Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Smart Soma

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant
  SmartThings
  Annet

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Smart Soma's Achievements

Lysmester

Lysmester (5/16)

 • First post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

 1. Hei Kurt, Jeg oppdaterte Aeotec sticken min, var litt styr å få til + fikk ny Z-wave modul til ID-locken fra ID-lock tilsendt i posten. Etter dette har det fungert i stor grad fint etter det. Trikset er nok å bytte ut Z-wave modulen.
 2. Har utfordringer med at ID Locken min går i "sovemodus" etter kort tid etter direkte betjening. Dette gjør at noden oppfattes som død og kan ikke betjenes fra Home Assistant. Etter direkte betjening av ID Lock - Altså trykke på tastaturet, låseknappen på innsiden eller åpne døren, så våkner den til liv igjen, og låsen kan betjenes fra HA i en liten stund, før den dør igjen. Kjører HA på Raspberry Pi 4 med Aeotec gen 7 USB stick med ID Lock Z-wave modul. Home Assistant OS med Z-wave JS integrasjon. Andre som opplever det samme, og /eller vet om det går an å sette ID Locken i standby og ikke sleep, slik at den alltid holder liv i Z-waven? Eventuelt om dette er en bug? Synes det er merkelig at ID Locken må "aktiveres" for å holde liv i Z-wave kommunikasjonen... Miste litt av hensikten med fjernstyring
 3. Knappene er bare koblet til KNX gruppeadresser. Har lite og ingen ting med bryterne i lovelace å gjøre rent visuelt. Hver knapp skriver en verdi til KNX via node red, men det har heller lite med selve visualiseringen av knappene i lovelace. Antar at jeg må lage til noe i koden på selve kortet, eller tilsvarende i selve HA for å få ønsket visning av farger på selve knappene på kortet i HA. Håper du forstod det bedre nå?
 4. Takk for svar! Men har du noen ide om hvor jeg kan finne info /eksempler på hvordan det skal lages til? Kan det løses med å koderedigering rett i UI eller?
 5. Hei! Har en liten utfordring som sikkert kan løses på mange måter vil jeg tro. Er relativt rookie når det kommer til HA, så er på tynn is og håper noen har tilsvarende løsning og kan hjelpe Har en stack med switches (Virituelle KNX entities, tomme gruppeadresser) for hjemme, borte, natt, ferie. Disse ønsker jeg å bruke som å sette overordnet drifts /operasjonsmodus for blant annet lys, varme, alarm for å øke WAF-faktoren for HA. Foreløpig ønsker jeg kun å bruke disse til å en node red flow for å endre driftsmodus på varmen styrt via KNX. Denne funksjonen fungerer gull. Utfordringen min er: På dashboard i HA kan jeg "aktivere" alle knapper samtidig. Ikke funksjonsmessig, men visningsmessig. Altså at alle symbol er gule, som indikerer at knappen er aktiv. Jeg ønsker å få til at dersom jeg trykker på en av de fire knappene, så er det kun den siste som har blitt aktivert som skal lyse gult (eller en eller annen gitt farge). Den forrige skal "resettes" og vise blå som indikerer inaktiv. Har prøvd å google /githubbe meg ihjel for å finne en fix for dette, men komme ikke frem til stort som gir mening. Noen som vet om en greit måte å fikse dette på?
 6. Meget spennende opplegg du har og ønsker deg. Jeg er i samme situasjon. Har litt OCD når det kommer til fabrikat, og har låst med litt til Schneider. Irriterer meg grønn over at de ikke har et komplett system med alarm, adgangskontroll, varmepumper osv, så må nok ty til en del integrering av andre systemer. Holder på å renoverer et hus fra 1967 hvor jeg skal trø inn KNX med Schneider Wiser på toppen. Hadde Loxone tidligere som jeg synes er veldig greit, men samtidig litt vel låst til deres produkter, selv om en kan integrere mye kjekt der også. Har fått opp Easee elbillader som per dags dato ikke har noen åpen protokoll for integrasjon mot andre systemer. Håper de kommer med API som åpner for noe via HTTP eller lignende etter hvert. På ventilasjon så har jeg valgt Villavent Save VTR 300 som kommuniserer med Wiser via modbus. Hadde det samme med Loxone og funker fjell. Kommer til å gå for DALI på det meste av belysning, men har veldig lyst på RGB utendørsbelysning rundt busker og trær, så blir nok er tappert forsøk på å få inn Philips Hue via Zigbee. Når det gjelder brannvarsling så har jeg hatt problemer med å finne noe som ser bra ut, helt til jeg fant ut at Wiser har mulighet for Zigbee. Dersom det går an å integrere feks Netatmo sine. Irriterer meg grønn over at ingen har noen multiromkontroller som dekker "alt". Brann, radon, Co2, bevegelse, sirene, temperatur, DI, DO, AI, AO... Why not!? Greit nok at du trenger ikke alt i alle rom, men hadde være veldig gøy!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.