Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

olka

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av olka

  1. Jeg prøvde meg på Mosquitto add-on'en tidligere, men ble aldri helt fornøyd, hadde bl.a. problemer med at add-on startet for seint sånn at HA ikke fikk kontakt med broker under oppstart. Men dette var for ca 1,5 år siden, så add-on'en fungerer sikkert mye bedre nå. Jeg endte ihvertfall opp med å sette opp Mosquitto på en egen dedikert RPI, det var ganske enkelt (bedre dokumentert) og har fungert prikkfritt.
  2. Ja det er mulig, men jeg har inntrykk av network-key ofte er årsaken til problemer med pairing secure likevel. Det er litt info i denne tråden: https://community.home-assistant.io/t/how-can-i-verify-the-z-wave-network-key-is-correctly-configured/127933
  3. Har du lagt til network key? https://www.home-assistant.io/docs/z-wave/installation/#network-key
  4. Sjekk at Network key er på plass først, og ta en titt på loggen etter du har lagt den til for å se at det gikk greit. zwave: usb_path: /dev/ttyACM0 network_key: "0x01, 0x02, 0x03, 0x04, 0x05, 0x06, 0x07, 0x08, 0x09, 0x0A, 0x0B, 0x0C, 0x0D, 0x0E, 0x0F, 0x10"
  5. @EspenT; ut fra log filen din ser det ikke ut til at låsen er lagt til som "secure node"?
  6. Innkommende MQTT topic er definert med wildcards ('+') så den kan i virkeligheten f.eks se sånn ut: homeassistant/switch/soverom/cmd. Tilhørende payload er 'on' eller 'off'. homeassistant.turn_{{trigger.payload}} Linjen over legger til innkommende payload 'on' eller 'off' og setter det sammen til 'homeassistant.turn_on' eller 'homeassistant.turn_off' {{ trigger.topic.split('/')[-3] }}.{{ trigger.topic.split('/')[-2] }} Linjen over bygger opp enity id som skal styres ut fra elementene i innkommende topic. Er ikke helt trygg på hvordan "split" fungerer i praksis men jeg tror eksempelet over vil bli til switch.soverom Så da får du: homeassistant.turn_on { "entity_id": "switch.soverom" } eller homeassistant.turn_off { "entity_id": "switch.soverom" }
  7. Ok, så du har en switch i homeassistant som styrer lysene, men du ønsker også å kunne betjene denne switch'en via MQTT? I så fall har jeg et lignende oppsett som jeg tror ville sett noenlunde så her ut i ditt tilfelle: binarysensor: - platform: mqtt name: "mqtt_input" state_topic: "some_topic" payload_on: "ON" payload_off: "OFF" automation: - id: myid98 alias: 'slå_av_julelys_via_MQTT' trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.mqtt_input from: 'on' to: 'off' action: - service: homeassistant.turn_off entity_id: switch.twinklylrg - id: myid99 alias: 'slå_på_julelys_via_MQTT' trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.mqtt_input from: 'off' to: 'on' action: - service: homeassistant.turn_on entity_id: switch.twinklylrg
  8. På bryterne mine går jeg til enhetens ip adresse i nettleseren for å konfigurere den. Der setter jeg opp Broker IP adresse, topic og eventuelt MQTT bruker/passord. Topic for denne satte jeg til "livr_ht1".
  9. Jeg har ikke vært borti Statestream så det er godt mulig jeg misforstår hva du prøver å få til, men kan du ikke bruke vanlig MQTT Switch? Her er eksempel på en av mine (dette er en Sonoff med Tasmota firmware). - platform: mqtt name: "LivingRoom_HT" state_topic: "stat/livr_ht1/POWER" command_topic: "cmnd/livr_ht1/power" availability_topic: "tele/livr_ht1/LWT" qos: 1 payload_on: "ON" payload_off: "OFF" payload_available: "Online" payload_not_available: "Offline" retain: true
  10. For meg ser det ut som at den ikke er lagt til som "secure node".
  11. zwcfg_ filen blir kun oppdatert når Hass stenger ned, dette blir nok ikke gjort riktig hvis du kutter strømtilførselen. Bruk service call > "homeassistant.restart" eller eventuelt "hassio.host_reboot" for å restarte PI.
  12. Får dere "Call service" til mot låsen? Dette fungerer greit på Fibaro dimmerne mine, men mot ID-Lock er det ingen respons og ikke spor av aktivitet i ozw loggen. Her f.eks prøver jeg å endre parameter 5, "Door ReLock Mode".
  13. Ja skjønner hvilken dings du mener. Nå har jeg uansett montert låsen i døren, og sikkert restartet Pi en gang eller to også. Og det skjer noe; først la jeg merke til at battery_level var 65, nå er det 80. Usikker på om det betyr at det virker som det skal, men jeg er mer optimistisk nå enn da den viste '0' .
  14. Ser ikke ut til at det hjelper å låse opp med kode heller 2018-11-18 13:52:36.385 Info, Node004, Received Battery report from node 4: level=0 Men nå ligger låsen bare midlertidig sammenkoblet på bordet her, så mulig jeg ikke får simulert operasjon av låsen riktig før jeg monterer den i døren.
  15. Nå fungerer "Node config options" og jeg får opp manufacturer_name, product_name, så det er litt fremgang. Battery_level står på 0.
  16. Og jeg som trodde jeg hadde lest igjennom alt i denne tråden... Takker!
  17. Jeg var og hentet min nye lås på posten i dag, men jeg har mye av de samme problemene som er beskrevet tidligere i denne tråden. Yrune; noen sjangs for at du kan dele det innholdet i zwcfg_ filen din som har med låsen å gjøre? (jeg kjører Hassos, så jeg tror ikke jeg har noen mulighet for å legge inn manufacturer_spesific.xml)
  18. Ok, det var ikke så mye nei. Ser du noe av interesse i logfilen ifm at du låser opp med kode?
  19. Ok. Ut fra det jeg har plukket opp andre steder + manualen så virker det jo som om z-wave modulen sender notifikasjon med denne infoen, så jeg regner med det løser seg med tiden. Setter pris på om du poster hvis du finner ut noe.
  20. Hei, mitt første innlegg her på forumet. Vurderer å anskaffe denne låsen og lurer litt på hvilken funksjonalitet dere får til med Homeassistant; Er det mulig hente ut user-id på den pinkoden eller RFid brikken som låser opp? Kan det legges inn nye pinkoder, eller å endre pinkoder via Hass?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.