Gå til innhold
 • Bli medlem

VikingOy

Medlemmer
 • Innholdsteller

  248
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

VikingOy vant dagen sist 13. april

VikingOy hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

VikingOy's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

28

Nettsamfunnsomdømme

 1. Supert, hvordan kontakter jeg deg? Jeg kan komme til Nydalen, bor på Majorstua.
 2. Hei, ja nå er ferien snart over 😊 Skal du en svipptur til Oslo (eller Drammen) i løpet av August, tror du?
 3. Det går fint. Har ingen hast så jeg kan vente :-) Sent fra min SM-G996B via Tapatalk
 4. Hvis du fremdeles har disse - og skal en tur innover til Oslo en dag, så tar jeg de gjerne.
 5. Eaton har utviklet en sun-screen actuator som fungerer fint mot solskjermene fra Solskjermingsgruppen : Vertikalmarkise med Zip/Zip Screen - Solskjermingsgruppen AS
 6. Nyttig tips! Takk for det. Til de som ikke bruker en Rpi, men - som jeg - kjører deConz i en container på en Linux server, så er det fullt mulig å følge den samme guiden så lenge man justerer path'en der OTAU filene skal ligge (det finnes normalt ingen "Desktop" i en container). Dersom man kjører deConz via VNC skal det bare være å velge 'Plugins -> OTA Update' og derfra velge 'OTAU File' - tab'en og klikke på 'Open' knappen nederst til høyre i vinduet. Da åpner det seg et nytt vindu og der vil du se hvilken path din installasjon av deConz er konfigurert til å benytte. I mitt tilfelle fikk jeg følgende: Du kan kjøre python scriptet på en hvilken som helst maskin som har python installert, så lenge du vet hvilken katalog du befinner deg i når du kjører det, så vil det alltid legge alle de nedlastede OTAU filene en underkatalog med navn 'otau'. Disse må du deretter flytte til den rette 'otau' katalogen som gjelder for din deConz installasjon, slik som i mitt tilfelle: /home/deconz/otau Normalt er dette en symlink, og dennes absolutte path finner du ved å følge samme path som deConz 'config' path som du valgte under installasjonen. I mitt tilfelle på en QNAP server, ble dette: '/share/CACHEDEV1_DATA/Public/Deconz/otau' som da selvsagt ligger utenfor selve containeren. Deretter skal det bare være å følge resten av oppskriften.
 7. Power er normalt strømtrekket i øyeblikket, mens Consumption er akkumulert forbruk over tid.
 8. Impulsfjær brytere er laget for å styre dimmere. Dette er ingen dimmer. det er en av/på bryter.
 9. Godt spørsmål. 8123 er standard porten til HA, og jeg tipper han for enkelhetsskyld bare har latt det går rett gjennom routeren sin for å få ekstern tilgang til HA. Helt unødvendig selvsagt, og ikke minst : Risikosport av verste sort.
 10. Fleksibilitet og brukervennlighet er dessverre ofte motstridende parametere. Hjemmeautomasjon er fremdeles kun for spesielt interesserte. Jeg vil nok mene at en MQTT broker kombinert med Z2M er det som gir størst fleksibilitet. Her er mulighetene for tilpasninger nesten uendelige, og du kan i en og samme broker kombinere både WiFi, zWave og Zigbee. Men det er kompetansekrevende. HomeAssistant ZHA integrasjonen er nok antagelig det minst bruker-uvennlige alternativet, men selv det krever en god del basisforståelse av hvordan tingenes iboende jævelskap fungerer. Jeg tror kanskje vi kan håpe på et syvmilsskritt i riktig retning når "Matter" lanseres og erstatter dagens kaotiske tilbud av ZigBee varianter. Men det vil ta tid. Så kan man jo på den annen side si at det nettopp er utfordringene som inspirerer folk til å velge hjemmeautomasjon som hobby 😜 Det er utrolig motiverende å plutselig oppleve "lyset" etter dager, uker og kanskje måneder med slit og neglebiting.
 11. Du må takke din skaper for at du ikke er hacket for lenge siden! Ta deg en tur innom Gibson Research ShieldsUp og sjekk ståa på routeren din: https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 Har du behov for å exponere VCN og RDP så bruk heller Guacamole med to-factor autentisering gjennom en Reverse Proxy.
 12. I disse tider må du ikke finne på å eksponere noen interne systemer direkte ut mot internett. Trenger du ekstern aksess, så bruk en VPN løsning, eller i det minste gå via en intern Reverse Proxy og alltid bruk SSL.
 13. Du trenger vel ikke bekymre deg om ladingen så lenge brettet er permanent tilkoplet 220V ? Uansett, navnet switch.rele_nettbrett_kjokken må det jo være du som har funnet på? (HA lager ikke slike navn) Ønsker du å teste en slik switch, er det bare å gå inn i Developer Tools og sette inn item navnet og prøve manuelt.
 14. Det kommer jo bare an på hvilken wall-plug du benytter.
 15. Conbee II er nok blant de mest fleksible ZigBee coordinatorene man kan velge. Den er godt supportert og veldig fleksibel. Du har jo allerede fått inn 4 devices med tilsammen 12 entites, så du er jo godt i gang. Conbee kan benyttes både mot ZHA (som jeg antar du gjør), og mot produsentens egen driver (deConz), men ikke samtidig (så vidt jeg vet). Jeg vet heller ikke om det er mulig å blande Z2M og ZHA (eller deConz) samtidig, eller om man må velge enten eller.
×
×
 • Opprett ny...