Gå til innhold
 • Bli medlem

PerH

Medlemmer
 • Innholdsteller

  329
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

PerH vant dagen sist Desember 12 2017

PerH hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

49 Excellent

Om PerH

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Vera

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Tror ikke Vera har opplegg for remote login utenom sine servere, ikke sikker.. Servertjenesten er i hvert fall med på kjøpet uten månedlige avgifter.
 2. Mange spør om dette, så jeg laget en jeg. Si fra om det mangler systemer!
 3. På tide at dette kommer opp i dagen, om enn noe brutalt. Kan ikke skjønne at de skal kunne fortsette slik nå. forhåpentligvis blir det mer som @Moskus beskriver fremover, hvor det blir lettere å sammenligne leverandørene.
 4. PerH

  Nytt hus - gamle varmekabler

  Det er vel kanskje smart å beholde vribryteren uansett? Det er vel ikke regulering av power på termostaten? Min erfaring med slike kabler er at det blir i overkant varmt på steg 3.. En annen ting, hva tror dere om holdbarheten på 40 år gamle kabler? Det at de virker etter 40 år tilsier vel at de er godt laget og montert, ville dere byttet de når badegulvet renoveres? Betydelig enklere om jeg slipper unna med å la støpen ligge tenkte jeg.. fall og slikt er jo helt ok, da er det jo bare ny membran og fliser..
 5. PerH

  Nytt hus - gamle varmekabler

  Det er vel ikke verre nei, heatit så jo fin ut med at den kan styre flere kilder også.. Takk!
 6. Vel, huset er langt fra nytt, men nytt for meg. Det er fra 1980, og har slike 0-3 stegs brytere for gulvvarmen. Er dette noe man kan få kontroll på med moderne dingser? Det er kanskje ikke temp.sensor i gulvet her? Har ikke lekt med gulvvarme før, så all hjelp mottas med takk.
 7. PerH

  Tips/triks og eksempler til Reactor (plugin)

  Mulig jeg er eneste igjen her inne med Vera, men nå ble akkurat Reactor 3.0 sluppet, og der kom det til en ny dimensjon i logikkmotoren, som nå kan gjøre evaluering i flere trinn og med AND/NOT/OR/XOR/NUL evalueringsregel per gruppe. Den har også individuelle aktiviteter per gruppe om man vil, så nå tror jeg begrensningen er over på brukeren.
 8. PerH

  Tips/triks og eksempler til Reactor (plugin)

  Med Reactor 2.4 kom også Geofencing inn som inngangsvariabler. Dette har kort sagt fikset alle tidligere problemer med geofencing hos meg. Jeg har nå flere geofence's satt opp, og kjører house modes direkte med reactor i stedet for systemet som er bygget inn i UI7. Ikke et feilslag så langt såvidt jeg har sett. Anbefales!
 9. PerH

  Firmware update 7.29

  Noen Vera brukere her som har oppdatert til siste FW? Den var mye omtalt på vera forumet, og lovet å fikse en skog av småbugs, samt integrere mange nye enheter. Såvidt jeg har erfart har de levert som lovet her! Web GUI er (etter noen timer og en hard refresh av browser) betydelig raskere enn før, og systemet har gått knirkefritt siden oppdatering. Google Home integrasjon er også inne i denne, men aktiveres først når google får fingeren ut og slipper Vera inn på sin side. Selv pakket jeg ned google home minien og handlet en echo dot gen 3 i stedet, denne har vært integrert lenge, og sender i motsetning til Home kommandoer lokalt og ikke via skyen. Over sommeren en gang skal det komme en helt ny SW (UI8) for Vera kontrollerene, med helt ny LUA motor.. Spennende å se hva EzLO får til, det ser bra ut så langt.
 10. PerH

  Remotec zxt 120

  Funker fint her med en 10 år gammel toshiba, funka med første koden jeg prøvde fra lista som følger med.
 11. PerH

  Heatit på Vera Plus

  Har lurt på å handle samme selv, og leste litt i denne tråden. Denne har visst ikke intern temp sensor? Uansett er det visst en jobb med å stable underliggende sensorer i riktig sensor grupper for å få det til å spille. Z-Wave som mister kontakt har jeg stort sett fått ting til å spille ved å "refresh z-wave nodes" eller hva det heter i settings..
 12. Jepp, har lurt på det samme selv.. Det øker jo kompleksiteten litt, men widom sakene er jo ikke fysisk større enn sine konkurenter heller.. et kjapt googlesøk ga denne: Det er ikke mange komponentene som skal til! ikke en MC engang..
 13. Hvorfor det? Det er jo forholdsvis enkelt å få til med MC hastighetene man har idag. Det er også ganske enkelt å sjekke med et billig skop, kanskje jeg tar den jobben en ettermiddag hvis du insisiterer.. (Har både widom switch og skop)
 14. PerH

  RFXTrx433 med Vera Plus

  De går vel ikke på 433mhz, men zigbee? Har ikke slike selv, men jeg ser at det finnes en plugin for Hue i hvert fall, usikker på om trådfri er integrert enda.. sjekk på nevnte forum du! Remote enhetene er autogenerert for å kunne styre grupper i samme addresseområde, men jeg tror ikke det er relevant for nexaene.. jeg har ikke funnet noe fornuftig bruksområde for de, så jeg sletter de bare. De vil komme tilbake hvis du har autocreate på og trykker på knappen de er til da, så et alternativ er å legge de i et "config" eller "ikkeibruk" rom.. lurt å skru av auto create også forresten, plutselig tar den inn naboens enheter også.
 15. PerH

  RFXTrx433 med Vera Plus

  Her er forumet for rfx plugin: http://forum.micasaverde.com/index.php/board,45.0.html
×