Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Godot

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Alt skrevet av Godot

  1. Ah, den ekstra sensoren for "hourly" fra met.no var litt tricky å finne... Rart den er disablet som standard. Da finner jeg per time, så kan jeg sikkert lage min egen som viser hver fjerde time eller noe. Hm... mulig 4-timers-bolkene fra met.no er litt smartere enn det, slår sammen nedbør f.eks. Finner nok ut av det.
  2. Jeg har brukt egenutviklet interface på en tablet da jeg var på Homeseer, og har foreløpig fortsatt med det på Home Assistant, men har lyst til å gå over til Lovelace. Det er imidlertid et par funksjoner som jeg savner, og rart de ikke finnes, så derfor spør jeg her. Met-integrasjonen gir meg været nå og de kommende dagene, men jeg skulle gjerne hatt forecast for de neste 24 timene. Det kan hentes ut av met.no sine data, så du får f.eks. de neste 24 timene i 4-timers bolker med et passende værikon. Finnes det allerede noe sted? På samme måte skulle jeg gjerne hatt regngrafen til Yr, som viser en pen graf med forventet regn neste 90 minutter. Og så er det Entur-integrasjonen, den gir meg første og andre T-bane som kommer, men her går banen så ofte at det er praktisk å ha 4-5 neste på lista. Er det mulig å hente inn? Alle disse integrasjonene jeg nevner har jeg allerede implementert i javascript, så kunne i teorien inkludert de i Lovelace via en iframe eller noe, men da er de jo ikke egentlig i Home Assistant. Jeg vil altså gjerne ha de inn så jeg kan gjøre automasjoner på de i tillegg, for eksempel få robotklipperen til å ikke starte hvis det er ventet regn. Hvis disse ikke finnes så burde jo jeg lage utvidelser til de eksisterende integrasjonene så alle får nytte av det, men jeg er som sagt veldig fersk med HA
  3. Mulig nybegynnerspørsmål her, men jeg holder på å sette opp ting som markør for at vaskemaskin/trommel er ferdig, status på robotgressklipper og slikt. Det jeg har behov for er å endre på status på en virtuell device eller lignende, et eller annet jeg kan endre status på fra automasjoner. Det er mulig jeg bare leter etter feil begrep her, men finner altså ikke noe slikt. Helt spesifikt vil jeg for eksempel kunne sette noe til en bestemt verdi når vaskemaskinen starter, når den er ferdig og når den er slått helt av. Formålet er å vise denne statusen på hustavla. Likedan har jeg et lignende løp for robotgressklipperen, den kan være klippende, ladende, standby eller i ikke-start-modus. Hvordan lagrer jeg slike statuser?
  4. Fikset det på nettbrettet ved å laste ned oppdatert Android Webview. Ser ut som browser, HA-app og Wallpanel alle bruker dette. Det er husets eneste Android-device, så er ikke så veldig bevandret i Androidfinurligheter. Det er imidlertid skikkelig tregt å bruke Lovelace på dette nettbrettet, dårlig responstid når man interagerer, så mulig jeg bare bruker eget interface på denne fram til jeg eventuelt oppgraderer hardware.
  5. Skal huske på å oppdatere sjeldnere 😀 Har litt lyst på Lovelace, men tror det vil ta lengre tid å style det som jeg vil enn å bruke APIet på mitt eget interface. Det er skreddersydd for å kunne sees på lang avstand, så vi kan se temperatur, varslet regn og antall minutter til T-banen uten å måtte gå helt nære. Eksempel under, og så går det an å trykke på temperatur for å få alle husets målere og termostater, på T-banen for å få flere avganger, på kW for å få historikk etc. Men for å legge inn nye ting må jeg kode litt... og det hadde som sagt vært fristende med Lovelace hvis jeg finner eller lager et passende theme. Men nå fikk jeg til å hente fra HA sitt API, så jeg har alt bortsett fra termostater og hvitevareovervåkning oppe å gå. Pitfalls var: - URL til /api/states er /api/states, ikke /api/states/ (veldig picky på den siste skråstreken) - CORS hindret meg å få data, måtte sette opp cors_allowed_origins i configuration.yaml, både til http://localhost for utvikling og http://10.0.42.etc for webserveren. Hverken nettleser, Wallpanel eller HA-appen får til å laste HA er jeg redd. Det stopper på "initializing". Vet ikke hvorfor, kan ha sammenheng med at nettbrettet ikke resolver http://homeassistant.local så jeg må bruker IP-adressen direkte. Hvis HA fortsetter å referere til homeassistant.local videre i prosessen så kan det hende at det er grunnen til at alt feiler.
  6. Bra tips, det er Wallpanel jeg bruker på mitt eget interface, men hadde ikke tenkt på å teste det på Lovelace ennå. Fikk imidlertid samme problem der som på nettleser og i HA-appen at det bare står en HA-logo og initializing. Jeg gjettet på at det hadde noe med begrenset websocket-støtte på nettbrettets nettleser å gjøre, men som du sier har jo Wallpanel websocket og MQTT-støtte. Men skal sjekke mer på REST-APIet, og hvis jeg føler meg ordentlig fancy se hva jeg kan få ut av Websockets også.
  7. Jeg er en helt fersk convert fra HomeSeer til Home Assistant, og elsker det så langt! Vurderte Home Assistant for noen år siden, men virket ikke helt klart for prime time da, men nå synes jeg det er glimrende, så mye lettere å sette opp et system enn det var på HomeSeer. Jeg var egentlig forberedt på å sette opp en del ting i YAML, for dokumentasjonen til Home Assistant går stort sett ut på det, men det har ikke vært nødvendig i det hele tatt ennå. Men samme hvor sexy Lovelace er har jeg lyst til å bruke et skjerminterface jeg har kodet selv. Home Assistant-appen så ikke ut til å funke så bra på det gamle nettbrettet jeg bruker. Så det jeg lurer på hvordan jeg best gjør det for å få en JSON-eksport av status på alle eller et utvalg devicer? Kikket akkurat på REST-APIet, er det meningen at man der bruker /api/states for å få en liste over absolutt alt? Noen som har tips til meg eller kan peke til noen implementasjoner av dette?
  8. Når jeg går gjennom er det mer en et par linjer Hvis du tar utgangspunkt i Airthings sin waveplus-reader så har jeg lagt til følgende under import-setningene for å starte MQTT. (paho-klienten må være installert) import paho.mqtt.client as mqtt import paho.mqtt.publish as publish # MQTT Broker = "10.0.xx.xx" Broker_port = 1883 def on_connect(client, userdata, flags, rc): print("MQTT connected with result code "+str(rc)) client = mqtt.Client() client.on_connect = on_connect client.connect(Broker, Broker_port, 60) client.loop_start() og så rundt linje 240 har jeg endret litt slik at det ikke legges til ppm og andre enheter bak så jeg får inn rene tall: # extract humidity = str(sensors.getValue(SENSOR_IDX_HUMIDITY)) radon_st_avg = str(sensors.getValue(SENSOR_IDX_RADON_SHORT_TERM_AVG)) radon_lt_avg = str(sensors.getValue(SENSOR_IDX_RADON_LONG_TERM_AVG)) temperature = str(sensors.getValue(SENSOR_IDX_TEMPERATURE)) pressure = str(sensors.getValue(SENSOR_IDX_REL_ATM_PRESSURE)) CO2_lvl = str(sensors.getValue(SENSOR_IDX_CO2_LVL)) VOC_lvl = str(sensors.getValue(SENSOR_IDX_VOC_LVL)) # Print data data = [humidity, radon_st_avg, radon_lt_avg, temperature, pressure, CO2_lvl, VOC_lvl] client.publish('airthings/co2', str(CO2_lvl)) client.publish('airthings/radon', str(radon_st_avg)) client.publish('airthings/voc', str(VOC_lvl)) waveplus-reader kræsjer av og til hvis den ikke får bluetooth-kontakt, så det hele kjøres av forever, som passer på å restarte hvis noe går galt. Du må installere node/npm først og så installere forever med npm. Følgende linje i /etc/rc.local starter opp scriptet: /usr/local/bin/forever -c /usr/bin/python /home/pi/waveplus-reader/send_waveplus.py 29300xxxxx 1800 pipe > /tmp/waveplus & 1800 er antall sekunder mellom hver refresh, så 30 min i dette tilfellet.
  9. Har lagt inn visning av data fra nyinnkjøpt-på-black-friday-til-halv-pris Airthings Wave Plus på veggdisplayet. Litt dominerende nå, vurderer å bytte til at den kun viser de når de har status gul eller rød. Idéen bak annet på panelet er at elementene skjules hvis de har normaltilstand, men litt ekstra interessert i denne siden det er en ny dings! Målte radon med en Canary-måler da vi flyttet inn, men det var på sommer/høst, og det er vel en tabbe i den sammenhengen, verdiene stiger under vinterhalvåret når man lufter mindre. Planlegger en radonutlufting fra krypkjelleren for å se om det hjelper. Airthings Wave var veldig enkel å få inn i smarthuset ved hjelp av Python-koden for Raspberry Pi som Airthings supplerer. Brukte deres script + et par linjer lagt til for å dytte dataene via MQTT inn i Homeseer. Det kjører på samme Raspberry Pi Zero som står og gir strømdata fra sikringsskapet. Hadde bare brukt mcsMQTT-pluginen i Homeseer til å sende data ut tidligere, den har et litt rotete og forvirrende interface. Hadde prøvd tidligere å assosiere en MQTT-topic med eksisterende Homeseer-device uten suksess, men trikset var tydeligvis bare å krysse av på A-kolonnen, så lager den en ny device som automatisk populeres med data fra kanalen. De devicene som lages er litt spesielle, det settes en device string, men ingen device value, mulig derfor jeg ikke har fått det til tidligere.
  10. Bestilte akkurat Airthings Wave Plus som er på black week-tilbud hos Elkjøp i dag!
  11. Tema er altså å lytte på deCONZ sin websocket-server. Dette er i node.js, og har tatt med bare 1 eksempel hver av temp/fukt og knapp. For å kjøre node.js-ting har jeg tidligere bare brukt node deconz.js & > /dev/null og lignende, men fant ut nå at det finnes en mye bedre løsning, pm2. Det er en prosesscontroller for node som jeg ikke visste om tidligere, og er kjekk for å holde node-ting kjørende kontinuerlig. const WebSocket = require('ws'); const http = require('http'); const host = '127.0.0.1'; const port = 443; const ws = new WebSocket('ws://' + host + ':' + port); ws.onmessage = function(msg) { var d = JSON.parse(msg.data); console.log(d); // Aqara 1 Kjeller // Temp if (d.id == 4) { sendHomeseer(101, d.state.temperature / 100); } // Humidity if (d.id == 5) { sendHomeseer(112, d.state.humidity / 100); } // Aqara Wall Switch 1 if (d.id == 10) { sendHomeseer(118, d.state.buttonevent); } } function sendHomeseer(device, value) { var valuestring = "" + value; var url = 'http://10.0.42.101/JSON?request=controldevicebyvalue&ref='+device+'&value=' + valuestring.replace('.',','); http.get(url, (resp) => { let data = ''; // A chunk of data has been recieved. resp.on('data', (chunk) => { data += chunk; }); // The whole response has been received. Print out the result. resp.on('end', () => { //console.log(JSON.parse(data).explanation); }); }).on("error", (err) => { //console.log("Error: " + err.message); }); }
  12. For noen uker siden så begynte flere av 433MHz-temperaturmålerne mine å droppe ut. Det var ulike modeller, 3 stk Oregon Scientific og 2 stk Clas-varianter. Av og til kontakt, men så dropper alle (bortsett fra den på hovedbadet) ut på samme tidspunkt. RFXtrx-en ser ut til å fungere fortsatt, men rekkevidden er altså svært kort, kanskje 3 meter. Det holder til hovedbadet og noen lys som blir styrt i kontoret rett over der senderen står, men kjeller, vaskerom, utendørs, alt slikt har jeg bare sporadisk kontakt med. Jeg gjetter på at det må være en ny støykilde i nabolaget som forårsaker dette. Jeg har imidlertid funnet meg en erstatning for temperaturmålerne, de utrolig søte og små Zigbee Aqara-sensorene! Jeg har tidligere ikke satset noe på Zigbee, hadde bare én Hue utendørs LED-stripe over inngangsdøra, men var ikke fornøyd med stabiliteten ved å styre denne fra RaspBee. Det endret seg imidlertid da jeg fikk satt opp noen flere lys, det funker faktisk mye bedre når de kan danne et mesh Bruker HomeSeer, som ikke har noen direkte Zigbee-støtte. Jeg var akkurat i ferd med å kjøpe JowiHue-plugin, men så var det halv pris på upgrade til kommende HS4 (for Raspberry) som trolig har innebygd Zigbee-støtte, så da kjøpte jeg den i stedet, og mekket en egen mellomvare for at HS og deCONZ kan snakke sammen. Det er noen få linjer node.js som lytter på websocket-interfacet til deCONZ når det skjer endringer, og pusher de inn via REST-interfacet på HS, og motsatt for utgående kommandoer. Veldig greit å jobbe med deCONZ, lett forståelig interface, og bra dokumentasjon. Ulempen er at jeg må opprette devices manuelt i HS, og legge inn id på disse i mellomvaren min. Nå har jeg da satt opp noen temperatursensorer, fin dekning fra kjelleren til og med, og en Aqara dobbeltbryter for å styre markiser og utelys manuelt. Akkurat bryteren krevde at jeg var svært nære controlleren for å legge den til, men temperatursensorene var ikke så kresne.
  13. Hadde testet med heltall og annen desimalskiller tidligere, fikk feilmelding da også, men tok et komplisert eksempel med vilje. Men det var Status-control til Both som funka! Har faktisk prøvd dette tidligere også, men da hadde jeg sikkert noe annet galt samtidig... Det ble en skikkelig stygg drop-down i interfacet, men gikk heldigvis å velge text-input i stedet.
  14. Altså, jeg får inn temperaturdata i et script på utsiden av HomeSeer, og så ønsker jeg å dytte det inn i en virtual device, så jeg kan hente det ut til veggdisplayet, eller gjøre events basert på temperaturen. Det som hadde vært kjekt var å sette det med JSON-interfacet, f.eks. slik: http://10.0.42.101/JSON?request=controldevicebyvalue&ref=97&value=-1.5 Jeg får imidlertid feilmeldingen "Response": "Error, controlling device" Hva gjør jeg galt? Har følgende setting på Status Graphics:
  15. Godot

    HDMI matrix

    I TV-benken min så har jeg akkurat nå en 3-veis HDMI-switch og en HDMI-splitter til 2 utganger, som jeg bruker til å få signal på TV, prosjektør, og via switchens optiske utgang, også lyd til hodetelefoner eller Sonos lydplanke. Etter tordenvær for et par uker siden virker det som om splitteren døde, og i stedet for ny kunne jeg heller tenkt meg en matrise. Denne fra Kjell virker jo lovende, fordelen med å kjøpe fra de er at de er greie på å bytte hvis det ikke funker. Denne har jo ikke RS232, men det opplegget jeg hadde funket fint å styre fra Harmony. Kanskje det kan være løsning for Actibus også? Gi folk en instruks om hvor de skal trykke på én fjernkontroll som setter i gang alt som trengs. MEN den fra Kjell er ikke tilgjengelig før om 3 uker eller så. Noen som vet om noe lignende som er kjøpbart i Norge nå? (Merk at den optiske utgangen er det som ikke finnes i de fleste andre jeg har sett)
  16. Jeg var så dum at jeg valgte den moderne, krypterte, toveis-løsningen Somfy io for å radiostyre terrassemarkisen. Hadde vært mye enklere med old-school-varianten som jeg bare kunne styrt direkte via 433MHz... For å automatisere markisen måtte jeg i tilfelle kjøpe en ganske så dyr Somfy hub. Men siden jeg er sparsommelig klemte jeg heller fast en 40-kroners servo til Somfy-senderen Den styres fra den samme Pi Zeroen som står i sikringsskapet og sender strømforbruk til veggdisplayet. Somfy-senderen er også gjemt der, og så har jeg satt en gammel Nexa-bryter ved terrassedøra for de som ønsker å styre markisen manuelt. Da går signalet derfra til HomeSeer som sender en MQTT-melding videre til Pi Zeroen som aktiverer servoen. Kan også spørre Alexa om å senke markisen, men foreløpig får jeg bare til "Alexa, shade on" eller "off", funket ikke med "lower" eller "raise" av en eller annen grunn, selv om jeg hadde satt det opp på knappene i HomeSeer ?
  17. Der fant jeg faktisk et script fra Moskus som gjorde akkurat det jeg trengte ? Ser ut som om det ikke er mulig å bruke UserNote, måtte skrive om litt så frontenden min brukte value i stedet for DeviceString, så funket det fint allikevel.
  18. Jeg har en virtual device "Brannalarm" og en "Vannlekkasje", det hadde vært kjekt om jeg kunne oppdatere tekst på de devicene (f.eks. UserNote) så jeg kan se hvilke røykvarslere/lekkasjedetektorer som har trigget – og i hvilken rekkefølge. Hva er det beste måten å gjøre dette på? Fant ikke noe åpenbart i event actions, men ser det er mulig å kjøre kommandoer direkte, f.eks. &nhs.SetDeviceValueByRef(80, 0, True) Må jeg eventuelt videre med et vb-script her for å kunne hente ut nåverdien, og så legge til noe?
  19. Oppgitt strømforbruk 350-500mA. Og ja, det er en svakhet at den åpner seg når strømmen går, så bør ikke plassere det på de mest kritiske stedene. Men man har da UPS? ?
  20. Takk for butikktips! De var dyre da, ca det doble av det jeg hadde tenkt... Får kjøpe én for å teste ? Kjekk den varianten for innbygging i skyvedører, det kan kanskje gjøre det estetisk bedre enn det jeg hadde forestilt meg. Hadde egentlig tenkt å montere magneten på innsiden av karmen til terrasseskyvedøra og så magnetplata med et vinkeljern i toppen.
  21. Jeg holder på å bygge sykkelbod, og tenkte å ha en "magisk" elektromagnetisk lås, så den er alltid åpen for meg og lukket for andre. Noen som har tips til steder jeg kan kjøpe? Har funnet noe utenlands, men ikke i Norge. Helt greit å kjøpe fra utlandet altså, men fint med konkrete produkt-tips. I tillegg til sykkelboden vurderer jeg samme løsning til balkongdør, for den er vi notorisk dårlig til å låse.
  22. Takk for heads up, det er en DD8L, og jeg har lurt på om dette kunne bli et problem, det er jo samme med prosjektører som må kjøles ned en stund før de skrus av. Den pumpa jeg hadde stående på denne tidligere fikk jeg ikke til å virke i vår, så foreløpig drenerer den til tanken sin. Den stopper altså på grunn av full tank, og så står det et varsel om dette på tableten i inngangspartiet. Da tømmer jeg tanken, og så starter den opp automatisk igjen når det blir over en viss fuktighet. Må typisk tømme et par ganger i uka, men jeg planlegger å borre et hull som er lavt nok til at det kan drenere direkte uten å måtte bruke pumpe. Da må jeg kanskje tenke på en smartere måte å skru av på... det jeg har vurdert er å se på strømforbruket som Fibaro-pluggen rapporterer. Noe slikt som at når rommet er tørt nok så venter den til strømforbruket har vært lavt en periode før den skrur av, da er ikke varmeelementet aktivt, men bare vifta.
  23. Har en avfukter i krypkjelleren som jeg startet opp igjen nå til våren, men litt smartere enn før. Avfukteren har fuktsensor selv, men jeg syntes at den lot ting gå litt for langt, at det ble tørrere enn nødvendig. Jeg satte på en Fibaro-plugg jeg hadde liggende, og satte opp noen regler om å skru seg av og på etter målt fuktnivå. Syntes imidlertid det var litt rart at den fortsatt gikk så ofte, selv om krypkjelleren var knusktørr. Så begynte jeg å tenke på hva det forrige jeg brukte akkurat den pluggen til... juletre! Hadde faktisk slettet event som skrudde treelysene av og på til rett tidspunkt, men så kom jeg på etter hvert at det var en binding til... Jeg hadde glemt at jeg hadde satt opp en Z-wave association fra den ledige bryteren i 2-pol-bryteren på kontoret, så vi manuelt kunne skru av og på juletreet derfra. Hver gang junior skrur av/på lyset på kontoret så masher han handa si over begge bryterne, og har dermed skrudd av og på avfukteren i krypkjelleren ? Tok meg en måned å finne ut av dette...
  24. Det perfekte grensesnittet til smarthuset, HAL 9000 kommer snart ? http://www.masterreplicasgroup.com/blog1/hello-hal-hows-it-going
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.