Gå til innhold

borg1n

Medlemmer
 • Innholdsteller

  84
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

borg1n vant dagen sist Januar 21

borg1n hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

23 Excellent

Om borg1n

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer
 1. Enig, skal sende han en mail
 2. Etter restart av HS3 server har jeg måtte slå av og på JowiHue plugin for at enhetene skal bli oppdatert. Om noen kjenner til en bedre "fix" så hadde det vært fint å få en bedre løsning på plass
 3. Rock64

  Bare for info, Har testet ut Rock64 m/ 4GB ram og 32GB emmc disk som alternativ HS3 server. Formålet var å ha noe lite med Raspberry PI form-factor, men som var kraftig nok til å kjøre en større HomeSeer installasjon og der jeg unngår å måtte bruke SD minnekort. The good news: - kjører stabilt med Ubuntu 16.04 LTS som jeg har satt opp - installasjon og oppsett mot SD kort gikk veldig greit - passer fint i Raspberry boks (enclosure) The not so good news: - installasjon og oppsett mot emmc disk var rimelig krøkkete - prøvde å sette opp RaspBee på GPIO portene men da ville ikke maskinen boote, dvs GPIO portene ser ikke ut til å være kompatibel med Raspberry peripherals. (ser det jobbes litt med GPIO bibliotek, men community er noe svak så dette vil nok ta tid) Om noen andre har testet den noe mer ut er det fint om dere sier ifra.
 4. SectorAlarm endret API?

  stupid question: tenkte å sette opp script varianten av "hente status". Setter dere dette opp som periodisk event eller finnes det en bedre måte der alarm status blir pushet til HS3?
 5. Vanningssystemer

  Jeg har 24V AC versjonen. Jeg har kobblet mitt tidligere Gardena 24V AC PSU til denne og driver ventiler og "computer" fra samme PSU. Må igjen si at jeg er veldig godt fornøyd med denne, den har stått og gått i over et år uten at jeg har sett noen driftsforstyrrelser. Interface for programmering og styring i web er bra, integrasjon i HS3 er bra og mobil app er bra (har riktignok hatt noen issues med at IOS app har hengt seg opp på iPhone 7 en par ganger, kan ikke huske at jeg så samme på tidligere iPhone 6)
 6. Styre vanning i hage

  Jeg tar ut innmaten ifm at jeg blåser vannet ut og så setter jeg bare på toppen (uten innmat) til sommeren er tilbake. Jeg har vanningen på automatisk schedule (justerer litt fra sesong til sesong). Gitt at den er kobblet mot OpenWeather så justerer kontrolleren vanningen ift nedbør etc. Jeg har brukt vanning 2x pr uke for plen og daglig for blomsterbed. Om jeg ser behov for ekstra manuell kjøring så er det lett med app på mobil (eller HS3). Jeg var inne på tanken å registerere nedbør, temperatur, soltimer på den ene siden og antall minutter vanning på den andre siden, for derigjennom kunne programmatisk justere tid for vanning, men det ble lagt i skuffen over "interesting science projects with little real value in the practical world".
 7. Tips til ruter/brannmur

  Interessant. Er den satt opp som trådløst access-punkt, dvs firewall, WAN-router, DHCP, wireless access point etc, eller er det "bare" brannvegg og så må du ha egen trådløs router i tillegg?
 8. Styre vanning i hage

  Jeg satte for 10år siden opp et Gardena system med 24V ventiler, PEM slanger og popup-sprinkler og diverse og det har fungert fint i alle år (med mindre tuning). Jeg byttet ifjor ut styringen fra Gardena til OpenSprinkler (se www.opensprinkler.com) ettersom dette integreres med HS3 (egen plugin), har egen app for konfigurering og styring og er lettere å programmere/ styre enn det jeg hadde før og også integrerer mot OpenWeather stasjoner i nabolaget. Slanger, sprinkler etc er noe tilsvarende hva com2 har satt opp, men jeg har brukt Gardena hele veien. Jeg har 6 x 24V ventiler, 3 pop-up sprinklere for vanning av plen (hvert hjørne av hagen) + 3 soner for vanning av blomsterbed. Jeg pleier også å tømme anlegget for vann hver høst med bruk av trykkluft (ungene syns det er kjempefestlig med når vannet blir blåst ut som i en geisyr). I tillegg pleier jeg å lagre pop-up sprinklerene innendørs gjennom vinteren. Om ønskelig kan jeg gi litt mer info om eksakt opplegg og utstyr (bokser etc). Gardena sine bokser og 24V ventiler er av god kvalitet og kan anbefales.
 9. Er Elko ZigBee åpen?

  Okstad, måtte du sette devicene i noen spesiell tilstand? Jeg prøvde å endre settingene på en xiaomi temp/ humidity sensor men jeg får feil på både lesing og skriving ("reading config failed", "writing config failed") Ved nærmere ettersyn tenker jeg det er gitt xiaomi device som ikke støtter rw mode på attributtene (eller at støtten for xiaomi ikke er 100% i deCONZ enda)
 10. Automatisert rullgardin

  Jeg velger å ha et snev av hysterisis for å hindre at skjermene går opp og ned "hele tiden". Jeg skjekker sol og vind neste 3t hver gang jeg tar ned en skjerm og har umiddelbar trigger på vind >10ms.
 11. Automatisert rullgardin

  Jeg har brukt dette oppsettet for å kontrollere våre solskjermer og det har fungert helt feilfritt i snart 2 år (dvs regler i HS3 styrer opp/ ned/ stopp for solskjermer). Jeg har ikke opplevd at tilstand har blitt feil (signaler har blitt mistet), men det henger nok sammen med at jeg har tilstrekkelig bra signalstyrke og at det ikke er andre sendere (eller støy) i området som ødelegger for meg (det sagt så er det nok av trådløse sendere i "nabolaget"). Det er helt genialt at skjermene går opp/ ned ift soloppgang og solnedgang og tid på dagen, det er genialt at noen solskjermer bare går ned 80% og stopper på samme sted hver gang, det er betryggende at solskjermene går opp om været blir dårlig etc. Den eneste gangen jeg trodde det ikke virket var når det var sol på morgenen og skjermene ikke gikk ned fordi det var meldt kraftig vind 2t senere.
 12. Event Updates mellom HS3 installasjoner

  Vet du om det fungerer bra med mange fences, eller spiser det mye batteri om man bruker mange fences i Geofency?
 13. Event Updates mellom HS3 installasjoner

  Takk for info, Jeg holder på å teste ut Geofency, men som påpekt av andre kan man bare gi notifikasjon til en URL pr lokasjon. Det ser imidlertid ut som at man kan sette opp 2 entries per lokasjon (dvs kopier) der hver sender notifikasjon til ulike steder. Alternativ kan jeg gjøre som ZoRaC nevner, ha et php script på nginx proxy'en som sender kopi. Apropo det, så tar jeg gjerne imot en kopi av scriptet ditt ZoRaC. edit: ble visst overlap med svaret fra Gizmo. Prøver samtidig å teste ut iCloud, men akkurat nå ser det ut som at Geofency fungerer hakket bedre for meg.
 14. Jeg har 2 HS3 installasjoner, 1 på hytta og 1 hjemme. Jeg har satt opp PHLocation tracking hjemme og ønsker å ha tilsvarende event updates for hytte installasjonen når jeg skifter posisjon. Er det best å da ha 2 uavhengige installasjoner som poller for location update eller er det bedre at den ene installasjonen sender event updates til den andre? Dersom det siste, er det noen som har en oppskrift på hvordan jeg får en event på en av HS3 installasjonen til å trigge en update på den andre?
 15. Temperaturmåler til utendørs bruk

  Jeg bruker disse Viking sensorene både i Oslo og på hytta på fjellet. Har brukt de i 3 år uten noen problemer, de funker fint iallefall ned til -25. https://www.aliexpress.com/item/Brand-New-433MHz-Digital-Wireless-Indoor-Outdoor-Thermometer-Clock-Wireless-Weather-Station-Clock-For-Home-Garden/32295283260.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.Rlg5if
×