Gå til innhold
 • Bli medlem

TomB

Medlemmer
 • Innholdsteller

  389
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

38 Excellent

Om TomB

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ble oppmerksom på denne igjen pga et par bumps. Er vi noe nærmere release eller er det tidlig 2021 som er planen nå?
 2. De har jo lært av de store, bare se på Tesla med forhåndsbestilling av Cybertruck og forhåndsbetaling av Roadster, de har samlet inn milliarder som økt cash-flow kun ved å vise frem noe som ikke kommer på flere år, og med veldig glidende tidslinje HomeSeer gjengen har nok vært på kurs hos Musk.
 3. I all ærlighet så trodde jeg faktisk på det, for etter så mange år med HS3 så ville man regne med at et seriøst selskap faktisk har kontroll på release-planer. Jeg jobber i et selskap som forholder seg til releaser og datoer hele veien, og dette hadde vært skikkelig katastrofe for oss. Men det forrandrer lite for meg, annet enn at jeg gledet meg til å se på den nye versjonen og se om noe var blitt bedre og annerledes. Jeg er som regel alltid en lykkelig beta-tester, men tilbakemeldingene så langt på HS4 beta gjør at jeg ikke nærmer meg ønske om å prøve engang.
 4. Det er litt der jeg er også. Jeg er ikke så aktiv nå, den står å snurrer litt for seg selv og gjør det den har gjort en lang periode, men jeg skulle gjerne sett litt oppdatering på både GUI og inkluderte funksjoner. Og jeg er enig med deg, de kjørte hardt på HS4 salg sist høst, med informasjon om at det var rett rundt hjørnet - riktignok uten full funksjonalitet - men jeg hadde da forventet noe mer enn en halvferdig beta nå i Mars 2020.
 5. Dere som kjører beta, har det vært noen indikasjon på hvor langt unna release de faktisk er?
 6. TomB

  Heatit Z-TRM2fx

  Spennende, den knappen har jeg faktisk ALDRI brukt før Takk for tipset!
 7. TomB

  Heatit Z-TRM2fx

  Hehe nei, jeg gjorde det og da kom ihvertfall temp på gulvføler opp Jeg har ikke gjort noe endringer, så det ser slik ut. Hvordan gjør jeg det? Fant ikke noen polle mulighet noe sted, men mulig jeg misforstår? Det har nå gått over 12 timer og fremdeles har ikke SetPoint kommet opp.
 8. TomB

  Heatit Z-TRM2fx

  Jeg har endelig fått inkludert min eneste HeatIt termostat i dag, men jeg synes kanskje den mangler noen verdier. Dette er en Heatit Z-TRM2fx og den kjører per nå firmware 3.4. Jeg trodde i min enkelhet at den ihvertfall skulle komme opp med temp fra enten 2 eller 3 (den har vel bare gulvføler?), men det kommer ikke opp noe info annet enn strøm og spenning. Den er inkludert som non-secure ettersom jeg ser mange hadde problemer med secure. Er det noe delay før dette kommer opp? Andre som har hatt samme utfordring? Edit: Jeg oppgraderte til 3.6 nå, det gikk helt smertefritt, og nå har jeg fått opp Temperature 3 (antar det er gulvføler). Så da er det jo mulig at det nærmer seg. Men skulle den ikke hentet setpoint osv fra hva jeg har satt direkte på termostaten? Eller må den settes fra HS3 for at denne skal registrere seg? Er det noen tips til ting man IKKE bør røre her? F.eks den Mode 1, det står mellom Heat og Cool, antar det er ganske lite relevant?
 9. Hvor avansert ZigBee må man ha for eventuelt å koble på Xiaomi temp/fukt sensorer bare for å få den utlesningen, er det del av avansert slik at det finnes ennå noe simplere?
 10. Jeg er helt enig med @TropiskNektar på dette faktisk. Jeg kjenner VMware inn og ut, og jeg har ESXi servere hjemme, men de gjør jeg masse rart med og vil ikke ha HomeSeer avhengig av hva jeg gjør. Jeg valgte derfor å kjøre HomeSeer på en liten Intel Shuttle PC og tar vanlig backup av HomeSeer katalogen hver natt i stedet. Den er totalt uberørt av oppgraderinger, endringer, testing osv, og jeg vet den alltid står der. Går den føyken så tar det meg 1-2 dager å skaffe meg en ny maskin som jeg kan sette opp og restore HomeSeer. Slik som mitt hus er så er det veldig lite "nødvendige" enheter som trenger HS3 serveren, det aller meste fungerer fint stand-alone. Men alle har jo forskjellig behov
 11. For mindre selskaper og "private" om man skulle hatt det finnes også VMware vSphere Essentials og Essentials Plus, som gir deg tilnærmet enterpris plus funksjonalitet, men på maks 3 hoster (6 CPU) med vCenter. Når jeg jobbet som konsulent for mange år siden var det "Bread and butter" for nesten alle små-mellomstore kunder i mitt hjem-område. VMUG tilbudet er VMUG Advantage+, https://community.vmug.com/vmug2019/membership/evalexperience Hvis du ikke får de lisensene du trenger til hjemmebruk der for $200 per år så har du større behov enn meg
 12. Hehe, det var da voldsom overdrivelse da? "Hundretusener" i lisens hos VMware Som nevnt over er det VMUG tilbud hvor du får en STOR pakke med VMware lisenser til hjemmebruk, garantert mer enn de fleste trenger, for en veldig snill penge per år. Men det er jo en personlig smak selvfølgelig, selv hadde jeg ikke engang hørt om Proxmox før denne tråden.
 13. Om det blir en egen USB så er det helt fint det, viktigste er at det funker uten noen 3. parts programmer som må kjøres i tillegg osv. Jeg har solgt min ConBee uansett så må starte på nytt allikevel
 14. Jeg vet ikke så veldig avansert støtte, kunne jeg brukt de Xiaomi sensorene enkelt så hadde jeg vært veldig fornøyd. Når du sier ConBee ikke fungerer mot annet enn deConz, betyr det at man fremdeles må ha en ekstra installasjonen av deConz på HS4 også? Eller det kanskje ikke kjent ennå? Jeg har ikke store problemer med å konfigurere ting, men jeg liker å ha det så enkelt så mulig. Det forsåvidt det som er så snedig med Homey; ja man må ha apps til alt, men alt er tross alt på den ene dingsen. Men jeg er forsåvidt fornøyd med HS3 på det meste også og har liksom ikke noe behov for å bytte - annet enn ZigBee støtten
 15. Litt viktig å ta med at ESXi har absolutt ingenting med Linux å gjøre lengre. Den gangen det het VMware ESX lå virtualiseringen til en viss grad på toppen av en FreeBSD av-art, men med ESXi så er det ikke noe Linux lengre. Den eneste paralellen man kan trekke er at man har et lignende shell om man enabler det. Installasjon av ESXi er basert på et image og skjer delvis "DOS_grafisk" om man skal kalle det det. Det er ikke vanskelig. Og så bruker man web-leser på en annen maskin og gjør resten av config via den. Og når det gjelder offisiell support kontra hva som faktisk virker så er ESXi veldig fleksibel, det verste man eventuelt må gjøre er å legge inn egen driver - lage customer ESXi installasjons-image - og da har man det man trenger. Jeg for min del kjører vSphere 6.7 på gammel HP Proliant G7, det er ikke støttet, men med en ekstra driver er det 100%. Så ikke heng deg så veldig mye opp i om det er støttet eller ikke, det finnes 1000 blogposter på hvordan man får spesifikk hardware opp med ESXi.
×
×
 • Opprett ny...