Gå til innhold
 • Bli medlem

berland

Medlemmer
 • Innholdsteller

  418
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

berland vant dagen sist Desember 7 2018

berland hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

215 Excellent

Om berland

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. berland

  Overgang fra MicroSD til USB-SSD på Pi

  Finnes katalogen /media/pi/Dokument-backup når du prøver den 'sudo sh..' kommandoen? Du må kanskje lage den først eller bare skrive til en annen katalog.
 2. berland

  Nattsenking styrt av utetemperatur

  Takk for lesetips - interessant!
 3. berland

  Nattsenking styrt av utetemperatur

  Ja, koden kjører hver eneste time og planlegger 24 timer fram i tid. Det fungerer i praksis i form av at det har skjedd en håndfull ganger i høst/vinter at huset har begynt å varme seg tidligere pga. strømpris (prisvariasjonene er for små). Men det fungerer som sagt også til å varme opp huset tidligere når det er kaldt ute, fordi koden beregner hvor mange watt som trengs for å heve temperaturen om morgenen, og når det er over 8kW i timessnitt så innser koden at oppvarmingen må starte tidligere. (i morgen tidlig stiger prisen så mye mellom 06:59 og 07:00, til at master-termostaten i huset økes en grad ekstra mellom 6 og 7, estimert besparelse på det er 30 øre!)
 4. berland

  Nattsenking styrt av utetemperatur

  Jeg har et system for å optimalisere oppvarming i forhold til timespriser, men det inkluderer også som bivirkning at det kompenserer for utetemperatur i tillegg,
 5. berland

  Generelt om scripting

  Hvis det er Arduino-programmering som leder til til C, så ville jeg kanskje ikke lagt veldig mye tid på å lære meg selve C-språket. For Arduino så er det egentlig C++ som ligger i bunn, men man bruker egentlig svært lite av vanskelig C eller C++. En generell lærebok i C eller C++ vil gå gjennom masse teknikaliteter som man kan hoppe bukk over for Arduino-programmering. Jeg ville heller lært meg et høynivåspråk, og så heller bare gjort akkurat det som trengs for Arduino ved å kopiere fra eksempler. For valg av høynivåspråk ville jeg valgt Python, men da passer det best om man har HomeAssistant som smarthusprogramvare (det får være et personlig valg om man skal tilpasse språk til hvilket system man har, eller omvendt..)
 6. berland

  Kjedebrev 2 med Heatit oppgraderinigskabel

  Lesestoff for de som skal oppgradere:
 7. berland

  Kjedebrev 2 med Heatit oppgraderinigskabel

  Heldig med skrivefeil i emnetittel
 8. Som @Fermate er jeg også ferdig med firmwareoppgradering av mine Heatit, og kabelen kan lånes ut. Første låntaker sender adresse på PM, og vippser 50 kr for porto (digitalt frimerke og sending fra postkasse). Siste person sender tilbake til meg.
 9. Jeg har bare sensor ca. midt på tanken (under isolasjon), og det er forsåvidt interessant å se hvor ikke-lineær temperaturen oppfører seg under oppvarming. Kan du legge ut et plott på hvordan topp, midt og bunn oppfører seg når tanken varmes opp fra noe kaldt til full varme? Min ser sånn ut: Varmeelementet er konstant på i tidsrommet det er lilla bakgrunn, så energiinnholdet i tanken stiger lineært, men temperaturen stiger ikke lineært. Hvis du har føler på bunn, midt og topp, så er trolig ingen av de lineære hver for seg, men hvis du tar gjennomsnittet av de, bør det være lineært. (det er konveksjon av varmt vann inni tanken som forårsaker ikke-lineæritetene på temperaturfølerene)
 10. berland

  Failsafe

 11. berland

  Failsafe

  Du kan sette den til alltid på etter strømbrudd. Da kan man flippe av og på sikring for å skru den på når zwave er dødt.
 12. berland

  Varme og hems

  Gulvvarme? Vil nok føles bedre enn panelovner her.
 13. berland

  Måle vanntrykk

  Jeg har en ledig slot i en fordelerstokk for kaldtvann. Hvor vanskelig er det å få satt inn en vanntrykksensor i denne? For selve målingen tenker jeg på noe ala en slik sensor: https://www.aliexpress.com/item/5V-0-1-2-MPa-Oil-Fuel-for-Gas-Water-Air-Pressure-Transducer-Sensor-Oil-Fuel/32785318036.html Den ledige plassen er på bildet under (med blå ball oppi, etter demontering av et rør). Er det vanskelig å finne overganger for å få dette til? Tenker ikke å bytte selv, men i tilfelle jeg har rørlegger innom for noe annet, så gjelder det å ha delene for vanntrykksensor liggende klart. Vil rørlegger være skeptisk til produktet? Bør jeg være skeptisk til produktet? Skapet har utløp i tilfelle lekkasje. e
 14. berland

  Heatit døde under oppgradering

  Akkurat plass nok til dette, det svarte innerdekselet går på etterpå (stikker såvidt ut) og også det hvite til slutt.
 15. berland

  Måle snødybde

  Denne websida er verdt en titt for snømåling! http://voksenlia.net/met/sno.php
×