Gå til innhold
 • Bli medlem

xibriz

VIP
 • Innholdsteller

  1 187
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  40

xibriz vant dagen sist September 27 2019

xibriz hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

510 Excellent

Om xibriz

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB
  Telldus Live!
  Z-Way
  Annet

Nylige profilbesøk

3 231 profilvisninger
 1. Tenk at jeg ikke har fått med meg dette før nå Bra jobba @ArnieO!
 2. At batteriet holder i 2 år eller 10 år er egentlig ikke noe argument for å ikke kable. Hvis du setter en sensor rett ved der du har planlagt en veggboks for svakstrøm så er det jo galskap å ikke benytte seg av den, selv om sensoren kan gå på batteri. Det handler i bunn å grunn om man har planlagt for kabling eller ikke, ikke om batteri er bedre enn kabling.
 3. Ja, det står i førstepost 4-6 måneder ifølge IKEA med opp/ned en gang om dagen.
 4. Nå er jo PIR-sensorer ett dårlig eksempel... hva med elektriske rullegardiner som du må lade 2-3 ganger i året? Plutselig ønsker jeg en alexa/google home etc en eller annen plass. Plutselig så hadde det vært kult med LED-striper i vinduskarmen.. man vet aldri Det er mye man kan drive på 5-12v.
 5. Jeg tenker med gru når du skal begynne å skifte batteri med ugjenve mellomrom på det der Eller skal du kjøre periodiske batteriutskiftninger slik som bedrifter gjør?
 6. Jeg sier ikke at jeg skal ha alt inne i veggen, men jeg vil ha kabel tilgjengelig rett i nærheten av der utstyret skal stå. Du snakker med fyren som har gravd 7 temperatursensorer ned i bakken.. jeg er over gjenomsnittet interresert i duppedingser
 7. PIR, temp, fukt, lux, rullegardiner, lamellstyring, IR-blaster osv osv
 8. Mulig jeg er spesiell.. men å skite batteri annenhvert år blir for ofte for meg... hvertfall hvis man ser for seg 50+ enheter.
 9. Snakker vi ca. en halv meter? Det var noe å tenke på.. men er det enkelt å feste trekkrør til disse? Jeg elsker å bruke ethernet til alt mulig så det blir lagt opp over alt selvfølgelig
 10. Jeg skal rive en hel etasje og fore ut med 48x48. I den forbindelse skal jeg tenke fremmover å legge bokser for svakstrøm der det kan bli aktuelt å ha sensorer og lignende. Jeg har tenkt at noen bokser i hjørner der det er natulig å ha PIR, samt i nærheten av vinduer der det kanskje kan komme automatiserte rullegardiner. Tenker å trekke rørene til ett eget svakstrømskap. Er det standard ELKO-boks som gjelder eller finnes det noe annet som er mer praktisk? 16mm eller 20mm rør?
 11. Det hjelper ikke hvilken pris produktet har om man ikke gidder å lese manuelen til garasjeportåpneren sin
 12. Jeg vurderer å bygge en FreeNAS som er mindre kraftig en det der... å på den tenkte jeg å kjøre blandt annet openHAB ? Vi skal forresten flytte, så jeg har rigget ned stort sett alt. Kommer nok ganske sterkt tilbake når alt skal opp igjen fra scratch
 13. Det står "Strømmåling - Power Metering" på s. 155. Eller var det noe annet du tenkte på?
 14. Jeg har meget god erfaring med billige løsninger ettersom den jeg lagde selv kostet rundt 25 kr
 15. Nei, jeg har ikke fått på plass noen failsafemekanismer enda.. jeg vet hvor mange step jeg kan kjøre motorene i hver retning og satser på at det ikke blir strømbrudd eller at noe kommer i veien Kanskje jeg får til noe før sommeren.. det er mørkt her i nord nå ?
×
×
 • Opprett ny...