Gå til innhold
 • Bli medlem

SK951

Medlemmer
 • Innholdsteller

  123
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

SK951 vant dagen sist 23. juni 2019

SK951 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

40 Excellent

Om SK951

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz

Nylige profilbesøk

856 profilvisninger
 1. Takk for tips. Skumplate tok jeg fra løse lufta, da mange av disse platene ligner simpelthen på skumplater. Plater fra Ecophon virker fornuftig: https://www.lydrommet.no/post/10760818/fiks-akustikken-pa-1-2-3 Planen var egentlig bare å henge opp noen slike plater på veggene i håp om å fjerne noe av refleksjonene. Jeg ser for meg det vil ha tilsvarende effekt som å legge inn et teppe og gardiner, kontra et nakent rom. Tar jeg feil? Målet er som sagt ikke å få fullstendig kontroll over akustikken i rommet, men bare gjøre det hakket mer trivelig å spille musikk.
 2. Ikke dumt. Ser min Roborock S5 har støtte for soner via HA, dette må jeg se nærmere på. Hadde vært deilig å sluppet å ta frem appen hver gang den skal tømmes.
 3. Jeg har en Roborock S50 som står under sofaen. Det er litt irriterende å måtte åpne appen for å tømme den, usikker om dette kan gjøres på en smart måte via. automasjon. Har du forøvrig tenkt noe rundt varmeutviklinga av disse når de lader? Kanskje verdt en tanke om du skal stue den inn i et lite rom.
 4. Nå vet jeg du er fagmann på området, så det er kanskje farlig å spørre deg. Tanken er i bunn og grunn å dempe et lite rom (kontoret mitt har blitt stuet inn i et walk-in-closet). Spørsmålet blir jo om 4-5 50x50 skumplater demper nok til at det er noe poeng. Blir nok ikke aktuelt å kle veggene med tepper, det skal tross alt være et trivelig sted å oppholde seg også.
 5. Noen som vet hvor man får kjøpt akustiske plater til en OK pris?
 6. Hvordan fungerer backup? Har forstått det slik man ikke kan ta snapshots i gratisversjonen. Vurderer en liten NUC selv da vi snart skal flytte. Om du kjeder deg i helga hadde det kanskje vært artig om du kunne skrevet en liten guide på oppsettet ditt!
 7. Av ren nysgjerrighet, kunne du utdype hvorfor du velger denne løsningen?
 8. Ja, på sett og vis kan du koble nær sagt alt via en kontroller. Vi har en ambassadør som sverger til Homeseer her på forumet (og det med god grunn), men med din bakgrunn ville jeg også sjekket ut Home Assistant (open source). Her etablerer du kobling mellom eks. Alexa og resten av utstyret ditt. Alexa og Google Home behandler du bare som en slags "fjernkontroll" (frontend) for systemet ditt, da disse systemene i seg selv ikke er særlig smarte. Hadde vært kjekt om du opprettet eget tråd i "Ditt system" her på forumet og oppdatert oss fortløpende med utbyggingen. Blir interessant å følge oppsettet ditt!
 9. Jeg er i samme båt og gjør det samme som deg. I følge Jottacloud er det i hovedsak to former for ransomware de har erfaring med (Februar 2017): Dette ble postet på Facebook siden deres. Jeg finner ingen referanser til 'kryptovirus' på Jottas offisielle nettside, så vi får håpe de holder seg oppdatert uten at dette blir informert til oss. Det som er skummelt er at det med stor sannsynlighet kommer (om det ikke allerede eksisterer) kryptovirus som sørger for at det lastes opp mer enn 6 versjoner. Om det skjer meg vil jeg antageligvis bruke en hel arbeidsuke på å laste ned filene mine på nytt. Jeg har et par ideer som muligens kan fungere: 1. Samle uke/måned/år i bulk containere (f.eks 100-500 Gb). Dette kan jo også være en kryptert container (f.eks via VeraCrypt) eller simpelthen via f.eks 7-Zip. Mulig det også kan fungere å samle filer i en såkalt 'image' (.img). Hadde vært interresant om noen av dere mer datakyndige kunne kommentert på dette. Ved å gjøre dette vil det i teorien bli enklere å gjenopprette "fil for fil" i søppelkassen om uhellet skulle være ute. Ulempen blir at "galleriet" til jotta ikke fungerer og det tar lenger tid å få tilgang til filer i arkivet. 2. Samme metode som ovenfor, men du laster opp filene manuelt til jotta. Da er du 100 % trygg fra kryptovirus (enn så lenge du ikke laster opp filer som har blitt berørt av kryptovirus) :-).
 10. Hmm... Jeg kjenner jeg egentlig har lyst å unngå Homeseer, men ser samtidig at det kanskje hadde gjort livet mitt en smule enklere..
 11. Den store utfordringen (for meg ihvertfall) er at jeg ikke får samboeren til å endre på slike parametere. Skal jeg automatisere alt via f.eks Homeseer er det jeg som må knote med alle innstillingene, og ut ifra det du beskriver ovenfor, må jeg også inn her for å endre spilleliste. Lysstyrke, musikk og temperatur må kunne justeres enkelt ved så få tastetrykk som overhode mulig. Nå kjenner jeg ikke Homeseer, men la oss si at vedkommende i dette rommet bestemte seg for å justere vekkeklokka til en time senere, hvordan går ho frem? Må ho via denne konfigurasjonssiden, eller har/kan du lage en side i HsTouch som lar henne styre dette?
 12. En enkel sikkerhetsløsning her kan være å sjekke om noen er hjemme? Det forutsetter at du kun bruker knappen huset allerede er i hjemmemodus, noe som hadde fungert for meg i hvert fall.
 13. Hvilken strømforsyning har du brukt? Egen PoE-enhet for hver kabel, eller en større enhet?
 14. Nå begynner det å bli en stund siden det var liv i tråden. Hvilke valg gjorde dere? Del gjerne tegninger og bilder av oppsettet. Er selv i planleggingsfasen for noe lignende, og har i grunn ikke peiling på dette.
 15. Kan det tenkes de fikk tilgang via en IOT-enhet? Har selv separert alle IOT-dingsene mine på eget lukket nettverk i frykt for ting som dette... men i likhet med mange andre har jeg ikke peiling om det faktisk hjelper. Jeg har blitt såpass paranoid at jeg har begynt med rutiner for 100 % offline backup i tillegg til de helautomatiske. Det hadde vært artig om noen med god kompetanse på feltet hadde skrevet en liten guide.
×
×
 • Opprett ny...