Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

RVM

Members
 • Posts

  174
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Other groups

Bronze

RVM last won the day on December 14 2023

RVM had the most liked content!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RVM's Achievements

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

 • Collaborator
 • First post
 • Reacting Well
 • Conversation Starter
 • Dedicated Rare

Recent Badges

50

Reputation

 1. RVM

  Automasjoner

  Jeg går ikke med på at det er en lidelse, jeg tror det er et sunnhetstegn sånn at man holder interessen oppe - da orker man å vedlikeholde koden når den feiler...
 2. RVM

  Automasjoner

  Skjønner hva du mener, men at simple-pid skulle forsvinne er jo ikke det farligste, kunne jo vært interessant å følge Brett Beauregard's guide for å implementere PID-kontroll selv for å lære/oppfriske litt reguleringsteknikk 🙂
 3. RVM

  Automasjoner

  Den største "ulempen" jeg har oppdaget med å være veldig avhengig av Pyscript, er at jeg må vente ei uke eller to med å oppdatere HA til siste versjon, i tilfelle det dukker opp noen issues med Pyscript i siste HA versjon 🙂 Og så har jeg oppdaget at man lett kan ramle nedi noen dependency-problemer hvis man støtter seg på biblioteker i Pyscript som har andre dependencies enn det HA shipper. Det siste tilfellet jeg kommer på er at jeg ville bruke Pandas 2.0, men siden HA fortsatt henger igjen på influxdb-client==1.24.0 blir det en konflikt (trenger >=1.26). Pyscript er veldig forsiktig med å installere biblioteker som bryter med det HA bruker (fornuftig nok), så da må man omgå problemet på andre måter. Jeg svarte at jeg fortsetter med Pyscript. Jeg er bare en enkel søppeltømmer og absolutt ingen programmerer, men jeg elsker å kunne skrive Python-kode rett inn smarthuset i sanntid og få umiddelbar respons på om koden funker eller ei. Men mitt utgangspunkt er at reisen er vel så viktig som målet med smarthuset, så jeg er ikke så nøye på å finne enkleste mulige løsning.
 4. Man kan jo hente litt inspirasjon fra Meteorologisk Institutt hvis man skal lage seg et lite værhus å sette sensoren i 🙂
 5. Men det er jo en "kjedelig" løsning. Hva med en vibrasjonssensor over zigbee i barbermaskinen? Edit: Eller, hvis barbermaskinen har en lade-/vaskestasjon, en proximity switch i basestasjonen?
 6. Ja, det henger jeg med på. Etter at jeg har våknet vil jeg ha flombelysning når jeg skal barbere meg 🧔
 7. Interessant. Skjønner jo at du kombinerer med andre sensorer, men hvordan opplever du at CO2-nivået faller etter at noen våkner/forlater rommet? Jeg har en ESPhome-sak med bl.a. en Senseair S8, og ei 40mm vifte som sirkulerer lufta over sensoren. Når noen forlater rommet får jeg en fin exponential decay, men det kan jo ta noen minutter til den når en steady state (lufta i rommet må jo fortsatt byttes ut av ventilasjonsanlegget). Den vil altså henge litt etter hvis den skal gjette på at noen sover, i alle fall alt for seint til å forutse lysstyrke på badet hos oss. Edit: Etter å ha tenkt meg litt om kunne jeg kanskje skrudd opp samplingsfrekvensen i ESPhome'n, lavpassfiltrert sensorverdien (akkurat nok til å fjerne støy uten å gi for mye faseforskyvning), og så sett på den deriverte av CO2. Hvis den deriverte er tilstrekkelig negativ -> noen har forlatt rommet.
 8. Enig i alt du sier. Litt off-topic for dette forumet, men misnøyen stopper jo ikke ved strømfaktureringsselskaper, det er mye new public management der ute som folk som meg irriterer seg over.
 9. Ok, finner ingen skikkelig pris på det hos Lnett fra uke 7, kanskje det er noe de bevisst er forsiktige med å dele så de ikke tiltrekker gærninger som meg. 🙂 Har ikke noe problemer med å betale litt ekstra så lenge pengene går til en god sak (lønn til offentlig ansatte og overskudd til kommunene), innenfor rimelighetens grenser selvfølgelig.
 10. Jeg har hatt Vibb siden Tibber begynte med forhåndsfakturering. Når prisgarantien til Vibb en gang går ut, er det nok bare et spørsmål om tid før de legger om prismodellen sin. <rant> Når den tid kommer at et strømfaktureringsselskap skal tjene penger på meg igjen, vurderer jeg å gå tilbake til Lyse, sånn at de hundrelappene det er snakk om i året i prinsippet går tilbake til fellesskapet (eierkommunene). Kanskje jeg til og med kan si opp hele strømavtalen og heller betale straffetakst (6,25 øre/kWh, ser ingen månedsgebyr) direkte til Lnett? Ulempen er at jeg er allergisk mot kommunikasjonssjefen til Lyse-konsernet... </rant>
 11. Ja, det er sant, det er litt knotete. Mente det som et tips til de som har andre netteiere. Da jeg prøvde noe lignende fra Elhub for lang tid tilbake, fant jeg ut at nedlastningslinken er deterministisk, så man slipper i det minste å gjøre oppslagene manuelt. Ser ut som det fortsatt er det, jeg kan f.eks. manipulere tidsstemplene direkte i nedlastnings-URLen (legg inn egen måler-id, logg inn med BankID på første oppslag): https://minside.elhub.no/appserver-plugin/resources/meteringpoints/[måler-id]/meteringvalues.csv?start=2023-12-31T23%3A00%3A00.000Z&end=2024-01-31T23%3A00%3A00.000Z&measurementProfile=CONSUMPTION&language=NB&isOtherMeteringPoint=false Filene har også deterministiske filnavn, så jeg brukte Python+Pandas til å iterere gjennom filene.
 12. Man kan kanskje bruke elhub.no også til dette, som er uavhengig av netteier og strømselskap ("Elhub er den sentrale datahuben for måleverdier og markedsprosesser i det norske kraftmarkedet")? Der skal man få hentet ut .csv-filer for sin målerstand brutt ned time-for-time, og mener å huske at jeg kunne velge at de skal bevare data 10 år tilbake. Akkurat nå ser det selvfølgelig ut til at nettsida er nede for telling, men sist jeg hentet ut noe derfra så filene sånn ut:
 13. Ja, og det er sikkert en lur prioritering hvis det fundamentale som tak og drenering er i orden. Hvilke lysbrytere og dørlåser som er der (med eller uten lokal kontroll) er en bagatell til sammenligning, det er en relativt smal sak å bytte ut om nødvendig. Hvis stua har spygrønn strietapet er det ikke verre enn at man lærer seg å sparkle og male. Det å eie bolig krever noe bo-kompetanse enten man vil eller ei. Jeg måtte lære meg å stå i stige når huset skulle males, og det gikk helt fint.
 14. Da bilen ble allemannseie ser jeg for meg at man burde lære seg å skifte hjul og olje. Hvis man hadde en datamaskin (hjemme eller på jobb) på tidlig 90-tall var det sikkert en fordel å kunne litt DOS. Hvis man velger å kjøpe [gjenstand] med [ny teknologi] uten å ville lære seg [ny teknologi], tenker jeg man kan takke seg selv 🙂
 15. Lurt. Å flytte POW-U til et sted med godt signal og samtidig mate den med strøm over USB fikset alle mine problemer med amsleseren.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.