Gå til innhold

Godot

Medlemmer
 • Innholdsteller

  68
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Godot vant dagen sist Mai 19

Godot hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

27 Excellent

Om Godot

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

529 profilvisninger
 1. Dine automasjonstabber!

  Takk for heads up, det er en DD8L, og jeg har lurt på om dette kunne bli et problem, det er jo samme med prosjektører som må kjøles ned en stund før de skrus av. Den pumpa jeg hadde stående på denne tidligere fikk jeg ikke til å virke i vår, så foreløpig drenerer den til tanken sin. Den stopper altså på grunn av full tank, og så står det et varsel om dette på tableten i inngangspartiet. Da tømmer jeg tanken, og så starter den opp automatisk igjen når det blir over en viss fuktighet. Må typisk tømme et par ganger i uka, men jeg planlegger å borre et hull som er lavt nok til at det kan drenere direkte uten å måtte bruke pumpe. Da må jeg kanskje tenke på en smartere måte å skru av på... det jeg har vurdert er å se på strømforbruket som Fibaro-pluggen rapporterer. Noe slikt som at når rommet er tørt nok så venter den til strømforbruket har vært lavt en periode før den skrur av, da er ikke varmeelementet aktivt, men bare vifta.
 2. Dine automasjonstabber!

  Har en avfukter i krypkjelleren som jeg startet opp igjen nå til våren, men litt smartere enn før. Avfukteren har fuktsensor selv, men jeg syntes at den lot ting gå litt for langt, at det ble tørrere enn nødvendig. Jeg satte på en Fibaro-plugg jeg hadde liggende, og satte opp noen regler om å skru seg av og på etter målt fuktnivå. Syntes imidlertid det var litt rart at den fortsatt gikk så ofte, selv om krypkjelleren var knusktørr. Så begynte jeg å tenke på hva det forrige jeg brukte akkurat den pluggen til... juletre! Hadde faktisk slettet event som skrudde treelysene av og på til rett tidspunkt, men så kom jeg på etter hvert at det var en binding til... Jeg hadde glemt at jeg hadde satt opp en Z-wave association fra den ledige bryteren i 2-pol-bryteren på kontoret, så vi manuelt kunne skru av og på juletreet derfra. Hver gang junior skrur av/på lyset på kontoret så masher han handa si over begge bryterne, og har dermed skrudd av og på avfukteren i krypkjelleren 🙂 Tok meg en måned å finne ut av dette...
 3. Det perfekte grensesnittet til smarthuset, HAL 9000 kommer snart 😀 http://www.masterreplicasgroup.com/blog1/hello-hal-hows-it-going
 4. NodeMCU er egentlig morsommere, da kan man havne ned på 50-lappen i utstyr kanskje. Har imidlertid aldri prøvd en NodeMCU, så dette var kjappere for meg å få i gang 🙂 It's a Unix system, I know this! Ser gjerne shoppingliste og kode for NodeMCU! Mitt koblingsskjema er herfra: http://www.uugear.com/portfolio/using-light-sensor-module-with-raspberry-pi/ Kjøpte en LM393 fra denne karen på FINN: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=72376538 Python-kode vedlagt under. Jeg programmerer vanligvis ikke i Python, men how hard can it be? import sys,time import RPi.GPIO as GPIO import paho.mqtt.client as mqtt import paho.mqtt.publish as publish # Variables pulses_per_kwh = 1000 # GPIO setup GPIO.setmode(GPIO.BCM) GPIO.setup(4, GPIO.IN, pull_up_down=GPIO.PUD_UP) # MQTT Broker = "10.0.42.101" Broker_port = 1883 sub_topic = "godlia/meter" pub_topic = "godlia/kw" # when connecting to mqtt do this; def on_connect(client, userdata, flags, rc): print("MQTT connected with result code "+str(rc)) client.subscribe(sub_topic) # when receiving a mqtt message do this; def on_message(client, userdata, msg): message = str(msg.payload) # Future functionality, maybe to control reporting frequency print(msg.topic+" "+message) def on_publish(mosq, obj, mid): print("mid: " + str(mid)) client = mqtt.Client() client.on_connect = on_connect client.on_message = on_message client.connect(Broker, Broker_port, 60) client.loop_start() prevtime = time.time() prevkw = -20 while True: # wait for a rising edge (optional timeout is in milliseconds) channel = GPIO.wait_for_edge(4, GPIO.RISING) if channel is None: print('Timeout occurred') else: nowtime = time.time() diff = nowtime - prevtime prevtime = nowtime kw = 3600 / (diff * pulses_per_kwh) print("{} {}kW".format(round(diff,4), round(kw,2) )) if kw < (prevkw + 10): # If there is more than a 10kW jump, don't send the value # This smooths out most errors in measurement data = '{"kw": '+ str(kw) +'}' client.publish(pub_topic, str(data)) prevkw = kw
 5. Har satt opp DIY strømmåling i sikringsskapet. En LM393 lyssensor står over den blinkende LEDen på strømmåleren. Den blinker 1000ggr pr kWh, så da er det en smal sak å regne ut kW akkurat nå basert på tiden mellom blinkene. Sensoren er plugget inn i en Raspberry Pi 3, med et Python-script som beregner kW og pusher dette ut via MQTT til Mosquitto-brokeren på hoved-RPi-en (som kjører HomeSeer) Display er veldig enkelt foreløpig, en tablet med eget HTML/CSS-interface kobler seg til MQTT-brokeren og lytter på strømmålerens kanal. Det oppdateres ca. hvert 2. sekund. Planen er å lage et litt mer fancy interface, kanskje med en speedometer-style klassisk strømmåler rundt tallene, og en graf som viser forbruk over tid. Vurderer å dytte data inn i emonCMS for dette. Har ikke satt den opp til å dytte data inn i HomeSeer ennå, men det burde være enkelt med MQTT-plugin der, eller kanskje det er bedre at HomeSeer leser fra emonCMS. Når det blir effektbasert prising kan jeg benytte dette til å automatisk skru av gulvvarmen når forbruket i huset blir for høyt, typisk når man lager mat etc. Har også en plan om å gjøre det litt vakrere i sikringsskapet 🙂 Har bestilt en Raspberry Pi Zero W for å få ned størrelsen og vurderer å løsrive selve dioden fra LM393-kortet, så den kan monteres inne i en gummiring e.l. litt mer diskret over den blinkende LEDen.
 6. Alexa på Sonos One

  Jeg har norsk språk på Sonos-appen, så det er ikke det som er problemet. Jeg har UK Sonos-konto, jeg laget en ny med adresse i England. Har også UK Amazon-konto til Alexa. Spotify er min vanlige norske konto. R.
 7. Måledata er litt mer sensitivt, du kan f.eks. bruke det til å konkludere med at ingen er hjemme pga. lavt strømforbruk. Forutsatt at du klarer å gjette hvem måledataene tilhører, så klart 🙂
 8. Kom over denne, hvor en kar hadde brukt en billig SDR-dongle (software-definert-radio) til å lese av dataene som strømmålerne sender, ikke bare sin, men for alle i nabolaget 😀 Vil dette funke også i Norge, eller har de valgt en litt smartere, kryptert standard? https://blog.kroy.io/monitoring-home-power-consumption-for-less-than-25/ Edit: Mest trolig wM-Bus i Europa ser det ut som: http://www.ti.com/tool/WMBUS Yay for kryptering, buu for at jeg ikke kan hooke meg inn og lese det 😁
 9. Alexa på Sonos One

  Har ikke prøvd å endre adressen tilbake, men har ikke vært nødvendig ennå. Kan stille inn slik at Alexa vet at du er på din adresse i Norge, så da får du lokal værmelding etc om ønskelig. Jeg måtte manuelt stille om til Celcius i Alexa-appen, og slike ting.
 10. Alexa på Sonos One

  Aha, jeg glemte å svare på forrige spørsmål. Det burde jo være enkelt nå som Alexa finnes i norske app-butikker. Du starter i Sonos-appen og velger å legge til taletjeneste for den aktuelle høyttaleren. Du finner det under Innstillinger->Rominnstillinger->Stue (f.eks) Hvis den sier at det ikke er tilgjengelig i ditt land må du opprette en UK Sonos-konto, og omregistrere høyttalerne til å høre til denne. Når du så får lov til å gå videre burde det bare være å følge instruksene i appen, installere Alexa-appen når du blir bedt om det etc. Det er en god idé å bruke engelske navn på rommene side, det er enklere for Alexa å forstå "Living room" enn "Stue" f.eks.
 11. Alexa på Sonos One

  For noen dager siden ble det også plutselig mulig å installere Alexa-appen via norsk iOS App Store, så nå bør alt være mye enklere!
 12. Bestemte meg for å gi den til min far til jul 😀 Hans Neato synger på siste verset, så da passet det bra...
 13. Alexa på Sonos One

  Gjennom tips i denne artikkelen fikk jeg installert Alexa-appen på en Android-telefon, og da kom jeg videre i oppsettet. Kan snakke med Alexa, yay! Hadde litt trøbbel med å linke opp Spotify, det gikk ikke fra den åpenbare "Music, video and books"-skjermen på Alexa-websiden. Trikset var å gå i Settings, velge Accounts>Music&Media og linke opp derfra. Alexa ba meg deretter om å si "Alexa, discover devices", og så måtte jeg velge Spotify som default musikktjeneste. Ganske mange hoops, men det funker!
 14. Alexa på Sonos One

  Aha! Jeg fikk det til! Den var standhaftig på å stille meg tilbake til Norge, viste det seg. Jeg opprettet ny Sonos-konto i UK, og overførte eierskapet av Sonosene dit, og har nå koblet til en (ny) UK Amazon-konto 😀 EDIT: Damn, stopper på at jeg ikke får lastet ned iOS app for Alexa, siden den krever US eller UK app store... I "gamle dager" kunne man lage seg en iTunes-konto uten betalingsmetode, med det er visst fjernet i høst 😶 Får teste med fruens Android når hun kommer hjem i morgen, mulig den er enklere å lure.
 15. Alexa på Sonos One

  Da har det kommet et par Sonos One i hus, planen var å putte én som bakhøyttaler til Sonos-lydplanken i par med en gammel Play:1, og den andre i stua. Uheldigvis kan man ikke kombinere One og Play:1 som stereopar 🙁 Begge står derfor som bakhøyttalere nå mens jeg pønsker best måte å løse det på... MEN jeg visste jo at Alexa på Sonos ikke var tilgjengelig offisielt i Norge ennå, men mener å ha lest at man kunne trikse det til ved å ha konto i US/UK. Finner ikke igjen noen slike poster nå, noen som kan hjelpe? Har valgt US som land på Sonos-kontoen, men appen sier fortsatt at det ikke er tilgjengelig i mitt land.
×