Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

olka

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

olka sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg prøvde meg på Mosquitto add-on'en tidligere, men ble aldri helt fornøyd, hadde bl.a. problemer med at add-on startet for seint sånn at HA ikke fikk kontakt med broker under oppstart. Men dette var for ca 1,5 år siden, så add-on'en fungerer sikkert mye bedre nå. Jeg endte ihvertfall opp med å sette opp Mosquitto på en egen dedikert RPI, det var ganske enkelt (bedre dokumentert) og har fungert prikkfritt.
  2. Ja det er mulig, men jeg har inntrykk av network-key ofte er årsaken til problemer med pairing secure likevel. Det er litt info i denne tråden: https://community.home-assistant.io/t/how-can-i-verify-the-z-wave-network-key-is-correctly-configured/127933
  3. Har du lagt til network key? https://www.home-assistant.io/docs/z-wave/installation/#network-key
  4. Sjekk at Network key er på plass først, og ta en titt på loggen etter du har lagt den til for å se at det gikk greit. zwave: usb_path: /dev/ttyACM0 network_key: "0x01, 0x02, 0x03, 0x04, 0x05, 0x06, 0x07, 0x08, 0x09, 0x0A, 0x0B, 0x0C, 0x0D, 0x0E, 0x0F, 0x10"
  5. @EspenT; ut fra log filen din ser det ikke ut til at låsen er lagt til som "secure node"?
  6. Innkommende MQTT topic er definert med wildcards ('+') så den kan i virkeligheten f.eks se sånn ut: homeassistant/switch/soverom/cmd. Tilhørende payload er 'on' eller 'off'. homeassistant.turn_{{trigger.payload}} Linjen over legger til innkommende payload 'on' eller 'off' og setter det sammen til 'homeassistant.turn_on' eller 'homeassistant.turn_off' {{ trigger.topic.split('/')[-3] }}.{{ trigger.topic.split('/')[-2] }} Linjen over bygger opp enity id som skal styres ut fra elementene i innkommende topic. Er ikke helt trygg på hvordan "split" fungerer i praksis men jeg tror eksempelet over vil bli til switch.soverom Så da får du: homeassistant.turn_on { "entity_id": "switch.soverom" } eller homeassistant.turn_off { "entity_id": "switch.soverom" }
  7. Ok, så du har en switch i homeassistant som styrer lysene, men du ønsker også å kunne betjene denne switch'en via MQTT? I så fall har jeg et lignende oppsett som jeg tror ville sett noenlunde så her ut i ditt tilfelle: binarysensor: - platform: mqtt name: "mqtt_input" state_topic: "some_topic" payload_on: "ON" payload_off: "OFF" automation: - id: myid98 alias: 'slå_av_julelys_via_MQTT' trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.mqtt_input from: 'on' to: 'off' action: - service: homeassistant.turn_off entity_id: switch.twinklylrg - id: myid99 alias: 'slå_på_julelys_via_MQTT' trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.mqtt_input from: 'off' to: 'on' action: - service: homeassistant.turn_on entity_id: switch.twinklylrg
  8. På bryterne mine går jeg til enhetens ip adresse i nettleseren for å konfigurere den. Der setter jeg opp Broker IP adresse, topic og eventuelt MQTT bruker/passord. Topic for denne satte jeg til "livr_ht1".
  9. Jeg har ikke vært borti Statestream så det er godt mulig jeg misforstår hva du prøver å få til, men kan du ikke bruke vanlig MQTT Switch? Her er eksempel på en av mine (dette er en Sonoff med Tasmota firmware). - platform: mqtt name: "LivingRoom_HT" state_topic: "stat/livr_ht1/POWER" command_topic: "cmnd/livr_ht1/power" availability_topic: "tele/livr_ht1/LWT" qos: 1 payload_on: "ON" payload_off: "OFF" payload_available: "Online" payload_not_available: "Offline" retain: true
  10. For meg ser det ut som at den ikke er lagt til som "secure node".
  11. zwcfg_ filen blir kun oppdatert når Hass stenger ned, dette blir nok ikke gjort riktig hvis du kutter strømtilførselen. Bruk service call > "homeassistant.restart" eller eventuelt "hassio.host_reboot" for å restarte PI.
  12. Får dere "Call service" til mot låsen? Dette fungerer greit på Fibaro dimmerne mine, men mot ID-Lock er det ingen respons og ikke spor av aktivitet i ozw loggen. Her f.eks prøver jeg å endre parameter 5, "Door ReLock Mode".
  13. Ja skjønner hvilken dings du mener. Nå har jeg uansett montert låsen i døren, og sikkert restartet Pi en gang eller to også. Og det skjer noe; først la jeg merke til at battery_level var 65, nå er det 80. Usikker på om det betyr at det virker som det skal, men jeg er mer optimistisk nå enn da den viste '0' .
  14. Ser ikke ut til at det hjelper å låse opp med kode heller 2018-11-18 13:52:36.385 Info, Node004, Received Battery report from node 4: level=0 Men nå ligger låsen bare midlertidig sammenkoblet på bordet her, så mulig jeg ikke får simulert operasjon av låsen riktig før jeg monterer den i døren.
  15. Nå fungerer "Node config options" og jeg får opp manufacturer_name, product_name, så det er litt fremgang. Battery_level står på 0.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.