Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ArnieO

Medlemmer
  • Innlegg

    465
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    15

Alt skrevet av ArnieO

  1. Javisst! https://github.com/UtilitechAS/amsreader-firmware/wiki/How-to-add-to-Home-Assistant Jeg kjenner ikke HA så godt, men det kan godt tenkes du har rett i dette. Kan jeg plage deg til å legge det inn som forbedringsforslag under Issues på firmwarens Github?
  2. Det er en god idé. Er det kanskje @Moskus som kan fikse slikt? Husker ikke lengre hvem som er Admin her.
  3. Flott prosjekt! For oss som foreløpig ikke vet så mye om Matter og Thread - kunne du skrevet litt (kanskje en egen tråd) om hva det er og hvorfor man bør bruke det?
  4. Det er mulig dette har blitt forbedret siden da jeg slet med dette - men det var jo dette jeg gjorde. Men ved neste routeroppdatering var det altså borte. Det høres definitivt ut for at Telenor har gjort en forbedring her, og det er jo bra!
  5. Takk for utfyllende informasjon @Bjørn Mork! Hovedproblemet jeg hadde med den Telenor-styrte Zyxel ruteren jeg hadde var dette: Jeg har mange enheter tilkoblet Wi-Fi som det er vanskelig å få identifisert i ruterens kontrollpanel. Derfor gjorde jeg en jobb en gang med å rename de i ruteren. Men neste gang Telenor hadde oppgradert firmwaren så var det borte - så det var helt bortkastet. Noen av mine enheter kunne det ikke settes statisk IP på, eneste løsning var å gjøre det i ruteren. Men neste gang Telenor hadde oppgradert firmwaren så var de innstillingene også borte. En av enhetene var et styrt relé til VVberederen, som jeg styrte fra hjemmeautomasjonssystemet via IP adressen. Vi oppdaget at det hadde skjedd noe når det ikke var varmtvann i dusjen en morgen... Og Telenor sendte jo aldri noen varsel når oppgraderte firmwaren, det kom bare av seg selv. Jeg lærte meg etter hvert å følge med slik at jeg fikk ordnet det reléets IP adresse før varmtvannet ble kaldt. Men jeg var slett ikke fornøyd med dette. Zyxel-ruteren er teknisk svært god, men jeg hadde kjøpt og betalt den; det var min eiendom. Likevel viste det seg at Telenor hadde formulering i brukeravtalen som ga de anledning til å "bryte seg inn" i den og endre firmwaren. Jeg forstår at for svært mange brukere er det der helt problemfritt - men jeg opplevde det altså sterkt negativt. Nå har jeg flyttet, og gjort det på en annen måte. Nettselskapets ruter er satt i "bridge mode", slik at den bare videresender den innkommende internettlinja til min ruter som er husets hovedruter. Da kan nettselskapet gjøre som de vil på den første ruteren, og jeg unngår overraskelser. Men veldig synd at en avansert ruter skal stå slik "på tomgang" (bridge mode) - men det er i hvert fall en løsning som fungerer.
  6. Takk for interessen! Javisst, vi passerte EMC test på alle tre produktene vi selger - de gikk igjennom uten problem. Så for to av våre tre produkter (Pow-U og Pow-P1) er det nå den nye, CE-merkede versjonen vi selger. For det tredje produktet (Pow-K) kommer den CE-merkede versjonen i salg i løpet av våren, vi må tømme lageret før vi bestiller produksjonsbatch med nytt design.
  7. Vel... min erfaring når jeg forsøkte å legge inn gammel firmware var at det gikk noen dager, så hadde Telenor "oppgradert" den igjen.
  8. Denne videoen fra eminente Andreas Spiess er 3 år gammel, og det har skjedd en god del på de tre årene - kanskje spesielt på hvilken funksjonalitet som har kommet inn i Arduino framework (så man når mer avanserte funksjoner fra Arduino IDE). Som eksempel er det nå veldig enkelt å gjøre ADC-lesing som benytter kalibrering som er lagt inn i hver enkelt chip/modul fra fabrikken. Det var ganske tungvint å få til for 2-3 år siden. Siden jeg aldri har benyttet Bluetooth som ligger i de fleste ESP variantene, er det ESP32-S2 som er blitt min "arbeidshest". Det finnes moduler i flere varianter, og lett tilgjengelige på Aliexpress. Jeg kan bare bekrefte at ESP32 er gøy! 👌 EDIT: Jeg holdt på å glemme noe annet viktig som har kommet: Native USB, dvs man trenger ikke lengre FTDI for å programmere de, det hele kan gjøres via USB. Gamechanger!
  9. Vi som står bak firmwaren du snakker så pent om (tusen takk!) blir jo nysgjerrig på om der er en årsak til at du foretrekker å ikke bruke amsleser.no sin hardware for Kamstrup Omnipower: Pow-K?
  10. Det ser ikke ut for at det uten videre er mulig, da Tibber visstnok flasher med "Secure boot", se denne tråden:
  11. Jeg kan skrive under på at kaldt vann i dusjen ikke er en stemningsskaper i heimen, og setter hjemmeautomatiseringen i et svært dårlig lys. Med andre ord: Been there, done noe lignende... 🤐
  12. 😊Takk! Vi gjorde en designgjennomgang med ekstern EMC-kompetanse før vi gjorde siste oppdatering, og noen potensielle EMC-svakheter ble derved funnet og fikset. Så vi har stor tro på at det skal gå greit!
  13. @emmz0r har helt rett, dette må CE-merkes - og den prosessen er i gang. De neste produksjonsbatchene, som kommer i salg i løpet av høsten, forventer vi vil være CE-merket (under forutsetning av at vi passerer EMC-testen). Vi har klar sampler av de neste versjonene med noen forbedringer på EMC - til bruk i testingen. Det er RED (Radio Equipment Directive 2014/53/EU) som er styrende her, som så refererer tester i et par andre direktiver (LVD, EMCD). Vi er allerede compliant til RoHS via valg av komponenter og materialer (blyfri lodding).
  14. Det er en tanke vi også har vært inne på, ja - men alt for tidlig til å se noe mønster. Ulike netteiere. Alle de smarte strømmålerene har OTA via det krypterte trådløse nettet de bruker for avlesing. Det kan i prinsippet være noe der som skjer, men vanskelig å se for seg at det slår inn på denne måten, da må i så fall M-bus spenningen falle veldig langt mens "noe skjer" på måleren. Kun Aidon ja - men tynt datagrunnlag så langt. Og for Kamstrup har vi en helt annen løsning som ikke benytter M-bus signalet. Exactly! (og takk...)
  15. OK - men takk for forsøket! Kunne du sendt oss en kjapp epost med link hit slik at jeg får samlet på ett sted de som opplever dette med Pow-U? post@amsleser.no Du er vel nummer tre nå som melder inn dette problemet i løpet av et par uker. Så noe rart er det her et sted... @gskjold kjører nå spenningslogging av Vcc på sin enhet (på en Aidon); foreløpig ser alt helt fint ut (men den rebooter ikke). OK, da antar vi inntil videre at dette er en tilfeldig "snag" et sted, kanskje i Wifien din Ta kontakt på epost (post@amsleser.no) dersom det dukker opp nye problemer.
  16. Vi har ikke hørt om disse rebootene før aller siste uker, men gå gjerne tilbake til for eksempel 2.2.17 - så er det større sjanse for å "fange" det dersom det har med firmwaren å gjøre. Høres kanskje ut som om det er noe i nettet ditt som er utfordringen? Forsøk å reboote wifien din, og se om det hjelper. Har du forsøkt fra flere enheter (PC, mobil, brett...) ? Hva får du om du pinger den?
  17. Hei @Bjørn Mork, (Jeg står bak Pow-U, sammen med @gskjold som tar hånd om firmwaren.) Først: Takk for gode ord! 🙂 Og takk også for tilbakemeldingen, det er viktig at vi får rapporter om problemer slik at vi kan få løst de. Vi har fått noen rapporter over siste uker om akkurat dette, så du er ikke den første. Utfordringen er at vi ikke ser dette over alt, @gskjold ser ingen ustabilitet på sin Aidon-installasjon. I og med at det ikke har vært noen endring på hardware siden i vinter, og meldinger om dette er ganske ferske, retter mistanken seg mot "ett eller annet" i firmware v2.2.21 som kom 9. juli. Utfordringen er å finne ut hva dette kan være, når vi ikke klarer å reprodusere det. Kunne du (og eventuelle andre som opplever det samme) rullet tilbake til en tidligere firmware versjon, for å se om det hjelper? I så fall vil vi komme et lite skritt nærmere å finne årsaken. (Og så vil vi aller helst ha tilbakemeldinger på prosjektets Github-side, der er direktelink i Github-logoen helt oppe til høyre.)
  18. Hei @Marius-H! Klarer du å finne epost-adressa denne kom fra? Jeg er i dialog med "feil person" på Kamstrup for å få mer informasjon om hva denne strømforsyningen tolererer av transiente strømpulser, og han jeg eposter med hevder at den kun tåler 6 mA - som jo er opplagt feil. Han har bekreftet at kollega Steen Pultz Holm nok har mer informasjon, men svarer ikke når jeg spør om å bli henvist eller få kontaktinformasjon. Send gjerne på DM om du finner den!
  19. Dette er etterdønninget etter en beklagelig bug i tidligere versjon, som gjør at noen av oss har noen døgnverdier som er feil:. Det årner seg etter hvert nå når du har fått v2.2.17 på plass. https://github.com/UtilitechAS/amsreader-firmware/issues/561#issuecomment-1537182742 https://github.com/UtilitechAS/amsreader-firmware/issues/552
  20. Nedgradering skal ikke være noe problem, men her høres det ut for at noe har gått galt ifm oppgraderingen, siden du ikke får opp verken aksesspunktet eller får kontakt på konfigurert wifi. Vanskelig å si hva som kan ha skjedd. Vi har mange av disse i drift, og har ikke fått melding om slike problemer du beskriver. Nyere Pow-K med ESP32 kan i slike situasjoner reflashes via USB, men det går dessverre ikke med ESP8266 versjonen. Løsningen er da å reflashe den via en FTDI-modul - eventuelt kan du returnere den til meg for reflashing. Ta eventuelt kontakt på post@amsleser.no. EDIT OK - ser nå at du har lagt inn en god feilrapport på Github - takk for det! Avventer at @gskjold får sett på det der.
  21. En viktig hensikt med "boka" (regelverket/forskriftene) er at det ikke er opp til hvert enkelt å vurdere hva som er farlig. Dersom det er gjort inngrep i det elektriske anlegget har utførende elektriker ansvaret for at det som er gjort følger forskriftene - og er pålagt å dokumentere det ansvaret ved å gi deg en Samsvarsattest når jobben er gjort. Dersom noe skjer ifm det som er utført (brann, personskade etc) vil Samsvarsattesten kunne være et verdipapir som utvetydig plasserer erstatningsansvaret hos elektrikeren. Uten det dokumentet er huseier fullt ansvarlig for et eventuelt avvik - og det kan bli dyrt, i form av avkorting fra forsikringsselskapet. Det er dessuten ekstra strenge regler for el-anlegg i våtrom, grunnet høyere risiko for personskade. Ikke glem at 230 V i verste fall er livsfarlig, om man er uheldig med hvordan man får støtet, og kanskje har svakt hjerte.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.