Gå til innhold
 • Bli medlem

PerH

Medlemmer
 • Innholdsteller

  308
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

PerH vant dagen sist Desember 12 2017

PerH hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

45 Excellent

Om PerH

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Vera

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. PerH

  Google Home og Hass

  Problemet var nok at jeg prøvde for tidlig, når jeg logget inn nå kunne jeg velge alle enhetene i romconfig. Alt iorden. ☺ "synkroniser mine enheter" funket fint her.. Neste issue er at jeg ikke finner "rutiner" i appen, men det har jo ikke noe med hass å gjøre.. Et screenshot om hvor jeg finner det hadde likevel blitt satt pris på. ☺
 2. PerH

  Google Home og Hass

  Jeg har akkurat satt opp HA på en pi, og med noen få linjer i konfig fila ramlet det inn 100+ enheter fra Veraen. Det var lett! Så var det google home da: opprettet cloud konto og registrerte den i Home. Done! og det virker! Litt kjipt at ikke sensorene kom inn, men alt i alt ikke verst.. Så til spørsmålet: Jeg har nå 100 devicer som skal legges i rett rom, og går jeg på innstillinger på hvert rom og trykker på velg enheter så kan jeg huke av...de enhetene som allerede er satt i et rom. Ikke de 100 andre som ikke er i et rom enda! Gjør jeg noe feil her? Alt jeg vil ha er en liste hvor jeg huker av alle som skal inn i samme rom. Hadde man enda kunne brukt en PC til å sette det opp, men man må jo sitte og knotte på tlf eller tablet..🤬
 3. PerH

  Første oppsett

  "Lavt minustall" da.. Legger meg flat, høyere tall vinner selvfølgelig. Ser jo ut som du har bra forhold da ja, mine ligger på -64 til -72 og fungerer fint.. RFX plugin finner du i en .zip fil her, zipp den ut på PC og last opp filene under "Apps" - "Develop Apps" - "Luup files" (drag&drop). Jeg har 1.51 selv, men jeg tror det har kommet 1.61 også (fokusert på RFXtrx433XL og nye FW tror jeg). AVT fungerer veldig fint her, og den er godt dokumentert her mtp. innstillinger. Anbefales.
 4. PerH

  Første oppsett

  Kjører du AVT forresten? Disse kan jo sende push notification hvis den mister kontakt med sensor?
 5. PerH

  Første oppsett

  -72 dBm skulle være bra, har du høyere tall enn dette på noen? (lavt tall = bedre) Hvis du ser i RFX plugin devicen får du dette i en av tabellene.. Jeg vil tro det er mottaksforholdene som gjør at du mister de, jeg har enda ikke opplevd at RFX har hanglet på noen måte mot disse (har 8stk selv). God antenne er et must! Tror jeg har nyeste ext2 jeg også, og du trenger ikke å lage devicene på nytt ved oppdatering av FW. Hvilken plugin versjon har du da? Jeg vet "Tinman" på MCV forumet har gjort endel oppdateringer på den også.
 6. PerH

  RFXCOM/RFXtrx433 slår av hos nabo :)

  Hva med å huke opp en RFX til RFXMNgr og sjekke hva den sender? hvis du har en ekstra da, og det har vel alle? Har mye nexa saker her, og har aldri hatt den typen problemer..
 7. PerH

  Tips/triks og eksempler til Reactor (plugin)

  Det var fordi jeg har satt sensoren til å holde "tripped" i 5 sekunder. På denne måten styrer jeg hvor lenge lyset står på i Reactor i stedet for på sensoren (som jeg bruker til andre ting som trenger andre delays).
 8. PerH

  Tips/triks og eksempler til Reactor (plugin)

  Vet ikke nok om hvordan det interne fungerer til å si hvorfor, men jeg syns nå det er ok så lenge de skrus på.. Men jeg har ikke 2-3 sekunder delay da, det er jo rart.. du får høre med ekspertene på vera forumet. Jeg har kjørt Reactor 2.0 på alt en stund nå, funker veldig bra.
 9. PerH

  Tips/triks og eksempler til Reactor (plugin)

  2-3 sekunder var mye.. reaksjonen mener jeg har vært bra uavhengig av om reactor kjører eller ikke, men lysene slås på sekvensielt. trodde det var på grunn av RFXTRX siden jeg har 433 på disse lysene, opplever du dette med z-wave?
 10. PerH

  Tips/triks og eksempler til Reactor (plugin)

  Legger inn en annen jeg har blitt glad i: Nattlys. Det hender jo man står opp etter man har lagt seg fordi man kom på noe / må på do, og da vil man jo ikke sette hele huset i dagmodus, ei heller ha det så lyst at man vokner av det. Denne setter derfor gang, stue og badlys på til et lavt nivå, og skrur av etter 7 minutter. "Before 6:00" betyr i Reactor mellom 0:00 og 6:00, viktig å vite at logikken bruker et skille der. Siste versjon av Reactor kjører jo scene selv også:
 11. PerH

  Echo dot

  Du får ta en kikk her, karen som lager denne er grundig på dokumentasjonen også.. 🙂 Syns terskelen for å bruke den var veldig lav og fin, helt annen verden enn PLEG, som jeg aldri ble helt klok på.
 12. PerH

  Echo dot

  Har du prøvd å gå rundt "scenes" med f.eks en virtuell switch og Reactor? Det blir jo riktignok å omgå sikkerhetssystemet også, men vil du så er det sikkert mulig.
 13. Mener det ble snakket om det i en annen tråd også? Jeg tror den sto med Rubicson i user guide? Jeg sendte en mail til Bert om å oppdatere til Fineoffset/Viking..
 14. PerH

  Echo dot

  Har ikke prøvd det selv, men det er jo en plugin som heter alexa helper som ligger inne default? Aner ikke hva den kan, og har igrunn bare irritert meg over den siden jeg ikke får lov å slette den.. Si fra hvordan det funker!
 15. PerH

  Innebygde moduser i Vera UI

  Enig i det siste, eneste som er litt kjipt er at Geofencing (som jeg brukte for å styre home/away) har fungert dårlig på siste FW.. Hvis du bruker Reactor til scenestyring i stedet for de integrerte scenene så trenger du ikke Home Modes Plugin.. Nyeste beta av Reactor kjører jo scener helt uavhengig av den innebygde funksjonen, og har mange flere muligheter. Jeg kjører den nå og den fungerer veldig bra!
×