Gå til innhold
 • Bli medlem

HSv

Medlemmer
 • Innholdsteller

  90
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

HSv vant dagen sist Februar 12

HSv hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

38 Excellent

Om HSv

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

447 profilvisninger
 1. Jeg har et par av de nye IKEA gardinene, men på stua har jeg et par nye Jysk-gardiner. Motorer med tilhørende adaptersett kjøpte jeg på m.nu (Det er vel rollertrol motorer de har)
 2. Det er nok verdt å slette de yr-filene, så får du iallefall systemet skikkelig i gang igjen. Men fortsett å lete - som ZoRaC sier så utgjør ikke de filene så mye Gode steder å se er /var/log og /usr/local/HomeSeer/Logs Du kan også sjekke om du har noen store filer liggende av typen .zip .tar eller .tgz En generell metode for å lete vil bli noe lignende: cd / sudo du -ksH * Og så "drill down" i directory stukturen til du finner noe som gjør en forskjell
 3. Jeg brukte Phoson til å inkludere tidligere i dag - det gikk helt uten problemer.
 4. Jeg tror ikke du har fått den skikkelig inkludert - den skal ha to "dots" - Config som du har, og en Cluster info. Og jeg synes å huske at den også skal komme opp med et navn. Fyrtur eller lignende.
 5. Jeg har en av de lystette på soverommet, og i går ankom en av de som ikke er lystette og skal monteres på kjøkkenet i løpet av helga. Jeg tenkte å ha på syua også, men de er jo ikke akkurat noe smykke... Men det er jo bare smak og behag 🙂 Nå det gjelder inkludering i HomeSeer så var det litt knotete med den første. Jeg bruker deCONZ, og der var den ikke helt inkludert da jeg fikk den første gardinen. Derfor litt knoting, men nå fungerer den flott. Den går opp og ned som den skal, og er lett å inkludere i eventer. Det var først og fremst den medfølgende trykknappen som var litt ekkel å få inn i systemet, men med hjelp fra forumet så ordnet det seg. Det kommer jo også litt lyd når motoren går - det kan være greit å tenke på om du skal ha de på soverommet. Men med siste release av DeConz så akl alt dette være løst. Det har jeg ikke testet ennå.
 6. https://www.eldirekte.no/campaign.aspx?q=fl:4178
 7. Ny versjon 1.1 - som lar deg logge til en CSV fil om du ønsker å analysere data nærmere.
 8. Da har jeg et script som fungerer for min del, og deler det her i tilfelle andre trenger noe lignende (...og bare etter noen timer viser det ganske overraskende resultater...) Jeg regner ut duggpunkt innendørs og utendørs, og dersom DP ute er lavere enn DP inne så skrives dette til et virtuelt device (dette må du lage selv først) Basert på dette virtuelle devicet kan jeg stoppe / starte en vifte. Testet på Ubuntu 18.04 & HomeSeer 3 Så kan det bli spennende å se om denne viften faktisk har noen innvirkning på Rh i kjellern min 🙂 Kommentarer er som alltid velkomne 🙂 Så altså - - Lag deg en (ReadOnly) virtual device - Kopier scriptet til der du ønsker det, og sett rettigheter. - Endre scriptet slik at du bruker riktig dev ID på input devicene dine (4 stk - Temp inne og ute, Rh inne og ute) - Lag deg en evnt, med det nye virual device som parameter For ordens skyld - scriptet er løst basert på / inspirert av koden funnet i ZoRaC sin tråd nevnt over her.
 9. I kjelleren bruker jeg et par gamle multisensor 5, samt noen billige 433 MHz sensorer. Ute har jeg et par multisensor 6, pluss min egen Netatmo, samt noen Netatmo'er i nabolaget. Jeg kjører et skript som beregner gjennomsnitt av disse sensorene, og skriver verdien tilbake til virtuelle sensorer i HomeSeer Nå har jeg kjøpt en haug med Aqara zigbee sensorer fra Kina, og flere er på vei, og noen av disse kommer nok til å bli satt ned i kjelleren også.
 10. Ja, jeg har logg fra Device History fra en spesifikk sensor tilbake til 21 jan i år. Men jeg har ikke særlig tiltro til målinger av Rh fra kun en sensor. Men siden 21. aug så beregner jeg snittet fra 4-5 forskjellige målere (et par multisensor - min egen og naboers Netatmo), og de har jeg mer tro på. Skal se om jeg får det over i et excel-ark.
 11. Glimrende - Takk 🙂 Akkurat noe slikt jeg var på utkikk etter 🙂
 12. Jeg bor også i Stavanger - i et gammelt hus på Storhaug. Men selv her har jo Rh utendørs variert mellom 40 og 90% bare de siste 5 ukene. Så derfor vil jeg kumme mekke sammen en liten vifte av ting jeg har liggende. Viften er oppgitt til å kunne flytte 150 m^3 per time (akkurat det stiller jeg meg litt tvilende til, men dog...) Men jeg vil ikke kjøre denne viften dersom det fører til at det øker Rh i kjelleren. Akkurat i dag vil det definitivt ikke hjelpe å blåse inn luft, men på en kald og klar deg vil det nok være til nytte.
 13. Nå er dette, om ikke akkurat jordkjeller, så ikke så veldig langt unna. Det aller meste av fuktigheten kommer fra gulv og vegger. (Man kan godt si jeg bør utbedre kjeller, men det er ikke tema her) Temperatur i kjeller er jeg heller ikke så opptatt av - om jeg blåser inn kald luft så bekymrer ikke det meg, så lenge det senker luftfuktigheten. Så derfor lurer jeg ennå på om det finnes en formel mer basert på fysikk enn tro 🙂
 14. Jeg har en kjeller med til tider ganske høy relativ luftfuktighet, så jeg har en luftavfukter som surrer og går der. Og så har jeg tenkt som så - dersom uteluften er tørrere enn kjellerluften så kan jeg jo blåse inn uteluft. Men uteluft og kjellerluft har gjerne forskjellig temperatur. Jeg måler allerede både RH og temperatur både ute og i kjelleren, så nå trenger jeg en formel for å beregne om det lønner seg å blåse inn uteluft, slik at RH i kjelleren synker. Er det noen som kan hjelpe meg med noe slikt?
 15. Tips: Nå ser det ut til at de fleste bredder av IKEA Kadrilj (de som ikke er lystette) er tilgjengelig på nett.
×
×
 • Opprett ny...