Gå til innhold
 • Bli medlem

Helgemor

Medlemmer
 • Innholdsteller

  134
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Helgemor vant dagen sist 16. februar

Helgemor hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant
  Annet

Nylige profilbesøk

1 164 profilvisninger

Helgemor's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

32

Nettsamfunnsomdømme

 1. @petersv Hadde vært interessant å vite hvordan Ladda fungerer f.eks. i idlock. Er litt redd for at de må skiftes ganske ofte, og med 4 sånne låser ser jeg for meg mye skifting og lading. Og dårlig WAF. Og de koster jo temmelig mye, så: er det verdt det?
 2. @petersv Enig. @mrkaasa har funnet et par viktige priser. Men for juletrelysene er det i grunnen viktigst at de varer lenge nok. Det kan hende målingene er relevante for låser etc. også, men en lås-motor har vel en litt annen belastningsprofil enn led-lys, så jeg er ikke helt sikker.
 3. Jeg bruker Krinner Lumix juletrelys. Den lille typen, som bruker AAA-batterier. Den fungerer helt utmerket, og lar seg styre fra Home Assistant vha. en Broadlink mini. I år skuffet de meg ved å bruke opp batteriene for raskt. Så derfor har jeg forberedt meg til neste jul, ved å måle levetiden til forskjellige batterimerker. Resultatet kan være av interesse for flere. Batteri Maks styrke Halv styrke Ikea AAA 3,5 dager 8,5 dager Clas Ohlson Alkaline Battery 4,5 dager 10,5 dager Energizer Max Plus 4,5 dager 12 dager Ikea Ladda 750 2,5 dager 6 dager Varta Longlife Power 5 dager 11,5 dager Duracell plus 4 dager 10 dager Europris Energy+ 4,5 dager 11,5 dager Halv styrke er max etterfulgt av to klikk ned. Skuffelser: IKEA er ikke bra, verken Ladda eller den gamle typen (ingen overraskelse), og Duracell varer langt fra helt til Dakar (overraskelse!). Ingen av batteriene greier å holde liv i treet på maks styrke hele jula (fra lillejulaften til 13. dag). På halv effekt er det flere som er brukbare, men Energizer, Varta og Europris(!) er vinnere. Og med litt smart styring tipper jeg de holder så lenge som det trengs.
 4. Hva er fordelene med disse litt mer avanserte metodene? Sparer man strøm? Blir det jevnere temperatur (jeg synes ikke det er noe problem hos meg)?
 5. @ZoRaC har selvsagt rett. I hvert fall hvis hysteresen er liten. Jeg har kjørt noen enkle tester for å holde timesforbruket under grensen (som kan være 5kWh, 10kWh etc.). Mine strømslukere er vannbåren varme (luft-vann-pumpe), el. gulvvarme, to VV-tanker og en billader. Metoden er implementert i Node Red i Home Assistant, og er kort fortalt slik: Bare en VV-tank får strøm i gangen. Styrt av Aeotec Heavy. Bilen lades bare på natta (kan overstyres), når strøm og avgifter er billigst. Hvert kvarter sjekkes forbruket så langt i timen. Hvis det er urimelig høyt i forhold til timesgrensen, så slås alle strømslukerne av for resten av timen, dvs: gulvvarmetemp settes til 5 grader over hele huset, billader pauses., VV-tanker slås av. Det gis også beskjed til min og konas mobil, så vi kan ta vurdere evt. tiltak. Når ny time starter. settes temp opp igjen, billader restartes, VV-tanker settes i gang igjen. Om dette har særlig innvirkning på det totale strømforbruket vet jeg ennå ikke, men det holder forbruket under grensa. Ingen klager så langt på kaldt dusjvann eller kalde rom pga. dette. Og bilen fullades alltid i løpet av natta.
 6. 🤨Hadde vært kjekt om den betydde noe, f.eks. at data for i morgen er oppdatert... Men så lenge jeg vet at den ikke har noen funksjon så er det ikke noe problem.
 7. tomorrow_valid har plutselig(?) blitt satt til true uten at tormorrow-attributten har verdier (den er full av 24 null-verdier). Jeg trodde den skulle si fra om at tomorrow inneholdt oppdaterte verdier? Vet ikke når det skjedde, men så det da min beregning av gjennomsnittlig nattpris ble helt feil. Bruker siste versjon. Det ser slik ut hos meg nå: region: Tr.heim low price: false tomorrow_valid: true today: 0.19, 0.188, 0.185, 0.183, 0.184, 0.186, 0.196, 0.202, 0.204, 0.202, 0.203, 0.202, 0.202, 0.201, 0.199, 0.198, 0.198, 0.197, 0.198, 0.192, 0.179, 0.17, 0.162, 0.135 tomorrow: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , raw_today: - start: '2022-01-19T00:00:00+01:00' end: '2022-01-19T01:00:00+01:00' value: 0.19
 8. Med min Hyundai fungerer det nå. Start og stop fungerte ikke. Men disable/enable fungerer. Det er til og med litt enklere å implementere, siden HA-integrasjonen har en switch for dette. Så nå slår jeg av lading for resten av timen hvis det er fare for å passere 10kW.
 9. Det kan kanskje stemme. Det er en Hyundai Kona 2020. Skal teste litt mer med smartladingen til Tibber. Hvis den ikke virker (den gjorde ikke det sist jeg testet den) så er det kanskje et bil-problem.
 10. Er det noen her som styrer Easee billader direkte fra HA? Med tanke på den kommende nettleietariffen, har jeg gjort noen forsøk på å begrense ladestrømmen vha. easee.set_charger_circuit_dynamic_limit og easee.set_charger_dynamic_limit. Uansett hva jeg setter grensen til, så fører det til at ladingen stanser opp. Den lar seg ikke starte igjen fra easee-appen eller med easee.start / easee.resume fra HA. Den eneste sikre måten å få liv i laderen igjen er å restarte den. Er det noen spesielle regler som må følges for å få det til å fungere?
 11. Velkommen i klubben! Som media-spiller bruker jeg kortet custom:mini-media-player, både for TV og musikkspillere. Ryddig og enkelt å sette opp. Du finner den her: https://github.com/kalkih/mini-media-player. Den kan se ut f.eks. slik: Og hvis du er ukjent med custom-kort etc. så er det bare å hive seg over det! Mulighetene er store, og det er ikke så komplisert.
 12. Meget bra sensor! Men legger de ikke ut prisene for søndag? I dag er tomorrow-feltet tomt.
×
×
 • Opprett ny...