Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. aug. 2023 i alle områder

  1. Jeg styrer en VL-100 med en Shelly 2 PM i garasjen. Kobla meg inn imellom snorbryteren og motoren. Kan nå styre motoren i lav/høy modus, og i tillegg bruke snorbryteren, da de er tilkoblet inngangen på Shelly'en. Fungerer helt utmerket. Har laget en automasjon som starter den hvis luftfuktigheten er høy (for å avhjelpe luftavfukterne), men bare dersom lufta ute er tørrere enn inne. (antall gram vann per m^3 luft, ikke %RH!) Og i tilegg starter den hvis CO2 nivået er høyt
    1 poeng
  2. jeg er ikke redd for å mekke på ting og jeg hadde jo et håp om at noen skulle grave opp en eller annen fjernstyrt NVRbryter, eller nullstrømsbryter som jeg har lært at det heter på norsk. Det jeg ikke liker med løsningen jeg beskrev som litt vel cowboy, å kappe ledningen mellom bryteren og motoren og sette en bryter på den (sånn rent bortsett fra at det ville vært klart ødeleggende for enhver godkjenning av avtrekkssystemet og at det vanskelig å finne en ledningsbryter som kan ta den strømmen som motoren trekker med 1,5kW) er at jeg ville ha en ledning tvers gjennom verkstedet som ville måtte bære hele strømmen for motoren og en løs bryter på enden med 220V over. Men i hvert fall. Jeg har nå bestilt en zigbeestyrt bryterrobot og en tilhørede zigbeebryter fra ali. Disse skal kunne integreres i Home Assistant oppsettet mitt. Kommer med en rapport om hvordan det funker når jeg har satt det opp. Med en nullstrømsbryter trenger man egentlig to bryterroboter siden det er separate knapper for av og på, men i første omgang fortsetter jeg med oppsettet jeg har med å slå av gjennom en skjøteledning med bryter på. Må sette på en brakett av noe slag for å ha noe å feste bryterroboten på...
    1 poeng
  3. Alt utstyr som skal brukes i Norge må være CE merket og det kreves også en samsvarerklæring på utstyret. Alt utstyret som elektriker påtar seg å montere, skal han forsikre som om at er godkjent og lovlig i Norge. Elektriker skal lage er risikovurdering i forkant av installasjon og sluttkontroll og samsvarerklæring etter installasjon. Således påtar elektriker seg ansvaret for at utstyret er godkjent for bruk i Norge og at det er forskrigtsmessig installert. Installeres utstyr som ikke er godkjent, vil bruker få avkortet eller helt miste forsikringsutbetaling hvis uhellet er ute. Hvorfor er vi så opptatt av å spare noen kroner, uten å tenke på sikkerhet og konsekvenser? Ta en titt på denne:
    1 poeng
  4. Elektriker må ta ansvar for installasjon og at produktet faktisk er lovlig og følger lover og regler. Mye tryggere for elektriker å montere noe de selv har hørt om og som de vet er lovlig.
    1 poeng
  5. Det ble 8450 kr for bytte av termostat (og jeg hadde ny termostat selv)... 😞
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.