Gå til innhold
  • Bli medlem

Kristian

Medlemmer
  • Innholdsteller

    100
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Indigo Domotics

Nylige profilbesøk

1 265 profilvisninger

Kristian's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

9

Nettsamfunnsomdømme

  1. Forsøker å få grep på funksjonaliteten på denne med Zigbee og evt. hub. Med Zigbee-modulen, begrenser det seg til å låse/låse opp eller får man varsel ved opplåsning? Ser man hvilken kode eller tag som er brukt til å låse opp? Mulighet for å sette eller endre koder?
  2. For referansens skyld og de som måtte komme over denne tråden. Kom over denne som skal kunne konvertere backup mellom 500 og 700 serie: https://github.com/zwave-js/node-zwave-js/tree/master/packages/nvmedit#convert-one-nvm-to-be-compatible-with-another-one Men det ser ut som det er litt trøbbel så avventer oppgradering uansett tror jeg. https://github.com/zwave-js/node-zwave-js/tree/master/packages/nvmedit#convert-one-nvm-to-be-compatible-with-another-one Skal også se litt på oppsett på swap på proxmox host og HA VM, virker som det kan være relevant. Opplever det som er beskrevet her. https://community.home-assistant.io/t/zwavejs2mqtt-need-to-be-restarted-at-each-homeassistant-restart/369381/11
  3. Beklager, så ikke varselet på denne. Men jeg gjorde det samme som du har gjort ja, og det løste det en stund ihvertfall. Før det dukker opp nye problemer og. Jeg har som nevnt i den andre tråden en haug med bogus entiteter igjen. Tror mest at dette er separat fra evt. problemer med stick eller USB. Det er jo ikke så enkelt å finne ut hvor feilen ligger, ihvertfall for en som ikke er 100% kjent med Home Assistant. Det ene er jo selve integrasjonen, så er det det (i mitt tilfelle) zwavejs2mqtt addon som inkluderer zwavejs2mqtt som igjen inkluderer zwavejs. De gangene jeg har forsøkt å stille et spørsmål eller rapportere en bug skyldes det på noen av de andre prosjektene gjerne. Antar at device definitions endrer seg fra tid til annen og at det da krever re-intervju, men litt usikker på hvor denne informasjonen kommer frem i release notes eller annen info. Finner ihvertfall ikke noe tydelig på at enheter evt. må intervjues eller fikses. En annen ting jeg har lagt merke til er at zwavejs2mqtt inkluderer zwavejs i betaversjon. Om det har noe å si for at entiteter tilsynelatende dukker opp og forsvinner uten varsel vet jeg ikke, noen som har tanker rundt det? En må jo oppgradere i ny og ne, men når ting fungerer relativt greit er det liten grunn til å bruke betaversjon, hvordan gjør dere andre det?
  4. Nei, det er forskjeller i minnestruktur mellom en series 500 og en series 700 chip, så restore backup til series 700 (Z-stick 7 eller Z-pi 7) vil ikke virke direkte. Som jeg nevnte bekreftet også Aeotec support at dette ikke vil fungere. Ut fra en kjapp scanning av diskusjoner på homeseer-forum kan det kanskje se ut som homeseer har noen verktøy som konverterer slik at restore fungerer på 7.
  5. Nei. Har kun basis-automasjoner fordi jeg har migrert fra annet system og vil ha basisen stabilt før jeg bruker for mye energi på å sette opp. Ingen script, kun noen få automasjoner. Logg-utsnittet ovenfra er fra når ting "klikker" og loggene floodes med gjentatte meldinger. Men dette kommer ikke fra z-wave enhetene. Sånn som akkurat nå, når ting fungerer normalt, er det kun 10-12 verdier som oppdateres hvert minutt, og det er ikke så mye trafikk for et mesh på 45 enheter. De fleste enheter er satt til å rapportere sjeldnere og heller ved endringer (f.eks. i strømforbruk). Har hatt lignende z-wave oppsett stabilt i mange år på Indigo (Mac-system) før jeg bestemte meg for å prøve Home Assistant. Takk, men har garantert ikke USB 3 på dette hovedkortet, det er fra 2009. Har liggende en ny PCI-E USB-kontroller så vil uansett gjøre et forsøk med denne (altså unngå å bruke USB-kontroller på hovedkort) for å se om dette endrer noe, sammen med annen forlengerkabel (men har allerede prøvd flere så tror nok ikke det er kabel). Takk, skal ta en kikk på denne i kveld. Men ønsker helst å komme ut av containere og HA-CLI og inn i underliggende OS for å ha mest mulig kontroll på minnebruk etc. Kommer som nevnt allerede inn i OS (eller ut av hass CLI avhengg av hvordan man ser det) via console i PVE (proxmox) og så kjøre "login", så ikke noen krise. Men hadde vært gull om det gikk an fra ssh. Kjenner til det og oppsett av f.eks. mariadb er ikke noe problem. Har allerede flere kjørende instanser av f.eks. postgres på serveren min. Det som ikke er rett fram er å få med seg historikk og statistikk. Se f.eks. diskusjon her. Men mulig det uansett er korrupt data her og like enkelt å starte på nytt. Størrelse på DB har nok ihvertfall en sammenheng med minnebruken ja vil jeg tro. Backup er null problem sånn som jeg kjører på Proxmox og bruker Proxmox Backup Server av hele VM-image hver dag. DB-fil er over 7 GB. Så skal som nevnt fremskynde min plan om å migrere til bedre DB på egen VM eller linux-container (lxc). Forøvrig øker minnebruk jevnt og trutt etter restart og bruk. Det er homeassistant-container som først og fremst øker (per nå oppe i 1,2GB), så skal få gått gjennom det refererte github issue på minnelekkasjer for å se om det er noe relevant. Siden jeg uansett vil få tak i en ny z-wave stick for også å eliminere denne som feilkilde, vurderte jeg å bytte til Z-stick 7 som nå er støttet av zwavejs. Men; Har sjekket med Aeotec support og Z-stick gen 5 kan ikke gjenopprettes på en Z-stick 7, disse er ikke kompatible. Fikk også bekreftet at en heller ikke kan ta en controller shift siden 7 ikke er støttet i zensys. Så da er det å parre alt på nytt og navngi på nytt etc. Får ta meg en langhelg og begynne mer eller nytt på scratch med ny USB-kontroller, ny stick og ny DB.. Er jo blitt opptil flere mnd siden jeg hadde en slette-runde og måtte gi nye navn til alt 🥴
  6. Usikker. Men HA gikk tom for minne og kræsjet ca. kl. 14:04. Jeg kjørte deretter en restart og så feilet z-sticken ca. kl. 14:29. Så klarer ikke se noen direkte sammenheng ihvertfall. Men har som nevnt før opplevd at z-wave ikke kommer opp etter en restart, og så etter en restart av add-on kan det fungere stabilt lenge. Har så langt søkt på mariadb. Fant bare en masse diskusjoner og trøbbel rundt flytting av data, så utsatte det litt. Skal sjekke ift MySQL og se om jeg finner noen oppskrift. Nei, veldig lite. Det er 6 stk 4TB disker i RAIDZ2 med ZFS. Er en gammel server, med forholdsvis liten belastning generelt 😛 Noe "topper" på IO delay ifbm backup hver natt, ellers ingenting. Så er ganske sikker på at feilen ikke ligger ift disker/filsystem. homeassistant-containeren øker stadig i minnebruk. Ved oppstart tidligere i dag ca. 400 MB, for 2 timer siden 720 MB, og nå 854 MB. Skal følge med videre om det er denne som "spiser opp" minnet. Og gå gjennom denne i morgen og se om det er noe relatert.
  7. Ja, tror også jeg må sette opp db på nytt, i en annen og bedre variant. Det var bare å forsøke å få med seg statistikk-data da.. Ang. dmesg, så nei, det var først i dag jeg fant ut hvordan i h..uleste jeg kom meg inn i normalt OS... Kan jeg gjøre det via SSH? Forstår det sånn at ssh kjører i en docker-container og at en derfor ikke kan få tilgang til OS? Kommer inn via console fra proxmox, men får ikke til å kopiere derfra (derav screenshot) og kan ikke scrolle oppover så dette er de nederste linjene fra dmesg | grep usb, ingen åpenbare feil der. Derimot på hosten (proxmox) var det en del feil som er samtidig som z-wave sluttet å svare. Ingenting etter dette. [Sun Dec 12 21:50:54 2021] usb 6-1: Manufacturer: dresden elektronik ingenieurtechnik GmbH [Sun Dec 12 21:50:54 2021] usb 6-1: SerialNumber: DE2221178 [Sun Dec 12 21:51:33 2021] usb 6-1: reset full-speed USB device number 5 using uhci_hcd [Sun Dec 12 21:51:33 2021] usb 6-2: reset full-speed USB device number 3 using uhci_hcd [Mon Dec 13 14:27:04 2021] usb 6-2: reset full-speed USB device number 3 using uhci_hcd [Mon Dec 13 14:27:04 2021] usb 6-1: reset full-speed USB device number 5 using uhci_hcd [Mon Dec 13 14:27:21 2021] usb 6-1: reset full-speed USB device number 5 using uhci_hcd [Mon Dec 13 14:27:22 2021] usb 6-2: reset full-speed USB device number 3 using uhci_hcd [Mon Dec 13 14:29:19 2021] usb 6-1: USB disconnect, device number 5 [Mon Dec 13 14:29:20 2021] usb 6-1: new full-speed USB device number 6 using uhci_hcd [Mon Dec 13 14:29:20 2021] usb 6-1: New USB device found, idVendor=1cf1, idProduct=0030, bcdDevice= 1.00 [Mon Dec 13 14:29:20 2021] usb 6-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3 [Mon Dec 13 14:29:20 2021] usb 6-1: Product: ConBee II [Mon Dec 13 14:29:20 2021] usb 6-1: Manufacturer: dresden elektronik ingenieurtechnik GmbH [Mon Dec 13 14:29:20 2021] usb 6-1: SerialNumber: DE2221178 [Mon Dec 13 14:29:23 2021] usb 6-1: USB disconnect, device number 6 [Mon Dec 13 14:29:23 2021] usb 6-2: reset full-speed USB device number 3 using uhci_hcd [Mon Dec 13 14:29:23 2021] usb 6-1: new full-speed USB device number 7 using uhci_hcd [Mon Dec 13 14:29:24 2021] usb 6-1: New USB device found, idVendor=1cf1, idProduct=0030, bcdDevice= 1.00 [Mon Dec 13 14:29:24 2021] usb 6-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3 [Mon Dec 13 14:29:24 2021] usb 6-1: Product: ConBee II [Mon Dec 13 14:29:24 2021] usb 6-1: Manufacturer: dresden elektronik ingenieurtechnik GmbH [Mon Dec 13 14:29:24 2021] usb 6-1: SerialNumber: DE2221178 [Mon Dec 13 14:29:24 2021] usb 6-2: reset full-speed USB device number 3 using uhci_hcd [Mon Dec 13 14:29:26 2021] usb 6-1: reset full-speed USB device number 7 using uhci_hcd root@pve:~# lsusb Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 008 Device 002: ID 1b1c:1c00 Corsair Controller for Corsair Link Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 006 Device 003: ID 0658:0200 Sigma Designs, Inc. Aeotec Z-Stick Gen5 (ZW090) - UZB Bus 006 Device 007: ID 1cf1:0030 Dresden Elektronik ZigBee gateway [ConBee II] Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 004 Device 002: ID 046b:ff10 American Megatrends, Inc. Virtual Keyboard and Mouse Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Ikke noen ekspert på dette, men ser jo ut som det er noe ustabilitet her. Ikke opplevd tilsvarende med andre USB-enheter (f.eks. Conbee) og de er også satt opp med tilsvarende pass-through fra proxmox.
  8. Ja, bruker enn så lenge den innebygde. Nevnte vel lenger oppe at jeg har en plan om å sette opp enten mariadb eller postgres, men har ikke kommet så langt ennå.
  9. Fant noen flere loggfiler etter litt graving (ikke alltid så lett å finne ut hvor ting logges når en er ukjent med Home Assistant). Oppdaget tidligere i kveld at z-wave ikke svarte igjen. Hadde da kræsjen pga tom for RAM ca. 14:04 (selvfølgelig tomme logger fra Home Assistant rundt dette tidspunktet), akkurat restartet og så har z-wave sluttet å fungere rett etterpå. Har opplevd det samme før, at Z-wave ikke kommer skikkelig opp etter en restart av HA. Så etter en restart av add-on er det helt stabilt igjen. Det er ingen feilmeldinger i Home Assistant loggen. Det er ingen feilmeldinger i zwavejs2mqtt loggen (altså ingen loggoppføringer mellom det sluttet å svare til jeg restartet add-on): 2021-12-13 14:29:23.611 INFO ZWAVE: Node 80 ready: AEON Labs - ZW096 (Smart Switch 6) 2021-12-13 18:34:13.891 INFO APP: GET / 304 67.807 ms - - Derimot i zwavejs (ikke integrasjonen, men internt i add-on) loggfilen (altså minst tre loggfiler å feilsøke bare for z-wave!) som jeg fant nå begynner det å dukke opp en del feilmeldinger på samme tidspunkt (uten tidssone, så er minus 1 time): 2021-12-13T13:29:23.485Z CNTRLR [Node 080] The node is alive. 2021-12-13T13:29:23.611Z CNTRLR [Node 080] The node is ready to be used 2021-12-13T13:29:23.616Z CNTRLR « [Node 080] ping successful 2021-12-13T13:29:24.624Z CNTRLR Failed to execute controller command after 1/3 attempts. Scheduling next try i n 100 ms. 2021-12-13T13:29:24.728Z CNTRLR Failed to execute controller command after 2/3 attempts. Scheduling next try i n 1100 ms. 2021-12-13T13:29:25.837Z CNTRLR [Node 062] Assigning SUC return route failed: Failed to send the message after 3 attempts (ZW0202) 2021-12-13T13:59:37.653Z CNTRLR Failed to execute controller command after 1/3 attempts. Scheduling next try i n 100 ms. 2021-12-13T13:59:37.757Z CNTRLR Failed to execute controller command after 2/3 attempts. Scheduling next try i n 1100 ms. 2021-12-13T13:59:38.864Z CNTRLR [Node 079] did not respond after 1/3 attempts. Scheduling next try in 500 ms. 2021-12-13T13:59:39.372Z CNTRLR Failed to execute controller command after 1/3 attempts. Scheduling next try i n 100 ms. 2021-12-13T13:59:39.477Z CNTRLR Failed to execute controller command after 2/3 attempts. Scheduling next try i n 1100 ms. Så kan nok godt være noe feil med kontroller. Likevel er vel sviktende kommunikasjon med kontrolleren årsaken til at det dukker opp bogus-entiteter eller at Home Assistant bruker opp all RAM når jeg forsøker å se energi-dashbord. Så må være flere feil. homeassistant brukte vel ~400 MB etter omstarten tidligere i dag. Ved å bla litt frem og tilbake i energi-dashbord økte det til 600 MB og er nå oppe i over 700 MB. Skal følge med fremover og se om denne øker ennå mer.
  10. Nei, det er svært sjelden det er tapte pakker eller feilmeldinger relatert til Z-wave. Har mange z-wave-enheter jevnt fordelt i huset og meshet er raskt og veldig responsivt ellers, aldri noen problem og i bruk oppleves det som veldig stabilt. Men så dukker det stadig opp rare feil. Etter noen runder med healing og re-intervju har jeg en god liste med bogus entiteter, som sikkert må slettes manuelt (igjen). Disse burde jo aldri kommet inn, men forsvinner altså med et re-intervju, og må vel så fjernes manuelt. Her er det bl.a. strømforbruk på Fibaro lekkasjesensorer, Aeotec multisensorer og Sensative Strips. Det er lufttemperatur på en Aeotec Smart Switch, en Fibaro Dimmer 2 og en Sunricher-kontroller. Det er Illuminance på en Heatit termostat osv. Altså ikke relatert til spesifikke typer enheter heller.
  11. Ikke fått sjekket noe rundt z-wave stikk ennå, men det er tydeligvis et eller annet korrupt i databasene. Holdt på å se på en av termostatene som nå ikke har endret strømforbruk på en stund. Innom energy-dashboardet og så skjer dette: Kan alltids allokere mer RAM men det virker jo som noe mer underliggende feil her mtp at det kræsjer på denne måten. Har en del tidligere erfaring med databaser og kan alltids forsøke å feilsøke og evt. korrigere innhold i database, men er redd det er en øvelse som fort vil ta lenger tid enn jeg har tilgjengelig. Hva ville dere som har brukt Home Assistant en stund gjort: 1. Begynne å bruke masse tid på å feilsøke hvorfor dette skjer, og rette det som måtte være av feil i databaser? (Har også oppsett av mariadb på den lange todo-listen, men ikke kommet så langt ennå) 2. Kaste vekk all energi-data (og annen data), kjøpe ny z-stick og sette opp på nytt fra scratch? Dette vil jo også ta en god del tid *Sukk*
  12. Ja, og uansett om det skyldes stick eller heatit-termostatene burde vel strengt tatt energy-modulen helst filtrert vekk slike oppdateringer, altså at kWh-målinger går nedover eller svinger veldig på kort tid. Såvidt jeg har fått med meg er det vel ikke noen rett frem måte å fikse dataene på, så energi-målingene i HA hos meg er jo mer eller mindre ødelagt.
  13. Takk for tipset. Gen5+ er vel mest rettet mot raspberry pi? Kjører på en Supermicro server, og har kun usb2 på den. Bruker også allerede forlengerkabel for bedre dekning iom at serveren står i et rackskap av stål. Men har tenkt tanken på om sticken begynner å feile. Kan vel likegodt oppgradere til en gen7 om jeg må bytte? Det rare er jo at z-wave nettverket fungerer glimrende ellers. Skrur av alt lys i stue og kjøkken på mindre enn et sekund, og aldri noen feil ved å slå av og på lys etc. Men så dukker det opp slike rare målinger (kun for heatit som jeg har sett) og entiteter (tilfeldig på flere typer enheter) osv., som fikk meg til å tenke mer på bugs.
  14. Hei, Sliter med litt mystiske problemer med Z-wave. Siden jeg er litt usikker på hvor problemet ligger og hvor en evt. bug-rapport skal rettes forsøker jeg å søke litt hjelp her først Kjører Hass OS på proxmox, Aeotec Z-stick Gen5, zwaveJS2MQTT add-on og Z-wave JS integrasjon. 1. Gjentatte loggoppføringer, se vedlagt utdrag fra logg. Virker å skje fra tid til tid og går vekk med en reboot. Kan så komme igjen. Har sett dette over flere oppdateringer av add-on. 2. Verdier som fluktuerer. Se utdrag fra begynnelsen av vedlagte logg. Dette eksempelet er strømforbruk på Heatit Z-TRM2fx. 2021-12-02 01:39:27.940 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.018 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.101 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.233 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.266 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.340 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.406 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.422 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.490 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.680 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.930 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:29.160 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:29.745 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:29.928 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 513.4 2021-12-02 01:39:30.088 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 513.4 => 718.2 2021-12-02 01:39:30.101 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 513.4 Dette gir jo noen rare utslag i energi-dashboardet: Har egentlig bare plukket opp dette pga grafene i energi-dashboardet, og de to eksemplene er Z-TRM2fx (firmware oppgradert til 3.6), så usikker på om lignende kan gjelde andre enheter. Hele Home Assistant gikk forøvrig tom for minne og kræsjet da jeg forsøkte å vise grafen øverst første gang. 3. Stadig feil entiteter som dukker opp eller forsvinner. Noen eksempler på Fibaro dimmer 2 FGD-212: Her er det to temperatursensorer der den ene rapporterer verdi og den andre er unavailable. En har fått en bevegelsessensor. En rapporterer 39 watt forbruk men er avslått. En av de nevnte termostatene har fått en fuktighetssensor: Jeg oppdager slike type feil fra tid til annen. Og som regel ordner det seg med en reboot og/eller re-interview. Men det oppleves veldig ustabilt når slike ting skjer hele tiden. Og litt slitsomt å må drive og fikse slike random feil som jeg tilfeldigvis oppdager. Hvor begynner jeg å feilsøke for å finne årsaken til at dette oppstår? Om det ser ut som bugs hvor hører de hjemme? zwavejs2mqtt, zwavejs2mqtt-addon, zwave integration? Og kan det i tillegg være feil på Heatit-termostatene og/eller Z-sticken? Andre feil? Litt rådvill så setter pris på tips zwavejs2mqtt log.txt
×
×
  • Opprett ny...