Gå til innhold

PerH

Medlemmer
 • Innholdsteller

  238
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

PerH vant dagen sist Desember 12 2017

PerH hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

40 Excellent

Om PerH

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Vera
 1. Ser2net på windows

  Serial-TCP fungerer, men ikke like godt som Ser2Net.. Vera lukker ikke koblingen når den kjører luup.reload (som gjøres ved endringer i oppsettet), og etter det får den ikke kontakt igjen. Serial-TCP må da resettes, så er det kontakt igjen. Dette er ikke et problem med ser2net, så det er åpenbart en måte å løse det på. Men ikke med Windows platform ser det ut til!
 2. Ser2net på windows

  aha, det blir vel verre siden en av de er en Vera Plus. RFX plugin til vera har en modus der du bare leverer IP og port, så kobler den til, og det fungerer utmerket med ser2net på en beaglebone jeg har.. verre med windows maskinen.. Tester et program som heter Serial-TCP nå, får se om jeg får det til..
 3. Ser2net på windows

  Ok den, men jeg trenger vel å definere en seriellport, baud rate etc? ser ikke hvor jeg kan gjøre det i den der?
 4. Jeg leter og leter, men klarer ikke å finne dette! Jeg vil flytte en RFXtrx til samme rom som en stasjonær PC jeg har, og tenker at denne kan dele en USB port på nett.. Dette hadde jo vært "tur i parken" om det var en rasberry PI, men dette er en HP Workstation som kjører windows 10.. Noen idèer?
 5. Mitt hjemmeautomasjonsprosjekt

  Lite nytt i huset siden sist, det som er fungerer som det skal. Campingvognen har nå fått temp sensorer og termostatstyring av ovner. Koblet opp en Beagleboard xM med ser2net og RFXtrx, som sender temp til VeraPlus i min fars hytte 100m unna (på samme nettverk), som kjører virtuell thermostat og passer på at temperaturen er der jeg vil ha den. Jeg satte også opp en PC som kjører logging av alle data i systemet, som jeg også kan koble til utenfra. Neste jeg vil ha på plass er monitorering av 12V systemet, noen forslag på hvordan jeg kan få inn spenning og strøm fra batteriet? Jeg tenker på å montere en ESP med arduino sensorer, men er det en lettere/raskere måte? Enn så lenge er det kun 433mhz i vogna, planen er å få opp en Wifi bryter på inntaket som kan styres og gi forbruksdata i tillegg.
 6. RFXTRX433 over ethernet

  Oppdaterer litt her også: Skal man bruke ESPLink som wifi bro for RFXTRX må RFX modifiseres. Bert sendte meg en instruksjon som ligger vedlagt. Han understreker at garanti ikke gjelder om man gjør det, men det er vel opplagt. Selv fant jeg en Beaglebone xM på finn til en 100lapp, så jeg kjøpte den, og skal sette den opp med OpenLuup og Altui interface. Dette skal i prinsippet fungere som en Vera, og gi samme output til loggesystemet mitt, som jeg ville bruke videre. Her kan jeg også koble opp Z-Wave om jeg vil, så da er flere muligheter åpne. RS232 modification.pdf
 7. RFXTRX433 over ethernet

  Prøver litt til, nå fant jeg IP oppsett for RFXCom i Domoticz, så da har jeg noe å sende med. Jeg har også enablet UDP log på ESP Linken, så jeg ser at link etableres. Jeg koblet da opp en WEMOS D1 med 5V power, som routes til en USB kabel til RFX. RX og TX er også koblet på USB kabelen. Jeg ser nå at RFX powres, og den mottar (på 433), men dette ser jeg ikke i ESP Link seriellkonsollet eller i UDP loggen. Ingen bevis for kommunikasjon mellom ESP og RFX.. Det er da TTL det går i her ikkesant? Har prøvd å bytte RX og TX..
 8. RFXTRX433 over ethernet

  Ja, men tolker jeg det rett så er det kun en seriell til IP overgang med Power til RFX? I så fall skulle vel ESPen gjøre samme jobb?
 9. RFXTRX433 over ethernet

  Det er en fane for kontroll av sakene koblet til USB, og det er input for IP og port der også, så jeg har sendt noen mailer for å finne ut hvordan det settes opp. prøver mer i kveld.
 10. RFXTRX433 over ethernet

  Ok.. første 10 minutters forsøk feilet.. Koblet til RFX på Wemos D1 kortet, som fikk 5V inn. Ingen reaksjon i seriekonsollet i ESP link, og jeg fant heller ingen måter å lett prøve kommunikasjonen fra Vera eller RFXmngr.. Seriell linken eksisterer altså, men hvordan bruke den?
 11. RFXTRX433 over ethernet

  Litt mer googling (og tråden over) gjorde at det gikk opp en lyspære her.. Jeg har jo allerede en seriell til wifi sak i drift i huset.. 😯😄 Hvis dette er enkel seriell kommunikasjon på 9600 34800 baud kan jeg jo bruke ESP-link! Må bare lodde på en 5V input så begge får tilstrekkelig strøm. Kommer tilbake med rapport!
 12. RFXTRX433 over ethernet

  Jeg skal sette opp noen temperatursensorer og et par brytere i en campingvogn som står et stykke unna min fars hytte. Der er det en Vera, og idèen er at jeg setter opp en RFX i vogna, og kobler den til over ethernet (Legger Eth kabel til vognen, så de er på samme nettverk). Hvilke produkter kan jeg bruke her? Jeg tenkte å sette opp en wifi router jeg har liggende, men kanskje det finnes en extender med USB som kan deles for formålet? Dvs. jeg vet at det finnes produkter man kan koble og dele en USB disk på, men vil det funke for RFX?
 13. Jeg skal la være å sitere en kjent Jokke og Valentinerne sang.. Jeg er sikker på at det er kinesere som følger reglene der ute også! Erfaringen jeg har fra disse pluggene og støvsugeren er jo god, kanskje de har innsett at det er mulig å lage billige produkter uten å fire så mye på kvaliteten?
 14. Det er vel GS merket Peter snakker om, og NEO coolcam har det merket også. Noen av labene som gjør denne sertifiseringen har kartotek på nett, og TUV Reinland har 1 sertifikat til Senschen NEO Electgronics i sin base. Dette er for webkameraet NIC001 eller noe sånnt, men det er ikke umulig at NEO har brukt andre laber som ikke har online kartotek..
 15. Som sagt før her, jeg har 2 slike i drift (siden fjor høst), de styrer varmeovner.. Ingen problemer, de bare virker.. Jeg snakket med forsikringsselskapet, og de hadde ingen innvendinger så lenge produktet er merket med godkjenning som godkjennes i norge (CE og GS). Jeg demonterte også en for å se, og det ser ut til å være gode loddinger og workmanship. Jeg har riktignok røykvarslere i rommene de står i, men har enn så lenge ingen dårlige erfaringer å melde. Edit: Det er ganske lenge siden noen har rapportert problemer med disse som jeg har sett, det kan jo hende de har gjort korrigeringer siden første revisjon?
×