Gå til innhold

xibriz

VIP
 • Innholdsteller

  906
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  23

xibriz vant dagen sist August 11

xibriz hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

336 Excellent

Om xibriz

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB
  Telldus Live!
  Z-Way
  Annet

Nylige profilbesøk

1 342 profilvisninger
 1. Måle temperatur i bakken

  Takk for at du deler erfaringene Tråden er ikke så gammel for prosjektet har ikke startet enda Jeg har fått tak i DS18B20 faktisk så jeg tenkte jeg skulle gjennomføre dette før bakken fryser. Strekket blir nok ca. 20 meter fra temp til esp.
 2. Du trenger nok en for Z-Wave og en for ZigBee... den eneste komboboksen jeg kjenner til er Telledus med Z-Wave og 433.
 3. I dag har jeg laget den første prototypen på automatiserte lameller. Det er litt mer avansert enn det burde vært siden det er to separate lamellskinner pr vindu (280cm total bredde). Siden alle slike systemer er latterlig dyre skal jeg lage opplegget av ting jeg finner hjemme, får tak i gratis eller får 3d-printet Donorbilen: den mangler drift på det ene hjulet så i stedet for å fikse det så... Brukbar gearkasse har den og: Ferdig prototype med åpne/lukke ved hjelp av svart tannhjul og kulekjede, og vrifunksjon på hvit hjul: Erfaringer: motorene med gearkassen er sterk nok til å dra lamellene. Motorene går litt for fort. Man må ha en trang kasse rundt hjulet som skal dra kulekjedet så det ikke hopper av.
 4. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Du må nok sjekke serial output. Du koblet opp på 2.4GHz nett? ESP støtter ikke 5GHz.
 5. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Jeg klarer ikke å se at subscribe-feltet er påkrevd (nå er jeg ikke superstødig i c/c++), men det kan hende at det blir feil å la det stå tomt. Kan du prøve å sette det til f.eks "home/meter/set". Det subscribe gjør er å lytte på en MQTT-topic. Så når du sender ut noe på topic "home/meter/set" så vil ESPen fange det opp å foreta seg noe. Men den delen av koden er ikke der så ingenting vil skje. Men prøv å sett den alikevell.
 6. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Bra observert @DIYglenn! Her er det tydelig at ESP-biblioteket ikke følger standarden. Rart det ikke er fikset når det ble oppdaget for ett år siden.
 7. De to første punktene utelukker nok openHAB. Kanskje Z-Way?
 8. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Over på noe helt annet: så har Z-Uno kommet med software serial. Dvs at man i teorien kan få dette til å kjøre på en Z-uno i stedet for ESP. Jeg har prøvd litt å det ser ut som at man får korrekt data inn på Z-unoen, men biblioteket må modifiseres for å kompilere korrekt.
 9. Dette bildet må samboeren min få se Jeg får ofte tyn for at huset vårt ser akkurat slik ut
 10. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Infoen er fra 2015 men kanskje fortsatt relevant: https://bbs.espressif.com/viewtopic.php?t=235#p1606
 11. Motor til lamellgardiner

  Jeg jobber med en hjemmesnekret løsning som vil gi meg vri + åpne lukke Den er enda på tegneblokka, men jeg tror jeg har alt jeg trenger nå. Jeg har litt utfordringer med at skinnene allerede er kappet og "skrustaven" ikke er tilgjengelig, pluss at jeg skal styre to skinner som står mot hverandre i samme vindu i sync. Løsningen består av kulekjede + motorer fra en radiostyrt bil som ble ødelagt + ESP8266 + noen deler jeg må få 3D-printet
 12. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  At forbindelsen blir brutt betyr ikke nødvendigvis at det ikke fungerer. Det kan hende ESPen restarter før browseren din får svaret. Starter den alltid som AP? Hvis du plages veldig kan du hardkode verdiene i "setupWiFi ()"-funksjonen i AmsToMqttBridge.ino
 13. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Jeg har en fork av koden her: https://github.com/xibriz/AmsToMqttBridge/blob/master/Code/Arduino/AmsToMqttBridge/AmsToMqttBridge.ino Du får en idè om hvordan jeg gjør det, men ikke bruk den helt rått fordi den vil bare fungere med Kamstrup. Jeg har også lagt til mulighet til å oppdatere firmware trådløst.
 14. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  512 burde holde. Jeg har valgt å kjøre hver verdi på en egen MQTT topic istedet for alt i en stor JSON på kun en topic. Ser putty fungerte ja Den serial monitoren i Arduino er veldig ustabil.
 15. Yale Doorman

  En av dørlåsene mine begynte å tulle litt i går.. nettbutikken jeg kjøpte den på er konkurs... kanskje jeg tar sjansen snart
×