Gå til innhold
 • Bli medlem

Steven

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Steven's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

0

Nettsamfunnsomdømme

 1. Takk, jeg skal sjekke det nærmere! Fra det jeg ser er det kanskje ikke så krise om man i beginnelse kjøper ting med ulike protokoller, siden man kan når som helst få tak i noe som Homey (eller Futurehome?) som, så vidt jeg forstår, vil kunne sette alt samme under ett system, siden disse hub-ene støtter z-wawe, zigbee og wifi. Jeg har spurt Høiax men de har ikke noe salgsdato enda for den nye varmtvannbereder, det er dumt. Vanskelig å få tak i noe annet på det norske markedet, mens det finnes mye mer i Europa. Hvilke løsning har du tenkt for termostater til gulvvarme? Jeg tenker på varmefølje som jeg kan installere selv (Profag), men usikker på om det vil være kompatibel.
 2. Hei vi skal legge nytt laminatgulv og vi vil installere noe som kan styres ved en smart termostat, særlig med tanke på å spare energi/strøm ved å f.eks. lese når strømprisene er lavest, i tillegg til å kunne ha de vanlige "smarte" funksjoner som wifi-styring, programmering, feriemodus, osv. Finnes det en liste med gulvvarme-løsninger som er kompatible med smart termostat? Gjerne de som kan installeres selv, som Profag Gulvvarmen som selges på Maxbo (vi har tidligere brukt det og det fungerer veldig godt, men har kun en wifi termostat og nettsiden gir ikke noe spesielle info). Takk ;)
 3. Hei, jeg har en liten leilighet som skal oppgraderes litt, og tenkte derfor å bruke anledningen til å legge til noe smart-energisparende funksjoner. Jeg har prøvd å lese meg opp i de ulike protokollene osv, men det er begrenset med produkter på det norske markeder, så jeg tenkte å be om hjelp av norske smart-hjem entusiaster Per nå har jeg planer om følgende: TERMOSTAT: Vi har varmekabler med fire ulike ikke-wifi ikke-smart termostat (en per rom), og vi tenkte å oppgradere systemet med termostater som kan programmeres og styres via nett (e.g. feriemodus o.l.), og som kan bruke strømmen når det er billigst. Jeg ser f.eks at Tibber reklamerer for tado-termostat som gjør disse tingene. RØYKVARSLER: Det er skummelt å være borte i mange uker uten å kunne vite om røyalarm går, så vil gjerne skaffe meg 2 røykvarslere som kan gi beskjed via appen. Jeg tenkte også at det ville ha vært kult å ha en kamera som kunne slås på når man vil sjekke om det er en reel brann, men dette er ikke nødvendig enda. SMART VARMTVANNBEREDER: Vi skal få ny bereder, og da tenkte jeg at det er lurt å investere i noe som gir sparing. Ser at det ikke er så mye i Norge enda, men Høiax nylig lanserte en Connected bereder som ser lovende ut: https://www.hoiax.no/om-hoiax/articles/hoiax-connected-smartbereder-med-skylosning BELYSNING: Vi har cirka 10 Wiz lyspær som vi tar med. De kobles direkte til wifi-modemet, jeg har to fjernkontroller og så lenge fungerer alt bra. Jeg har ikke tenkt å installere sensorer e.l. per nå. Jeg er ikke så fan av voice control enheter, siden jeg ikke stoler på Google og co, så per nå vil jeg ikke installere noe der. Jeg har en vanlig wifi-ruter fra Telia, dessverre støtter det ikke Wifi6 enda. Hva tenker dere? Har dere noe tips om hvilke produkter/økosystem er det best å investere i, særlig med tanke på termostat og røykvarsler? Vil jeg trenge en hub for å styre alt (hvis den eneste ulempe er at jeg vil måtte bruke ulike apper er det kanskej ikke så krise). Det som er viktigst for meg er å kjøpe produkter som kan snakke sammen hvis jeg vil etterhvert legge til flere funksjoner, og produkter som er "future-proofed" og gir mulighet til å koble flere ting etterhvert. På forhånd takk for hjelpen!
×
×
 • Opprett ny...