Gå til innhold
 • Bli medlem

Snowman

Medlemmer
 • Innholdsteller

  209
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

Snowman vant dagen sist Februar 11 2018

Snowman hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

129 Excellent

1 følger

Om Snowman

 • Rang
  The Senior Snowman

Hjemmeautomasjon

 • System
  SmartThings

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Snowman

  Off Topic-tråden

  Tyngste her inne ble en "uklar" definisjon ja 😂
 2. Snowman

  Off Topic-tråden

  Forsøkte å google "smart, stabilt nett, GET" fikk windows blue screen på macen så feil ble det 🙂 Lett å se markedsføringa, og det brede lag ser det sikkert annerledes en de tyngste her inne.
 3. Snowman

  FAQ låser til smartthings for oss i Norden

  Helt rett dessverre. Egen firmware i låser for Norden. Låses til bruk for alarmselskaper er nok den egentlige årsaken.
 4. Snowman

  Støtte for Fibaro mm?

  Det meste fra fibaro er det skrevet "device handlere" for, Heatit også. Det er et hav av dingser som støttes i smartthings, og community.smartthings.com og facebook gruppa smartthing norge deler masse kode og tips. Litt stille om smartthings i dette forumet desverre. Snowy
 5. Snowman

  FAQ låser til smartthings for oss i Norden

  Selv bytter jeg 2/3 ganger i året.
 6. Snowman

  Problemer med Smartthings hub 3rd generation

  Spennende teori. Dog har vel dessa amerikanarane færre frekvenser en oss på trådløs og annen også på z-wave. Men så gidder de sikkert ikke å legge sperre for USA i bredt kanskje? Det som bekymrer meg er at de fortsatt ikke har en migrate løsning fra en hub til en annen. Fra 2 til 3 vil bety uker med jobb.
 7. Snowman

  Problemer med Smartthings hub 3rd generation

  Dimmere er nok EU vil jeg tro ? da burde vel det samme funke med vpn mot uk. Ny utvikling her ja. Kan det bety at de jobber aktivt med å hindre bruk utenfor dedikert marked kanskje ? godt stykke arbeid du har gjort her.
 8. Snowman

  Problemer med Smartthings hub 3rd generation

  Med stor sansynlighet har du kjøpt en US unit. Pakk den sammen og send den tilbake eu modellen må på plass for å støtte vår z-wave standard. Vêr 2 har mye mer minne og cpu så den er god som gull. Har ikke tid til å svare noe utover dette akkurat nå dessverre.
 9. Du har helt rett, den er ikke på plass enda. Ser for meg ca 3 stk usb, 1 stk usb-c og en QI lader på toppen. Har googlet mye på .no sider uten å finne noe jeg liker, så mulig jeg må se mot Østens sider ala ali express.
 10. Langtidsprosjekt 99% ferdig. Topplate med usb og usb-c samt qi lader mangler. så godt som alt av kabler er herved over wife-faktor :-)
 11. Søk på Splunk og smartthings. Gratis så lenge det er såpass lite data. Fungerer strålende.
 12. Snowman

  Altibox Pluss vs. egen router/wifi

  Mest fordi jeg av erfaring vet at det å dytte veldig mye og raske data over forbrukerteknologi som det Viken fiber osv alltid vil kunne være det svakeste leddet i en kjede. Den forige sentralen som har ligget i et skap i åresvis var ikke god å ha med å gjøre når antall sesjoner ble for høy. Selv i bridge mode så må den flytte data og holde orden på rettninger og sesjoner. Og så har nok @Moskus litt rett i "fordi jeg kan" :-) Her er et skjermbilde av loggede hendelser på brannmuren en rolig 60 minutter rett før dette ble skrevet. Akkurat nå så er det 42 aktive ip adresser som har en eller annen form for sesjoner mot internett eller interne ting. For de aller fleste så er det nok helt ok med den nye sentralen, men har man mye utstyr så er det stabilitet og hastighet å hente på å sette inn mer proft utstyr. Bruker ikke den selv, men vet at mange har positive opplevelser med unifi USG brannmur/ruteren.
 13. Snowman

  Altibox Pluss vs. egen router/wifi

  Takker igjen, det var en særs god post du linket til. Blir nok å bridge intenett til å begynne med å så starte jobben med å bearbeide brannmuren utover ukene. Ganske kompleks og divergert switch infrastruktur rundt i heimen, samt trådløs mesh med tråd i bakant for å vedlikeholde mesh. Så må trå varsomt her så jeg har kontroll på ting. Kan se ut som at Static Rendezvous Point kan være en vei for mitt oppsett. Får lese meg opp på hvordan Viken gjør dette, og da er posten du pekte til gull verd. Du har spart meg for mye her. Takker og bukker.
 14. Snowman

  Altibox Pluss vs. egen router/wifi

  Mange takk for svar. :-) Det er løsning 1 jeg benytter i dag, dvs uten at jeg trekker SFP inn i eget utstyr, har en mediaconverter fra Viken som da leverer RJ45 til samme foremål internt i huset. Denne kjører jeg da inn i egen switch og fordeler vlan internt etter behov. Ideelt sett vil jeg da hente ut vlan 100,101 og 102 i en trunk og fordele som jeg gjør i dag. Det er her jeg tyder av flere trådet at strømmen av tv signaler og bruk av tv-bokser fungerer annerledes etter at man er lagt om for bruk av den nye FMG sentralen. Har du sett noen poster som beskriver dette etter omlegging mot FMG løsning på din vei? Legges om den 1. mars virker det som.
×