registered for FTDI USB Serial Device [79843.755117] ftdi_sio 4-1:1.0: FTDI USB Serial Device converter detected [79843.756513] usb 4-1: FTDI USB Serial Device converter now attached to ttyUSB1 Har også sjekket via ls -l /dev/ttyUSB* crw-rw---- 1 root dialout 188, 0 Nov 2 13:31 /dev/ttyUSB0 crw-rw---- 1 root dialout 188, 1 Nov 3 12:01 /dev/ttyUSB1 Såvidt jeg kan se ser alt riktig ut der, men noe mangler åpenbart. Er det noe som må installeres og kjøres via mono?
×