Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

VikingOy

Medlemmer
  • Innlegg

    315
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

VikingOy vant dagen sist 5. juli 2023

VikingOy hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

VikingOy sine prestasjoner

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter

Nylige merker

44

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det finnes ikke noe som heter "ZigBee HUB" men jeg antar at det du mener er en ZigBee router? Det folk flest mener når de bruker betegnelsen "HUB", heter i ZigBee sammenhenger en "Coordinator". Man kan kun ha én (1) coordinator i et ZigBee nettverk. Alle andre enheter er enten routere eller end-devices. Hovedforskjellen er stort sett i at routere er permanent tilkoplet strømforsyning (220V) mens end-devices går på batterier. Du kan med andre ord sette en hvilken som helst 220V basert ZigBee enhet (eller flere) mellom hus og garasje, og nettet vil automatisk forlenges. ZigBee nett har innebygget såkalt Mesh-egenskaper.
  2. Jeg har nøyaktig samme oppsettet, og opplevde også veldig mye ustabilitet til å begynne med - hell til jeg valgte en annen kanal for å flytte meg vekk fra WiFi båndet. Siden da har det vært dønn stabilt.
  3. Er dette YAML kode for å opprette sensor.fuel_prices_command i Home Assistant ?
  4. Med denne URL'en får jeg kun ut én stasjon, og det er Lierkroa her i Asker (?) responseUrl: "https://api.drivstoffappen.no/api/v1/stations?stationTypeId=1" redirectList: array[0] Hva er det jeg ikke skjønner, mon tro..... [Edit] Det som måtte til var bare å endre API Request'en til å returnere et "parsed JSON Object" (Det var vel det @SveinHa mente)
  5. Hei, og takk! Jeg trodde kanskje at det skulle være enkelt å få ut listen over alle stasjonene (noe det sikkert også er), men så enkelt som å bare endre URL til https://api.drivstoffappen.no/api/v1/stations ga ikke noen slik oversikt. Jeg ser at man ved å legge til ?stationTypeId= et tall fra 1 og oppover, får ut dataene for en-og-en stasjon, men det vi trenger er jo alt samlet i en database, eller har jeg misforstått noe?
  6. Hvordan kjører du denne koden? I NodeRed?
  7. Jeg bruker Mitsubishi Aircondition anlegg (Heat/Cool) og fikk den greit inn i Home Assistant med MELCloud integrasjonen
  8. @NeoID Stå på! Vi heier på deg 👍
  9. @Ziggy dersom dine observasjoner og konklusjoner riktige, - og det tror jeg de er - betyr dette da at man heller ikke kan kjøpe en "lovlig" API nøkkel ? M.a.o. at Drivstoffappen aldri har tenkt til å åpne for betalte tredje-parts integrasjoner? HA vil jo aldri kunne benytte seg av en hash nøkkel som oppdateres/endres dynamisk?
  10. ... og da fikk du utlevert en ny API-nøkkel som fungerer?
  11. Og hvor mye kostet det deg "å lage" en konto?
  12. En dørsensor er normalt en batteridrevet end-device. Den ligger for det meste av tiden i søvne og sender ikke noe som helst. En lyspære vil kun sende når den lyser (er tilført strøm), mens smart stikk-kontakt er en always-on device og fungerer derfor også som en mesh router. Så denne kan du "stole på".
  13. Her kan du se hvordan jeg benytter Nordpool data til strømstyring: https://www.notion.so/oywin/N-r-er-str-mmen-billig-neste-gang-1635b0664eae41f8bf052988fd7f2882?pvs=4
  14. Jeg har to Home Assistant installasjoner, en i Norge og en i Spania og kan styre alt i Spania med automasjoner som kjører på den i Norge. Avstand er ingen hindring.
  15. Jeg har publisert min guide til kostbesparende strømstyring basert på Nordpool integrasjonen her - for den som er interessert (kom gjerne med tilbakemeldinger): https://oywin.notion.site/N-r-er-str-mmen-billig-neste-gang-1635b0664eae41f8bf052988fd7f2882?pvs=4
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.