Gå til innhold
 • Bli medlem

xibriz

VIP
 • Innholdsteller

  1 092
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  26

xibriz vant dagen sist Desember 3 2018

xibriz hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

395 Excellent

Om xibriz

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB
  Telldus Live!
  Z-Way
  Annet

Nylige profilbesøk

1 941 profilvisninger
 1. xibriz

  Hagejordtemperatur

  Jeg lurer på om jeg må grave meg ned i snøen å sjekke dette... Har enda ikke noe særlig frost å vise til. Nå har det jo snødd mye mer enn normalt så det ligger sikkert 100-150 cm snø å isolerer oppå sensorene, men det er jo rart synes jeg.
 2. xibriz

  Telldus binding for Z-Way

  Jeg har lagd noen greier som tar data fra Telldus Live! og Verisure å pusher det ut på MQTT. Det ligger her: https://github.com/xibriz/ Så da har du 2 valg: 1. Sette opp MQTT, få scriptene mine til å funke også lage noe som henter data fra MQTT å putter det inn i EmonCMS via REST APIet til EmonCMS. 2. Modifisere scriptene mine til å pushe data rett inn i EmonCMS via APIet. Jeg tror nr. 2 sikkert er rett valg hvis du ikke er interresert i MQTT til andre ting. Jeg ville forresten sett på Grafana. Jeg gikk bort fra EmonCMS til Grafana.
 3. xibriz

  Verisure binding

  Du må installere pip og kjøre `pip install -r requirements.txt` requirements.txt ligger i prosjektet.
 4. Min viser også ganske nøyaktig, men jeg må ha viftehastghet på 3 pga stort rom. I auto blir det bare varmt i nærheten av pumpen.
 5. Jeg tenker at det kan være nødvendig å buffre opp ca. ett minutt med data før man sender. Også kan man jo måle om det er nok data til å sende før man våkner
 6. Trenger vi en egen tråd for AMS uten ekstern power? Uansett, jeg følte at denne hører hjemme her:
 7. @MLLrefererer nok til HAN-porten. Den ble vel avklart tidligere at den M-bus porten noen målere har et noe annet.
 8. xibriz

  Noen wireshark-eksperter her?

  Må man ikke sette opp en proxy som varmepumpen for gjennom for å få best mulig resultat?
 9. xibriz

  Noen som ønsker å ta over MelCloud-plugin

  Mulig jeg porter den til Python og integrerer mot MQTT hvis jeg får ånden over meg
 10. xibriz

  ikea trådfri - så langt lageret rekker

  Mener å huske at det har vært 30% begge gangene jeg har hamstret Trådfri.
 11. xibriz

  Trenger starthjelp på GitHub

  Jeg vet ikke... en ting er når man jobber lokalt.. men med en gang du skal ha koden ut på en linux-server så har man ikke noe annet valg enn kommandolinjen
 12. xibriz

  Trenger starthjelp på GitHub

  Jeg ville kanskje si at ett repository = disk/share med mange mapper i seg. Git gir deg superdetaljert versjonering på filene og mappene på linjenivå. Jeg har ikke engang hørt om GitHub Desktop, men jeg bruker kommandolinjeverktøyet å har registrert at editorer som NetBeans og VSCode har plugins som bruker kommandolinjeverktøyet. Det er Git kommandolinjeverktøyet som ligger i bunn for alt og har alt du trenger. Dette trenger du lokalt. Synkronisering skjer manuelt med pull/push (og noen andre kommandoer som jeg ikke tar her). Når du gjør en commit så lagrer du endringer som du vil kjøre push på. Du har også stash som lagrer endringer som du ikke vil pushe ut. Du kan gjøre endringer direkte i filer på GitHub. Du må da kjøre en `git pull` hvis du vil ha endringene ned lokalt.
 13. xibriz

  Trenger starthjelp på GitHub

  Aller først en avklaring: GIT er ett repository verktøy. Altså versjonere filer, som oftest kode. GitHub er ett GIT repository i skyen. Altså lagre repositoryene dine en plass som er åpent tilgjengelig for alle. Git og GitHub er altså to forskjellige ting. Så, hvis du har Git som kommandolinjeverktøy, og ønsker å få en mappe med kode opp på GitHub må man: 1. Lage ett repository på GitHub 2. Initialisere mappen lokalt som ett Git repository 3. Publisere koden (push) på GitHub. Når du oppretter ett nytt repository på GitHub viser de deg kommandoene du må bruke for å få dette til. Så.. når man senere ønsker å bruke kode man finner på GitHub så har man to valg: 1. Kopiere ned koden lokalt for å bruke den (clone) 2. Kopiere koden til ett eget repository (fork) for å jobbe med den Man må gjerne kjøre en clone etter en fork. Når man har koden lokalt så har man gjerne noen basiskommandoer: 1. commit = Lagre nye endringer 2. pull = Hente endringer som ligger remote (f.eks. på GitHub) 3. push = Publisere endringer remote (f.eks. på GitHub) Det er hundrevis av andre kommandoer, f.eks. å bruke merge istedet for pull, men det blir nok litt for avansert i starten.
 14. Jeg blir kun å legge tid i koden for å eventuelt optimalisere for å kjøre uten ekstern strøm. Har ingen ambisjoner om å støtte alle målere
×