Gå til innhold
 • Bli medlem

calamity

Medlemmer
 • Innholdsteller

  60
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

calamity's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

2

Nettsamfunnsomdømme

 1. Det er underetasje som inkluderer inngangen, vaskerom, gjesterom + bad, treningsrom, bod og teknisk rom, så er ikke de mest kritiske rommene sånn sett, og det er jo en rom føler også. Jeg vil gjerne ha gulvføler, men det spørs jo hvor mye jobb det er å legge til. Det er allerede ganske knapt med tiden for alle parter nå. Jeg setter forresten veldig pris på all hjelpen her!
 2. ok, da gjør jeg det. Hva tenker du om nederste etasje hvor gulv og rør er støpt, er toget gått der, så ikke noe vits med trekkerør for termostater her?
 3. Så når det allerede er støpt i en etasje er løpet kjørt der altså. Det er ikke mulig å ha mellom bettong og fliser? Moskus mente jo det var smart med gulvføler for vannbåren, hva tenker du om det? er det overflødig?
 4. Hei igjen. VVS var litt vrange/uerfarne på gulvføler, for de har aldri lagt det med et vannnbårenvarme-system. Det han nevner er at i underetasjen er gulvet og rørene ferdig støpt, så han mener det ikke kan legges der, men fliser/laminat er ikke lagt enda vet jeg. Rørene er derimot ikke lagt i de 2 andre etasjene. Jeg aner ikke hvor man legger en slik gulvføler, så lurte på om du kunne hjelpe meg å forstå dette, så jeg bare kan si til dem hvor de skal legge det, siden de ikke helt vet selv.
 5. Takk. Fikk tilbakemelding fra heatit at med aktuatorer med riktig spenning kan man koble direkte faktisk, men det er ikke så mye vits. Jeg var redd for at z-wave koblingen mellom termostatene og z-water ikke ville funke om z-wave controlleren min skulle finne på å være nede, men slik jeg har skjønt det nå så er ikke det tilfellet med assosiasjoner. Takk for tips om gulvføler. Er på planen, men da skal jeg sørge for å ikke bli overtalt om noe annet. Er grunnen mer nøyaktig temp, eller er det noe annet?
 6. Kommet oppdatering som fikset det, som du sikkert har sett
 7. Tror jeg skjønner, du tenker på dette at den justerer hvor mye den er "på", sånn at den gjør mer enn bare 100% på frem til riktig temp, så er den av frem til det blir for kaldt, også sivnger der lenge, siden det er delay i oppvarmingen. Hadde ikke vært dumt med det da Kan vel til nød få det til via HA, men virker mer praktisk at dette er en del av termostatene bare.
 8. Hvis dimmeren er installert så skal lysbryteren fungere som vanlige dumme lysbrytere, så lenge de er installert rett. Har du gjort dette steget? Er det som tok lengst tid for meg. Først når du får de til å funke som dumme brytere ville jeg startet med å koble de til z Waze nettverket for å gjøre de smarte. Ser ikke at du har en z Waze controller i listen din (feks aeotec z-stick) men antar du har det. Brukermanualen til dimmeren beskriver alt du trenger å vite (bortsett fra nøyaktig når du trenger en buypass) for å koble alt opp. Start med å integrere en av de mindre brukte bryterne dersom du møter på utfordringer, så funker alle andre bryterne frem til du har satt opp den første. Etter dette vet du mer hva du driver med å resten burde være superlett Dette er mine generelle tips, bare å spørre for mer spesifikke ting
 9. Funker ikke for meg heller, kan opprette issue på github
 10. Har du link til repo? finner det ikke ved å søke i hacs
 11. Hei. Jeg driver å lager en liste over enheter jeg ønsker, og hvilken leverandør og modell jeg vil gå for. Jeg er rimelig bestemt på z-wave, så tenkte nå å nevne her hva jeg tenker, og lurte på om andre her eventuelt har kommentarer til det jeg velger eller anbefalinger til annet utstyr. Smarte lysbrytere: Heatit Z-dim (muligens z-dim 2 som kommer snart, men må lanseres fort nok da jeg bygger nå) Smarte termostater: Heatit Z-TRM3 + Z-Water Smarte bevegelsessensorer: Aeotec trisensor eller multisensor 6 (eller 7, avhengig av tilgjengelighet / pris) Smarte dør-/vindusensorer: Sensative strips Smarte stikkontakter: Aeotec elller fibaro relay der det er nyttig Smart garasjedør: Aeotec eller fibaro relay Smart markisekontroll: Aeotec eller Fibaro relay Smart dørlås: id lock 150 Smart ringeklokke: (ikke kommet så langt, finnes dette under z-wave?)
 12. Ok, takk! Da tror jeg endelig jeg skjønner litt hvordan dette henger sammen
 13. Ok, tror jeg skjønner prinsippet da, selvom jeg ikke skjønner hvorfor man ikke bare dropper mellommannen (z-water) og bare kobler strøm fra termostatene til aktuatorene. Har kanskje med spenning å gjøre?
 14. Så en trm3 kan ikke styre aktuatore direkte altså? Det er dette man trenger z-water til? og om z Waze nettet er nede fungerer fremdeles dette fordi koblingen er fortsatt fysisk mellom trm3 - water - aktuator? finnes det løsninger der man kobler termostatene direkte til aktuatorene? (Med z Waze støtte) eller er det altså sånn her dette pleier å funke for vannbåren varme oppsett? beklager grunnleggende spørsmål, men jeg har veldig lite kunnskap om dette, men ønsker gjerne å skjønne det
 15. Kunne du forklart meg dette med effektregulering? Hva er det elko termostatene kan som heatit ikke kan? finner ikke ut av dette selv Driver å gjør siste sjekk om jeg går for z-wave eller zigbee etter å ha skjønt at det kan hende jeg kan spare litt med zigbee
×
×
 • Opprett ny...