Gå til innhold

SK951

Medlemmer
 • Innholdsteller

  85
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

12 Good

Om SK951

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz

Nylige profilbesøk

324 profilvisninger
 1. Nøyaktig hva jeg så etter. Tusen takk! Dette var heller ikke så dumt. Til den prisen er der ihvertfall verdt et forsøk.
 2. Hei, bor i en leilighet hvor det ikke finnes andre alternativer enn en portabel AC med slange. Denne kjøpte jeg i fjor og har fungert nokså bra (automatisert med IR via Harmony). Med enheten fikk jeg en duk jeg har kledd i sprekkene rundt vindusåpningen. Dette tar litt tid å sette opp og ser ikke særlig fint ut. Nå ønsker jeg en permanent løsning som ser litt bedre ut. Tanken er å montere opp et pleksiglass på som dekker rundt karmen. I glasset skjærer jeg ut et hull hvor jeg får montert utblåsings-braketten som fulgte med enheten. Kantene av glasset skal dekkes med tetningslist. Noen bilder fra lignende prosjekter: Vinduet jeg har er av denne typen: Problemet er hvordan jeg skal feste plexiglasset til vinduskarmen (nedre vindu til høyre i figuren ovenfor som åpnes utover). Glasset dekker den hvite listen rundt selve vinduet. Jeg ser for meg at det finnes en eller annen "klemme" som kan fungere. Eller en lås som er festet i fleksiglasset og hektes rundt karmen. Noen som har forslag til hva som kan passe her - som ikke involverer å skru selve glasset fast til karmen? Jeg vil ha muligheten til å ta dette av og på uten å bruke verktøy.
 3. Liste over "norske" fungerende RFXcom enheter

  Husker du hvordan du fikk denne opp? Får den ikke opp i lista med Rfxcom og Domoticz. edit. Fikk den opp ved å aktivere Rubicson, type 1. Den skal rapportere hvert minutt, men ser ut som den reagerer nokså tregt på temperaturendringer.
 4. Tror det blir vanskelig å holde en fornuftig diskusjon rundt dette når selv administrator ikke klarer å holde seg saklig. Selv har jeg vektlagt at systemet skal være uavhengig mobil og apper, slik alt fungerer om jeg bytter/mister telefon. Apper er fint det, men det beste er antageligvis å holde det i browser. Jeg bytter støtt og stadig mellom Android og iOS og savner antageligvis mest "homebridge" funksjonaliteten når jeg er på Android-plattformen. Veldig hendig å ha alle funksjoner integrert på OS nivå i telefonen uten noe fjas, det er ihvertfall høy WAF-faktor da dama bruker iOS fast.
 5. Dine automasjonstabber!

  Vet ikke helt om dette er en tabbe..... men jeg har i lengre tid lurt på hvordan jeg har 'automatisert' ovnene mine i forhold til nattmodus. Jeg var tydeligvis ikke flink til å rydde opp i ubrukte virtuelle knapper når jeg satt dette sammen, og til slutt ble jeg for redd til å endre på noe da alt fungerte som det skulle. Brukte deretter en del tid på å finne ut hvordan ting hang sammen, før jeg til slutt oppdaget at selve termostaten var betjent med intern timer (som jeg hadde satt).
 6. Nå vil jeg påstå det er 'smoothere' å foreta enkle justeringer direkte via telefonen (integrert i iOS + Siri), som eks. termostat og dimmer enn å åpne dedikert app/web - spesielt når disse knappene er tilgjengelig fra låseskjermen. Ellers er jeg enig i hva du skriver. Jeg ville også valgt et system som kan snakke med HomeKit (som også Domoticz (gratis) kan gjøre), da det er langt mer "fremtidssikkert" og velge et system som lett lar seg integrere med andre.
 7. Blocky event som går hvert minutt

  Takk for det, ser ut som det var løsningen.
 8. Hei, jeg har en virtuell knapp som jeg kaller "varmeovner". Denne knappen skrur av/på to Z-wave brytere som står på panelovnene mine. Jeg kjører et simpelt blocky event som sjekker temperaturen i rommet: Dette fungerer som det skal, og det har det gjort siden september. Jeg har dog registrert meg at loggen til "varmeovner" er ganske full, og ser at den får ny data hvert eneste minutt. Vi snakker 37.000 oppføringer i loggen alene for "on" og "off". Det er åpenbart noe galt i logikken her, men hva kan det være? Er det mulig å la den vente i fem-ti minutt mellom hver sjekk?
 9. Homekit enablede veggdimmere?

  Domoticz på en Raspberry Pi gjør dette, og det gratis. Finnes guider som hjelper deg i gang. Selv syns jeg dette er veldig praktisk, spesielt da jeg ikke trenger å sette opp en app på samboerens telefon da alt er integrert.
 10. USB iR-kamera

  Alltid greit å skrive pris når man selger ting! 🙂
 11. Pinell Supersound + Homeseer

  Jeg har laget en knapp som kan skru radioen av og på, og det er mest nyttig iforhold til det å skru av elektronikk når vi setter leiligheten i bortemodus. Dette skjer via http req. som nevnt ovenfor. Jeg får dog ikke oppdatert status på enheten, så om enheten blir slått på manuelt vil den fremdeles være avslått i Domoticz. Da blir spørsmålet: hvordan får man hente ut informasjonen i denne "xml" siden?
 12. Ser vi har nokså likt utstyr, bare jeg kjører Hue og Domoticz. HomeKit har hjulpet stort på WAF-faktoren her i huset. Nå prøver jeg å tilpasse systemet À la Moskus slik ting stort sett går på automatikken, men av og til er det greit å justere termostaten, stemningslys etc direkte fra telefonen uten å måtte bruke app/nettside. Jeg er forsåvidt enig i tankegangen din ang. lysestyring. Tiden hvor vi skrudde på individuelle pærer hører til fortiden, nå går det i scener. Selv bruker jeg for det meste følgende sener: Lese/Studere. (kald temperatur og mye lys i områdene vi sitter) 'Pjusk'. Stemningslys, kraftig dimmet, varmt og pærer som hovedsaklig er rundt sofakroken mot tv-en Rydde. Alle lys på full styrke. Hvitt lys. Relax. Varmt lys, ca 50-60 % dim Morgenlys. Full styrke. Par lamper i stua, alle lys på kjøkken og i gangen. Denne funksjonen styres direkte via Hue-appen, da "wake up" funksjonen til Hue fungerer meget bra. I tillegg har vi egne scener for kjøkkenet, hvor det i primært er tredelt: lese (alle lys bortsett fra over vasken), lage mat (alle lys) og spise (kun lampa over spisebordet). Jeg har altså scenario som baserer seg på gjøremål. Vi trenger mye lys når vi studerer, lite når vi spiser/koser oss etc. Du vil etter hvert finne en kombinasjon som passer deg bra. Disse er dog vanskelig å automatisere, så her er det greit å ha tilgang til noen fysiske knapper (eller sette scenen som favoritt i HomeKit). Jeg blir nok å kjøpe HomePod fra Apple når den lanseres. Vi begge finner stemmestyring praktisk. For samboeren sin del blir det ikke naturlig å snakke engelsk til disse enhetene, så mine forsøk med Amazon Dot ble ikke så vellykket..
 13. Infoskjerm i hjemmet

  Interessant, de bruker å koste en god del mer her til lands. Hvilken glassmester var det, om jeg kan spørre? Har sett litt på akryl levert fra USA (twowaymirrors.com), hvor prisen havner på rundt 30 USD for en som dekker en 15,6". Glass eller ikke - infoskjerm skal det bli. Det virker praktisk med en liste fra Ruter, værmelding og kalender hengende i gangen.
 14. Infoskjerm i hjemmet

  Takk for tipset. Hvor fant du forøvrig glasset? og prisen?
×