Gå til innhold
 • Bli medlem

VikingOy

Medlemmer
 • Innholdsteller

  207
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

VikingOy vant dagen sist 15. juni

VikingOy hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

VikingOy's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

23

Nettsamfunnsomdømme

 1. Jeg bruker Elko dimmere mot deConz (Conbee II) og styrer lysene gjennom Home Assistant og deres App. Er veldig fornøyd med det. Så nei, man må ikke bruke ELKO's App (og godt er det).
 2. Hei, Aqara pluggene mine har fungert fint, men de er litt klønete å parre første gangen. Jeg har mine koblet via deConz. Du initierer purring fra Phoscon som 'light' og deretter observerer når den dukket opp i deConz. Da må du umiddelbart åpne Basic Cluster og initierte flere 'Read' manuelt. Etterhvert vil den da også dukke opp i Phoscon og etterhvert også i HA. Sent fra min SM-G996B via Tapatalk
 3. Gjør det ikke det? Du skriver at data fra Nordpool ikke oppdaterer seg, men grafen viser jo med all tydelighet at de oppdaterer seg hele tiden. Eller er det noe helt annet du mener?
 4. Min HA oppdaterer dette regelmessig - døgnet rundt. Jeg har aldri merket noen problemer med det -(bortsett ra et par ganger da det stoppet helt opp hos Nordpool fordi de hadde driftsstans):
 5. Helt korrekt. Og om man leser dette riktig, så fremgår det tydelig at NEMKO er et sertifiseringsorgan, og ikke et utviklingsselskap som utvikler duppeditter i hytt og gevær! Når Datek i sin "markedsføring" prøver seg på at "dette er utviklet i samarbeid med NEMKO", så er nok det å trekke sannheten litt vel langt. Det stemmer nok at NEMKO har hatt en viktig rolle i utviklingen av ny sertifiseringsstandard for IoT utstyr, der helt sikkert dette produktet har vert ett av mange som har inngått i testprosessen (nye standarder etableres ikke på grunnlag av ett enkelt produkt). Dette er nemlig i NEMKO's interesse og kjernen i deres forretningsvirksomhet. Men å gå derfra til å påstå at NEMKO har deltatt i utviklingen av produktet, for på den måte å sole seg i troverdigheten til NEMKO, er i beste fall en overdrivelse, i verste fall kan det være ødeleggende for Dateks relasjon til NEMKO dersom NEMKO velger å reager på å bli brukt i markedsføring på den måten. Det er ikke vanskelig å se likheten til Develco's design, og ingen skal få meg til å tro at Develco ikke har patentert dette, og derved nok er hovedleverandør av en kundespesifisert variant som helt sikkert Datek har bestilt. Det er nemlig det som kalles OEM-business. En helt vanlig praksis. Det betyr helt sikkert også at produktet er forbedret på flere punkter. Det måtte man nok for å tilfredsstille kravene fra NEMKO, og det er bra for oss forbrukere. Men det er langt derfra til å hevde at det er et norskutviklet produkt i samarbeid med NEMKO.
 6. Denne er ikke utviklet i Norge i samarbeid med NEMKO. NEMKO er et uavhengig organ for elektrisk materiell kontroll. De driver ikke med utvikling sammen med noen. Det ville i så fall gå på bekostning av dere troverdighet og nøytralitet. Nei, dette er en Develco OEM-enhet der man har gjort visse tilpasninger og bl.a. fått lagt inn en av/på knapp. Et rent bestillingsprodukt m.a.o.
 7. Jeg bruker en litt annen vinkling, men med et tilsvarende resultat. Tilstedeværelsen baserer seg på deteksjon av Mobiltelefonen til vedkommende, og HA ønsker velkommen - til hver og en. Her er rutinen som ønsker meg velkommen hjem - når jeg kommer: alias: At home - Øyvind description: Basert på nMAP tracking av Galaxy S21+ trigger: - entity_id: person.oyvind platform: state to: home condition: [] action: - delay: '00:03:00' - data: volume_level: 0.7 entity_id: media_player.living_room_speaker service: media_player.volume_set - data: entity_id: media_player.living_room_speaker language: 'no' message: Hei, Øyvind. Velkommen hjem. service: tts.google_say - delay: '00:00:10' - data: volume_level: 0.4 entity_id: media_player.living_room_speaker service: media_player.volume_set mode: single
 8. Har du vurdert alternativet: https://www.elektroimportoren.no/develco-smart-plugg-mini-schuko-/ Se også : "Elko" pluggen ligner mistenkelig på en Tuya rebrand.
 9. Nei, det kan jeg ikke gjengi i detalj. Dette er kun min egen subjektive oppfatning som har samlet seg over tid etter å ha surfet mye rundt og lest på ulike forum. Jeg kan ta feil.
 10. Har du prøvd REST-API'et ?
 11. type: vertical-stack cards: - type: entity entity: sensor.electricity_price_middelthuns_gate_21_a attribute: price_level - type: custom:apexcharts-card header: show: true title: NordPool Prisutvikling show_states: true colorize_states: true series: - entity: sensor.nordpool name: ' ' type: area curve: stepline extend_to_end: false float_precision: 2 stroke_width: 2 opacity: 0.2 - entity: sensor.nordpool name: ' ' type: area curve: stepline extend_to_end: false float_precision: 2 stroke_width: 2 opacity: 0.2 data_generator: | return entity.attributes.raw_today.map((p) => { return [new Date(p.start), p.value]; }); - entity: sensor.nordpool name: ' ' type: area curve: stepline extend_to_end: false float_precision: 2 stroke_width: 2 opacity: 0.2 data_generator: | return entity.attributes.raw_tomorrow.map((p) => { return [new Date(p.start), p.value]; }); y_axis_precision: 2 now: show: true label: Nå graph_span: 85h span: start: day offset: '-30h' apex_config: chart: height: 300px zoom: enabled: true toolbar: show: true tools: zoom: true zoomin: false zoomout: false pan: false reset: true locales: - name: nb options: shortDays: - Søn - Man - Tir - Ons - Tors - Fre - Lør defaultLocale: nb legend: show: false dataLabels: enabled: false yaxis: min: 0 xaxis: type: datetime labels: datetimeFormatter: month: ddd day: ddd tooltip: fixed: enabled: true position: bottomLeft style: | ha-card { border: 1px solid green; font-size: 10px; }
 12. Hovedsakelig som følge av ting jeg har lest på forum (Reddit/Discord) om begrensninger som brukere av HA har støtt på. Men fordi HA er under stadig utvikling, holder jeg et øye på hva som skjer.
 13. Jeg ligger og vakler mellom deConz og Z2M (ZHA har jeg slått fra meg). Men jeg lurer på om det er uproblematisk å kjøre deConz og Z2M samtidig i samme nett, der noen enheter linkes til deConz og andre enheter til Z2M ? Eller vil det bare skape kaos? Jeg er ute etter noe som faktisk har prøvd og vet. "Synsing" kan jeg klare selv.
 14. Hei, jeg bruker også Norpool sin integrasjon i HA, og har aldri hatt problemer med den. Går jevnt og trutt døgnet rundt og har gått i et par år nå.
 15. Hei @thoj, og takk for bidrag. Hva gjelder Develco enheten, så forstår jeg deg dithen at verdien 1.927KWh betyr akkumulert forbruk ? Altså det totale effektforbruket som har gått gjennom pluggen siden den ble tatt i bruk første gang, eller? Men hvilken nytte har man av det tallet? Jeg har en MQTT broker i nettet mitt, men bruker denne kun til WiFi enheter. Helt ærlig så har jeg nok ikke skjønt hvordan man får Z2M til å fungere. Hvilken Zigbee coordinator er det du benytter?
×
×
 • Opprett ny...