Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!
  • 0

Veiledning til å finne optimal løsning


dgooglr

Spørsmål

Hei alle sammen,

 

Jeg har satt opp Home Assistant. Denne styrer mine Philips Hue pærer, samt et par koogeek strømadaptere + ledstrips, xiaomi roborock, yale doorman , google home og sonos.

 

Nå har det seg slik at jeg har 3 spotter i gangen, + totalt 5 spotter fordelt på to bad som er av typen mr16, samt har jeg 2 typer lamper hvor jeg har satt på en smartkontakt, men det er kun en av/på.

 

Jeg har lest og lest, og har nå kjøpt litt Xiaomi sensorer samt en zigbee2mqtt usb adapter. Men nå er spørsmålet hvordan bør jeg automatisere disse spottene, lysstoffrør på kjøkkenet og utskifting av disse koogeek produktene da de kjører på 2.4 ghz og faller ofte ut.

 

1. Bør jeg få en elektriker til å fikse slik at spottene støtter GU10 og sette inn Philips hue spotter og la strømbryteren bare være?

2. La spottene være, men sette inn 3 stk fibaro dimmer 2?

3. For lysstoffrør har jeg vel ikke noe annet valg enn å få en elektriker til å sette inn en fibaro av/på?

4. Ser at Aoetec har en wall outlet som er dimbar, betyr det at lampene jeg har i taket i trappa som jeg normalt sett kan skru av/på med koogeek, men ikke justere styrken på vil la seg dimme med en slik wall outlet?(https://www.elektroimportoren.no/aeotecsmart-dimmer-6-z-wave/4512384/Product.html?Event=livesearch)

 

Jeg har ingen z-wave produkter idag, men skulle jeg velge enten aotec eller fibaro så forstår jeg at jeg også trenger en aeotec Z-stick. Er det noe problem å kjøre både zigbee2mqtt + aeotec Z stick på en raspberry pi 3b+?

 

Digger homeassistant, men veien er lang for å gjøre dette WAF godkjent :)

 

Antar også at jeg må pelle av dekselet på alle dumme brytere jeg har og sette inn en slags placeholder for å forhindre at noen faktisk skrur av lyset med bryteren og heller gå til innkjøp av trådløse brytere..

 

Ble litt rotete dette her, men håper dere kan hjelpe meg litt på vei :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefalte innlegg

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Svar på spørsmålet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.