Gå til innhold
 • Bli medlem

Steven

Medlemmer
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Steven's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

1

Nettsamfunnsomdømme

 1. Foreslår en konstruktiv thread der alle de som har fått kompensasjon fra Enova deler sine erfaringer, hva har man fått støtte til, osv. Da bygger vi en liste med faktiske erfaringer, og ikke spekulasjoner For min del vil jeg nok kjøpe en hub (Homey Pro), som så vidt jeg forstår er minimumskrav for å kunne søke på støtte, også noe heatit termostater, og mulig noe annet.
 2. Skjønner, så enhetene skal fortsatt kobles til ruteren, også kobler Homey seg til ruteren. Jeg har lest flere steder at, selv om teoretisk sett kan wifi5-rutere støtte 100+ enheter, anbefaler produsentene ofte å ikke ha mer enn 20-30.
 3. Hei, dette vil kanskje være et dumt spørsmål for mange, men: vi vet at de fleste routerne (med mindre man kjøper en wifi6-rutere) ikke støtter altfor mange wifi-basert smart enheter og at pga dette kan internett-signal svekkes. Men da lurer jeg på: om jeg kjøper Homey Pro som støtter wifi, betyr det at de enhetene skal kobles til Homey og ikke til ruteren? Eller? Også, kan man slå av wifi-ruteren og fortsatt ha alt som fungerer fordi det er koblet til Homey Pro?
 4. enig i at det er utrolig dumt av Homey å drive med sånn beta-testing med veldig feil rekkefølge...potensielt veldig bra produkt, men de mister nok litt tillit. HomePro er ellers ikke tilgjengelig noe sted, det er sikkert mangel på produktene i verden.
 5. Har du vurdert Homey? Jeg er litt i samme situasjon som deg, vi skal velge en hub for å styre diverse ting til en leilighet, så ikke noe veldig komplisert, men likevel blir det wifi-lyspærer, Heatit-TRM3 termostater, etterhvert flere sensorer for å automatisere ting, og en smart VVB fra Høiax (som ikke enda har kommet på salg), og vil også kunne styre ting etter strømpriser. Og samme her, ingen av oss vil ha et system som er for komplisert å sette opp og styre. Jeg har utelukket FutureHome fordi jeg tror ikke det er kompatibel med mange andre enheter og støtter ikke wifi (så vidt jeg ser). Også Smarthings er ute, fordi jeg vil ha noe som fungerer også uten cloud. HA trenger en del tinkering og programmering, så jeg er litt skeptisk. Har vurdert Hubitat, men er usikker. Til slutt virker det sånn som Homey Pro er det beste, mest intuitvt, virker lokalt også uten nett, og støtter z-wave, zigbee og wifi. Men det koster en del, og før jeg kjøper vil jeg høre litt mer fra de som har erfaring med det.
 6. Er Heatit-appen kompatibel med Homey Pro? det ser ikke sånn ut fra nettsiden (" Heatit Controls er ikke kompatibel med den valgte Homey."). Jeg vurderer akkurat å sette opp samme system, jeg allerede har et par Heatit termostat Z-TRM3 (til gulvfølje), Tibber som strømsselskap, også tenkte jeg å kjøpe Homey. MEN jeg venter før jeg er 100% sikker at Heatit støttes av Homey, ellers er det ubrukelig for meg.
 7. Takk for gode ideer, jeg må si meg enig i at det beste er jo å automatisere ting med sensorer sånn at man ikke trenger å bruke stemmen, som kan være like kjedelig som å måtte gå rundt med mobilen for å gjøre alt.... Så i konklusjon, vil jeg si at svaret til problemet er automasjon uten voice control
 8. Steven

  Nye Homey Bridge

  ja det er litt rart, samtidig er det tydelig at man ikke bør kjøpe det før man har fått invitasjon i betaen. Uansett, hva tenker dere generelt om denne nye modellen? Kostmessig er det lønnsomt til tross for en månedlig betaling på 35kr. Homey pro: 3800kr og ferdig med det. Homey Bridge: 800kr + 35kr per måned, altså 420kr per år. Det betyr at etter 7 år (si 6 med med sannsynlig prisøkning) har du betalt samme summen som Homey Pro. Men det er sannsynlig at om 5-6 år må man likevel opppgradere Homey pro, siden industrien vil ikke la oss være i fred og vil nok tvinge oss til å bruke nye protokoller. Så hva er egentlig grunnen til å kjøpe Pro nå? Det viktigste er at Pro fungerer uten internett, mens Bridge ikke? Og at Pro vil være raskere? (selv om Athom sier at deres cloud vil være lynrask...)
 9. Steven

  Nye Homey Bridge

  Hei, jeg lyttet til Homey's lansering og de forklarer tydelig at man kan begynne å kjøpe hubben, men at den ikke fungerer inntil du får invitert i betaen, eller når betaen er over og alle kan registrere seg. Lurt å sjekke med dem. Har andre noe tanker på denne nye hubben? Det virker som ideelt, og med bredere støtte en f.eks Futurehome?
 10. jeg er også interessert i erfaringer med Hubitat. Jo mer jeg leser jo mer ser Hubitat ut som kanskje det beste og rimeligste hub der ute, og kompatibel med i praksis alt. Og lettere å bruke enn HomeAssistent. Homey koster 3-4 ganger mer og de vil nå bevege seg mot en månedlig-betaling, mens Futurehome vet jeg ikke nok om (støtter ikke wifi?).
 11. Hei, jo mer jeg leser, jo mer er jeg frister til å velge den lette veien og starte med noe som Alexa, som er komptaibel med i praksis alt, og som kan brukes som en hub for å styre rutiner, og til og med støtter zigbee. MEN, jeg er i utgangspunkt skeptisk til både google og amazon, og vil helst ikke ha en mikrofon som sitter der og lytter hele tida. Det går jo an å ikke ha en voice-control enhet og ha en smart-hjem, men hva synes dere om dette tema? Og har noen funnet noe alternativer som fungere rlokalt uten å gi data videre til google/amazon &. co?
 12. Steven

  Nye Homey Bridge

  Jeg er ikke noe ekspert og holder fortsatt med å lære meg om smart-hjem- verden, men jeg vil også helst holde ting lokalt istedet av å være avhengig av en skytjeneste og betale månedlig for det...jeg mistenker at de gjør dette fordi da tjener de på å selge din data videre, mens med dagens system holdes data lokalt? Her en oversikt av forskjellen mellom Pro og Bridge fra Homey:
 13. takk, ja jeg ser at Homey dekker det meste og ser perfekt ut. Problemet er at det koster nesten 4000kr, og for noen som kun har wifi smart-devices og tenker på utvidelse, er det spørsmål om det lønner seg å kjøpe ekstra utstyr på zigbee/z-wave som vil kreve å kjøpe en så dyr hub? Finnes det noe andre hubs med tilsvarende dekning, men rimeligere?
 14. man kan jo bruke alle smart termostater direkte med knappene ville jeg tro/håpe, men f.eks heatit eller Elko vil ikke kunne styres uten å kjøpe en kompatibel hub? Det jeg skrev om z-wave er bare noe jeg hørte på noen smart-home kanaler, særlig Paul Hibbert. Jeg er ikke noe ekspert men ser poenget i at markedet vil etterhvert forenkles (det er jo ikke noe brukervennlig nå med så mange ulike protokoller?) og at det er ofte sånn at dessverre når disse store selskapene velger noe, setter de standard.
 15. skjønner! men f.eks jeg ser at Futurehome kun støtter z-wave og zigbee, ikke wifi. Er det ikke dumt? Jeg trodde at de fleste hub støtter wifi + zigbee eller z-wave. Det er sikkert tusen spørsmål om hvilke smart-hub er best å investere i, men problemet for meg er at jeg finner mest informasjon på engelks og produkter som ikke er tilgjengelige i Norge...
×
×
 • Opprett ny...