Gå til innhold
  • Bli medlem

Søk i nettsamfunnet

Viser resultater for emneknaggene 'zwave js'.

  • Søk etter emneknagger

    Skriv inn nøkkelord separert med kommaer.
  • Søk etter forfatter

Innholdstype


Kategorier

  • Generelt
    • Automasjonskaféen
    • Annen Elektronikk
    • Ditt system
    • Grafikk og design
    • Nettverk
    • Nybegynner
  • Bruksområder
    • A/V-kontroll
    • Belysning
    • Klimakontroll
    • Overvåking
    • Sikkerhet
    • Strømsparing og strøm-overvåkning
    • Talestyring
  • Systemer
    • Domoticz
    • Fibaro Home Center
    • Futurehome
    • HDL
    • Home Assistant
    • HomeKit
    • HomeSeer
    • Homey
    • Indigo Domotics
    • Node-Red
    • openHAB
    • Sensio
    • SmartThings
    • Telldus Live!
    • Vera
    • Z-Way
    • Zipato
    • Øvrige systemer
  • Teknologi / Protokoller
    • Blåtann
    • irDA
    • KNX
    • MQTT
    • RF
    • xComfort
    • Z-Wave
    • ZigBee
  • Utlån, kjøp og salg
    • Prisjakt
    • Kjøp / Salg
    • Powerbuy
    • Kommersielle tilbud
    • Utlån
  • Nettstedet
    • Kunngjøringer
    • Nyheter
    • Ris, ros og spørsmål om forumet

Blogger

  • En teknologisk hverdag
  • Enda en hobby?
  • Smånytt
  • en guide til elektro-verdenen

Kategorier

  • Nyheter
    • Produkter
    • Programvare
  • Tester
    • Systemer
  • Guider
    • Fibaro
    • HomeSeer
    • Nettverk
    • openHAB
    • Z-Wave

Finn resultater i...

Finn resultater som inneholder...


Startdato

  • Start

    Slutt


Sist oppdatert

  • Start

    Slutt


Filtrer etter antall...

Ble med

  • Start

    Slutt


Gruppe


Om meg


System

Fant 5 resultater

  1. I Z-Wave nettverket har jeg mange Heatit Z-Dim, flere av disse har jeg programmert til å ha "alternative funksjoner" slik som å starte ventilasjon, lukke zip-screens, bytte hjem-modus eller dimme hele leiligheten. Den nye 2-polte dimmeren fra Q-Light får jeg derimot ikke programmert til å sende en "central scene notification" til Z-Wave controlleren (se skjermdump fra debug menyen i Home Assistant hvor en av Heatit dimmerne rapporterer ved dobbeltklikk. Det eneste som skjer når jeg dobbelklikker eller 5x-klikker på dimmeren er at den selv bytter scene og dermed også lysstyrke. Q-Light spesifiserer at dette er et produkt som støtter "Central Scene activation", men har ingenting i sin dokumentasjon om hvordan dette aktiveres. Z-Wave alliansen sin produktinfoside Q-Light produktside Manual Er det noe jeg ikke forstår, eller har Q-Light ikke implementert denne funksjonen på riktig måte?
  2. Har utfordringer med at ID Locken min går i "sovemodus" etter kort tid etter direkte betjening. Dette gjør at noden oppfattes som død og kan ikke betjenes fra Home Assistant. Etter direkte betjening av ID Lock - Altså trykke på tastaturet, låseknappen på innsiden eller åpne døren, så våkner den til liv igjen, og låsen kan betjenes fra HA i en liten stund, før den dør igjen. Kjører HA på Raspberry Pi 4 med Aeotec gen 7 USB stick med ID Lock Z-wave modul. Home Assistant OS med Z-wave JS integrasjon. Andre som opplever det samme, og /eller vet om det går an å sette ID Locken i standby og ikke sleep, slik at den alltid holder liv i Z-waven? Eventuelt om dette er en bug? Synes det er merkelig at ID Locken må "aktiveres" for å holde liv i Z-wave kommunikasjonen... Miste litt av hensikten med fjernstyring
  3. Hei, Sliter med litt mystiske problemer med Z-wave. Siden jeg er litt usikker på hvor problemet ligger og hvor en evt. bug-rapport skal rettes forsøker jeg å søke litt hjelp her først Kjører Hass OS på proxmox, Aeotec Z-stick Gen5, zwaveJS2MQTT add-on og Z-wave JS integrasjon. 1. Gjentatte loggoppføringer, se vedlagt utdrag fra logg. Virker å skje fra tid til tid og går vekk med en reboot. Kan så komme igjen. Har sett dette over flere oppdateringer av add-on. 2. Verdier som fluktuerer. Se utdrag fra begynnelsen av vedlagte logg. Dette eksempelet er strømforbruk på Heatit Z-TRM2fx. 2021-12-02 01:39:27.940 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.018 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.101 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.233 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.266 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.340 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.406 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.422 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.490 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.680 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:28.930 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:29.160 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:29.745 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 718.2 2021-12-02 01:39:29.928 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 513.4 2021-12-02 01:39:30.088 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 513.4 => 718.2 2021-12-02 01:39:30.101 INFO ZWAVE: Node 58: value updated: 50-4-value-65537 718.2 => 513.4 Dette gir jo noen rare utslag i energi-dashboardet: Har egentlig bare plukket opp dette pga grafene i energi-dashboardet, og de to eksemplene er Z-TRM2fx (firmware oppgradert til 3.6), så usikker på om lignende kan gjelde andre enheter. Hele Home Assistant gikk forøvrig tom for minne og kræsjet da jeg forsøkte å vise grafen øverst første gang. 3. Stadig feil entiteter som dukker opp eller forsvinner. Noen eksempler på Fibaro dimmer 2 FGD-212: Her er det to temperatursensorer der den ene rapporterer verdi og den andre er unavailable. En har fått en bevegelsessensor. En rapporterer 39 watt forbruk men er avslått. En av de nevnte termostatene har fått en fuktighetssensor: Jeg oppdager slike type feil fra tid til annen. Og som regel ordner det seg med en reboot og/eller re-interview. Men det oppleves veldig ustabilt når slike ting skjer hele tiden. Og litt slitsomt å må drive og fikse slike random feil som jeg tilfeldigvis oppdager. Hvor begynner jeg å feilsøke for å finne årsaken til at dette oppstår? Om det ser ut som bugs hvor hører de hjemme? zwavejs2mqtt, zwavejs2mqtt-addon, zwave integration? Og kan det i tillegg være feil på Heatit-termostatene og/eller Z-sticken? Andre feil? Litt rådvill så setter pris på tips zwavejs2mqtt log.txt
  4. Har søkt og lest bl.a. på home assistant-forumet i ukesvis, men finner lite svar, så prøver en diskusjon her. Er i ferd med å migrere fra Indigo til Home Assistant og den største frustrasjonen så langt er rundt navngivning av devices, entiteter etc. Så søker råd og tips for evt. å gjøre det enklere. Først; Det jeg er vant til fra Indigo: Skal du legge til noe legger du manuelt til en ny device, uavhengig av plug-in etc. Deretter kan du koble devicen mot en plugin (tilsvarende integrasjon). Devicen har sin unike ID som aldri endres Navnet har ingenting å si annet enn for visning, ikke kobling mot automasjoner etc. Du kan legge til notes og sortere i "mapper" som kan være rom, soner eller type device f.eks. Det er ingenting som eksponeres tilsvarende entiteter, hver device har dette som attributter og kan ha flere states. Resultat; F.eks. å ekskludere og inkludere en z-wave-enhet betyr ingenting for automasjoner etc., du tar bare eksisterende device og syncer mot ny node En kan f.eks. bytte et lys fra Z-wave til hue uten at det påvirker device, script, automasjoner eller noen ting. Så over til Home Assistant... Har fått over en del av Z-wave nettverket. Er nå oppe i 619 entiteter for Z-wave JS. Bruker zwaveJS2MQTT. Jeg skal komme mer i gang med automasjoner osv. Og har forstått det sånn at det er en dårlig deal å automatisere mot device. Må en parre en Z-wave enhet på nytt vil den få ny device ID og dermed fungerer ikke automasjoner. Så det må gjøres mot entitet. Og da bør jeg ta jobben med å angi fornuftige entitets-IDer. Så begynner jeg på node 2. Dette er en Fibaro Dimmer 2 som har 21 entiteter. Den vil jeg skal hete "Kjøkken taklys". Så renamer device i UI og får spørsmål om å endre ID for alle entiteter, hvilket jeg takker ja til. Resultat: De to switch-entitetene har fått switch.kjokken_taklys og switch.kjokken_taklys_2 Mange har fått oppdatert friendly name men entitets ID er enten sensor.node_2_XX eller sensor.dimmer_2_XX Noen har ikke fått oppdatert friendly name Så over til en Heatit Z-TRM2FX med 39 (!) entiteter. Der blir kaoset komplett når jeg forsøker å rename device, samme random mønster som over. Så leser jeg på HA-forumet og det virker som det er konsensus om at det skal være slik (?). Entity registry etc. er vel ikke mulig å bruke lenger? Har forsøkt å søke etter script som kan gjøre det, men ikke funnet noe. Finner også masse issues på github, men de fleste ser ut til å bli sendt frem og tilbake mellom core, frontend, diverse integrasjoner etc. Er det virkelig ikke enklere måter å håndtere dette på, eller er det jeg som overser noe vitalt?
  5. Heisann, Jeg har akkurat fått integrert en slik power-sak, som jeg trengte å bruke til å både fjernstyre av/på, men også få innblikk i strømforbruk. Jeg har integrert den ZWave JS, og den dukker opp som en switch. Det er riktignok ikke så enkelt å slå den av og på, for den er på pr.default, men når jeg slår den av i homeassistant, så bytter den tilbake til "på", grafisk sett, mens selve bryteren da er av. EDIT: Etter oppgradering til Home assistant 4.4 virker det som om "feilen" med av/på er borte I tillegg lurer jeg altså på hvordan jeg får konfigurert at jeg kan lese av strømforbruk? Noen som kan hjelpe? Mvh, Kurt Näslund
  • Medlemsstatistikk

    5 718
    Totalt antall medlemmer
    846
    Flest pålogget
    kimtsen
    Nyeste medlem
    kimtsen
    Ble med
×
×
  • Opprett ny...