Gå til innhold
 • Bli medlem

toonwolf

Medlemmer
 • Innholdsteller

  736
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  18

Innlegg skrevet av toonwolf

 1. Da har jeg fått testet både 433 og 868Mhz av GW1000 mot EcowittSeer. Det fungerer helt utmerket! Tusen takk @Guahtdim!

   

  Jeg har forskjellige versjoner av fuktsensorer koblet opp og de gir ganske forskjellige resultater selv om begge er plassert på samme sted. Den som har keramisk kappe og kjøpt via Komplett rapporterer nå 12% fuktighet, mens den som jeg kjøpte først via Ecowitt, den "orginale" WH51 viser 33%. Noen flere som har begge versjoner og har samme erfaring?

  • Like 1
 2. 28 minutes ago, Guahtdim said:

  Min erfaring så langt er at 433MHz når mye lenger enn 868MHz. En 868MHz føler med helt nytt batteri ga ingen data. Jeg erstattet den med en 433MHz føler som sikkert har brukt batteri i over 6 måneder og signalet kommer helt greit inn. Og da er mottaker 4-5 meter lenger fra med 1 ekstra vegg mellom føler og sender.

  Har også begge versjoner, men har ikke kommet så langt at jeg har fått testet det ennå. Gir tilbakemelding om jeg også erfarer det samme etter testing.

 3. On 12/04/2021 at 18:53, Guahtdim said:

  Jeg må bare fikse litt på min plugin slik at den klarer å håndtere 2 gateways. 

  Har 2 gateways med 433 og 868Mhz med 4 fuktsensorer hver. Er det lov å spørre om ny versjon som støtter dette kan komme etterhvert? 😇

 4. "Smartifisert" en frittstående spot med Zigbee fotdimmer. Ikke så lett å få tak i, så måtte be en venn i Nederland om å kjøpe den for meg https://www.robbshop.nl/idinio-zigbee-voetdimmer-50-watt

   

  Kravet var at den måtte ligne den gamle og fungere både manuelt og via smarthuskontroller uavhengig av hverandre. Det er en Zigbee 3.0 dimmer. Se video https://drive.google.com/file/d/1WoMmCyo0Z2JqeXKwHuloKAdZ4L7yLmLQ/view

  • Like 2
 5. 6 minutes ago, ZoRaC said:

  Har du sjekket frekvensen på de sensorene du har? Jeg kjøpte Ecowitt med 433 MHz, men Protech er 868 MHz...

  De første jeg kjøpte fra Ecowitt direkte var 433MHz, mens Protech er 868MHz. Nå er det så billig å kjøpe fra Komplett at det er like greit å gå for 868MHz fra Komplett. En annen grunn til at jeg har valgt Protech fra Komplett er at de har fuktsensor med keramisk hylse (fungerer bedre om du har "skrinn" jord https://www.komplett.no/product/1156703/hjem-fritid/smarte-hjem/vaerstasjoner/protech-plant-soil-moisture-sensor Det får du ikke kjøpt hos Ecowitt selv om de "produserer" dette selv https://www.ecowitt.com/shop/goodsPage/1/36   

 6. Komplett kjører 50% på en del Protech stæsj som er en rebrand av Ecowitt.

  https://www.komplett.no/category/21692/hjem-fritid/smarte-hjem/vaerstasjoner?nlevel=10560§12341§21692&pricegross.min=95&pricegross.max=2606&pricegross.omin=95&pricegross.omax=2999&manufacturer=3241&sort=Discount%3ADESCENDING

   

  "Tilbudet gjelder ut 31 desember eller så langt lageret rekker!" Håper det ikke betyr at de har planer om å slutte med å selge de? 

   

  • Thanks 1
 7. 2 minutes ago, ZoRaC said:

  Jeg har lest utallige flere innlegg her og på FB om problemer med IDLock.

  Jeg har erfaring med både Danapad koblet mot UMV og elektromagnetisk lås og ID Lock. Det er riktig at det var en del trøbbel med ID Lock i starten, men etter de siste firmware oppdateringene som kom for ca 1 1/2 år siden har det ikke vært noen som helst problemer. Normal batterilevetid ca 1 år. Bruker Z-wave modul, har ikke noen erfaring med ZigBee til låsen.

  • Like 1
 8. On 25/02/2021 at 07:34, stigvi said:

  Må vel egentlig innrømme at jeg ikke forstår hva du spør om.......

  Det jeg ønsker er en løsning for å kunne bruke eksisterende veggbrytere enten ombygd til impuls med impulfjær eller vippebryter. Jeg har Wiz smartpærer og derfor er det ikke noe bra om strømmen brytes. Er derfor på utkikk etter en måte å kunne "bypasse" dette. Helst ønsker jeg også at løsningen også skal fungere om nettet er nede. En "dimme-puck" fungerer på denne måten, men siden jeg har smartpærer kan jeg ikke bruke dette. Ser også at det har kommet et nytt produkt fra Aqara som ligner på Fibaro smart implant eller har jeg misforstått https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/fjernstrombryter/fjernstrombryter-zigbee/aqara-t1-innfelt-zigbee-fjernstrombryter-uten-noytralleder-p51625

   

 9. 5 hours ago, stigvi said:

  Shelly 1 i huset og alle med esphome

  Kan du sette de i "detached mode" for på den måten forhindre at strømmen brytes. Ved trykk på knappen simuleres av og på og alt kjører lokalt på Shelly 1 pucken?

 10.  

  6 hours ago, Moskus said:

  noen grunn til å ikke bruke det hvis du allerede har det implementert i huset?

  Jeg har kun 1 ZigBee dimmer puck som jeg tester bak en standard vegg/vippebryter med impulsfjær. En Shelly puck og er vesentlig rimeligere enn tilsvarende Z-wave dimmere eller brytere. Ja jeg er enig at ZigBee og Z-wave er et bedre alternativ, men for noen som starter på "scratch" og skal bytte ut alt lys i et hus er WLAN for IoT et prisgunstig alternativ forutsatt at du har et eget WLAN/VLAN for formålet.

 11. Kom over Shelly 1 etter å ha sett dette blogginnlegget som beskriver utfordringen med smartpærer.  Jeg har kjøpt inn en del Wiz pærer pga lav pris og fordi jeg ønsket en enkel/billig måte å få farget lys. I rommene hvor de er koblet til veggbryterne har jeg montert impulsfjær slik at det ikke er mulig å skru av strømmen. Selv om disse pærene har "Wiz-click" som gjør at du kan bestemme hva som skal skje når du skrur strømmen av og på, fungerer det ikke optimalt siden strømmen brytes. Dessuten er det ikke mulig å sette de opp slik som en vanlig bryter fungerer. Altså veksle mellom å skru lyset av og på for hvert trykk.

   

  Jeg har forstått at du kan sette Shelly 1 til å fungere som en vanlig bryter. Altså: trykk 1 gang og lyset skrus på, trykk en gang til og lyset skrus av. Spørsmål til dere som har Shelly. Fungerer det også med dimming som f.eks ZigBee dimmere/pucker som gjør at om du holder inne bryteren vil lyset dimmes opp eller ned annenhver gang? Eller må du da kjøpe Shelly Dimmer 2? Det viktigste WAF spørsmålet til slutt. Fungerer det om nettet er nede?

 12. On 15/02/2021 at 11:13, Moskus said:

  Men du kan sette pulsfjærer bak bryterne slik at de alltid er på...

  Forslaget ditt med montering av pulsfjær bak bryter var faktisk ganske genial. Grunnen til det er at Wiz har en funksjon hvor du kan sette hva som skal skje når du skrur på lysbryter første og andre gang. Ved å montere impulsbryter og sette Mode 1 til lys AV og Mode 2 til lys PÅ vil du oppnå ønsket effekt som en normal dimmebryter har. Det eneste du ikke får er mulighet til å dimme direkte på bryteren, men det kan du gjøre i app eller via talestyring.. Nå kan jeg montere Wiz pærer for lys som er koblet til veggbrytere og unngå at strømmen brytes!
  wizclick.thumb.png.80001bada0c7ec4ed9ccc6967944b0d9.png

   

  • Like 1
 13. 28 minutes ago, stigvi said:

  Jeg synes selv at lys er blant det mest lure å smartifisere og derfor ønsker jeg det så smart som mulig

  Enig

  29 minutes ago, stigvi said:

  smart som mulig istedenfor å etterligne en manuell bryter og glødelampe mest mulig

  Det kommer helt an på hvem som bor i huset. Om alle i husstanden synes det er kult med smarthus og fancy brytere så er det jo det beste. I mitt tilfelle blir det å forsøke å gjøre huset smart uten at det "synes". Da er ZigBee dimmer/puck bak orginale vegg/vippebrytere med impulsfjær en genial løsning. Du beholder de gamle bryterne med samme funksjonalitet som de har hatt hele tiden, men legger til smarthusfunksjon. Det er heller ikke mulig å skru de av siden du har endret den til en impulsbryter noe du ikke vil få til med smarte lyspærer.

  • Like 2
 14. 2 hours ago, stigvi said:

  men lett i hue hubben med dens app

  Det forutsetter at "noen" må programmere/koble opp pærene på nytt når de på et eller annet tidspunkt går. Jeg mener som @Moskus at piller/pucker bak brytere er en bedre løsning enn smart lyspærer. Rett og slett fordi du ikke trenger å bry deg om at du bor i et smarthus. Det eneste du trenger å gjøre når lyspæra skal byttes er å kjøpe deg en ny. Dessuten vil veggbryter med Zigbee puck også fungere som en manuell bryter slik at du kan styre lyset selv om smarthuset ditt er nede/offline. Smarte pærer krever enten at du monterer impulsfjær som gjør det umulig å skru de av eller at du monterer alternative lysbrytere, men da mener jeg du likegodt kan gå for Zigbee pucker bak normale veggbrytere.

  • Like 2
 15. Etter å ha brukt Wiz pærene noen dager har jeg funnet ut at de har en stor "svakhet". Ikke pærene i seg selv, men det at styring av lys er i selve pæra og ikke i bryteren. Dette har jeg merket fordi av gammel vane blir veggbryterne fortsatt brukt til å skru av og på lyset her i huset (av andre enn meg selv). Dermed mister Wiz pærene strømmen og det er ikke mulig å styre de via automatikk.

   

  Jeg snakket med min elektriker og han fortalte meg at det er grunnen til at elektrikere styrer unna HUE og andre typer smartpærer. Rett og slett fordi når de en eller annen gang må byttes må programmeres opp på nytt. Med dimmepiller bak brytere slipper du dette problemet. Noen elektrikere er nok av en annen oppfatning, men tror kanskje dette er hva de fleste elektrikere også mener. Han tipset meg om at jeg i stedet burde gå for Namron ZigBee dimmere for montering bak veggbryteren. Med de kan jeg beholde mine gamle veggbrytere, sette på en impulsfjær og slå av og på som normalt uten at jeg mister muligheten til å styre lampene fordi de er skrudd av. Jeg kommer nok til å gå for en "hybrid" løsning med Wiz pærer på lys uten veggbryter og ZigBee pille på alt lys som har veggbrytere.

  • Like 1
 16. 23 hours ago, Guahtdim said:

  48 timer så skalle jeg glatt ha fikset det for deg

  Bruk de timene til noe fornuftig i stedet @Guahtdim !! Jeg svingte innom Power og plukket opp en SmartThings HUB til kr 850,- og pærene fra Wiz smokket rett inn. Har kun Z-wave til HS, så dette var et billig alternativ. Kjenner ST litt fra før av og synes det funker bra. Det viktigste var ZigBee støtte og integrasjonen de har med Wiz. Nå kan jeg trigge scener med Wiz pærene basert på multisensorer. Har en batteridrevet Fibaro Multisensor i dag, men sikler på Aeotec Multisensor 6 med mulighet for USB strømkilde.

  Screenshot_20210212-091801_SmartThings.thumb.jpg.994bf3205cb9365ca2f083398f137285.jpg

  • Like 1
 17. 5 hours ago, MbenzNo said:

  Panasonic har et av de mest idiotiske og minst brukervennlige system for å legge til brukere jeg noensinne har sett!

  Enig, de har mye å gå på med appen sin. Er vel en grunn til at den får "slakt" i Google Play. Fant også ut fremgangsmåten for å legge inn flere brukere som kan kontrollere samme varmepumpe ved å bruke oppskriften som jeg refererer til her https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/4101-panasonic-comfort-cloud-integrasjon/?do=findComment&comment=83743

   

×
×
 • Opprett ny...