Gå til innhold
 • Bli medlem

LaStrada

Medlemmer
 • Innholdsteller

  85
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

LaStrada vant dagen sist 15. april 2017

LaStrada hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

29 Excellent

Om LaStrada

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

798 profilvisninger
 1. Jeg har noen Fibaro røykvarslere her. Hadde en som gikk rundt i borettslaget og sjekket røykvarslere og brannslukningsapparat i februar. Fibaroen på kjøkkenet slo ut på den "testrøyken" han hadde medd seg. Fibaroene mine har aldri utløst noen falske alarmer, verken ved gang/vindfang, kjøkken eller soverom. Får håpe de alle fungerer som de skal 😬 Brannslukningsapparatet mitt var riktignok fra 1992 og fikk derfor stryk, så det ble byttet. Akkurat flyttet inn her, så var ikke akkurat det første jeg sjekket.
 2. Vi trenger litt mer info enn at det ikke fungerer. Hva har du prøvd og hva er det som ikke fungerer? Har du sjekket logger? Fungerer lokal ip-adresse?
 3. Nå er det vel selve zwave2mqtt-prosjetet som er 3.0.x. Home-assistant addon som zwave2mqtt er 0.6.0. Siste versjon (0.6.0): Har også prøvd meg på dette to ganger, men ga fort opp begge gangene. Alt for ustabilt og/eller tregt. Har en Aeotec Doorbell 6 som ikke fungerer optimalt med z-wave versjoner før 1.6, men jeg skal klare å vente. Ringeklokka fungerer, men vil jo ha flere funksjoner som kun er tilgjengelig i 1.6.
 4. Hei! Har flyttet i en ny (gammel) leilighet og driver og kobler opp alle mine dingser. Primærvarmekilden i dag er panelovner, totalt 5 stk (3 soverom + kjøkken + stue). Blir på sikt gulvvarme, men soverommene skal beholde panelovnene. Et rart problem jeg har fått nå, som jeg aldri har opplevd før, er at mine Telldus 433mhz temperatursensorer plutselig sender samtidig sånn at signalet ikke kommer frem. Har til sammen 7 x Telldus 433mhz sensorer: Kjøkken/ute (vinduskarm - viser derfor "feil" temperatur / påvirkes av sola) Kjøkken Soverom x 3 Stue Badet På sikt vil flere av disse byttes ut siden vi skal pusse opp dette om ca 1 år. Da er planen gulvvarme med Heatit termostater. Det har nå skjedd 3 ganger på ca en måned at det blir helt stopp på to vilkåelige sensorer. Gang nummer to var nok muligens uheldig plassering av antennen, da denne hadde falt ned og antennen "pekte" rett fra to sensorer. Antar det er ganske dårlig dekning da. Første gangen brukte jeg litt tid på å debugge, trodde det først var snakk om dårlig rekkevidde, siden det var de to sensorene som var lengst unna. Tok til slutt frem begge sensorene som ikke fungerte og skulle til å bytte batteri, selv om batteriet var under 2 måneder gammelt. Men så legger jeg plutselig merke til at de blinker (dvs sender) nøyaktig samtidig! Tok batteriet ut av den ene og inn igjen, og alt fungerte fint. Det samme skjedde siste gangen, men da med to andre sensorer. Denne gangen skjedde i det jeg skulle legge meg og var "offline" i ca 6 timer før de kom tilbake og har fungert fint siden. Antar intervallene er forskjellige, enten by design eller pga unøyaktigheter i enhetene. Det vil sånn sett ordne seg selv, men å vente 6 timer på å få det til å fungere igjen er litt mye synes jeg. Bor i en blokk med mye tre og lite betong, så får inn litt fra naboene også, men det er primært brytere/dimmere som har lite aktivitet. Alle sensorene har forskjellige IDer (?), og fungerer helt fint ellers. Alle rapporterer en gang i minuttet. I forrige leiligheten hadde jeg 4 sensorer (2 x soverom + stue + kjøkken/ute) og der var det aldri et problem, i alle fall ikke på vinteren. På sommeren vil jeg uansett ikke trenge varme, så vil kanskje aldri legge merke til det. Har jeg bare hatt utrolig uflaks? Jeg vet ikke hvor lang tid disse sensorene bruker på å faktisk sende data. De sender 1 gang hvert minutt, og jeg har 7 sensorer, dvs 7 ganger per minutt. Da tar jeg ikke med eventuelle forstyrrelser fra naboer. Vet ikke hvor stor sannsynlighet det er for at dette skal skje, dvs hvor lenge de sender osv.
 5. Ser nesten ut som om den sliter med å kommunisere med z-wave kontrolleren din. Dette er sjelden en bra melding. Hvilket z-wave interface bruker du? Om du kjører dette på en RPI, har den nok/stabil strøm? Eller så kan du google de forskjellige feilmeldingene som er i loggen så finner du litt forskjellige ting, som feks drivertrøbbel, strømtrøbbel (RPI) osv.
 6. Har lagt det inn sånn at lyset skrus på hvis minst én av betingelsene stemmer: Bevegelse i vindfanget (multisensor 6) Ytterdør låses opp (ID Lock 150) Ytterdør åpnes (aqara door sensor) Og skrur seg av igjen om alle disse er sanne: Ingen bevegelse siste 2 min Ytterdør vært låst i 2 min Ytterdør vært lukket i 2 min De to siste punktene er vel litt det samme, men døra låses opp litt før døra åpnes, så det er mer fordi jeg kan, pluss at jeg hadde en dørsensor til overs. Hos meg styres alt via sentralen (Home Assistant). Om du ønsker direkte assosiasjoner med z-wave så er det kanskje enklere å holde seg til én sensor, men er ingen ekspert på det. Selv opplever jeg minimalt med delay mellom bevegelse/dør åpnes til lyset er på. Prøver også for tiden å alltid ha lyset på mellom kl 8 og 22, siden lampa uansett ikke skrur seg 100% av. Billige led-pærer som ikke helt liker fibaro dimmer eller switch (selv med buypass). Forsvinner nok fort når vi skal pusse opp til høsten.
 7. Jeg bruker dørsensor på ytterdør og har montert multisensoren i hjørnet over ytterdøra. Den peker skrått mot den andre døren. Vindfanget er vel kanskje 1.5 kvadrat og det fungerer utmerket!
 8. Vet ikke hva som har skjedd, men dette har ikke fungert på noen uker. Får denne feilmeldingen: Error while setting up oslo_waste platform for sensor Traceback (most recent call last): File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/helpers/entity_platform.py", line 179, in _async_setup_platform await asyncio.wait_for(asyncio.shield(task), SLOW_SETUP_MAX_WAIT) File "/usr/local/lib/python3.7/asyncio/tasks.py", line 442, in wait_for return fut.result() File "/config/custom_components/oslo_waste/sensor.py", line 32, in async_setup_platform await ws.async_update() File "/config/custom_components/oslo_waste/sensor.py", line 59, in async_update for v in values: TypeError: 'NoneType' object is not iterable Skjer både på min RPI4 med Hass.io (heter vel kanskje ikke det lengre 🤔) og lokalt på macen (clean Home Assistant med kun denne komponenten). Skjer også uansett hvilken adresse jeg bruker. Har ikke hatt tid til å se på det selv, men ser jo ut som om det fungerer for andre. Her ser du hvordan du kan sette logge-nivå per komponent: https://www.home-assistant.io/integrations/logger/#log-levels Error eller warning bør i de fleste tilfeller holde. Du kan også endre standard logge-nivå som da gjelder alt. Står at default er debug, noe som høres rart ut, blir mye spam i loggene av det. Prøv deg gjerne litt frem med de forskjellige nivåene.
 9. Anbefaler deg å se videoen som finnes her: https://www.home-assistant.io/lovelace/
 10. Jeg har brukt denne i mange år på de fleste domene mine! Ingen problemer her. Er også støttet direkte i Home Assistant.
 11. Da har jeg endelig fått flyttet til Oslo og fått tatt i bruk denne! Fungerer utmerket Tusen takk!
 12. Det vil nok fort ødelegge for Google Pay, ja. Fra og med neste år vil det (muligens?) bli et krav om at alt innen finans-apper ikke vil fungere på rootede devicer, bare sånn for å advare deg litt. Dette vil nok også gjelde Google Pay.
 13. Nå har ikke jeg så mye peiling på verken Samsung, NFC eller IDLock. Men hvordan registrerte du telefonen på låsen? Bare la den inntil, eller har du en egen app for dette? "Now Android device has HCE (tech behind Samsung/Google Pay) that is designed to present random UID everytime is it tapped to a reader." Dette er kanskje årsaken? For hver gang du legger telefonen inntil så kommer det en tilfeldig kode?
 14. Prøv å erstatte alle mellomrommene (innrykket) på alt du kopierte inn. Det høres ut som om et "usynlig" tegn ble med. Det siste problemet er litt vanskelig å si hva som er feil uten at du viser oss koden din.
×
×
 • Opprett ny...