Gå til innhold
 • Bli medlem

SK951

Medlemmer
 • Innholdsteller

  117
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

SK951 vant dagen sist Juni 23

SK951 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

39 Excellent

Om SK951

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz

Nylige profilbesøk

754 profilvisninger
 1. Av ren nysgjerrighet, kunne du utdype hvorfor du velger denne løsningen?
 2. Ja, på sett og vis kan du koble nær sagt alt via en kontroller. Vi har en ambassadør som sverger til Homeseer her på forumet (og det med god grunn), men med din bakgrunn ville jeg også sjekket ut Home Assistant (open source). Her etablerer du kobling mellom eks. Alexa og resten av utstyret ditt. Alexa og Google Home behandler du bare som en slags "fjernkontroll" (frontend) for systemet ditt, da disse systemene i seg selv ikke er særlig smarte. Hadde vært kjekt om du opprettet eget tråd i "Ditt system" her på forumet og oppdatert oss fortløpende med utbyggingen. Blir interessant å følge oppsettet ditt!
 3. Jeg er i samme båt og gjør det samme som deg. I følge Jottacloud er det i hovedsak to former for ransomware de har erfaring med (Februar 2017): Dette ble postet på Facebook siden deres. Jeg finner ingen referanser til 'kryptovirus' på Jottas offisielle nettside, så vi får håpe de holder seg oppdatert uten at dette blir informert til oss. Det som er skummelt er at det med stor sannsynlighet kommer (om det ikke allerede eksisterer) kryptovirus som sørger for at det lastes opp mer enn 6 versjoner. Om det skjer meg vil jeg antageligvis bruke en hel arbeidsuke på å laste ned filene mine på nytt. Jeg har et par ideer som muligens kan fungere: 1. Samle uke/måned/år i bulk containere (f.eks 100-500 Gb). Dette kan jo også være en kryptert container (f.eks via VeraCrypt) eller simpelthen via f.eks 7-Zip. Mulig det også kan fungere å samle filer i en såkalt 'image' (.img). Hadde vært interresant om noen av dere mer datakyndige kunne kommentert på dette. Ved å gjøre dette vil det i teorien bli enklere å gjenopprette "fil for fil" i søppelkassen om uhellet skulle være ute. Ulempen blir at "galleriet" til jotta ikke fungerer og det tar lenger tid å få tilgang til filer i arkivet. 2. Samme metode som ovenfor, men du laster opp filene manuelt til jotta. Da er du 100 % trygg fra kryptovirus (enn så lenge du ikke laster opp filer som har blitt berørt av kryptovirus) :-).
 4. Hmm... Jeg kjenner jeg egentlig har lyst å unngå Homeseer, men ser samtidig at det kanskje hadde gjort livet mitt en smule enklere..
 5. Den store utfordringen (for meg ihvertfall) er at jeg ikke får samboeren til å endre på slike parametere. Skal jeg automatisere alt via f.eks Homeseer er det jeg som må knote med alle innstillingene, og ut ifra det du beskriver ovenfor, må jeg også inn her for å endre spilleliste. Lysstyrke, musikk og temperatur må kunne justeres enkelt ved så få tastetrykk som overhode mulig. Nå kjenner jeg ikke Homeseer, men la oss si at vedkommende i dette rommet bestemte seg for å justere vekkeklokka til en time senere, hvordan går ho frem? Må ho via denne konfigurasjonssiden, eller har/kan du lage en side i HsTouch som lar henne styre dette?
 6. En enkel sikkerhetsløsning her kan være å sjekke om noen er hjemme? Det forutsetter at du kun bruker knappen huset allerede er i hjemmemodus, noe som hadde fungert for meg i hvert fall.
 7. Hvilken strømforsyning har du brukt? Egen PoE-enhet for hver kabel, eller en større enhet?
 8. Nå begynner det å bli en stund siden det var liv i tråden. Hvilke valg gjorde dere? Del gjerne tegninger og bilder av oppsettet. Er selv i planleggingsfasen for noe lignende, og har i grunn ikke peiling på dette.
 9. Kan det tenkes de fikk tilgang via en IOT-enhet? Har selv separert alle IOT-dingsene mine på eget lukket nettverk i frykt for ting som dette... men i likhet med mange andre har jeg ikke peiling om det faktisk hjelper. Jeg har blitt såpass paranoid at jeg har begynt med rutiner for 100 % offline backup i tillegg til de helautomatiske. Det hadde vært artig om noen med god kompetanse på feltet hadde skrevet en liten guide.
 10. Er det en spesiell grunn til at mange her sverger til Esxi? Jeg er i planleggingsfasen selv og prøver å forstå meg på de ulike løsningene. For meg virker det som Proxmox er den beste løsninga i og med den støtter backup rett ut av eska (nå sammenlikner jeg selvsagt gratisversjonen av Esxi). Dette var uansett en spennende tråd. Føler det er på høy tide å få ting visualisert virtualisert.. Edit. leif
 11. Jeg er litt usikker om jeg misforstår deg her, men der er vel mulig å implementere disse i HA/Domoticz uten behov for å roote. Eneste du trenger er API-nøkkelen (den finner du via android appen). Fungerer ihvertfall fint hos meg.
 12. Mulig jeg har misforstått noe her, men må ikke lyset dimmes ned for å forandre på fargetemperaturen? Eller kan en forandre på temperaturen uten å dimme lyset?
 13. Da jeg sto ovenfor valget å integrere z-wave dimmere eller kjøre "all in" med HUE valgte jeg sistnevnte, til tross for prisen ble en god del høyere. Hue pærer som kan justere fargetemperaturen er også noe billigere enn RGB-pærene. Det er vel få her inne som ønsker huset skal etterligne et horestrøk som glitrer hele fargespekteret, men det er mange av oss som syns det er svært praktisk å justere fargetemperaturen. HUE har sånn sett «åpnet en ny dør med nye muligheter» for våres del. Det å kunne leke med lysstyrke og temperatur kan virkelig forandre atmosfæren i rommet. I enkelte rom, som f.eks soverommet, er det også fint å ha varmt lys om kvelden og hvitt på morgenkvisten. Jeg kommer nok aldri til å gå tilbake til pærer som ikke har justerbar fargetemperatur. Lyssetting er morsomt og noe mange tar for gitt. Det er antageligvis sjeldent noen av oss tenker at «joda, rommet trenger en touch grønt», men det er nok mange som gjerne skulle hatt det en touch varmere eller kaldere – alt avhengig av gjøremål, årstid og klokke.
 14. Interresant tråd og problemstilling. Selv har jeg ikke kjøpt kamera og er usikker om jeg vil gjøre det i fremtiden. Isåfall må jeg tilrette for at alle i husstanden kan deaktivere det på en enkel og rask måte, ellers mener jeg man krenker privatlivet. På en annen side har vi sensorer i hvert eneste som som logger aktivitet, så dette er ikke helt enkelt. Bilen vår kan også spores via GPS, dette kan dog deaktiveres, men det har vi enda ikke gjort. Til nå tenker jeg simpelthen at samboeren ikke gidder å sjekke hvor jeg drar, og det samme gjør jeg med henne. Kan dog tenkes at par som sliter med tillit og sjalusi har større problemer knyttet til dette, men da kan man vel argumentere for at de utgangspunktet har andre ting de må jobbe med. Jeg tilhører en generasjon født sent på 80-tallet og vokste opp med Internett og trådløst nett. Som teknologifrelst snørrunge brukte jeg å sabotere Internett i perioder hvor jeg ikke ville han skulle laste ned timeplaner fra skolen...som oftest lenge nok til han glemte det for dagen, og sjeldent nok til han aldri tilkalte noen teknikere. Blir spennende å se hvordan barna mine vil prøve å lure systemet i fremtiden.... Spørs om ikke overvåkningskamera og den slags blir mer regulert i fremtiden. I dag kan det ihvertfall enkelt misbrukes.
 15. Er det ikke like greit å kjøre "magic mirror" via raspberry pi på en slik skjerm? Her kan du jo fint integrere kalender og annen info (både fra Domoticz og HA).
×
×
 • Opprett ny...