Gå til innhold
 • Bli medlem

Kristian

Medlemmer
 • Innholdsteller

  66
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Om Kristian

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Indigo Domotics

Nylige profilbesøk

701 profilvisninger
 1. Kan en gulvføler brukes som romføler på disse?
 2. Noen som har fått til scene for 3x klikk på S1? Er kanskje ikke støttet, ifølge manualen?
 3. Nei sikkert ikke, fikk et litt mer positivt svar da jeg spurte, men uansett gikk ønsket om uavhengig seriekobling foran dette for min del. Kommer sikkert til å kjøpe huben uansett for å få varsling på mobil og batterisjekk etc.
 4. Lette også etter røykvarslere med z-Wave pluss uavhengig seriekobling, men fant ikke noen gode alternativ. Endte med 9 røykvarslere og 2 varmedetektorer fra Cavius. Er i grunnen godt fornøyd med de, og syns prisen var innafor ift alternativene. De har uavhengig seriekobling og lang batteritid. Liker også at man kun trenger å avstille den som utløser så stopper alle. Og man kan teste radioforbindelsen uten at de går til full alarm, bare et pip med noen sekunders mellomrom for å si at de har forbindelse. Da jeg kjøpte landet jeg på at uavhengig seriekobling var viktigere enn integrasjon mot hjemmesentral, men håper selvfølgelig at det kommer lokalt API e.l på huben til Cavius. Den skal virke mot Google home, men har ikke kjøpt hub (ennå).
 5. Etter å ha fått innstilt riktig installation position (nevnt lenger opp i tråden) og tettet ekstra i hullet gjennom veggen er det mye bedre. Helt perfekt er det ikke, har den som regel innstilt på 23 grader for å få ca. 20-21 grader i rommet. Har ikke merket noen nevneverdig forskjell med i-See sensor aktivert eller deaktivert, men ikke hatt tid til å forske så veldig mye på det heller. Igjen, synd om man skal betale ekstra for allslags fancy sensorer som de reklamerer for, og så virker det ikke som det burde.
 6. Patchekabel som i nettverkskabel? Vil anta de trekker såpass lite at spenningsfall er neglisjerbart. Om man antar 50mA, så er spenningsfall ca. 2,5% over 24 AWG nettverkskabel på 15 meter. Så kunne sikkert kjørt 5v over nettverkskabel (iom at disse allerede er trukket) og sluppet omformer i bigboxen. Har en del slike liggende (uten micro usb-overgang vel å merke) som jeg kunne brukt https://www.amazon.com/Raspberry-micro-USB-injector-splitter-passive/dp/B01DF9QYKW
 7. For å få strøm (og ikke nødvendigvis datatrafikk) til blant annet disse multisensorene, er det noen som har erfaring med slike (flerports) PoE-injektorer opp i mot en billig switch som støtter passiv PoE?
 8. De selger også noen slike som da kan plugges inn i multisensor. Men jeg har altså ikke testet dette med multisensor ennå. De selger også noen for aktiv PoE, men de ser litt større ut, så er da redd det blir trangt i en BigBox. Innbiller meg også at det er mere sensing på om en har datatilkobling på aktiv PoE og at en kanskje derfor ikke vil få strøm, mens passive PoE er dummere og gir ut strøm uansett (som er ønskelig i dette tilfellet). Trakk også (uten at det nødvendigvis var så veldig gjennomtenkt) ethernet-kabel til dit jeg planlegger å ha tablets/ipad på vegg. Har ikke kommet så langt at jeg har valgt noen løsning, men det fins noe som ser relativt greit ut. Også et alternativ med data over ethernetkabelen til iPad, her. Edit: En annen fordel med strøm distribuert sånn via PoE er at det er enkelt å legge opp forsynt fra UPS i rackskapet. Bruker nå PoE til litt styring på hytta. Dette var enkelt å legge opp for å remote kunne skru av og på ting som kamera etc. siden jeg kun har solcelleanlegg og det er tre bygninger. Det er ikke tilkoblet strøm i noe annet enn teknisk rom når vi ikke er tilstede, styrer da utstyr av og på via PoE. Strømkablene mellom husene er da strømløse. Kan også på den måten ha all styring i samme rom. Der har jeg bare noen slike der jeg skrur strømmen av og på via et GSM-styrt relé. Så foreløpig veldig enkelt, men mulig det blir litt utvidet etterhvert. Her er en løsning jeg har kikket litt på som en mulighet, de har en del interessante produkter for PoE, styring og overvåkning. Passiv PoE er ihvertfall glimrende med solcelleanlegget siden jeg har 24V batterispenning og det meste av utstyret går fint direkte på 24V. Men usikker på hvor mye mer avansert det kommer til å bli der, da strømforbruket er veldig viktig, pga. ingen lading mellom desember og januar. Det ustyret som står på kontinuerlig trekker ca 80-90 mA, det er nok til å tappe batteriene en del.
 9. Takk for svar. Du har nok helt rett i at det ikke er nødvendig med 10 Gbps link mellom switchene. En kan jo også trunke og få f.eks. 2 Gbps via SFP, det hjelper på. Så tror nok jeg begynner med en 16 eller 24 porters PoE og supplerer når det blir fullt. Så får de enhetene som ikke trenger så mye hastighet stå på switch #2. Har et Inwall Pro aksesspunkt, tror innmaten er ganske lik AC Pro. Men kan godt hende det blir f.eks. AC Pro når jeg skal ha flere. Må da i tillegg til switchen ha en PoE-injektor for multisensorer ++. Har sett litt på denne. Og så evt. disse splitterne. Synspunkter på det? Er det bedre alternativ for å få strøm til sensorene? Cat-cabel er allerede strukket.
 10. Begynner å nærme meg slutten på oppussing av ny-gammelt hus, og det er på tide å få skikk på nettverk og smarthus. Uten noen større plan har jeg trukket rør og nettverkskabler dit jeg kan og plassert BigBox med nettverkskabel der jeg tenker å ha Aeotec Multisensor 6. Alt går til kjellerbod der jeg har et 19" 42U rackskap. Har plukket opp litt Unifi-utstyr, har nå 1 aksesspunkt, cloud key og en USG Pro 4. Dette iom at jeg hadde sett for meg å bruke Unifi-utstyr. Men når jeg nå skal velge switcher etc. begynner jeg å bli litt i tvil. En foreløpig opptelling ble (cirka): 22 enheter rent Ethernet 6 enheter muligens forsynt fra PoE (3 er minimum, til aksesspunkter) 9 enheter ren PoE, ikke behov for nettverk (Multisensor etc.) Den eneste switchen som dekker dette er 48-porteren til Unifi. Jeg syns det blir voldsomt å bruke 8.000 kr på dette, og ser på alternativ. Jeg kommer antageligvis ikke til å bruke alle de estimerte enhetene den første tiden, blir litt på sikt med fremtidig utvidelse etc. Så kunne alternativt begynt med en 24-porter og så utvidet når den tiden kommer. Men ulempen med Unifi sine switcher der er at det er dårlige muligheter for rask uplink i mellom de, iom at kun 48-porteren støtter SFP+. Jeg kunne sikkert levd godt med en 24-porter + en annen switch til enhetene som ikke trenger stor hastighet (har en managed Netgear 16-porter i dag f.eks.). Og så enten en PoE injektor eller en billig PoE-switch fra finn til de rene PoE-enhetene som ikke trenger nettverk. Har litt erfaring med passiv PoE, men ikke 802.3at/af som er på de fleste switcher. Hvordan ville dette fungert med en USB-adapter til f.eks. Aeotec Multisensor 6, med kun strøm og ikke nettverk? Vil de fleste switcher gi strøm selv om det ikke er en nettverksenhet i andre enden, eller er de avhengig av å sense en nettverksenhet før de begynner å gi strøm? Noen erfaringer med passiv PoE-injektor for dette formålet kontra en rimelig PoE-switch? Så tilbake til switch-valget. Hadde Ubiquiti hatt en 24-porter med SFP+ hadde valget vært enkelt, det har de dessverre ikke. Mikrotik sitt alternativ ser i så måte mye bedre ut, mtp. mulig fremtidig utvidelse med flere switcher. Og den koster 500 kr mindre enn US-24-500W. Strømforbruket ser også bra ut. Eller forsåvidt en "standard" PoE-switch fra finn.no. Jeg vil jo ikke få dette inn i Unifi-kontrolleren for overvåkning, men som jeg forstår det kan jeg fortsatt sette opp forskjellige VLAN og antageligvis bli kvitt hjemmesentralen til Altibox. Iom at jeg ikke har brukt Unifi før, men har noe erfaring med nettverk generelt er jeg på jakt etter tips og råd i switch-valget (og løsning for PoE til sensorer). F.eks. hva går jeg "glipp av" om jeg ikke bruker en Unifi-switch, men en annen managed switch?
 11. Fant ut av det. Måtte skru av med on/off på fjernkontrollen før en kan endre. Får se om det utgjør noen forskjell
 12. Så i manualen på en innstilling som heter installation position. Den står på center hos meg, men burde nok stått på right ut i fra plasseringen. For å endre denne skal man holde inne wide wane-knappen i 2 sek står det, men det skjer ingenting hos meg. Noen som får til å endre denne innstillingen? Vil anta denne innstillingen kan ha noe å gjøre med temperaturstyringen, så hadde vært ok å få testet den.
 13. Hei, Har også problemer med Kaiteki varmepumpe. Først trakk den luft gjennom åpning i veggen, som montør ikke hadde tettet skikkelig. Da viste pumpen alt fra 8-18 grader romtemperatur, mest avhengig av utetemperatur. Og varmet uansett innetemperatur, så det ble nok en unødvendig dyr strømregning en periode. Montøren kom og tettet hullet bedre, etter dette må jeg som de fleste andre her stille pumpa på 26-27 grader for å holde 21-22 grader romtemperatur. Denne er montert høyt oppe på vegg, så antar det kan «samle» seg litt varme her. Ingen ventilasjon i nærheten. Har lagt en temperaturføler oppå pumpa og den viser omtrent det pumpa er innstilt på. Har ikke opplevd noen særlig forskjell med sensor av eller på. Man føler seg jo litt lurt når man betaler for en avansert pumpe som reklamerer med fancy sensorer og automatikk, og så anbefaler de å skru av alt for at pumpa skal fungere https://www.miba.no/romtemperatur/
 14. Hei, Sliter med å få styrt Aeotec garage door controller fra Fibaro dimmer 2. Aeotec er inkludert secure, og inkluderte derfor Fibaro på nytt secure. Assosierte Aeotec i gruppe 4 på Fibaro, men skjer ingenting når jeg trykker på knapp 2. Mottar scene id 26 når jeg trykker på knappen, så vet at den virker. Har prøvde parameter 27 til 4 og 15, men ingen forskjell. Noen tips til hva problemet kan være? Har assosiert garage door controlleren med en fibaro keyfob også, det fungerer fint.
 15. Det står oppgitt både floor sensor og external room sensor i spesifikasjoner og manual på denne. Betyr det at begge følger med?
×
×
 • Opprett ny...