Gå til innhold
 • Bli medlem

SK951

Medlemmer
 • Innholdsteller

  108
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

SK951 vant dagen sist Juni 23

SK951 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

36 Excellent

Om SK951

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz

Nylige profilbesøk

709 profilvisninger
 1. Er det en spesiell grunn til at mange her sverger til Esxi? Jeg er i planleggingsfasen selv og prøver å forstå meg på de ulike løsningene. For meg virker det som Proxmox er den beste løsninga i og med den støtter backup rett ut av eska (nå sammenlikner jeg selvsagt gratisversjonen av Esxi). Dette var uansett en spennende tråd. Føler det er på høy tide å få ting visualisert virtualisert.. Edit. leif
 2. Jeg er litt usikker om jeg misforstår deg her, men der er vel mulig å implementere disse i HA/Domoticz uten behov for å roote. Eneste du trenger er API-nøkkelen (den finner du via android appen). Fungerer ihvertfall fint hos meg.
 3. Mulig jeg har misforstått noe her, men må ikke lyset dimmes ned for å forandre på fargetemperaturen? Eller kan en forandre på temperaturen uten å dimme lyset?
 4. Da jeg sto ovenfor valget å integrere z-wave dimmere eller kjøre "all in" med HUE valgte jeg sistnevnte, til tross for prisen ble en god del høyere. Hue pærer som kan justere fargetemperaturen er også noe billigere enn RGB-pærene. Det er vel få her inne som ønsker huset skal etterligne et horestrøk som glitrer hele fargespekteret, men det er mange av oss som syns det er svært praktisk å justere fargetemperaturen. HUE har sånn sett «åpnet en ny dør med nye muligheter» for våres del. Det å kunne leke med lysstyrke og temperatur kan virkelig forandre atmosfæren i rommet. I enkelte rom, som f.eks soverommet, er det også fint å ha varmt lys om kvelden og hvitt på morgenkvisten. Jeg kommer nok aldri til å gå tilbake til pærer som ikke har justerbar fargetemperatur. Lyssetting er morsomt og noe mange tar for gitt. Det er antageligvis sjeldent noen av oss tenker at «joda, rommet trenger en touch grønt», men det er nok mange som gjerne skulle hatt det en touch varmere eller kaldere – alt avhengig av gjøremål, årstid og klokke.
 5. Interresant tråd og problemstilling. Selv har jeg ikke kjøpt kamera og er usikker om jeg vil gjøre det i fremtiden. Isåfall må jeg tilrette for at alle i husstanden kan deaktivere det på en enkel og rask måte, ellers mener jeg man krenker privatlivet. På en annen side har vi sensorer i hvert eneste som som logger aktivitet, så dette er ikke helt enkelt. Bilen vår kan også spores via GPS, dette kan dog deaktiveres, men det har vi enda ikke gjort. Til nå tenker jeg simpelthen at samboeren ikke gidder å sjekke hvor jeg drar, og det samme gjør jeg med henne. Kan dog tenkes at par som sliter med tillit og sjalusi har større problemer knyttet til dette, men da kan man vel argumentere for at de utgangspunktet har andre ting de må jobbe med. Jeg tilhører en generasjon født sent på 80-tallet og vokste opp med Internett og trådløst nett. Som teknologifrelst snørrunge brukte jeg å sabotere Internett i perioder hvor jeg ikke ville han skulle laste ned timeplaner fra skolen...som oftest lenge nok til han glemte det for dagen, og sjeldent nok til han aldri tilkalte noen teknikere. Blir spennende å se hvordan barna mine vil prøve å lure systemet i fremtiden.... Spørs om ikke overvåkningskamera og den slags blir mer regulert i fremtiden. I dag kan det ihvertfall enkelt misbrukes.
 6. Er det ikke like greit å kjøre "magic mirror" via raspberry pi på en slik skjerm? Her kan du jo fint integrere kalender og annen info (både fra Domoticz og HA).
 7. Dette er nok den beste løsninga ja, men personlig hadde jeg antageligvis fjerna dimmere og termostater og tatt de med videre. Når jeg selger saker og ting på Finn prøver jeg å holde et nokså lavt teknisk nivå, om jeg forstår vedkommende ikke har særlig teknisk forståelse, hvis ikke ender man opp som call center. Solgte en laptop til en kar i 2010 hvor jeg fikk spørsmål på mail i nesten fem år. Var aldri noe galt med maskinen, men vedkommende "bare lurte på om det var mulig å gjøre X eller Y". Man vil jo som oftest være hyggelig og hjelpe når man forstår seg på problemstillingen, men til slutt måtte jeg nesten bare lene meg på "det har jeg aldri hørt om, det vet jeg ikke" kortet. Dette var dog en smal sak, kan se for meg et lite helvete om jeg skulle solgt et hus med min egen "smarthus-logikk"...
 8. Har selv brukt PIA (https://www.privateinternetaccess.com) i mange år. God støtte for diverse plattformer, grei pris og god hastighet. Gjør nøyaktig hva de lover.
 9. Jeg tror han har rett. Anbefaler alle å selge z-wave utstyret til en rimelig penge her på forumet (finn fungerer også). Gi meg et vink når alt er lagt ut... 🙂
 10. Selvsagt, men hadde et lite håp det kanskje var en annen kaffenerd som kunne skrive et ord eller to om denne. Det er tross alt en del som påvirker smaken på kaffen, man kan fint leke med både kornstørrelse og temperatur til eks.
 11. Litt OT, men hvordan smaker denne kafeen?
 12. Ikke en veldig stor tabbe, men allikevel... Lang historie kort: homekit trodde robotstøvsuger var lysbryter med dimmer. Jeg og dama bunkra oss foran tv-en med god middag. Skulle så justere lyset med stemmeassistenten som resulterte i at robotstøvsugeren (som står på maksimal styrke) begynte å kjøre i det vi skulle til å spise. Støvsugeren er gjemt under sofaen vi satt i. Viser seg at vedkommende som laga plugin til Roborock S50 til Domoticz har modifsert en virtuell lysbruterknapp. Homekit importerte derfor denne som en lysbryter.
 13. Hei, har diverse RF og Z-wave sensorer i leiligheten (bla. Fibaro, Multisensor 6 og en rekke Clas/biltema RF-sensorer). Problemet er at disse viser ulike temperaturer, og nå vet jeg egentlig ikke helt hvilke jeg skal stole på. Har prøvd å legge alle ved hverandre og valgte deretter en tilfeldig sensor som referanse (som da ble Multisensor). Differansen mellom dem øker dog nokså mye utover døgnet. Nå har jeg til eks. 18.4, 18.1 og 14.7 i samme rom (noe ulik høyde på disse, men ikke nok til å forsvare differansen på nesten 4 grader). Forslag til termometer jeg kan bruke til referanse? Hvordan har dere løst dette? Hva med posisjonen på sensoren?
 14. Sjekk også ut Domoticz. Dette er også et gratis alternativ hvor det meste kan konfigureres grafisk.
 15. Hei, nettverket mitt trenger en overhaling. Har i dag en haug med div. IoT duppeditter og ræl tilkoblet hovednettverket. Planlegger nå å flytte disse over til adskilt IoT vlan for å forbedre sikkerheten på nettverket. Av IoT enheter har jeg til eks; Withings wifi-kroppsvekt, Hue, Harmony, Pinell nettradio, straks Sonos o.l. Planlegger også å kaste Domoticz / HomeAssistant under samme nettverk. Jeg har forstått det slik at disse enhetene i det separerte IoT nettverket kan kommunisere med apper o.l på utstyr tilkoblet hovednettverket, så da burde vel dette fungere bra. Vedlagte skissen viser omtrentlig hva jeg tenker. Jeg er langt fra noen ekspert på dette, setter dermed pris på innspill. Switchen til Ubiquiti planlegger jeg å kjøpe i forbindelse med Power/DNB kampanjen. Alt annet har jeg. Er så langt svært fornøyd med USG + UniFI AP løsninga. Vil dette fungere – og vil dette gi økt sikkerhet på nettverket?
×
×
 • Opprett ny...