Gå til innhold
 • Bli medlem

VikingOy

Medlemmer
 • Innholdsteller

  192
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

VikingOy vant dagen sist 15. juni

VikingOy hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

19 Good

Om VikingOy

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det er interessante opplysninger - og til å gråte av 😒 Jeg trodde virkelig at ELKO hadde tatt rev i seilene og våknet opp. Mine opplysninger kom fra en artikkel jeg leste - og jeg trodde umiddelbart på at ELKO hadde sett lyset. Men, om du har rett - og det ser slik ut - da gråter jeg!!
 2. Nei, det er ikke nødvendigvis noen feil. De "gamle" produktene til ELKO hadde alle en proprietær implementasjon av Zigbee, men den nye serien skal visstnok være fullt ut ZigBee 3.0 kompatibel. Men jeg vet ikke når de ulike enhetene ble (blir) oppgradert og sluppet for salg. Det vi vet er at dette er gjort i "bolker" og ELKO holder som vanlig kortene tett til brystet. Du skriver at din enhet har SW v1.2.6R Hvordan fant du det ut?
 3. I menyen under "Help" Trykk på knappen "API Information"
 4. Hei, Har du kjøpt disse nylig, så har du vel fått den aller nyeste versjonen som er ZigBee 3.0 kompatibel? Eller har du kjøpt de brukt og fått den gamle versjonen? Jeg husker i farta ikke hvordan man sjekker FW versjonen på termostaten, men om du forklarer hvordan du fant dette så kan jeg sjekke hva jeg har i mine. Punkt 5 kan du forresten glemme. Den siste versjonen av Phoscon har innebygget API funksjonalitet som du kan benytte, så det er ikke lenger behov for å bruke en ekstern funksjon for dette.
 5. Det finnes mange måter å overføre IR signaler til HA. Prøv å Google "IR 2 MQTT" f.eks. så får du idéer i fleng.
 6. Som sagt, du kan bruke hva som helst som kan trigge signaler til HA. Jeg har bl.a. også en Aqara Magic Cube som jeg har programmert til å styre LMS: alias: Cube Shake - Play Music description: Shake it and it plays. Shake it again and it stops playing. trigger: - device_id: 519c21523e890b6be314311222a53b8c domain: deconz platform: device type: remote_gyro_activated subtype: '' condition: [] action: - choose: - conditions: - condition: template value_template: >- {{ is_state_attr("remote.harmony", "current_activity
 7. Ja, de har muligens sluttet å lage slike, men de har ikke sluttet å virke 🙂 Og du kan få kjøpt de billig nå - på eBay og Amazon.
 8. Som "fysisk" fjernkontroll kan du bruke hva som helst som lar seg integrere mot f.eks. Home Assistant.
 9. Logitech frigav kildekoden til LMS når de bestemte seg for å avslutte. Vedlikeholdet og videreutviklingen av koden gjøres nå av frivillige og resultatene er strålende. Her er det ingen bindinger til Logitech lenger. Verre er det med HUB'en. Her er vi avhengige av Logitech's cloud servere for å holde den i drift. Dette viser igjen hvorfor man bør styre unna enhver løsning som avhenger av cloud for å fungere.
 10. Jeg har - som deg - også tre GU10 pærer i gangen i en skinne, samt en bevegelsessensor. Men alt er IKEA utstyr (Pærer og sensor). Jeg har hatt disse i drift i over 2 år og har aldri hatt problemer med de av noe slag. Har enda ikke byttet batteri i sensoren heller.
 11. Jeg hadde behov for et par smart-plugger som kunne måle effektforbruk i tillegg til den vanlig av/på funksjonaliteten. Har lenge brukt IKEA's plugger og har vært godt fornøyd med disse. Stabile, billige og med god ZigBee rekkevidde. Men de er unødvendig store og klumpete og de kan ikke annet enn å slå av/på. Men de fungerer godt mot ConBee/deConz. Men, nå var det på tide med noe mer. Så jeg gikk til anskaffelse av 3 ulike modeller: Aqara Tuya Develco Alle tre lover det samme + litt til; Av/På og effektforbruk. Prisene er ikke avskrekkende om man kjøper disse
 12. Ja. Det pleier å fikse seg selv etterhvert - når de bare oppdager at de har et problem. Gi de litt tid.
 13. Jeg kjenner dessverre ikke Rasbee II annet enn at det vel et en variant av ConBee II. Dersom du har mange andre Zigbee enheter koblet på samme Rasbee (Zigbee) nett uten tilsvarende problemer, så kan det jo tyde på feil i enhetene. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
×
×
 • Opprett ny...