SK951

Medlemmer
 • Innholdsteller

  67
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

11 Good

Om SK951

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz

Nylige profilbesøk

172 profilvisninger
 1. Hvordan angi ønsket temperatur i Domoticz

  Du kan lage en virtuell termostat (Create new virtual Sensor -> Thermostat Setpoint). Selv har jeg laget et blocky 'script' som styrer panelovnene, hvor verdien av termostaten kan brukes rett i scriptet. Da kan man endre temperaturen direkte fra GUI. Borte, natt og 'hjemme' temperaturer har jeg løst følgende: Har to termostater: en for "borte" og "hjemme". Hjemme termostaten styres videre av en timer (funksjon direkte i termostaten) som oppdaterer verdiene fire ganger i døgnet (23 grader på dagtid, 19 på natt). Om jeg endrer verdien i GUI-en i løpet av dagen overskriver denne timeren, men går til standardverdier ved nattmodus. Disse er videre kontrollerte av en "hjemme/borte" virtuell knapp. Er vi ikke hjemme følger systemet "borte" termostaten.
 2. Hva har du kjøpt idag

  Hvor har du bestilt kabel til Hue hubben? Kunne tenkt meg å gjøre det samme. Det vil frigjøre en god del kontakter! :-)
 3. Hue dimmer holder for elko boks ?

  https://community.smartthings.com/t/philips-hue-dimmer-remote-uk-wall-light-fitting-replacement-back-plate/66047/9 Noe sånt burde vært tilgjengelig fra Philips.
 4. Hue dimmer holder for elko boks ?

  Kanskje dette er av interesse? https://www.youtube.com/watch?v=7yWqv_pn_Lc Modifisert Hue Tap i en vanlig bryter. Kanskje det finnes en på det norske markedet som passer?
 5. Takk for tipset. Støpselet blir litt varmt, men ikke noe unormalt etter min skjønn.
 6. Hei, en av mine Fibaro Wall plugs skiftet hyppig farge mellom hvit-rød farge i dag morges, også uten at apparatet trakk strøm (jeg slo det av apparatet manuelt mens fibaroen fortsatt var påslått). Ser ingen liste for feilmeldinger i manualen, noen som vet hva dette kan bety? Syns også selve wall-pluggen var varmere enn den bruker å være, så jeg har foreløpig valgt å trekke ut de jeg hadde stående. Den stod på en panelovn som trekker 1500 W. I følge Fibaro skal denne enheten tåle opp til 2500 W/11A, og da burde det vel gå greit med 1500/6A? Edit. La nettopp merke til at den ene pluggen (den som ble varm) også er noe misfarget hvor støpselet sitter. Begge enhetene har stått på identiske panelovner.
 7. VPN på router-nivå

  Funderer selv på dette i disse dager. Vurderer å kjøre all trafikk gjennom VPN via Ubiquiti USG (PIA), men er usikker om den klarer det (med hensyn av prosessorkraft, min tidligere AC66U ble kvelt på denne måten).
 8. Om du vil ha et lite system som trekker lite strøm kan Homeseer eller Domoticz (gratis) kjøres på en Raspberry pi. Til det du skisserer her bør det fungere rimelig greit. Det finnes også UPSer som kommuniserer med eks. Domoticz, som da kan gi deg en push varsel at strømmen har gått (samt. holde liv i router, raspberry pi og evt. kamera). Post gjerne en oppdatering for hvilken løsning du velger. Alltid spennende å se hvordan folk løser disse utfordringene! :-)
 9. Tastatur til PC

  Mekanisk - med MX Brown (som jeg har i dag, Corsair K70). De lager litt lyd, men det venner man seg fort til.
 10. Off Topic-tråden

  Har god erfaring med PIA. Grei hastighet også, går fint å streame full HD ihvertfall.
 11. Hei, jeg snuser på innendørs PoE kamera. Jeg ønsker å deaktivere kameraene når leiligheten står i hjemme-modus, og da ved å kutte strømmen. Er dette mulig å gjennomføre med PoE - eller må det gjøres med swticher ala Fibaro wall plug? Har også sett video av noen som hadde et bevegelsekamera som automatisk vendte seg "inn i kamerahuset" når man skrudde det av. Noen som har erfaring med noe slikt? På forhånd takk
 12. Hva har du kjøpt idag

  For de av dere som er litt mer stødig på fysikken, hvordan fungerer slike enheter som power supply? Har sett mange på Raspberry Pi forumene som ikke anbefaler ladere fra Samsung, Apple etc. da disse ikke er beregnet for å gi strøm 24/7. Er det noe hold i dette? Videre til deg Merko. Har du funnet kabler som passer Hue? Virker fristende å rydde opp i kabelsalaten med en slik enhet.
 13. Off Topic-tråden

  Har forrige versjon av Apple TV 4, 32 gb. Du trenger ikke noe mer enn det heller, det meste streames jo. Appene tar ikke særlig mye plass.
 14. Sorte kabelkanaler

  Aldri sett sorte kabelkanaler av denne typen. Fint sandpapir og en svart matt spraylakk så er du i mål.
 15. Ta en titt på Domoticz som kontroller, gratis og fleksibilitet. Gjør nøyaktig hva du etterspør, i tillegg til mye annet. Bortsett fra dette er jeg enig i det andre som nevnes ovenfor, Z-wave er nok veien å gå.