Gå til innhold

Godot

Medlemmer
 • Innholdsteller

  58
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Godot vant dagen sist Desember 9 2016

Godot hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

16 Good

Om Godot

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

377 profilvisninger
 1. Alexa på Sonos One

  For noen dager siden ble det også plutselig mulig å installere Alexa-appen via norsk iOS App Store, så nå bør alt være mye enklere!
 2. Bestemte meg for å gi den til min far til jul 😀 Hans Neato synger på siste verset, så da passet det bra...
 3. Alexa på Sonos One

  Gjennom tips i denne artikkelen fikk jeg installert Alexa-appen på en Android-telefon, og da kom jeg videre i oppsettet. Kan snakke med Alexa, yay! Hadde litt trøbbel med å linke opp Spotify, det gikk ikke fra den åpenbare "Music, video and books"-skjermen på Alexa-websiden. Trikset var å gå i Settings, velge Accounts>Music&Media og linke opp derfra. Alexa ba meg deretter om å si "Alexa, discover devices", og så måtte jeg velge Spotify som default musikktjeneste. Ganske mange hoops, men det funker!
 4. Alexa på Sonos One

  Aha! Jeg fikk det til! Den var standhaftig på å stille meg tilbake til Norge, viste det seg. Jeg opprettet ny Sonos-konto i UK, og overførte eierskapet av Sonosene dit, og har nå koblet til en (ny) UK Amazon-konto 😀 EDIT: Damn, stopper på at jeg ikke får lastet ned iOS app for Alexa, siden den krever US eller UK app store... I "gamle dager" kunne man lage seg en iTunes-konto uten betalingsmetode, med det er visst fjernet i høst 😶 Får teste med fruens Android når hun kommer hjem i morgen, mulig den er enklere å lure.
 5. Alexa på Sonos One

  Da har det kommet et par Sonos One i hus, planen var å putte én som bakhøyttaler til Sonos-lydplanken i par med en gammel Play:1, og den andre i stua. Uheldigvis kan man ikke kombinere One og Play:1 som stereopar 🙁 Begge står derfor som bakhøyttalere nå mens jeg pønsker best måte å løse det på... MEN jeg visste jo at Alexa på Sonos ikke var tilgjengelig offisielt i Norge ennå, men mener å ha lest at man kunne trikse det til ved å ha konto i US/UK. Finner ikke igjen noen slike poster nå, noen som kan hjelpe? Har valgt US som land på Sonos-kontoen, men appen sier fortsatt at det ikke er tilgjengelig i mitt land.
 6. Jeg er kanskje litt sent til bordet her, men Kjell har vinklede kabler, til og med både 90° og 270°-variant, pass på at du får rett!
 7. Men får du ikke på noen måte hvilken node som har sendt den aktuelle scenen?
 8. Selger min ca. ett år gamle iRobot Roomba 615 med Thinking Cleaner WIFI-modul, kr 2000,- (+ ev porto fra Oslo) Grunnen til at jeg selger den er at den blir for lite brukt, og derfor irriterer meg Rett etter at robotsugeren kom i hus fikk vi nemlig hund, og vi kan ikke kjøre sugeren mens hunden er hjemme – og det er den nesten alltid... (Kona har hjemmekontor) Jeg tenkte at dette skulle jeg løse med at kona kunne trykke på en knapp ved utgangen når hun gikk på tur, men det husker hun aldri, og en luftetur er typisk kortere enn tiden det tar å støvsuge stue / spisestue / kjøkken... Men Thinking Cleaner modulen er ganske kul, det finnes HomeSeer-plugin til den, eller du kan bruke den med dens egen app/skytjeneste eller med JSON-APIet den har. Det er egentlig kulere å lage sin egen løsning i stedet for å bruke HomeSeer-pluginen, for da kan du bruke Thinking Cleaner sin webhook-mulighet: Støvsugeren kontakter en URL du spesifiserer når den har en endring i status, og da kan du få ut en JSON-feed med alle data om hva den holder på med. I følge Thinking Cleaner har den bare blitt brukt i 12 timer og kjørt 13km Original emballasje medfølger!
 9. Jupp, sjekket og dobbeltsjekket. Og skrudd det av for å se om det utgjør noen endring, men får akkurat samme melding med parameter 28 satt til 0 også.
 10. Ja, prøvde rescan, og gjorde det én gang til nå, men får fortsatt bare "Set to ON/OFF". To forskjellige brytere jeg har testet på nå.
 11. I følge manualen til Fibaro Dimmer 2 kan man sette den opp slik at den aktiverer scener. Jeg endrer på parameter 28 som angitt i manualen, og sjekker loggen i HomeSeer når jeg trykker på knapp 2 (som ikke brukes til noe annet) Der står det imidlertid Device: Oppe Kontor Kontor Taklys Set to ON i stedet for Received a Scene Activation for Scene ID 26 eller lignende som jeg hadde forventet. Gjør jeg det på rett måte her? Under Plugins->Zwave->Scene managment finner jeg heller ikke noe åpenbart om hvordan man stiller inn hva som skjer når en scene trigges.
 12. Enden på dette ble at vi bruker Wowza Cloud, der kan du oppgi et kamera med RTSP som kilde. Det må da være åpning i brannmur og mappet inn til dette kameraet for at det skal funke. RTMP direkte hadde vært enklere
 13. En venninne vurderer Fibaro som sentral, men ønsker å kunne lage eget interface selv. Jeg vet at HomeSeer og Domoticz tilbyr JSON-feed ut med status på alle devices, og muligheten for å kontrollere devices via et kall fra utsiden. Finnes dette også i Fibaro Home Center? Noe forskjell på Lite-versjonen der?
 14. Jeg klarer ikke å finne noe om HikVision og RTMP, sikker på at det ikke var bare RTSP det hadde?
 15. Jeg trenger å sette opp et kamera utendørs, kan sikkert ha tilgang på kablet PoE nett dit. Utfordringen er at dette skal kunne streame via f.eks. Ustream eller lignende streamingtjeneste. De fleste kamera lar deg koble seg direkte til dem for å kunne se på, men i dette tilfellet trenger jeg at kameraet sender bilde ut til en angitt adresse via RTMP, og denne sprer så bildet videre. Fordelen med dette er at flere kan se på samtidig, og at man slipper innkommende brannmuroppsett. Noen som vet om kamera som støtter RTMP direkte?
×