Gå til innhold
 • Bli medlem

xibriz

VIP
 • Innholdsteller

  984
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  25

xibriz vant dagen sist September 23

xibriz hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

359 Excellent

Om xibriz

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB
  Telldus Live!
  Z-Way
  Annet

Nylige profilbesøk

1 528 profilvisninger
 1. Jeg ville heller flyttet over på noe heftigere maskinvare en å komplisere oppsettet ytterligere. Å flytte fra en Pi til noe annet burde ikke ta mer enn en kveld hvis du gjør ting klart på forhånd å har backupene klar.
 2. Jeg ville sett på hvorfor ting henger seg. Det er ikke normalt, og omstart skal ikke være nødvendig så ofte.
 3. Det har jeg ikke tenkt på, men man kan sikkert få inspirasjon av de som bygger regnsensorer. Her f.eks:
 4. Jula fører de også hvis du har en slik i nærheten.
 5. Jeg har stor tro på at en ESP-01 + LiFePO4 + DS18B20 kommer til å holde veldig lenge. Jeg tror jeg må teste det selv.
 6. xibriz

  Zigbee mesh-nettverk og avskrudde pærer

  Jeg erfarer det samme her.
 7. Jeg ville også bare gått for kabel hvis det er mulighet. Har 7 stk DS18B20 fordelt på 6 ledere i en ethernetkabel med ukjent lengde (minst 25 meter)
 8. Jeg føler at jeg må kommentere selv om det ikke er noe du spør om: 30 sekunder deep sleep er så lite at du kan like godt la være. Det gjelder nok alle microkontrollere. Du burde heller kjøpe ett LiFePO for å drive en "ren" ESP (altså ikke nodemcu, wemos eller lignende). Da skal du nok se at det holder ett år eller mer. LiFePo har riktig spenning så man slipper å brenne noe vekk i spenningsregulatorer.
 9. Jeg lever fint med gulvføler på disse. Hva skal man med begge deler?
 10. xibriz

  Varmtvannstankstyring med intelligens

  Dette blir jeg å kopiere ved neste anledning
 11. xibriz

  Dine automasjonstabber!

  Jeg kjenner godt til fenomenet av at alt fungerer perfekt når jeg er hjemme, men med en gang jeg drar bort en tur, DA skjer det alltid ett eller annet.
 12. xibriz

  Koble NAS trådløst til router

  Jeg ville gått runden en gang til å sett på muligheten til å strekke en Ethernet direkte fra router til NAS.
 13. xibriz

  Smart kjøkkenventilator?

  Nå har jeg gjort noen tester med den IR-temperatursensoren jeg kjøpte. Den heter MLX90614, og det første jeg fant ut er at denne kommer i flere varianter. Det som varierer er vinkelen på linsen og den jeg har kjøpt er på 90 grader og dermed helt ubrukelig på lengere avstand enn 3 cm. Dersom man skal opp på f.eks. 10 grader på linsen slik at man kan detektere noe fornuftig fra rundt 1 meter så synes jeg sensoren blir for dyr. Side 35 og utover i databladet er interresant: https://www.melexis.com/en/product/MLX90614/Digital-Plug-Play-Infrared-Thermometer-TO-Can Jeg skrinlegger dermed prosjektet om å bruke varme på platetoppen til å bestemme om ventilatoren skal starte og går videre til plan B som er å detektere strømtrekket på platetoppen.
 14. Spennende. Ifølge YR har vi ca. 3,26 grader i gjennomsnitt siste 12 mnd og -5 i gjennomsnitt den kaldeste måneden. Men det er -12,3 på den kaldeste dagen.
 15. Det er mest for moro skyld. Men jeg lurer litt på hvor dypt tela går i mitt område. Som dere ser har jeg satset på at det er mindre enn 120cm. Det var så langt det gikk med jordborr og spett.
×