Gå til innhold
 • Bli medlem

xibriz

VIP
 • Innholdsteller

  1 108
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  31

xibriz vant dagen sist April 10

xibriz hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

430 Excellent

Om xibriz

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB
  Telldus Live!
  Z-Way
  Annet

Nylige profilbesøk

2 237 profilvisninger
 1. xibriz

  GUIDE: Automatiserte lameller

  Da har jeg løst problem nr 1. Nå får jeg kjørt motorene uten en blocking loop. Desverre så tar det for lang tid å "subscribe" på MQTT så det må deaktiveres mens motorene går. Konsekvensen er at jeg ikke får stoppet de eller startet flere motorer mens en motor går. Det å stoppe de er ikke så nøye siden dette er nøyaktige saker, og det med å starte flere løste jeg ved å legge inn en forsinkelse på start slik at jeg rekker å starte så mange motorer jeg vil. Da er det bare problem nr 2 igjen. Jeg har noen 12v versjoner av de samme motorene på vei så jeg tror jeg skal se det ann å vente litt... En midlertidig løsning er selvfølgelig å hive på ett rele som deaktiverer CNC-kortet.
 2. xibriz

  GUIDE: Automatiserte lameller

  Det går sakte men sikkert fremover. Jeg kjøpte meg et Arduino CNC Shield til stepper-driverne for å slippe å kable mye. I tillegg har jeg lagd ett custom PCP- kort med de funksjoner jeg bruker mest (ethernet som signalkabel etc). Men jeg har minst 2 problemer før jeg er i mål: 1. Jeg klarer ikke å få motorene til å gå rundt med mindre jeg gjør det i en blocking-loop. Dette gir problemer med WDT på ESP8266. I tillegg vil jeg ikke å mulighet til å kjøre flere motorer samtidig. 2. Motorene blir sinnsyk varme. Leser at det er greit at steppermotorer blir "tok hot to touch", men det må da være grenser. Det kan nok løses med å kutte spenningen til CNC Shield når de ikke er i bruk, men som dere ser så har plasten bøyd seg nå mens jeg har testet forskjellige ting.
 3. xibriz

  GUIDE: Automatiserte lameller

  Jeg var litt rask å konkludere... jeg senket hastigheten litt å da ser det ut til at den er sterk nok 🎉
 4. xibriz

  GUIDE: Automatiserte lameller

  Jeg kom plutselig på at jeg har en steppermotor med navn 28byj-48, 5V-utgaven, fra ett Arduino sett. Etter å ha redesignet festet til å passe å testet den på skinnen viste det seg desverre at den ikke var kraftig nok. Men jeg likte størrelsen og lydnivået. Jeg vet den finnes i 12v utgave også så jeg skal undersøke litt om den er kraftigere eller om det finnes noe tilsvarende.
 5. Jeg melder meg på, men kan ikke hjelpe før vi skal kode
 6. Har kjøpt meg en 22" touch skjerm og begynt å leke med brukergrensesnitt for å overstyre ting å tang, alt styres jo automatisk selvfølgelig Tanken er at jeg plotter forskjellige ting, å trykker på de for å endre. Her har jeg lagt inn noen lys, temperatursensorer og lamellene
 7. Man kan kanskje spare det inn siden den har 10 kanaler... men ja.. ganske dyr.
 8. xibriz

  GUIDE: Automatiserte lameller

  Ja, jeg har vurdert det. Men jeg vil helst ikke strekke ledninger helt til motsatt ende av motorene. Alternativt kan man kanskje feste noe på beltet for å ha endebryterne på samme side som motorene. Det vil nok sannsynligvis gå bra. Litt værre er det nok å ha endebrytere på vri-funksjonen.
 9. xibriz

  GUIDE: Automatiserte lameller

  Etter å ha kjørt lamellene opp og igjen en del ganger, så åpenbarer det seg at det ikke bare er lyden som er problematisk med motorene. Jeg hadde tenkt å styre de ved å sende antall millisekunder kjøretid over MQTT. Problemet er at hvis jeg kjører de 5000 millisekunder i en retning og 5000 tilbake, så er det ikke sikkert at de havner på samme plass. Dette kan bli litt problematisk når de når endene og ikke stopper. Jeg bestiller noen steppermotorer og andre drivere i dag for å prøve ut.
 10. xibriz

  GUIDE: Automatiserte lameller

  Første tilbakemelding fra sjefen var at dette var bra saker, men motorene bråker for mye. Jeg starter derfor arbeidet med V2 😛 Da blir det nok sikkelig steppermotorer, men de blir så dyre og store at da må jeg sikker lage noe girkassegreier for å klare meg med en motor.
 11. Merk, jeg har ikke fikset elektronikken enda. Det er fordi jeg har 2 vinduer med to skinner i hvert vindu så jeg har ikke bestemt meg for hvordan jeg skal koble det enda. Men systemet er designet for å være modulært å fungere på en skinne alene. Bill of materials (BOM): 2 stk motorer med gearkasse, 6V 60RPM (link) 1-2 stk motor driver (DRV8833, link) 1 stk GT2 20T idler pulley 3mm bore (link) 1 stk GT2 20T timer pulley 6mm bore (link) * 1 stk M3 20mm skrue 1 stk GT2 steel core belt (link) * Jeg fant ikke tannhjul med 3mm hull så jeg tok 6mm som er veldig vanlig og printet en overgang. Det var litt vanskelig å finne linken til motoren fordi annonsen jeg hadde bestilt fra var utgått. Linken viser til en 30RPM, da vil den bruke dobbelt så lang tid, så dere kan lete å finne noe som passer. Det er ikke sikkert dere vil ha 6v heller, jeg tok bare noen motorer jeg hadde liggende Jeg har lagt inn ny link med tilsvarende motor. STL-filene kommer på thingiverse snart hvis ingen vet om en bedre plattform? Fremgangsmåte for montering: Finn fram lamellskinnen: Demonter enden med stangen og få løs delen stangen sitter på (vrimekanismen). Ta av den ytterste lammellen. Ta så av det lille festet som binder vrimekasnimen til den første lamellen (den lille delen med en running og en flat side). Sett på festet for beltet. Sett på lamellen. Sett på ytterkanten igjen Moter det tannhjulet som ikke drives av motoren å sett den på samme side av lamellskinnen som du tok av stagen. Ta av stangen og demonter roteringsmekanismen. Dette er det vanskeligste steget å få til uten å ødelegge noe. Sett inn det modifiserte tannhjulet med hull for motoren. Fest roteringsfestet på motsatt side av lamellskinnen (motsatt side av der du tok det av). For å klare dette må man ta av lamellen på denne siden. Denne lamellen skal ikke på igjen å blir dermed til overs. Se bort fra at jeg tok den på igjen, det blir ikke plass Ta også av stoppfestet på stangen. Monter festet for motorene. Sett lokket over motorene slik at de ikke detter ut når du snur skinnen. Monter beltet. Klipp av det som blir til overs med en avbiter. Monter skinnen på plass Sett stoppskiven ett hakk lenger inn enn den stod før Det gjenstår bare å finne en ESP, lodde sammen motordriveren, gjemme det i boksen, puttte på en passende powersupply, styre over MQTT
 12. Klart jeg skal dele med dere, jeg elsker jo open source Tenkte bare at jeg skulle få alt på plass først og teste i prod. Det som gjenstår er stort sett å lodde sammen elsktronikken og prøve det i praksis. Festet med motorene skal jobbes litt mer med slik at den kan inneholde elektronikken. Ellers så ser jeg at festet til beltet kanskje må endres litt slik at det ikke vrir seg og det kan se ut som at festet som ikke har motorer på seg kanskje må justeres litt etter at det ble belastning på det fra stramming av beltet.
 13. Flere bilder En tidlig prototype som viser prinsippet for vridemelanismen
 14. Etter mye prøving å feiling, produktutvikling i flere iterasjoner, venting på deler i flere omganger og lange pauser, har jeg endelig en fungerende prototype på automatiserte lameller 😀 Styres av to motorer. En for åpne/lukke og en for vridning. Vet ikke om jeg trenger å si noe mer, lar bildene tale for seg selv:
 15. xibriz

  Hagejordtemperatur

  Det er jo interresant.. jeg så for meg frost ned til en meter men har ikke i nærheten av 20 cm engang Mulig dette var ett spesielt år... vi får se til neste år hva som skjer.
×