Gå til innhold
 • Bli medlem

berland

Medlemmer
 • Innholdsteller

  495
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  19

berland vant dagen sist November 30 2019

berland hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

263 Excellent

Om berland

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. https://www.aliexpress.com/item/32344295137.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dKWO5ZZ
 2. Er dette noe annet enn socat? Jeg har socat for Modbus til ventilasjonsanlegget på kaldloft (en pi zero der som gir usb'porten sin videre til kjelleren over wifi). Sålenge man holder pi'en i live på fornuftig vis, så er dette dønn stabilt. Jeg har også gjort det med z-wave, helt uproblematisk med socat i begge ender. Hvis socat dør, så får jeg det ikke med meg, for systemd restarter den på sekundet.
 3. Ikke akkurat i dag, men siste to uker: Bygget ny hus-server med litt arvede komponenter (CPU) fra husets gamingsmaskin (i7-7700k). Installert fra scratch med Ubuntu 19.10 og bygget hele stack fra scratch. OpenHAB 2.5.1 ble også bygget fra scratch (ikke gjenopprettet fra backup fra gammel maskin). 32 Gb RAM, i7-7700k 4.2Ghz, 512Gb M2.SSD, 4 Tb disk. Burde ventet til april/mai for Ubuntu 20.04 men klarte ikke. Grovt overdimensjonert for å være OpenHAB-server, men du verden så behagelig det er å gjøre en 'ssh <maskinnavn>" og så er du ferdiginnlogget på noen hundredeler. Sammen med grå gammel maskin i "Elfa-racket" mitt: Har ikke fått tak i slikt LCD-display til den nye. Prosjektet var egentlig bare å få oppgradert Ubuntu (16.04 LTS) på den "gamle grå" som står over den nye svarte, men kunne ikke risikere nedetid på huset i noen dager hvis OS-oppgradering gikk skeis, så det var god nok unnskyldning for ny hardware.
 4. Det er litt hummer og kanari her, noen gamle Philips-pærer, og litt diverse Lumens-pærer. En av Lumens-pærene røk også nettopp - kanskje relatert? Hvis det er brent noe pga. høy strømstyrke - er det noe som kunne vært unngått hvis en fibaro bypass hadde vært installert fra start av?
 5. Er akkurat over på OH 2.5.1, Aeotec Z-stick Gen 5. Eksludering fra habmin ble forsøkt for første gang nå, og mot denne dimmeren så virket det på første forsøk. Foretrekker likevel å gå rundt med stick'en for å se kvitteringsblinkingen med egne øyne.
 6. 7 stk 5-7W LED-pærer på 230V.
 7. Jeg har en Fibaro Dimmer 2 som muligens har tatt kvelden: * Led'en på pilla lyser rødt hele tiden * Jeg klarer eksludere og inkludere den in z-wave-nettverket, men den kan ikke styres Hvis jeg tolker manualen riktig, så betyr dette at kalibrering med bypass har feilet. Lyset står på konstant, bryteren som er tilkoblet gjør ingen forskjell (klarer ikke skru av/på). Passe irriterende siden den lyser med laveste dimmenivå, som flimrer forferdelig. Prøvd med og uten bypass, og prøvd noen factory reset. Det røde lyset endrer seg slik det skal når man holder inne S-knappen for å gå i "menyen", men ender tilbake på konstant rødt lys. Noen vært borti noe lignende? Antar potensiell reklamasjon hvis jeg finner ut hvor den er kjøpt.
 8. Takk! Herregud, her har jeg gått og grudd meg til å reparere z-wave-netttverket (som knakk, skylder mest på aeotec stick'en) fordi jeg må inn i spotkasser i taket og bak lysbrytere for å gjøre factory reset på fibaro-pillene (og jeg har akkurat gjort det), så oppdager jeg i etterkant av å skjønne det du skreiv at jeg kan sette en factory-resatt aeotec stick i exclude-modus og bare trippeklikke på bryterene uten noen demontering.. Neste gang så!
 9. Ok. Har noe å si, men da er jeg enda mer sikker på at det ikke hadde noe å gjøre med problemet mitt - nesten alle mislykkede forsøk ble gjort med z-stick'en i hånda.
 10. Endelig ferdig med å krangle med mine 13 Heatit (v1) termostater i forbindelse med gjenoppbygging av hele Z-wave-nettverket. Heatit'ene (firmware 1.92) gjorde jeg factory reset på (to høyre knapper inne i 20 sek) i den tro at det da bare skulle være å inkludere på factory-resatt aeotec z-stick gen5. Inkludering etterpå ga bare "Err" i Heatit-displayet, selv etter mange forsøk, mange factory-reset og sikring avskrudd (bare i noen minutter, ikke timer). Lesing av denne tråden ga meg noen hint: Security og Exclusion. Jeg tror ikke security var avgjørende, men skrudde dette av i min OpenHAB (var visst satt på pr. default for ny Openhab 2.5.1). Det som jeg tror var avgjørende var å ta med seg z-stick bort til hver termostat, sette denne i Exclusion mode (hold inne action-knapp til den blinker raskt gult), og så aktiver inclusion/exclusion på Heatit, etter kort tid sa den da "Ecl" (for ekskludert). Byttet så modus til Inclusion på z-stick (sakte blå blinking) og så samme prosedyre på Heatit, og den klarte koble seg til. Lærdom da var at factory reset på Heatit v1.92 ikke er en fullstendig factory reset. Dette kan hende er en bug i 1.92, da jeg mener jeg har gjort factory reset før firmware-oppgradering uten å ha hatt dette problemet. Det er også snodig at man kan gjøre Exclusion mot en z-stick som har hatt factory reset, dette gir ikke helt mening i mitt hode. Kanskje en firmware-bug det også?
 11. Noen flere som ønsker å låne kabelen? Hvis ikke går den i retur (til meg).
 12. Jeg har vært gjennom samme runde med dyndns og følt på samme irritasjon. Endte opp på no-ip.com for vel et år siden og har vært fornøyd. Oppdateres fra linux-boks, eller direkte fra Unifi gateway (tror det er det som er aktivert for øyeblikket her). Brukes mest til vpn.
 13. Innenfor +/- en uke for når problemene startet, så ble wall plug resatt og lagt til på nytt (pga. den hadde falt ut)
 14. Min Aeotec Z-stick tar nærmere 15 minutter. Er i krisemodus for Z-wave i huset, det er ikke stabilt, og det har ikke hjulpet å overføre backup til en reserve-stick. Har 50% "cancelled frames", og må vel til slutt trekke i snora og ta factory reset av kontroller og alle rundt 40 z-wave enheter. Arg. Skulle gitt mye for en backup for ca en måned siden, men det har jeg ikke (og vet heller ikke om det hadde hjulpet, siden jeg ikke skjønner hvorfor det begynte å gå galt nå).
×
×
 • Opprett ny...