Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. nov. 2019 i alle områder

 1. 4 poeng
  NÅ ER DEN HER! ... ok, jeg må ikke høres ut som en Absolute Music 10-reklame. Men nå er versjon 0.0.1.7, med et par småbugs fikset, flere debugmeldinger, og flere try/catch og håndtering av uventede hendelser her.
 2. 2 poeng
  I et hjemmenettverk kan man vel se bort fra ytelse vil jeg tro. Sikkerheten er grunnen til at jeg har begynt med dette. Jeg irriterer meg nok mer enn de fleste, når det kommer til personvern og innsamling av persondata. Problemet i mine øyne er at alle vil levere IOT, men det er få om noen som prioriterer personvernet. Data er pr. i dag den mest verdifulle resursen og alle vil ha sin del av kaka. Dette gjelder også kriminelle. Dvs stor innsamlig av persondata og liten sikkerhet mot hacking. Jeg ønsker å begrense tilgangen til mine data, og gjøre det vanskelig nok å få tak i dem at det ikke er verdt det. Ønsker også kontroll med hvilke data de forskjellige enhetene får lov til å sende. Så tv'en min skal ikke få tilgang til min pc og blir forsterkeren hacket så skal de ikke ha tilgang til filserveren. ----- De fleste tar seg ikke bryet med å tenke gjennom mulige konsekvenser dersom informasjon kommer i feil hender. F.eks. Alfabet har i lang til ønsket å bygge en database over folks helse, og nå har de kjøpt fitbit. Dette er data som Alfabet vil tjene penger på å selge, så f.eks. hva skjer når forsikringsselskaper ser at du har en høy risiko for hjerteinfarkt? Høyere priser på forsikring? Redusert utbetaling på forsikringer? Nekte deg å tegne enkelte forsikringer? Ekskludere dekning på reiseforsikring dersom årsaken er hjerteinfarkt? Mengden med data som er samlet inn pr. person er allerede skremmende stor, det er på høy tid at mannen i gata tar grep for å begrense denne innsamlingen.
 3. 2 poeng
  Nå er versjon 0.0.1.7, med et par småbugs fikset, flere debugmeldinger, og flere try/catch og håndtering av uventede hendelser her. Last ned og meld tilbake:
 4. 1 poeng
  Kom en pakke fra Sikkerheten Selv, topp service og grei pris - bestilte i går og pakken kom i dag. Sent from my iPhone using Tapatalk
 5. 1 poeng
  Det er jeg som har laget Airthings appen til Homey, så jeg kan svare deg. Den eneste Airthings enheten som er støttet til nå, er Airthings Wave Plus, som også står flere steder i appen. Er det denne du har? Er nok ikke noe galt med Z-wave antennen i Homey, den funker på like lang avstand som andre gatewayer i insecure inclusion, men i secure inclusion må du være relativt nærme (ca 1m). Dette er etter hva jeg har skjønt normalt i secure, og noe også Athom selv sier er grunnen. Skal vi begynne å sammenligne pris på Hass vs Homey, kommer nok ikke Hass noe bedre ut, da man ikke bør kjøre Hass på en Raspberry Pi i et seriøst smarthus-oppsett. Da må man igang med NUC, og da ryker man fort på 3-4000kr for selve NUCen, pluss USB dongler for Z-Wave, 433Mhz, Zigbee osv. Blir fort over 6000kr. Har brukt både Fibaro HC2, Homeseer, Home Assistant og Homey, kjører faktisk 3 av de i skrivende stund, og har brukt Home Assistant som «hoved-gateway» siden v.4x. Home Assistant og Homeseer er sikkert bra for de som liker å knotte, men vil pr nå aldri bli akseptert av markedet da det er alt for høy læringskurve. Fibaro HC2 er ganske enkelt å bruke, men mangler støtte for stort sett alle andre devices enn Fibaro selv. Homey er hittil den beste for den vanlige mannen i gata som ønsker å komme igang med smarthus, og ikke gidder å knotte i flere timer. Fryktelig enkelt å utvikle nye apper om man har mulighet til det er også et stort pluss. Jeg ønsker at smarthus skal ut til folket, og de ønsker noe som bare funker og er enkelt å lære seg. Der er Homey uslåelig pr nå. Homey er noe bestemor kunne brukt! Jeg personlig byttet «hoved-gateway» til Homey nå, selv om jeg er utvikler og ikke har noe problem med YAML filer osv. Jeg likte også Hass godt. Men tiden har kommet til det at jeg ikke gidder å bruke unødvendig mye tid på å justere på en automasjon, jeg vil ha noe som bare funker. Skal jeg justere på noe nå i Homey, er det bare å vippe opp appen, gjøre endring på 3 min og ferdig. Er det noe jeg trenger av funksjonalitet, laster jeg ned en app for det, da det er en app for stort sett det meste på Homey, på samme måte som Hass sine Integrations.
 6. 1 poeng
  Det er slik jeg har gjort det til nå, samt fordelt IP adressene slik NilsOF har beskrevet det. Dog har jeg aldri forstått hva en nettverksmaske er eller hva den egentlig gjør. Derfor har jeg prøvd å sette meg inn i dette, hvilket resulterte i denne guiden. Tanken er å ha en bedre forståelse av hvordan nettverket fungerer
 7. 1 poeng
  De færreste trenger mer enn 253 enheter i hvert nett, så jeg synes det et mye mer praktisk (og enklere å huske) å bruke 192.168.x.1-192.168.x.254 (nettmaske 255.255.255.0). Om man bruker flere VLAN så kan man da bruke tredje oktett som VLAN-nummer også.
×
×
 • Opprett ny...