Gå til innhold
 • Bli medlem

hakons

Medlemmer
 • Innholdsteller

  106
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

hakons vant dagen sist 21. oktober

hakons hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

790 profilvisninger

hakons's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

23

Nettsamfunnsomdømme

 1. Hei, Ønsker å koble opp led-stripe i badstue. Det finnes jo et flust av ferdigløsninger ala Philips Hue, men jeg er avhengig av en spesiell type led-stripe som takler varme og fuktige miljø, jeg ser derfor for meg en DIY løsning. Hvilke produkter skal man gå for? Slik jeg tenker det så er det enkelt å greit med en 24v strømforsyning med plugg på, en 24v driver med z-wave og stripen skal jeg bruke. Produktene jeg har funnet er; Strømforsyning: https://ledlyskilder.no/transformatorer/3293-v-tac-78w-stromforsyning-til-led-strips-24v-dc-325a-ip44-baderom-3800157654425.html Driver: https://www.elektroimportoren.no/namron-z-wave-1-kanal-led-kontroller/4512743/Product.html Strip: https://ledlyskilder.no/saunalys/4138-badstu-led-strip-1m-8w-per-meter-ip68-24v.html Noen som har noe input på produktvalg? Finnes det andre Z-Wave drivere som er mer pålitelige eller bedre enn Namron sine? Tenker å styre driveren primært gjennom assosiasjon. Så til det neste spørsmålet; Forstår jeg regelverket rett når jeg sier at jeg kan koble dette selv forutsatt at det lett lar seg inspisere? Strømforsyningen kobles via plugg og vil ligge sammen med driveren i tilstøtende rom. Kabelen til ledstripen tenkte jeg å trekke gjennom et k-rør mellom badstue og naborommet, ca 30cm. Så at noen lenket dette fra Lovdata, som virker relevant for mitt usecase: URL: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2013-06-19-739/
 2. Dette er ikke det du spør om, men dn alternativ løsning https://www.elektroimportoren.no/develco-smartcable/4514729/Product.html Koble et flatt støpsel som linket over i den ene enden og lasten i den andre.
 3. Ellers er det vel flere som har rapportert at man kan bruke vanlig Elko Plus dimmer-kit av plast på Z-Dim ved å rive av en tapp bak. Disse er rimeligere og garantert identiske i farge.
 4. Aqara har kommet med en rullgardinmotor med ZigBee. Kan brukes både trådløst og med konstant strøm via USB-C. Interessant produkt! URL fra Kjell.com Aqara Roller Shade Driver E1
 5. hakons

  Nybygg - Homey Pro

  Da formulerte jeg meg noe klønete. Du kan fint styre begge skinnene, men du kan ikke styre de separat. Dvs. at lyset alltid vil være dimmet likt på de to.
 6. Adax sier at de også skal levere lokalt API i løpet av året. Uvisst om dette vil fungere på dagens ovner etter en oppdatering eller ei. https://adax.no/wi-fi/smarthus-integrasjoner/
 7. Jeg er usikker på hva loven sier, men jeg ville aldri gått på en slik løsning selv. Hva som huben tar kvelden eller du selger boligen? I utgangspunktet kan du bruke den du linker til, men det er som sagt krav til 2-polet brudd hvis du selv kan skifte pærene i utelampene dine. Bryteren du linker til vil alene ikke ha 2-polet brudd. Dette vil en elektriker vite mer om, som loven sier at du også må bruke hvis du skal sette inn en slik bryter. Se forøvrig https://www.hjemmeautomasjon.no/blogs/entry/10-bad-2-pol-og-soner/
 8. Fant ut ut av dette @DIYglenn? Er i samme posisjon selv hvor jeg ønsker å bruke Elko Plus servicepakke til Z-Dim.
 9. Det du er på utkikk etter er en Zigbee dimmer eller bryter, typ denne: https://www.elektroimportoren.no/namron-zigbee-dimmer-400w/4512700/Product.html I front setter du en bryter med impulsfjær, bryteren vil da kunne skru av/på lyset, men også styres av Hue eller Homey. Merk at utebelysning med utskiftbar lyskilde, typ lamper med GU10 sokkel, krever to-polet brudd.
 10. hakons

  Nybygg - Homey Pro

  Nå kjenner ikke jeg behovene dine, men jeg ville jo vurdert å slå sammen så du styrer eks. begge skinner i stue med en Dimmer 2. Ellers er det ikke noe must å ha doble brytere på alt, ville tenkt meg om å kun valgt det der det gir mening. Skal f eks bryterene til stue, kjøkken og trapp stå i samme ramme (som det høres ut som her) så vil trolig ikke behovet for dobbeltbrytere være der på alle tre steder.
 11. hakons

  Nybygg - Homey Pro

  Korrekt, uten at jeg kjenner til Homey så fungerer det sånn i flere andre systemer. Det er også noe som heter assosiasjoner hvor den andre knappen kan knyttes direkte til en annen z-wave enhet og dermed styre en annen enhet selv uten hub. Det kan du lese mer om her hvis det er interessant: https://support.futurehome.no/hc/no/articles/360020761891-Z-Wave-Assosiasjoner
 12. hakons

  Nybygg - Homey Pro

  Det stemmer, jeg tenker på en slik; https://www.elektroimportoren.no/bryter-innfelt-dobbel-endevender-rs16-6-6-ph-elko/1410229/Product.html Den kan det, men merk at en Fibaro Dimmer 2 kun kan dimme en lyskilde. Knapp nr. 2 kan enten dimme en annen dimmer 2 eller brukes i automasjoner. Eks. har styrer jeg en lysskinne i taket med den ene knappen, som er koblet rett mot dimmer 2, og gjennom en automasjon så bruker jeg den andre knappen til å styre en led-stripe. Forklart enkelt så vil knapp nr. 2 kun sende et signal til huben din om at den er trykket på, så er det opp til deg å velge hva du vil bruke dette signalet til. Mens knapp nr. 1 sender signal til både hun samt at den styrer selve lyset koblet til dimmeren.
 13. hakons

  Nybygg - Homey Pro

  Elektriker tar seg av impulsfjærer. Ganske vanlig, men har de mot formodning glemt det så er det bare å kjøpe en fjær på eks Elektroimportøren, passer Elko brytere. Kan nevne at du burde vurdere om du skal få lagt opp til dobbeltbryter. Da kan den ene bryteren kobles til S2 på Dimmer2 og brukes til eks. automasjoner. Kan ingenting om Bluesound, men for Sonos må du ha en forsterker pr sone ja.
 14. hakons

  Nybygg - Homey Pro

  Jeg har ikke satt meg inn i noen andre løsninger. Men passive høyttalere kan drives av hvilke som helst forsterker, men skulle jeg sett på dette selv så ville jeg definitivt sett etter Spotify Connect og AirPlay2 ja. Forøvrig ville jeg sjekket multi-rom perspektivet. Sett at det er full støtte for at lyden er helt i sync, blir fort veldig lett å høre hvis stua ligger noen ms før eller etter kjøkkenet hvis man hører på to steder samtidig.
 15. hakons

  Nybygg - Homey Pro

  Ang. lyd med Sonos Amp så stemmer det som du sier at man må ha en amp pr. sone. Men du kan drive opptil fire høyttalere pr. amp (eller seks om du velger Sonos sine høyttalere for innfelling), baksiden er da at du ikke kan velge å spille på kun to av fire høyttalere. Det finnes helt sikkert andre gode løsninger, men vi har Sonos fra før og er såpass fornøyd at jeg ikke har sjekket noe annet. Hvis det blir noe av så blir nok vi å splitte opp litt med f eks innfelt i stue/kjøkken og så Sonos One på soverom og Sonos Beam/Arc (lydplanke) under TV. Nettopp for å unngå alt for mange kostbare Amps. Når det gjelder ditt spørsmål om Dimmer 2 så kan det ikke kobles vridimmer til disse. Du kobler opp bryter med impulsfjær så du må holde inne for å dimme opp/ned. Det holder med standard boks for å få plass til Dimmer 2 + bryter.
×
×
 • Opprett ny...