Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

nixer

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av nixer

  1. Btw, Ser ut til at de har fikset somfy APIet nå. ...som tydeligvis ikke støtter markiser. Det ser kun screen..heh...fantastisk ubrukelig API.
  2. Blir nesten nødt til det tror jeg, da tahoma komponentet altså bytter om entity id hver gang en restarter (evt må du restarte 2 ganger hver gang). Har ikke brukt appen i stor grad, vises scenes der som entities i HASS? Jeg prøvde definere en scene, men appen bare henger i evighet.
  3. Nei, den modulen er jo nesten ubrukelig. Hver gang jeg restarter homeassistant, bytter den om på entity_id'ene.
  4. Ja, det er jo en grei løsning, og samme her, markisen min (i hass) er "opp pil" "ut" og posisjon er revertert (og open_cover = ut). Hva som er open og closed på en markise, kan en jo diskutere..lol. Litt feli begreper, out/in er vel kanskje bedre states.
  5. Gruppestyring fungerte dårlig da, da service.open_cover på en er ned, og på den andre opp. #firstworldproblems (løses relativt greit med et script).
  6. Merklig da, for det er jo riktig i Connexon appen. Kjører jeg opp modulen i min andre hass instance (docker) så viser de forskjellige posisjoner også. Ikke helt stødig mao
  7. Bra det funket. Har sett litt mer på det, og det funker OK. Litt irriterende, for det virker som den ene motoren rapporterer "open" når den er lukket, og den andre "closed" når den er lukket. Edit: dvs, posisjonene på en viser 100 ved lukket, og andre 0 ned lukket. Ikke et stort problem, viktigste er å åpne / lukke..har aldri noen av de "halv-veis"
  8. Jeg har Connexon (IO) boksen også, og ingen tahoma konto heller. Jeg brukte somfy login infoen, og det funket greit. Får nå styrt motorene i hass. tahoma: username: user password: pass Fra hass tahoma doc siden: "This also works with the Somfy Connexoon. Check here for the differences between the bridges." Fikk forøvrig svar fra utviklersiden, og de er klar over problemet (som ikke gjelder alle), men usikker på hvorfor. Men funker tahoma, spiller det liten rolle for meg.
  9. Bruk tahoma integrasjonen! Da funket det med en gang for meg i allefall.
  10. Veldig kjedelig... da er jo hubben egentlig brukelig (og likeså appene de har...forferdelig dårlige). Får kanskje mase på meg en tahoma, og prøve det istedet. Hviken somfy boks har du btw? @noerstad
  11. Ok, så jeg fikk en Connexxon hub fra leverandøren, som fungerer, men selvfølgelig, å bruke egen APP er ingen godtatt løsning. Somfy har et åpent API (developer.somfy.com), men her er det mange som sliter, inkludert meg selv. Får bare en grumsete feil ved oppsettet med OAUTH2. Er det noen andre her som bruker det APIet og har fått det til å fungere? Virker litt som det er veldig random hvem det funker, og ikke funker for.
  12. nixer

    Somfy

    APIet er ikke lokalt, btw.
  13. Eldgammel tråd, men, noen fler erfaringer med Somfy IO api? Venter en connexxoon hub da jeg trodde jeg skulle få RTS motorer og styre med min rfxcom. Har hørt at APIet ti somfy er ustabilt.
  14. Gammel tråd, men bare til info: danalock klarer ikke låsekasser som vris 360 grader.
  15. Ja, jeg har ca 40 noder med zwave, så vil jo helst ha det inn her og ikke en "dings" (hub) til, Derfor sitter doorman løsningen litt langt inne,.... > De låser døra. Forhåpentligvis låser de opp døra også... !
  16. Valgets kvaler....
  17. Nei, virket faktisk ikke slikt..hadde veldig greie priser det andre han solgte.
  18. Vet ikke, et par montører ville ikke en gang ta oppdrag med de (pga mye feil) ..lover ikke godt.
  19. IDLock var det jeg også ville ha, men etter en del research ser det valget ut til å være lett, disse har visst veldig mye feil.
  20. Vurderer en smartlås også (står mellom Yale og Danalock). Jeg ser ingen integrasjon for Yale Hub i Homeassistant....merklig, har den ikke noe API? noen som vet.. skybasert løsning er helt uaktuelt
  21. Glem de. De selger idiotene har gitt meg IO motorer :(((((( Burde vel også ha sjekket papirene nøyere, bad om RTS. Da er en vel over på det lukkede systemet de har....helv#¤%
  22. Hei, Oppgraderte akkurat til XL for å styre to somfy RTS motorer i HASS. Men jeg sliter med å parre den til motoren. Gjør som beskrevet, * holder programtasten på medfølgende fjernkontroll i 2 sek (motoren gjør en liten "jog") * velger unit id osv (01 01 02 03), velger command "Program" , trykker "transmit" i rfxcom manager, men markisen svarer aldri med en "jog" (opp ned), (har prøvd flere ganger). Noen tips? Vh
  23. Plugger du en zwave usb eller IO board, så ja..kan den parre (include) direkte (må ha automasjonsoftware, selvf.). . deCONZ har jeg ikke, men blir vel samme opplegget. Kan du ikke parre direkte, må softwaren du kjører snakke med gateways som du har . Kjør homeassistant, så snakker den med mer eller mindre alt (eh, kanskje untatt smartthings..;)
  24. Det virker mer normalt ja. Tydelig at noe galt med den jeg har. Rimelig irriterende at Sensibo selv mener at 50-70% fuktighet er helt normalt i nytt hus
  25. Fikk nylig en Sensibo for styring av varmepumpe. Den funker bra, men fuktighetssensoren virker riv ruskene gal. Den viser rundt 59% når de 4 andre sensorene jeg har satt i rommet midlertidig viser mellom 30-40%. Den kan kalibreres, men såpass mye feil bør den vel ikke vise. Noen andre som har erfaring med disse enhetene? Sensibo selv er sta, og mener den ikke er feil.... wtf.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.