Gå til innhold
 • Bli medlem

PerH

Medlemmer
 • Innholdsteller

  278
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

PerH vant dagen sist Desember 12 2017

PerH hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

41 Excellent

Om PerH

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Vera

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. PerH

  Fibaro Wall plug oppgulp

  Samme her, har den på varmtvannsbereder selv, ikke blir den veldig varm heller. Det jeg mener er at teknologien finnes i lite fysisk format, så det bør ikke være umulig å få til.. Om ikke så smått som de minste plugin versjonene, så hvert fall i den litt større formfaktoren.
 2. PerH

  Fibaro Wall plug oppgulp

  Widom har jo brytere som kobler inn når det er 0 potensiale, lurer på hvorfor ikke de andre leverandørene gjør det slik? Den er jo ikke fysisk større heller..
 3. PerH

  Mill socket på Vera

  Ikke bra! Kan det skyldes dårlig LED driver tro? Det står jo spesifikt "resistive load" på den..
 4. PerH

  Mill socket på Vera

  Kan du linke til "smekken"? fant ikke noe selv.. eneste jeg så på hjemmeautomasjon var om fibaroen.. Forøvrig helt enig i at man bør ha en sikkerhetsfaktor på last/rating.. Ifølge denne tråden er det ingen HA systemer som får snakke med MILL enda.. https://www.facebook.com/millheat/posts/hei-noe-nytt-om-når-mill-får-støtte-for-ifttt-eller-api/1281178061961473/
 5. PerH

  Mill socket på Vera

  Ok. det blir kanskje litt rar sensorplassering nede på kontakten? bedre enn ingenting selvfølgelig.. Jeg har brukt 433mhz sensorer for temperatur og fuktighet, de er jo litt billigere.. har du mange rom så blir det jo noen kroner det også, og du må ha en RFXtrx433e å ta imot med..
 6. PerH

  Mill socket på Vera

  Hvorfor ikke? Skepsis til kinaprodukter kjøpt fra kina kan jeg jo tildels forstå, men argumentasjonen mot det var vel også at produktene ikke var i henhold til norske standarder.. Disse selges av norske distributører, med de krav som følger med det? Ser ikke helt forskjellen på en MILL socket og en telldus socket i denne forstanden.. Mange sverger til Fibaro, men de var jo faktisk på svartelisten med forrige versjon av sin 220V switch.. Til tross for høy pris..
 7. PerH

  Mill socket på Vera

  ..Z-Wave er tilogmed billigere: https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/smarte-hjem/z-wave/fjernstrombryter/telldus-z-wave-fjernstrombryter-2300-w-p50815
 8. PerH

  Mill socket på Vera

  Wifi brytere er ikke støttet ut av boksen desverre (det er visst i roadmap på ny SW). Det var en knallbra plugin for slike brytere (TP-Link sin i hvert fall), men han som laget den trakk plutselig alle sine plugins og nektet andre å ta over vedlikeholdet av de.. Hvorfor akkurat denne? Den er jo ganske nær Z-Wave sockets i pris, og de går rett inn.. Jeg bruker RFXtrx433 og NEXA brytere selv, det fungerer bra det også så lenge du er sikker på at de er innen rekkevidde.
 9. PerH

  Bytte til Vera

  Alt dette gjør du med Auto Virtual Thermostat Plugin, med et forbehold om siste punkt. Her tror jeg du må sette opp noe som passer på de, Reactor plugin gjør dette, men hvorfor trenger du det? Bruker du Z-Wave vet du jo at strømmen er satt på? Dette gjøres enkelt med Reactor plugin og en egen som heter Delaylight. Alt under Div er det enten innebygget eller plugin løsning på, så i utgangspunktet skal Vera fungere for deg. Det har definitivt vært noen skjær i sjøen de siste årene, vurderte for ikke lenge siden å bytte selv. Nå har imidlertid selskapet blitt kjøpt opp av pengesterke folk med gode visjoner, så vi får se. For min del har Reactor, Delaylight, AVT og tildels AltUI plugins gjort at jeg har blitt værende, har ikke problemer med treg oppførsel eller stabilitet. Dårlig støtte er jeg igrunn ikke enig i, det er et stort og aktivt brukerforum som fungerer bra, og support har svart innen et døgn når jeg har tatt kontakt. Kjøp en Edge (650 på finn) og prøv om det er noe for deg, som Kjetil nevner er det jo litt smak og behag også.
 10. PerH

  Innebygde moduser i Vera UI

  Nei, den ser vel på når mobilen logger på Wifi? Både jeg og kona bruker 4G mest, ikke alltid vi kobler på nettverket i det hele tatt..
 11. PerH

  Innebygde moduser i Vera UI

  Ikke nå nei, det fungerte som sagt inntil nylig (med 2 telefoner), og siden dette bør gå på geofencing funksjonen venter jeg heller til de fikser det igjen.. Vi får begge legge inn en sak til de om at Geofencing er ustabilt, så kanskje de ser på det til neste release.
 12. PerH

  Innebygde moduser i Vera UI

  Jeg bruker reactor til å sette dag og natt basert på tidspunkt, tilstand på lysbrytere og om prosjektoren er på eller ikke. Funker fint. Tidligere brukte jeg også geofencing, men på siste firmware update har de tullet med det, så det er ustabilt. Litt irriterende, for det fungerte prikkfritt for ikke så lenge siden! Satser på at de får styr på det igjen.. Jeg har også satt opp feriemodus til å endre på noen regler rundt i huset, men inntil jeg får opp brukerpanel i gangen skrur jeg på dette fra telefonen.
 13. PerH

  Veraplus stadig offline

  jøss. står den rett ved siden av så kan den vel få en kabelforbindelse? Jeg har også gitt den statisk IP så jeg vet hvor jeg har den når jeg skal koble til lokalt uten Getvera.com..
 14. PerH

  Remotec ZXT 120 A/C controller

  Toshiba Daisekai her, fungerte på første forsøk.
 15. PerH

  RFXCOM

  Jeg oppdaterte mine i helgen, I RFXmngr kan du lese ut hva du har, og med RFXFlash legger du inn en ny/annen versjon hvis du vil. Enkelt og greit. Enig angående lang kabel, skal den stå langt unna bør det brukes en pi eller lignende med ser2net.
×