Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ruant

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

ruant sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg endte opp med å bruke esp32'en og mbus-> ttls saken sammen med: https://github.com/oxan/esphome-stream-server (som da gir serial data'ene tilgjengelig over TCP) samt: https://github.com/toreamun/amshan-homeassistant Den lager entities for alt AMS'en leverer. Har fungert utmerket hittil.
  2. @Preben Må få begynne med å takke deg for denne 😁 Jeg har dog litt issues med å få dette til å fungere skikkelig. yaml filen validerer korrekt, den bygger helt fint (plukker opp mbus.h) Men når den har flashet esp32'en så nekter esp32'en å koble på WIFI. Den bare står og scanner ut fra log output'en når jeg kobler til med serial. Den scanner og finner nettverk, det den skal koble seg til er også på listen over nettverk den finner. men kobler ikke til. Står bare og scanner om og om igjen. Flasher jeg med en helt "clean" yaml fil så kobler den seg opp helt fint opp på WIFI. (Har også prøvd 2 forskjellige esp32'er) Noen som har hatt det problemet før? Ja, nå funka det... 🤦‍♂️ Tok kopi av alle yaml filene, sletta hele esphome from home assistant og startet helt på nytt. Må ha vært noe rusk en plass.
  3. Sorry for å dra opp denne eldre tråden. Noen som har litt info om dette unicast/multicast 10-15 sekunder bilde problemet? Har hjemmesentralen i bromodus. Internett fungerer kjempe fint ut fra LAN4. IPTV signalet kjører jeg fra LAN1 på hjemmesentralen og rett i hovedswitchen på sitt helt eget VLAN (241). Dette untagger jeg på switchen ved Q22 boksen. Men sliter med at bildet går i svart etter 10-15 sekunder. Alt annet virker å fungere fint. Oppsettet fungerte også smertefritt med tidligere leverandør (GET)
  4. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Å måtte ta sikringen er vel litt overkill. Jeg tok bare factory reset på termostaten, så tok jeg remove bad node i homeseer. Nå er ikke jeg super kjent med z-wave, om den første gang kobler seg kun "direkte" til interface, eller går den via "naboer" påveien? Hvis den går direkte, så har jeg vel ca 9 meter fra termostat(kjelleren) til uzb dongelen i pc'en(loftet) (3 etasjers hus) Hvis den går via naboer, mulig det hjelper å kjøre optimize ett par ganger på z-wave nettverket, så alle enheten har kontroll på seg selv og sine naboer? Syns å huske jeg også fikk noen sånne advarsler, så det må ha vært "communications problem" for min del vertfall.
  5. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Dette måtte jeg gjøre en hel del ganger før jeg fikk mine to til å komme inn riktig. Kjørte somregel factory reset på termostaten (midten og pil ned, om jeg ikke husker helt feil?) og "Remove bad node" når jeg ikke kunne kjøre normal Remove. Fikk det heller ikke til via secure, måtte ty til insecure kobling.
  6. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Mer data != bedre data. Velger se bort fra denne ? Hvis du fjerner Group 2 skal ikke ekstern sensor bli oppdatert. Hvis du fjerner Group 3 skal ikke gulvsensor bli oppdatert. Fjerna Group2, da våkna den til livet igjen. Da får vi se om den holder seg i livet fremover. Takk for hjelpen
  7. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    OK. Får tune ned litt da. Viktig med nok data inn i influx så grafana grafene blir fine ? Men uansett, så kommer det ikke noe på temperatur 3, temperatur 2 derimot, står at blir oppdatert hvert minutt, men det er vel external sensor, som ikke er i bruk. Var det noe om at man måtte fjerne en av associationene? Jeg får leke litt og se hva som skjer.
  8. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Den returnerte 60 på is a begge to. Nå er jeg helt fersk på zwave Men jeg har satt opp polling på alle underenheter til 1 eller 5 minutt, kommer an på hva den inneholder. Har 5 plugin greier fra fibaro og 2 av disse termostaten. Er det mulig det blir for mye for nettverket? Det meste andre blir oppdatert som planlagt. (foruten om watts på fibaro pluggene, men her er det jo en som heter power også, som rapporterer watts, så det er jo ikke krise)
  9. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Har for både 1,2,3 og 4.
  10. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Har fått opp begge to nå. Måtte resette og inkludere noen ganger før alt av underdevicer kom inn. Fikk ikke til å remove, så måtte resette termostaten og remove bad node i homeseer. Manglet associations på den ene, men satt det opp likt som på den andre. Og så kom det inn data. Alt funka kjempe fint ett par timer. Nå kommer ikke temperatur data inn. Har satt opp polling hvert 5 min på alle. Volt, watt og kWh funker fint, men temperatur 3 har ikke blitt oppdatert på 24 timer nå. Noen andre som har opplevd dette?
  11. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Ja, det var 96.000 noe. Men hva betyr det egentlig? Får se om man får liv i nummer to etter jobb idag også da. ?
  12. ruant

    Heatit Z-TRM2fx

    Takk for denne tråden. Fikk montert to fx nylig og har slitt en hel del. Fikk endelig kontakt med den ene vertfall nå i kveld etter å ha lest alt som stod her. Driver nå og oppdaterer fw ota til den ene. Litt off topic, men hvor langt skal denne count'en gå når man oppdaterer via homeseer web interfacet? Er det bytes sendt? Er oppi 30.000 nå.
  13. Fint med forskjellsbehandling ? Hadde en lengre samtale (mer monolog) ned noen på chat'en. Måtte betales moms var vel det som ble repetert fra personen/roboten i andre enden. Spurte om 350kr fri toll/moms grensa, Samt at det ikke står en eneste plass i kravene som man godtar at det må være norsk selskap man kjøper fra. De avsluttet chat monologen min uten å gi meg noe skikkelig svar på de to siste...
  14. Er det noen som har fått gjennom homeseer lisensen? Orgnummer problematikken..
  15. Er den jeg kjører også. Funker fint. Hvert register/coil dukker opp som en "enhet"(subenhet?) under modbus'en i device listen. Og oppfører seg helt likt, får til og med sendt endringer over i InfluxDB via mqtt, så jeg får ut fine grafer i Grafana.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.