Gå til innhold
 • Bli medlem

PerH

Medlemmer
 • Innholdsteller

  474
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

PerH vant dagen sist 8. januar

PerH hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz
  Z-Way
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

PerH's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

76

Nettsamfunnsomdømme

 1. Selv kjører jeg nå HA i docker (debian OS i bunn) uten supervisor, fungerer utmerket det også. Kjører også 7 andre dockere på samme enhet, og interface fra HA til disse (f.eks Z-Way og MSR) går på internt dockernettverk.
 2. Jeg er i prosess med å dytte systemet over på HA selv, og syns det ser meget bra ut! Jeg kjører det i en docker siden jeg har en del andre saker kjørende på samme NUC. Syns det fungerer veldig fint, og oppdatering kan gjøres med minimal nedetid. Savner ikke Supervisor heller, har enda ikke funnet noe som ikke funker uten den.. Nå kjører jeg all automasjon i MSR, så den delen har jeg ikke testet, men jeg syns virtuelle devicer var høvelig greit å sette opp når jeg fikk satt meg inn i det.
 3. Nå har jeg ikke sett på statusene jeg mottar, har disse i OpenLuup GUI og har ikke hatt grunn til å feilsøke. Mulig at dette håndteres i RFX plugin hos meg, men det jeg ser er en "ArmedTripped" variabel som settes av når alarmen går (eller PANIC test), og den resettes når alarmen slutter.. om det bare er en programmert timer i plugin har jeg ikke sjekket.. PANIC variabelen tror jeg er en testmodus, det er ikke den du skal lese status på varsleren på tror jeg?
 4. Det er lenge siden nå, men jeg mener det bare var å sette rfx plugin i "auto create" og sette av en varsler av gangen? i RFX user guide står det "Always On" under protokoll, så den kommer nok inn uansett innstillinger. Her seriekobler jeg ikke varslerene, men setter av resten med kontrolleren om èn går. Slik får jeg vite hvem som startet først, og kan sende melding om det.
 5. Sjekk kontobevegelser. fakturaen er 0, og den sletter jeg bare, men penger ramler inn på konto.
 6. ? Jeg har fått igjen penger på nettleia de siste månedene jeg? 11-1300kr mener jeg
 7. Pi fungerer nok helt fint, med de kit'ene man får er de jo i praksis en NUC? Jeg har en EOL Chromebox 1 med Debian, og opplever som flere at den har lavere strømforbruk enn Pi med lav prosessorbruk. Den har også mer minne, intern SSD i stedet for SD kort, og er ferdig pakket med strømforsyning og alt. Den hender jo man finner de på finn til 3-500kr, så billig kan det også være. Disse detaljene tippet meg i retning NUC, men jeg tror man lever helt fint med Pien også. Har en Pi som står på døgnet rundt på andre året i 3d printeren uten noen problemer.
 8. Stemmer. Kjenner igjen problemet ja! Jeg endte opp med å gå over til Z-Way/Z-Wave.me, og det er en helt annen verden. full kontroll på nettverket og dønn stabilt. Nå har jeg Z-Way inn i OpenLuup (det finnes bridge plugin), og i Openluup tar jeg inn 433 sensorer med RFXTRX. All automasjon er i MSR. Nå funker jo MSR med Home Assistant også, og siden det er en Z-Way integrasjon til HA på trappene der så kommer jeg nok til å erstatte openLuup med HA snart. Da får jeg 433 og zigbee rett inn, MSR for automasjon, og Z-way for z-wave. Mange skryter jo av Home Assistant og Z-Wave.js også, har ingen erfaring med det selv. Mange valg og ta - lykke til!
 9. Ja, det er en del som kjører Vera kun som radio, men de har da et annet z-wave bibliotek (HASS eller andre med Open Source bibliotek). Det har ikke jeg testet. (OpenLuup har ikke Z-wave håndtering/bibliotek) Jeg kjørte en stund med Openluup på debian, og det var greit å sette opp. Det er en innebygget VeraBridge i Openluup som henter inn enhetene fra Vera, og veraen ble rask og fin når den bare håndterer z-wave. Hvis du går den veien er det bare å importere det du har i vera Reactor inn i MSR og koble inn OpenLuup.
 10. Ok, så gruppering fungerer bra fra en dedikert scenekontroller?(z-wave knapp el.l.) Ingen mulighet til å sette UZB som kontroller for gruppa og styre alle derfra? ideelt sett vil jeg har individuell kontroll i tillegg til en gruppekontroll som jeg kommanderer fra automasjon/SW..
 11. Jeg har brukt z-wave en stund nå, men lurer nå på om jeg bruker det helt optimalt.. Direkteassosiasjoner har jeg fått taket på, men hva med Gruppering? Jeg har forstått at jeg kan få flere dimmere til å operere synkront, men er de da låst til kun denne gruppen, eller kan jeg fortsatt rope til hver enkelt også? Eksempel: Jeg har dimmere i en hel etasje, og har en knapp som får alle til å dimme ned til samme nivå. Det skjer i løpet av ca ett sekund på 5-6 dimmere, men det hadde jo vært lekkert om de gjorde det helt synkront! Dette er forskjellige soner i et oppholdsrom, så jeg må kunne styre de individuelt også! Setter pris på tips om hvordan grupper kan brukes!
 12. Noen som har sett billigere alternativer til denne? https://ledbelysning.no/produkt/230v-til-5v-trafo/?gclid=Cj0KCQiA_8OPBhDtARIsAKQu0gZMh4Ss2Y7mahZdvuPIIQsRoMg4D4J3aFm1QtybXDKaICQ-cviniZEaAllYEALw_wcB Klarer ikke å finne andre slike enheter noe sted, og vil gjerne ha innebygget power til veggpaneler for husstyring.. Trekking av 5v/CAT6 kabler er ikke et alternativ jeg har..
 13. Den fikk jeg også, skikkelig slitsom feil det! Slettet plugin rett og slett siden jeg ikke kan legge inn websockets på grunn av en annen viktigere plugin.. Heiv opp en docker med Home assistant for å få inn priser midlertidig, og ser nok på å pense HA inn i stedet for Domoticz på sikt..
 14. Har samme issue. "Pip3 install websockets" kanskje? Det lagde trøbbel for en annen plugin jeg har, så jeg droppet det..
 15. Det så jeg ikke! Da er det ikke helt rett frem å bytte nei, men noen har sett på dette her inne før, les litt i denne tråden:
×
×
 • Opprett ny...