Jump to content

Thomassp

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Thomassp

 1. On 17/10/2018 at 10:15, Dennis87 said:

  Kan ikke svare  for det som har dirkete med HomeSeer å gjøre.
  Har nylig satt opp det samme som du ønsker i Home Assistant. Styrer effekten på 3 heatit v2 termostater hvor jeg ikke har gulvsensor. Styrer effekten basert på innetemp (fra andre sensorer) og utetemperatur. Siden gulvvarme og utetemperatur henger mye sammen på hvor mye effekt man ønsker å ha for en behagelig gulvtemperatur.

   

  Config Parameter 12 (P setting) er den du ønsker å styre. Den går fra 0-10. Er samme på V1 og V2. 
   

  Sett termostatene til P og så endrer du parameter 12 fra HomeSeer igjennom automasjon som endrer Config Parameter. @Moskus kan sikkert svare på hvordan det gjøres med HomeSeer ;) 

  Plukker opp tråden igjen her, hvordan har du satt opp logikken for å styre effektnivå i forhold til inne og utetemperatur?

 2. Jeg kastet meg over scriptet som sjekker dagen i dag og dagen i morgen. Men når det kjøres får jeg følgende kryptiske feilmelding i logen:

   

  Running script C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\scripts\fridager.vb :Exception has been thrown by the target of an invocation.Index was outside the bounds of the array.

   

  Har googlet febrilsk, men feilmeldingen er for generisk til å gi meg noe å gå på ?

   

  Any ideas?

 3. 33 minutes ago, Moskus said:

  AeoTec sin er jo enda verre, der er det garantert at HS ikke kan restore til interfacet, med UZB1 er det i det minste håp.

  Ja da så. Fikk forresten svar på mitt spørsmål:

   

  Hello,

  You're welcome and I wish that we had a solution in place as well. This is going to be pitched as a work item to an engineer, though I cannot make a guarantee or give a time frame.

  The issue is with the UZB stick itself. The firmware version it has installed does not allow a Z-Wave restore to be written to it.

  Best,
  Matt Cave

 4. 2 minutes ago, Moskus said:

  Jævla Z-wave.me! Hvordan i svarte helvete er dette tenkt løst?

  Ikke sant? Jeg stilte spørsmålet tilbake til HomeSeer om de kunne garantere at jeg i alle fall kan ta backup og restore til samme interface, venter på tilbakemelding ?

   

  Hadde heller sett at man kunne bruke Aeon sticken på Z-Net boksen, da jeg opplevde den som mer stabil og med bedre rekkevidde. Nå sliter jeg som bare det med å fjernet og lagt til enheter med mindre de plasseres nesten inntil Z-Net boksen ?

 5. Ok, nå er det like før det rakner her... ?

   

  Etter råd fra dere og HomeSeer ville jeg samle alle noder på Z-Net. Tok derfor backup av Z-Stick og fjernet den. Kjørte deretter restore på Z-Net etter først å ha kjørt reset på den. Nå er alle noder og devicer restoret, men jeg får på ingen måte bygget opp routing på nytt. Ingen noder svarer uansett om jeg kjører "test node connectivity", "Optimize" eller "full optimize". Hvis jeg gjør noe riv ruskende galt vil jeg gjerne vite om det. For nå blir jeg veldig i tvil om jeg kommer meg utenom å bygge opp alt på nytt nok en gang. I tillegg blir man jo også i tvil om det er trygt å bygge opp løsningen sin basert på HS3 hvis backup og restore ikke fungerer slik det skal. Hvis Z-Net enheten skulle ryke, vil jeg da kunne stole på at jeg kan kjøre restore til en ny/annen interface?

   

  Any ideas?

   

  EDIT:

  Da er det bekreftet...ny fw på USB sticken som ikke støtter restore pt.

  **************

  Hello,

  I would like to apologize as it seems that you have a Z-Net with a current UZB stick for Z-Wave. Unfortunately, there was a change in the firmware for these devices which prevents Z-Wave restores from working properly. Our engineers have been made aware of the issue, but have not received the proper documentation to update the restore process for this new firmware. I will check in with them again to see if there is anything that can be done for this. Unfortunately, at the moment there is no other option than to recreate your network.

  Best,

  --
  Matt Cave
  *****************

  • Sad 1
 6. 5 minutes ago, ZoRaC said:

   

  Hmm... da burde det funket, ja. Hva sier loggen når du kjører restore? Hjelper det om du kobler ut den andre controlleren når du kjører restore?

  Fullt av feil i logen....blant annet denne:

  okt-19 11:41:19   Z-Wave Creation of Z-Wave plug-in object from HomeSeer data was successful.
  okt-19 11:41:19   Z-Wave Warning HomeSeer device 0.etg Vaskerom kW Hours indicates it is owned by this plug-in but no device exists in this plug-in to match it - attempting to create it from the HomeSeer device information.
 7. On 18/10/2018 at 10:54, Moskus said:

  Så store nettverk skal IKKE optimaliseres. Du kan med fordel fjerne routing tabellen ved å ta en backup av Z-NET, og restore den samme backup'en.

   

  Epic fail....nå er alle nodene borte, backup/restore ga en tom controller, og jeg klarer ikke å få tilbake nodene. Akkurat nå ser det ut til at jeg må begynne helt på nytt igjen ?

   

 8. 1 hour ago, ZoRaC said:

   

  Men akkurat det påvirkes ikke av andre «ikke-Plus»-noder i nettverket. :) 

   

   

  https://www.vesternet.com/what-is-z-wave-plus/

   

  Ser ut til at «extended range» er det eneste du ikke får ved å blande:

  https://justclickappliances.com/z-wave-vs-z-wave-plus/

   

  Men der vil vel mesh kunne veie opp for det, vil jeg tro. :) 

   

  Det var dette jeg tenkte på:

   

  " If you do have a Z-Wave Plus controller, then you will start to see the benefits of Z-Wave Plus, but make sure that the other devices in the 'route' to the Z-Wave Plus device are also compatible. Otherwise, it will again default to operating as a plain Z-Wave device. " Slik jeg leser det så vil hele mesh løsningen falle tilbake til Z-Wave dersom du blander de to på routende noder....

 9. Just now, ZoRaC said:

   

  Ok, jeg har ikke satt meg inn i den problemstillingen (visste ikke at det var et problem engang). Du får ikke utnyttet mesh-fordelene ved å ha dem i separate nett da, men mulig det er større fordeler med å ha dem separat?

  Var egentlig mest med tanke på at Z-Wave Plus blant annet gir lavere forbruk på batterinoder. Men det er klart....blir det et problem, så har jeg klart meg i flere år med HC2 som jo kjører på Z-Wave ?

 10. 40 minutes ago, Moskus said:

  Er det 13 noder der 8 er batterinoder? Det er ikke veldig mye, og da må du nok optimalisere. Hvis du i det hele tatt får nok dekning i et såpass stort hus.

   

  Beklager, jeg som surrer....Jeg har to Z-Wave nett for å skille Z-Wave og Z-Wave Plus....RPI-Z-Stick: 8 noder hvorav 3 på batteri, og Z-Net: 12 noder hvorav 5 er batteridrevet.

  • Confused 1
 11. 8 hours ago, Moskus said:

  Er det faktisk 220 noder eller 220 devicer?

  Begrepsforvirring on my part ? 123 devicer fordelt på 13 devicer, når jeg trekker fra Sonos og 433Mhz devicer

   

  Hvor mange av dem er batterinoder?

  8 stk er batterinoder

   

  Så store nettverk skal IKKE optimaliseres. Du kan med fordel fjerne routing tabellen ved å ta en backup av Z-NET, og restore den samme backup'en.

  Noen få noder i periferien av nettverket kan optimaliseres, og de som muligens sliter med dekning. Men de fleste skal klare seg selv hvis du har såpass høy nodetetthet.

  Mottatt ?

   

  Lagt till secure eller non-secure? Sistnevnte er å foretrekke, det er minst trøbbel med det.

  De er lagt til secure hele hurven, kan nok begynne med å legge til problembarna unsecure der hvor kryptering ikke strengt tatt er nødvendig.

   

 12. 16 hours ago, Moskus said:

  Du kan også prøve en rescan (Root device -> Z-wave tab -> Rescan knapp). :)

  Hvor mange noder har du i nettverket, og hvor stor avstand er det fra controller til termostat?

  Hvordan ser loggen din ut når du rescanner?

  Rescan gir ingen flere devicer, fremdeles 5 devicer. Har også forsøkt remove/add på termostaten.

  Jeg har 220 noder i nettverket, og avstanden til begge termostatene jeg har er under 10m i rett linje. Men det skal sies at det er mye betong i etasjeskiller og vegger her. Når jeg prøver "Test node connectivity" er det litt bingo om alle noder svarer eller ikke, og jeg prøvde en "full optimize" på morgenen som resulterte i at mange noder ikke ble optimalisert. Det er ett eller annet rart med Z-Wave nettverket som jeg ikke har hatt med Fibaro HC2 ? Huset har 0,1 og 2 etg. Z-Net står i 1.etg for max dekning.

  Når jeg rescanner ser logen slik ut:

   

  image.thumb.png.fb5058d95fb13c22e1500e99c35b6e85.png

 13. 1 hour ago, Moskus said:

  HomeSeer skal lage en device for registrert temperatur, hvis man bruker tilkoblet eller intern temp-sensor (trodde uansett det skulle lages device for intern temp).

  Jeg mener at den gjorde det første gang jeg testet termostaten på HS3, men etter å ha måttet starte på nytt ved overgang fra HS3PI med Z-Stick til HS3 WIN og Z-Net så kommer ikke aktuell temperatur opp som en device :-(. Har forsøk add/remove flere ganger....

 14. Er helt fersk på HS3, og prøver å finne ut om det er mulig å lese av og sette effektreguleringstrinnet på Heatit Z-Term m/v.1.92 oppgradering. Har gammelt hus med varmekabler som mangler gulvføler. å bruke intern romføler er ikke et alternativ har jeg skjønt, så da er enten effektregulering eller ekstern termostat de valgene jeg har. Jeg tror at det riktige for meg vil være å kunne overvåke temperaturen i rommene med romføler og bruke effektregulering for å sikre at det er varme i gulvet (nesten) uavhengig av romtemperatur.

   

  Men så langt kommer jeg ingen vei. Er det noen Z-Wave parametre jeg kan huke tak i og lese av/styre?

   

  PS! Får forresten ikke opp gjeldende romtemperatur, skulle jeg det?

   

  image.thumb.png.3ecac486fc8280a25fee244b10b1cd29.png

 15. On 11/10/2018 at 21:26, Moskus said:

  Resatte du hver enhet eller overførte du nettverket?

   

  Jeg prøvde å overføre med backup/restore. Funket svært dårlig, ble bare rot. Etter fullstendig reset av på Z-Net og HS3 begynte jeg å bygge fra bunnen av. Nå fungerer alt utmerket ? Hat også satt opp en RPI med RFXtrx433 og Z-Stick, det fungerer som bare den. Dette begynner å bli artig, selv om kona smiler litt når Sonos'en på kjøkkenet sier fra at vasken er ferdig ?

  • Like 1
  • Haha 1
 16. On 04/10/2018 at 13:25, toonwolf said:

  Har testet med vanlig og beta versjon av Z-wave plugin og resultatet er det samme. Den rapporterer ikke temperatur. Hjelper ikke om jeg setter "Temperature Report Interval" til f.eks 600 sec for å rapportere temp uansett om den har endret seg. Den står til 24,3C uansett og oppdateres ikke slik som de andre sensorene. Ser i Node information at Child Device Temperature står til "Sensor Multilevel", kan dette være problemet?

   

   

  Opplever mye rart under etablering av nytt HS3/Win miljø med Z-Net. Virker som om spesielt Fibaro enheter er helt ute og kjører....INGEN av mine Fibaro enheter kommer opp som de burde, og flere lar seg ikke styre i det hele tatt. 

   

  Motion sensoren min dukker opp som on/off sensor og mangler mange parametre som jeg heller ikke får satt ?

  image.thumb.png.e337a140857acf3687dca7cacff7a88a.png

   

 17. On 04/10/2018 at 15:49, ZoRaC said:

   

  Håper du fikk den til halv pris? :) 

  Det fikk jeg ?

  Kjøpte en Z-Net også....sliter som f..... med å få Fibaro enheter til å oppføre seg slik de gjør mot HC2. Foreløpig ganske frustrerende med dimmere og motion sensorer som ikke virker i det hele tatt. Helt bingo hvilke paramtere og funksjoner som blir med når jeg prøver flere ganger ?

   

   

×
×
 • Create New...