Gå til innhold
 • Bli medlem

Kålgrim

Medlemmer
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Kålgrim's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

0

Nettsamfunnsomdømme

 1. Vet ikke om dette er riktig tråd, men har koblet 3 mill wall sockets opp mot Home Assistant. Fungerer fint, men jeg sliter litt med å forstå hvordan den kontrolleres hvis settingen "kontroller individuelt" ikke er slått på? Har en gen 2 på vaskerommet med denne settingen på og generic thermostat integrasjon, så det er jo greit nok. Har også 2 til i andre rom som er gen 3, der har jeg ikke valgt denne instillingen, egentlig fordi jeg liker lettheten med å programmere i mill appen. Dog usikker på hva jeg faktisk kan gjøre i HA da, er det kun justere temp? Og hvis jeg justerer temp, så justerer den da tempen til det aktuelle programmen den er på i øyeblikket? feks borte? Av mulighet savner jeg litt. Og så lurte jeg på om det er mulig å hente ut fuktighet fra gen3 i HA? Ser ikke den entiteten.
 2. Om huset ditt brenner ned pga en smartplug tror jeg du stiller sterkere om den er kjøpt i Norge kontra Kina.
 3. Sikkert litt dumt spørmål, men hvordan passer ESPhome inn i dette? Er det for styring av pumpen hvis man ikke har den muligheten fra før? Litt som sensibo / ir blaster?
 4. Og der ble det brått mye å sette seg inn i Var en på FB som nevnte at generic fungerte opp mot varmepumpe, så lenge den var merket HVAC. Tenkte å teste kjapt i ettermiddag og se om jeg får noe fornuftig ut av det. Hvis ikke må jeg nok bite i det sure eplet og automatisere litt. Var forøvrig slik jeg tolket generic therm også, en av og på bryter, men som sagt en på FB som sa det fungerte av seg selv med den, noe det ikke gjorde 😛 Den slo riktignok heller ikke av varmepumpen selv om jeg skrudde høyere temp. en target, så vet egentlig ikke helt hva generic gjør om man kobler den opp mot en VP
 5. uhm, så den kan justere temp opp og ned? men feks ikke vifte? eller? skjønte ikke helt hva du mente
 6. Har lest meg opp på generic thermostat i HA og prøver meg med dette på en gen 2 mill kontakt nå, bare for å teste den ut. Ser jo til å fungere, men hvordan er det opp mot en varmepumpe? Har fått inn varmepumpen i HA slik at jeg kan justere temp opp og ned, men skulle gjerne la den kjøre justert etter en ekstern tempsensor, da jeg synes temperaturvalget på selve pumpen ikke alltid stemmer helt. Feks for øyeblikket står den på 21 og gir 20 grader litt ut i rommet, som er greit nok. Dog synker temperaturen ute så vil den kanskje ikke gi mer enn 18-19 grader i rommet, selv om pumpen står på 21, så da må jeg manuelt justere den opp til feks 22 og 23 hvis det er enda kaldere. Det jeg egentlig lurer på er vel vil generic thermostat endre feks vifte / temp opp / ned? Eller vil den slå av hele varmepumpen og slå den på igjen? Hvis sistnevnte vil det jo ikke fungere. Erfaringer?
 7. Ah selvsagt, lese beskrivelsen hjelper 😛 Lurer på om det finnes noe liknende med vridimmer?
 8. Litt sidespørsmål, men er det ikke en risikofaktor å kjøpe ting som går i støpsel fra aliexpress? Er klar over at samme merker selges i Norge, men da antar jeg at de er korrekt CE godkjent og testet. Fra ali kan man riskere få fake
 9. Har brukt integrasjonen en ukes tid nå, men brått i dag klarer den ikke hente data lengre. Står bare unknown... Tips? Edit: forsøkte å fjerne hele integrasjonen og installere på nytt via HACS. Det fungerte forsåvidt, men nå får jeg ikke opp sensor i HA lengre. Hele sensoren er vekk, selv om den er i config filen. Forsøkt å fjerne fra config filen, restarte og legge til igjen men den dukker ikke opp som entitet i HA. Edit: glem det Ser jeg gjorde samme feil som nevnt tidligere i tråden her, config filen. Var sikkert pga jeg ikke fjernet den fra config da jeg reinstallerte. Fjernet alt, deretter la jeg den til via integrations og nå fungerer det igjen.
 10. Hei, snuser litt på smart plugger jeg kan styre ovner med. Tenkte i utgangspunktet å bare kjøre mill 3rd gen, men kikker litt rundt før jeg eventuelt kjøper de. Sett noen anbefale TP-link kasa, er jo en rimeligere variant. Dog, kom over denne https://alerts.home-assistant.io/#tplink.markdown og virker som støtten er fjernet? Betyr det at disse pluggene: https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/fjernstrombryter/fjernstrombryter-wifi/tp-link-kasa-smart-wifi-slim-fjernstrombryter-p51637 ikke lengre fungerer med HA?
 11. ende opp med denne, blir spennende å teste
 12. Nybegynner på Home Assistant og foreløpig har jeg bare satt det opp til å kjøre med allerede eksisterende hub (phillips hue) og div andre ting. Nå derimot ønsker jeg å få en dedikert zigbee mottaker til HA, slik at jeg kan få inn andre enheter. Googler og forsøker å finne ut av hva som er anbefalt der ute, mange sverger til Conbee 2. Derimot på en reddit tråd for noen uker siden fikk jeg anbefalt denne: https://itead.cc/product/sonoff-zigbee-3-0-usb-dongle-plus/ og da bruke Zigbee2MQTT. Noen som har erfaring med sonoff donglen? Og hvor den kan bestilles fra uten å bli ruinert på frakt? Eventuelt er det andre metoder man heller bør bruke ?
 13. Spennende. Nå er det jo snart slutten av 2021, hvilke oppdateringer kommer for gen 2? Har en gen 2 socket og skal handle et par gen 3 sockets når de kommer i lokale butikken, utsolgt overalt for øyeblikket. Lurer også litt på i samme slengen om de takler å styre varmtvannsbereder? Har en eldre 2000w som går på stick og teorietisk hvis de takler 2300w ovner burde vel en VVB gå greit også? Bare lest at det frarådes å bruke stikk der pga varmegang så har ikke turt å prøve.
 14. Heh, er ikke så veldig stø på koding, så kan godt være noen biblioteker jeg ikke har med. Bare fulgte veiledningen jeg fant på nettet, sto ingenting om bibliotek som måtte importeres der, men feilmeldingen er følgende når jeg forsøker kjøre serveren. C:\test\server.py:44: DeprecationWarning: ssl.wrap_socket() is deprecated, use SSLContext.wrap_socket() server.socket = ssl.wrap_socket(server.socket, certfile='cert.pem', server_side=True) Traceback (most recent call last): File "C:\test\server.py", line 48, in <module> main() File "C:\test\server.py", line 44, in main server.socket = ssl.wrap_socket(server.socket, certfile='cert.pem', server_side=True) File "C:\Program Files\WindowsApps\PythonSoftwareFoundation.Python.3.10_3.10.496.0_x64__qbz5n2kfra8p0\lib\ssl.py", line 1438, in wrap_socket context.load_cert_chain(certfile, keyfile) ssl.SSLError: [SSL: CA_MD_TOO_WEAK] ca md too weak (_ssl.c:3862)
×
×
 • Opprett ny...