Gå til innhold
 • Bli medlem

TomB

Medlemmer
 • Innholdsteller

  354
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

36 Excellent

Om TomB

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg er enig i resonnementet ditt, grunn til at jeg sa at det kun fungerer på spesifikke modeller er at en Systemair leverandør som selger Z-wave adapteret fortalte meg at det kun virker på systemer i en viss periode, og at det nå går via app i stedet. Jeg vet du må ha firmware 5.xx for at det skal fungere, og det kan jo hende at systemer som er nyere har 6.xx og dermed ikke støtter dette spesifikke adapteret? Hvis det hadde vært REN modbus informasjon bare over Z-wave så ville det jo også fungert for tidligere modeller som har under 5.xx ettersom de også støtter modbus. Min er desverre 1.xx.xx noe som er veldig merkelig ettersom det også ble installert i 2012.
 2. Hvordan gjør du dette, er det masse DIY involvert eller er det en løsning som mindre tekniske folk også kan bruke?
 3. Sjekket med Villavent nå, det er kun en spesifikk serie man kan bruke Z-wave på virker det som, både nyere og eldre har ikke den støtten. Men Modbus skal fungere på alle, så selv om det ikke er Z-wave så er det vel muligheter. Er det noen som har en ENKEL måte å integrere Modbus adapter inn med f.eks Homeseer?
 4. Hei Odd! Jeg har også en VR400 men fikk tidligere beskjed at jeg måtte bytte ut noe kretskort osv og så ha en Z-wave modul. Hvor gammelt er anlegget ditt? Kan det være at det er klargjort for sånn direkte? Mitt er fra 2012, så det er jo noen år gammelt nå.
 5. TomB

  Z-wave temperatursensorer

  Fant denne her om dagen også, det er utrolig kjipt at ikke denne kan knyttes mot sentral og fungere som vanlig temp måler i tillegg til association. Håper de endrer på den, eller lager en tilsvarende som ikke blir svinedyr.
 6. TomB

  POE switch

  Jeg har testet litt forskjellig men har endt opp med å bytte ut alt nettverksutstyr med Ubiquiti, rett og slett fordi det virker og har et veldig bra management. De 16-ports 150W POE switchene er helt topp, nesten ingen støy og fungerer fjellstøtt. I motsetning til 24-ports 250W som bråker som et uvær, den ble fort byttet ut her hjemme
 7. TomB

  Fibaro RGBW problem

  Ja, jeg har prøvd en annen tilsvarende men ingen hell. Og dette er da uten selve LED-stripen tilkoblet, kun strøm og jord til selve controlleren. Jeg ville tro at det er mer enn nok strøm til at man skulle kunne inkludere den? Og må også huske at den har fungerte et sted mellom 1-2 år med den andre strømforskyningen uten noen problemer, så det virker som den har vært kraftig nok.
 8. TomB

  Fibaro Double Switch - merkelig feil

  Ja, jeg tenkte fort på den Sunricher kontrolleren, men den er koblet direkte mot RGBW modulen, som nå er ute av drift. Men nå er uansett begge to koblet av strøm, og fremdeles skrudde lyset seg på 23:49 i går kveld - 5 minutter senere enn det gjorde kvelden før. Jeg sjekket på master og sub devices, og ingen av dem står på "Do not log commands from this device", så jeg ville tro at ting vil bli logget? Men det dukker altså da ikke opp noe som helst inne i loggen fra denne enheten, bortsett fra når jeg faktisk skrur av og på normalt, det blir logget. Når den trigger av seg selv er det ingenting.
 9. TomB

  Fibaro RGBW problem

  Ja, det er korrekt. Bildet ser ut som jeg har forskyvet begge 1 hakk men neida, de sitter i 12/24V og GND Og det er 12V DC strømforskyning jeg bruker, det er også samme type som har virket i 1-2 år...
 10. TomB

  Fibaro Double Switch - merkelig feil

  Sagaen om denne Fibaro double-switchen er ikke over ennå... Nå har den begynt å skru på lyset sånn helt av seg selv igjen, gjerne sent på kvelden eller på natten - til konas ekstremt store ergrelse! Det er ikke lett å snakke om smarthus og automasjon når hun blir vekket midt på natten av lyset går på liksom Jeg finner ingenting i loggende på HomeSeer, det er ingen events som ser ut til å trigge noe som helst innenfor den bryteren, og det er heller ingen andre ting som skjer akkurat rundt samme tidspunkt. Er det noen måte å få en "debug-log" i gang på en enhet slik at jeg får se hva det eventuelt er som trigger denne endring i status? Den eneste tingen jeg har i huset som er assosiert med en annen enhet er en Sunricher controller, men den går mot RGBW controlleren (som akkurat nå er død), så den skal heller ikke trigge noe med denne switchen. Litt spøkelser i systemet for tiden, ganske irriterende...
 11. TomB

  Fibaro RGBW problem

  Hei! Jeg har hatt en Fibaro RGBW controller koblet til en LED-stripe i lang tid, men nylig kuttet den ut å virke. Jeg får ikke kontakt med controlleren gjennom HomeSeer og selv om jeg tar strømmen og lar den være ute en stund så skjer det ingenting. Jeg har tatt ut controlleren, koblet den av strømforskyningen og målt spenning, og det så helt fint ut. Jeg byttet ut power for å være sikker - hadde liggende en identisk - men ingen hell. Her kommer det merkelige. Når jeg måler spenning fra power så får jeg 12.4V. Når jeg måler spenning på andre siden av plugg-overgangen, får jeg 12.4V. Når jeg måler i enden av de små kablene jeg kobler inn på RGBW controlleren får jeg 12.4V. Men når jeg kobler kablene på controlleren så måler jeg plutselig 0V mellom strøm og jord. Se bilde på hvordan det er koblet inn. Jeg hadde koblet til LED-stripen på korrekt måte, ut på 12/24V samt R G B, men jeg tok den helt av for å være sikker på at det ikke var noe annet rart. Jeg tenkte så at det måtte være noe galt med selve controlleren, så da fant jeg en ny jeg hadde liggende og koblet på strøm. Men neida, samme ting der, når jeg måler mellom 12/24V og GND så viser den 0V. Når jeg lar den stå på en stund og så trykker knappen 3 ganger kjapt, så får jeg heller ikke lagt til ny node (denne nye har aldri vært inkludert i HS3 før). Så for meg virker den helt død. Det er nå jeg tenker at det må være noe fundamentalt galt jeg gjør her, så i stedet for å sitte i skjul så får jeg heller stille meg lagelig til hugg og ta imot spott og spe om jeg har gjort noe riv ruskende feil, så lenge jeg får løst det Er det noen som har noen gode tips, hva er feil her? Det har jo fungert lenge, og ingenting er endret, så jeg skjønner bare ikke hvorfor begge disse to nå ikke fungerer.
 12. TomB

  Tibber plugin - Hva ønsker du deg?

  Har ikke bedt om det, sier bare at jeg synes det er helt greit at den er sånn den er
 13. TomB

  Tibber plugin - Hva ønsker du deg?

  Jeg liker bedre når det er listet nedover, for hos meg blir listen over priser pr time i døgnet helt skrullete hvis jeg har Sensibo enheten for varmepumpen enablet, så den må permanent stå som hidden for at ikke Tibber plugin skal ha helt vill formattering Så personlig fortrekker jeg nedover...
 14. TomB

  Popp utendørs schukokontakt ip44

  Jøss, jeg har sett etter jevnlig men det er mulig jeg rett og slett er blind da Jeg får bestille en sånn og teste da
 15. TomB

  Popp utendørs schukokontakt ip44

  Jeg har en varmepumpe med utendørs kontakt jeg gjerne skulle hatt en sånn til, men har slitt litt med å finne et godt alternativ med strømmåling.
×