Jump to content

aarpi3

Members
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

aarpi3 last won the day on August 29 2020

aarpi3 had the most liked content!

Community Reputation

23 Excellent

About aarpi3

 • Rank
  Member

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Recent Profile Visitors

407 profile views
 1. Har lagt til virtuelle devicer for fridager (både i dag og i morgen) vis Fridager.vb. Så jeg det finnes muligheten til å lage eventer, problemet mitt er oversikten. Med 25 (ulike dager og ulike tider) eventer per lys så blir det vanskelig. Så fin masket syring blir selvfølgelig bare tull, men jeg mister oversikten lenge før dette. Kanskje Easytrigger eller cps-scenemaster er en del av løsningen? Eller har jeg misforstått noe?
 2. Bare for å komplisere det hele. Hvordan gjør en det med ulike ukedager? Det blir mange ulike kombinasjoner med bevegelse, MDEN og i dag: jobb - i morgen: jobb i dag: jobb - i morgen: fri i dag: fri - i morgen: fri i dag: fri - i morgen: jobb Borte Antall eventer per tidsperiode og type dag blir fort veldig mange å holde styr på. Pluss at jeg (les: noen jeg bor sammen med) ønsker ulike MDEN tider for ulike rom f.eks. morgenen starter før på badet enn i gangen. (Har et soverom som blir sjenert av lyset i gangen) Jeg må vel lære meg å
 3. Jeg fikk akkurat svar fra Namron Har vel bare Fint med reklamasjon på bryter, men på fast installasjon er jo ikke det like lett. Også hadde jeg vist ikke to faser i bryter så da er vel utvalget begrenset.
 4. Har en i zigbee også, og ikke helt fornøyd med zigbee systemet (mitt). Den er koblet til HUE bridge og pull basert til HS4. Har lyst på z-wave for hovedlys. -- edit: feil ord på feil plass
 5. Fant du ut om det kun er polling med HS sin Zigbee plugin?
 6. Har ikke testet selv, men Ubiquiti UniFi Doorbell drives vel helt lokalt uten abb. Men en må jo a et Unifi system alt ellers blir det en veldig dyr ringeklokke.
 7. Er det kommet en løsning for å bidra til drift? --
 8. Ja, har opplevd noen ganger at HS4 har stoppet opp litt uten grunn. Sist gang var at den det lå en oppdatering (av HS) klar til å kjøres. Har ikke fått den helt "rock solid" følelsen av HS4 enda. --
 9. Er det noen som har funnet ut at tilbakemeldinger fra Namron Z-wave dimmer? Har en jeg sliter veldig med, og tror jeg har vært gjennom de fleste tips i tråden.
 10. Ja, LoraWan protokollen funker på alle ISM bånd (bla 433, 868, 2400). Mest brukte i Norge er på 868MHz. Det er mange ulike (properitære) industrielle protokoller som bruker 868MHz. Fordelen er vel større båndbredde, og muligens lavere sendetid på bekostning av noe mindre rekkevidde. Også er det historisk mindre forstyrrelser enn i 433MHz. Rekkevidden er uansett ikke noe problem. Jeg har en 868MHz lora temp sensor inne i kjøleskapet som funker fint. Og frilufts "rekord" på over 20km. Om kommunikasjonen er en eller toveis har med protokollen å gjøre ikke frekvensen, meg bekjent. --
 11. Spent på hva han sier. Jeg satte opp en enkel Wemos med noen led og klarte å reprodusere loopen du snakker om med en non-plugin device. Dvs. jeg laget devicen først så koblet til topic. Men med samme enhet men som device laget via mscMQTT så fikk jeg ikke noe loop da jeg satte verdier i HS.
 12. Ikke på en non-plugin device. På en plugin device så er det enkelt.
 13. hmm... ser ikke noe galt jeg heller. Jeg hadde et tilfelle der bare Status ble oppdatert via mcsMQTT (ikke value), men det fikset jeg i mcsMQTT devicen. Hos deg er både Value og Status er lik, men du kan jo prøve å sammenlign disse med verdier du får i mcsMQTT lista ved oppdateringer (begge veier). Ser at valgmuligheten i mcsMQTT er færre med non-plugin devices. Sikker noe jeg ikke har oversikt over, men hvorfor er devicen en non-plugin device?
 14. Hvordan ser devicen ut i HS management?
×
×
 • Create New...