Gå til innhold
 • Bli medlem

MrE

Medlemmer
 • Innholdsteller

  270
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

MrE vant dagen sist 31. juli

MrE hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

MrE's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

60

Nettsamfunnsomdømme

 1. RJ-porten er vel til displayet. For sentral styring må du bytte sentralenheten. Til f. eks Z-water. Då må du også bytte temperatursensor i rommene. Edit: Mulig du får inn termostatene i HA siden de bruker 868,3MHz. Og så lager du climate entity i homeassistant. Da slipper du muligens å skifte termostater
 2. Hvis du har lagt inn Mushroom Cards korrekt, så vil du få kortene opp som valg under Add Card -> Scroll helt nederst Velg så kortet du vil ha, for eksempel Mushroom Climate Card. Når du trykker her, vil du få opp konfigurasjonen til Mushroom Climate Card, og du må velge entitet, kanskje endre navn og muligens du vil ha ett annet ikon. Når du har gjort dette, trykk Save, og kortet vil legge seg på dashboardet du har valgt. Når jeg setter inn dette kortet i dashboardet jeg la utklipp av i tidligere post, ser det slik ut:
 3. Jepp, jeg er usikker hva TS egentlig ser for seg. Men man kan alltids bruke Roller Shutter 3 som styrer gardinen, og så f. eks ha 4-knappers bryter foran som (via scenarioer) styrer gardinen. F eks øverste er helt opp, neste er 60 %, siste er 30 % og nederst er lukket.... Mener Roller Shutter (eller tilsvarende) er veien å gå, da er mye gjort. Resten blir scenarioer. Jeg bruker det for eksempel som "vekkerklokke".
 4. Ja, men for å justere manuelt må man holde inne knappen, noe jeg forstår TS ikke ønsker... Ønskes det å sette til tilpasset % er det bare å lage en automasjon som man trigger fra en bryter, eller app, eller bevegelse etc..
 5. Finnes det smarte brytere som kan styre elektriske gardiner/solskjerming? Edit: Roller Shutter 3 er jo slik at det har en strømledning inn, som setter strøm på èn av de to andre ledningene. Det er slik den bryteren du har idag også fungerer. Vilkårlig elektriker vil klare å koble opp dette fint, er standard kobling.
 6. Tja, jeg har mer devices enn det du har, er det det som definerer hvor smart ett smarthus er? Eller er det slik at de som er mer vanemennesker har smartere hus? Er vi kommet til et punkt hvor smarthuset styrer deg, og ikke du som styrer smarthuset? Logikken din om at hvis man benytter UI så er det ikke smarthus, men fjernstyrt, er litt søkt. Om jeg spontant ønsker å åpne solskjermingen 20 % for å se på om det er båter på fjorden , kan ikke dette automatiseres. Da er det fint med Alexa som jeg bruker mye - eller UI. Smarthus er ikke fullautomatisert slik at man slipper å åpne UI - eller snakke med en høyttaler. Smarthus er for å gjøre bruken av huset enklere - så er det opp til hver enkelt hva som faktisk blir enklere.
 7. Jeg bruker UI mye, da jeg ikke har rutiner som tilsier at jeg kan benytte automatiseringer. Da har jeg vel da fjernstyrt hus og ikke smarthus ZoRaC..? Folk har forskjellige vaner og bruksmønster. UI er en naturlig del av smarthus. enten for å se status, eller for styringer. Akkurat som folk har forskjellige preferanser og verdsettinger innenfor smarthus, og hvilken del av det som vektlegges.
 8. Haha, unnskyld.. Men det må sies du har ett ryddig oppsett. Jeg måtte gi opp HSTouch, jeg fikk det aldri til slik jeg ønsket. Det endte opp med å begrense hvilke child devices som skulle være synlige - noe som faktisk fungerte veldig bra. Grid-modus i HS4 var også ett løft, spesielt på horisontal visning. Pluss og minus med alt.. Når skal noen lage noe som kombinerer det beste fra alle verdener?
 9. Litt synd å gå foran med smarthus på lokalen, og benytte HomeSeer dash. Det ser dessverre ikke veldig tiltalende ut for hvermansen. HomeSeer er helt topp, men de må seriøst gi litt gass på UI.
 10. https://community.home-assistant.io/t/integration-of-paskville-smart-handle-secuyou-smart-lock/397430/5 Håper dette går seg til..
 11. Hvilke entiteter får du på bryteren du skal styre dette fra i Home Assistant?
 12. Om man bruker Zwavejs2mqtt istedenfor ZwaveJS kan man bruke tradisjonelle assosiasjoner istedenfor automasjoner. Da vil de virke selv om HomeAssistant går ned. Vedrørende brukergrensesnitt anbefaler jeg å se på Mushroom Cards. https://community.home-assistant.io/t/mushroom-cards-build-a-beautiful-dashboard-easily/388590 For eksempel termostat ser slik ut: eller sort NB husk å last ned HACS https://hacs.xyz/ Mitt dashboard ser slik ut (alt på rekke nedover for best tilpasning til mobil)
 13. Det stemmer, den viser effekt utifra dimmenivået (0-100%). Ingen tvil at Dim2 er ett mye bedre produkt - men synes ikke Dim(1) er ett dårlig produkt. Har vesentlig bedre erfaring med Dim(1) enn Fibaro Dimmer 2.
 14. For lang avstand fra USB-stick til enhetene du prøver å legge til? Prøv med Z-TRM3, det er lettere med den da man kan se i displayet at den står i inkluderingsmodus. Resett den først (hold inne senter og høyre tast i 20 sekunder til det står Res i displayet).
 15. Jeg klarer ikke finne noe data på dette. Begge har strømmåling og vet ikke hvordan du mener den dimmer bedre, men den gamle tålere lavere last før man må bruke bunnlast. Z-Dim2 er Z-Wave 700, Z-dim er Z-Wave 500.
×
×
 • Opprett ny...