Gå til innhold
 • Bli medlem

Snowman

Medlemmer
 • Innholdsteller

  218
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

Alt skrevet av Snowman

 1. Jai ikke gidde tid til å spille mere sjakk med den dumme ape! 🤣 Aldri feil å sittere Ben Redic Fy Fazan
 2. Utolig lurt, fuktigheten der vil forhindre at komponentene tørker over tid.
 3. Trolig vil ikke 2 dispril hjelpe her. Se NAS ramle og 1000 tanker igjennom hodet under fallet.
 4. Jo har jo det, men nå den 6 gangen har den forblitt stabil. Har forøkt med at det rene 2,4 nettet finnes på en eller flere AP´r Mulig teori er at de gangene den kom online at den da foretokk en firmware oppdatering, den har vert offline i en periode. Ikke funnet noen måte å se firmware versjoner på dem, og derav heller ingen anelse om de faktisk oppdater seg. Uansett, stabil nå.
 5. Snåle greier, forsøkte en gang til, og nå virker den "stabil" Var vel 6 gangen. Så får vi se om det er liv i den i morgen
 6. Mange takk for svar, når du sier "ny firmware" åssen fikk du den? Har gen 2. på samtlige. Om det er firmware jeg kan pushe på en måte, så er jo det neste steg 🙂
 7. Hei, fikk du løsning på dette etter hvert? Har en ovn som er kranglete på denne måten. Har to like av den som krangler, så er 50% av samme "batch" fra fabrikken. Har eget wlan som gir 2,4 GHz ut på et singelt aksesspunkt, så mesh og 5 GHz er ute av problemstillingen. Fikk ca 2800 ping svar før den døde, legger ved syslog av det AP så i tiden den var online. Har forsøkt en 4-5 ganger med samme resultat, denne gangen med ca 50 minutter online er nesten rekord. Felles debug er alltid en gode.
 8. Skal oppdatere firmware på en dings, og ser ut som at denne sticken er eneste håp. Låne, kjøpe billig eller noe. Litt overkill å kjøpe en bare for dette, men må jeg så må jeg.
 9. Noen ganger blir norsk og engelsk litt rart.
 10. Tyngste her inne ble en "uklar" definisjon ja ?
 11. Forsøkte å google "smart, stabilt nett, GET" fikk windows blue screen på macen så feil ble det ? Lett å se markedsføringa, og det brede lag ser det sikkert annerledes en de tyngste her inne.
 12. Helt rett dessverre. Egen firmware i låser for Norden. Låses til bruk for alarmselskaper er nok den egentlige årsaken.
 13. Det meste fra fibaro er det skrevet "device handlere" for, Heatit også. Det er et hav av dingser som støttes i smartthings, og community.smartthings.com og facebook gruppa smartthing norge deler masse kode og tips. Litt stille om smartthings i dette forumet desverre. Snowy
 14. Spennende teori. Dog har vel dessa amerikanarane færre frekvenser en oss på trådløs og annen også på z-wave. Men så gidder de sikkert ikke å legge sperre for USA i bredt kanskje? Det som bekymrer meg er at de fortsatt ikke har en migrate løsning fra en hub til en annen. Fra 2 til 3 vil bety uker med jobb.
 15. Dimmere er nok EU vil jeg tro ? da burde vel det samme funke med vpn mot uk. Ny utvikling her ja. Kan det bety at de jobber aktivt med å hindre bruk utenfor dedikert marked kanskje ? godt stykke arbeid du har gjort her.
 16. Med stor sansynlighet har du kjøpt en US unit. Pakk den sammen og send den tilbake eu modellen må på plass for å støtte vår z-wave standard. Vêr 2 har mye mer minne og cpu så den er god som gull. Har ikke tid til å svare noe utover dette akkurat nå dessverre.
 17. Du har helt rett, den er ikke på plass enda. Ser for meg ca 3 stk usb, 1 stk usb-c og en QI lader på toppen. Har googlet mye på .no sider uten å finne noe jeg liker, så mulig jeg må se mot Østens sider ala ali express.
 18. Langtidsprosjekt 99% ferdig. Topplate med usb og usb-c samt qi lader mangler. så godt som alt av kabler er herved over wife-faktor :-)
 19. Søk på Splunk og smartthings. Gratis så lenge det er såpass lite data. Fungerer strålende.
 20. Mest fordi jeg av erfaring vet at det å dytte veldig mye og raske data over forbrukerteknologi som det Viken fiber osv alltid vil kunne være det svakeste leddet i en kjede. Den forige sentralen som har ligget i et skap i åresvis var ikke god å ha med å gjøre når antall sesjoner ble for høy. Selv i bridge mode så må den flytte data og holde orden på rettninger og sesjoner. Og så har nok @Moskus litt rett i "fordi jeg kan" :-) Her er et skjermbilde av loggede hendelser på brannmuren en rolig 60 minutter rett før dette ble skrevet. Akkurat nå så er det 42 aktive ip adresser som har en eller
 21. Takker igjen, det var en særs god post du linket til. Blir nok å bridge intenett til å begynne med å så starte jobben med å bearbeide brannmuren utover ukene. Ganske kompleks og divergert switch infrastruktur rundt i heimen, samt trådløs mesh med tråd i bakant for å vedlikeholde mesh. Så må trå varsomt her så jeg har kontroll på ting. Kan se ut som at Static Rendezvous Point kan være en vei for mitt oppsett. Får lese meg opp på hvordan Viken gjør dette, og da er posten du pekte til gull verd. Du har spart meg for mye her. Takker og bukker.
 22. Mange takk for svar. :-) Det er løsning 1 jeg benytter i dag, dvs uten at jeg trekker SFP inn i eget utstyr, har en mediaconverter fra Viken som da leverer RJ45 til samme foremål internt i huset. Denne kjører jeg da inn i egen switch og fordeler vlan internt etter behov. Ideelt sett vil jeg da hente ut vlan 100,101 og 102 i en trunk og fordele som jeg gjør i dag. Det er her jeg tyder av flere trådet at strømmen av tv signaler og bruk av tv-bokser fungerer annerledes etter at man er lagt om for bruk av den nye FMG sentralen. Har du sett noen poster som beskriver dette e
 23. O store tråd. FMG på vei inn i huset, og forsøkt etter beste evne å finne noen som beskriver konkret om man kan legge denne FMG boksen i skapet hvor den hører hjemme og bruke eget utstyr hele veien. I dag henter jeg inn vlan 100,101 og 102 i en trunk fra fiberkonverteren. Deler ut TV på vlan 101 porter i access, og fører vlan 102 (internett) inn i egen brannmur. Om jeg har forstått det rett så fungerer de nye tv boksene på en annen måte med den nye FMG løsningen? Noen som har laget en enkel skisse/forklaring på hvordan det er bygget opp med den nye plattformen til Alti
×
×
 • Opprett ny...