Gå til innhold
 • Bli medlem

hakons

Medlemmer
 • Innholdsteller

  125
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

hakons vant dagen sist 21. oktober 2021

hakons hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

870 profilvisninger

hakons's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

30

Nettsamfunnsomdømme

 1. Anser ikke dette for helt urimelig? Kan se for meg at stua er større og mer åpen sammenliknet med badet. At det da er varmt i gulvet, men at det ikke er tilstrekkelig varmt til å varme opp stue kan jo være et mulig scenario.
 2. <Jeg også kjører en kombinasjon av ZigBee og Z-Wave under et Home Assistant. Du trenger ikke flere gateway, men du trenger to ulike radioantenner, dette er for å støtte de ulike frekvensene. Disse radioantennene kommer ofte bygget inn i en USB stick og man kan ha begge koblet direkte i rPi som kjører Home Assistant. Selv bruker jeg Conbee II for ZigBee og Aeotec Z-Stick 5 for Z-wave. På denne måten jeg integrere eksempelvis Aqara sensorer som kjører ZigBee på samme Conbee som IKEA pærer som også bruker Zigbee.
 3. Et sidespørsmål til sidespørsmålet, jeg ville aldri kjøpt noe som jeg kobler rett i stikkontakt fra Aliexpress, det være seg en smartplug. Likevel har jeg tatt meg selv i å kjøpe 24v led-striper som jeg skal koble til en norskkjøpt trafo. Er det egentlig noe forskjell eller lurer jeg bare meg selv?
 4. Kinetisk energi som oppstår hver kan du klikker på bryteren. På samme måte som noen armbåndsur som får strøm nok til å drive urverket ved at man har den på armen som ofte er i bevegelse.
 5. Ut fra mine erfaringer er dette unormalt. Jeg har Namron 4 kanal bryter, som ser identisk ut med din, og Philips Hue samt IKEA lyskilder. Jeg har hatt dette gående i månedsvis helt uten feilslag. Noen ganger må jeg trykke en gang ekstra, men da gjerne fordi jeg trykka for svakt eller for raskt. Prøv å konfigurer TouchLink på nytt på kanalen som feiler, det skader i alle fall ikke.
 6. Det er TouchLink det heter ja, my bad. Da er det bare å studere brukerveiledningene til din puck og bryter, for å se om TouchLink er støttet og hvordan dette eventuelt konfigureres.
 7. Leste din første post litt fort, trodde du hadde gjort dette allerede. LightLink støttes av mange ZigBee enheter, men ikke alle. Hvis du ikke har Elko sine pucker er oddsen god for at det fungerer. Prosessen er imidlertid litt ulik fra produkt til produkt, hvis du har Namron bryter og puck kan du følge denne: https://bratz.tech/namron.html?fbclid=IwAR02TIQr9pvwSQ2xmARj11xIKF2Dhj_RyJXvvY2frxRS0I-oT86DiRY5jsg (se under Koble bryter til dimmer). Dette fungerer likt på f eks Philips Hue og Ikea pærer, bare at pærene gjøres tilgjengelig for LightLink hver gang de strømsettes.
 8. Dette har jeg løst ved først å inkludere lyskilden/pucken i DeConz, deretter bryteren inn i DeConz også bruke LightLink for å få styring mellom bryter og lyskilde. På denne måten blir det slik du ønsker. Alt kan styres via Home Assistant, samtidig som at hvis serveren krasjer så fungerer bryteren.
 9. Så bra det ordet seg! Det er værre ja, HACS innebærer at det ikke er offisielle integrasjoner og kan være litt mer knot. Selv har jeg ikke HACS, men sikkert noen som kan bistå hvis du setter deg fast.
 10. Det er topp! Mistenker da at du konfigurerte appen før du satt opp ekstern tilgang. Men uansett, husk å ikke la alle portene mellom 400 og 8000 være åpne. Gå på appen, innstillinger og trykk på navnet på din installasjon. Velg Tilloblet via: Ekstern URL, og tast inn din URL med https://url:8123 Tror også denne innstillingen settes automatisk hvis du nå sletter app fra telefon og legger den inn igjen, da tvinger du appen til å konfigurere alt på nytt.
 11. Det hørtes ut som du burde fjerne denne regelen med en gang, du har åpnet veldig mange porter. Hvis du skal åpne flere porter ville jeg lagret en og en regel, også setter du enten 8123-8123 eller kun 8123 på en regel. Samme med 443 hvis den trenges. Men som noen andre påpeker her, kanskje det er verd for deg å kjøpe Nabucasa for $5 i mnd. Da kan du ha det noen måneder til du får litt mer overblikk slik at det kanskje blir lettere å konfigurere selv. Selv om det er «lett» er det jo veldig relativt, selv har jeg hatt Home Assistant i flere år så da er det jo fort å melde at ting er lett. Hvis du velger Nabu Casa, eller nå som du ikke får kontakt uansett, så ville jeg vurdert å formatere of starte på nytt.
 12. Hvis du kun får tilgang til HA når du er hjemme så kan det tenkes at du ikke har konfigurert rett når det kommer til å gi tilgang utenfor huset. Du må åpne en port i din ruter, samt å følge denne; har ikke sett hele videoen - men ved første øyekast ser denne dekkende ut for å konfigurere ekstern tilgang https://www.youtube.com/watch?v=fNzngoXfxzw
 13. Vil forøvrig legge til at jeg kan anbefale engelsk språk, det vil bli milevis lettere å få support på f eks Home Assistant Community forumet, samt å google seg frem til svarene om du har engelsk
 14. Si gjerne fra hvilken løsning du ender på :-) Jeg er også ute etter en ZigBee-dimmer som passer til Elko Pluss. Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
 • Opprett ny...