Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

gskjold

Medlemmer
  • Innlegg

    157
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    12

Innlegg skrevet av gskjold

  1. Jøss, jeg visste ikke de hadde en slik en gang. Men i alle tilfeller benytter Tibber secure boot når de flasher kortene sine, så de kan kun flashes med firmware signert med deres privatnøkkel. Dermed er det desverre ikke mulig å legge inn amsleser. Evt kan du lodde av ESPen og lodde på en ny helt lik, slik at den starter med blanke ark, men det er jo litt jobb og krever riktig utstyr. Men uansett kjekt å høre du liker firmwaren vår 🙂

    • Like 2
  2. Hvis du har et ESP32 eller ESP8266 utviklingskort (D1 mini eller lignende) med USB så er det i noen tilfeller mulig å bruke dette som USB til TTL adapter. Kortslutt RST til GND på utviklingskortet (for å deaktivere ESP) og så koble GND, RX og TX fra utviklingskortet til samme på Pow-K. Koble USB til PC og sett Pow-K i programmeringsmodus med å holde AP btn mens man trykker én gang på Reset. Når du da flasher utviklingskortet så får du flasha Pow-K i stedet siden utviklingskortet er i konstant reset.

  3. On 17/06/2022 at 18:50, thoralex said:

    Jeg har Tensio som har 2kwt som laveste trinn, men da får jeg jo ikke lagt inn det. Kan det fikses på noen måte?

    Fikser dette!

     

    On 18/06/2022 at 22:53, ArnieO said:

    Det er kanskje en uoppdaget bug her som gjør at dette ikke slår inn riktig på måneds-maksforbruket?

    Mulig, skal ta å teste ved anledning, men den skal egentlig spre det ut ja.

     

    Så lenge målerene kun sender målerstand én gang i timen så vil det uansett være mange muligheter for feil rundt beregningen av måneds-maks. Og i praksis finnes det ingen gode måter å ta hensyn til disse på. En manuell korreksjon kan selvfølgelig være en slags løsning, men den funksjonen blir i så fall lenger frem i tid.

    • Like 2
  4. Hei @Ziggy, det du trenger er et ESP32 utviklingskort, eks Espressif esp32 devkit, Feather huzzah32 eller Wemos D32. I tillegg trenger du en rs485 modul, det finnes tydeligvis et par forskjellige av disse, men hvis du finner et identisk med det jeg har i første post så virker det hvertfall. Jeg kan hoste opp et koblingsskjema etter hvert.

     

    Prosjektet  i seg selv er ganske basic for øyeblikket. Det kjører stabilt, men har noen knirk på noe av dataene. Kjør på med bug rapporter og forslag til forbedringer, så får jeg nok gjort noe etter hvert. Vinteren har hovedsakelig gått til videreutvikling av AMS prosjektet, men tror jeg har lagt størsteparten av arbeidet der bak meg nå.

     

    Når det gjelder hvilke kort som virker og ikke på dette prosjektet så er jeg blank, men det ble vel indikert tidligere at man kanskje må ha app v5.x eller nyere.

     

    Har du versjoninfo fra ditt aggregate @TomB ?

  5. Manglende forbruk i grafen kommer av at den ikke fikk med seg forbruket rett etter midnatt, somregel på grunn av checksum error. Årsaken til dette kan være dårlige koblinger eller feil instillinger. Hvorfor det blir to lave og en høy når den henter seg inn igjen er foreløpig uvisst. Det er et kjent problem jeg har prøvd å se på flere ganger. 

    • Like 2
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.