Gå til innhold
 • Bli medlem

PerH

Medlemmer
 • Innholdsteller

  319
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

PerH vant dagen sist Desember 12 2017

PerH hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

48 Excellent

Om PerH

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Vera

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. PerH

  Heatit på Vera Plus

  Har lurt på å handle samme selv, og leste litt i denne tråden. Denne har visst ikke intern temp sensor? Uansett er det visst en jobb med å stable underliggende sensorer i riktig sensor grupper for å få det til å spille. Z-Wave som mister kontakt har jeg stort sett fått ting til å spille ved å "refresh z-wave nodes" eller hva det heter i settings..
 2. Jepp, har lurt på det samme selv.. Det øker jo kompleksiteten litt, men widom sakene er jo ikke fysisk større enn sine konkurenter heller.. et kjapt googlesøk ga denne: Det er ikke mange komponentene som skal til! ikke en MC engang..
 3. Hvorfor det? Det er jo forholdsvis enkelt å få til med MC hastighetene man har idag. Det er også ganske enkelt å sjekke med et billig skop, kanskje jeg tar den jobben en ettermiddag hvis du insisiterer.. (Har både widom switch og skop)
 4. PerH

  RFXTrx433 med Vera Plus

  De går vel ikke på 433mhz, men zigbee? Har ikke slike selv, men jeg ser at det finnes en plugin for Hue i hvert fall, usikker på om trådfri er integrert enda.. sjekk på nevnte forum du! Remote enhetene er autogenerert for å kunne styre grupper i samme addresseområde, men jeg tror ikke det er relevant for nexaene.. jeg har ikke funnet noe fornuftig bruksområde for de, så jeg sletter de bare. De vil komme tilbake hvis du har autocreate på og trykker på knappen de er til da, så et alternativ er å legge de i et "config" eller "ikkeibruk" rom.. lurt å skru av auto create også forresten, plutselig tar den inn naboens enheter også.
 5. PerH

  RFXTrx433 med Vera Plus

  Her er forumet for rfx plugin: http://forum.micasaverde.com/index.php/board,45.0.html
 6. PerH

  RFXTrx433 med Vera Plus

  Det er lekende lett, når du får den koblet til Vera og lagt inn, så har du en "Auto Create" funksjon som lager en enhet for alt den hører og forstår. Se til at du har "AC" protokollen aktivert, og skru gjerne av de du ikke skal bruke. Har du kontroller (knapp på veggen) til de samme bryterene? Da anbefaler jeg å legge inn de i stedet for å lage nye enheter for å styre de. Grunnen er at da vil Vera kopiere signalet fra bryteren, og du vil få synkronisert bryterstatus i vera med den faktiske bryterknappen. Når Vera hører at du trykker på knappen vil status oppdateres der også. Alternativet er å koble til vera med egen kode, og da merker ikke vera om du trykker på den manuelle knappen. Husk også å finne nyeste pluginversjon, du finner den på forumet @Guahtdim linket til i den siste linken.
 7. PerH

  RFXTrx433 med Vera Plus

  Tellstick funker ikke, men RFXtrx433 som du nevner er det plugin for. RFXtrx433, -e eller -XL fungerer alle sammen.
 8. PerH

  Nexa vs Fibaro?

  Nexa 433 funker fint for både lys og varme her, inkluderer du de med samme kode som veggbryteren ser du hvilken tilstand de er i også. Det vil si, du ser hvilken tilstand siste kommando fra RFX eller bryter sendte til den, ingen garanti for at den faktisk gjorde det.. 433 er som nevnt avhengig av gode forhold, og ikke for mye støy på båndet.. Min erfaring er jo ganske god, har 3 rom som styres med virtuell termostat og nexa 433 bryter. Har i tillegg 10-15 temp sensorer rundt i huset.. Du får med andre ord litt mer når du betaler dobbel pris, men det kan gå bra med billig også. Det sagt, WAF'en lider veldig de gangene 433 signalene ikke når frem!
 9. PerH

  Værvarsel

  Da har jeg ikke noe bedre løsning enn du har funnet høres det ut som. Jeg har ikke funnet noen måte å få "size-to-fit" i imperihome.. Jeg bruker et dashboard som er delt i 3 brede striper (med pad på høykant), og da passet det høvelig godt med den oppløsningen jeg har (gammel motorola ZOOM2 8" tablet)..
 10. PerH

  Værvarsel

  Jeg henter neste-24t graf fra yr.no inn i imperihome (på kontrollpad i stua), funker fint det. Husker ikke helt fremgangsmåten, skal sjekke senere. Mener det finnes endel plugins hvis du vil styre noe på værvarsel, har ikke satt meg inn i det selv.
 11. PerH

  Helvetesuka er over...eller?

  Kjenner meg igjen ja! Hass.io ville rett og slett ikke fungere på min pi 3 b+, prøvde flere minnekort og versjoner. Endte opp med debian 9, satte opp alle grensesnitt først, så la jeg inn hassbian(?).. Nå fungerer denne fint som grensesnitt mellom Vera, google home og xiaomi (støvsugern). Stå på, HA virker å ha veldig mange integrasjonsmuligheter og et sterkt brukerforum, så jeg ville ikke gitt opp riktig enda.
 12. PerH

  Google Home og Hass

  Problemet var nok at jeg prøvde for tidlig, når jeg logget inn nå kunne jeg velge alle enhetene i romconfig. Alt iorden. ☺ "synkroniser mine enheter" funket fint her.. Neste issue er at jeg ikke finner "rutiner" i appen, men det har jo ikke noe med hass å gjøre.. Et screenshot om hvor jeg finner det hadde likevel blitt satt pris på. ☺
 13. PerH

  Google Home og Hass

  Jeg har akkurat satt opp HA på en pi, og med noen få linjer i konfig fila ramlet det inn 100+ enheter fra Veraen. Det var lett! Så var det google home da: opprettet cloud konto og registrerte den i Home. Done! og det virker! Litt kjipt at ikke sensorene kom inn, men alt i alt ikke verst.. Så til spørsmålet: Jeg har nå 100 devicer som skal legges i rett rom, og går jeg på innstillinger på hvert rom og trykker på velg enheter så kan jeg huke av...de enhetene som allerede er satt i et rom. Ikke de 100 andre som ikke er i et rom enda! Gjør jeg noe feil her? Alt jeg vil ha er en liste hvor jeg huker av alle som skal inn i samme rom. Hadde man enda kunne brukt en PC til å sette det opp, men man må jo sitte og knotte på tlf eller tablet..🤬
 14. PerH

  Første oppsett

  "Lavt minustall" da.. Legger meg flat, høyere tall vinner selvfølgelig. Ser jo ut som du har bra forhold da ja, mine ligger på -64 til -72 og fungerer fint.. RFX plugin finner du i en .zip fil her, zipp den ut på PC og last opp filene under "Apps" - "Develop Apps" - "Luup files" (drag&drop). Jeg har 1.51 selv, men jeg tror det har kommet 1.61 også (fokusert på RFXtrx433XL og nye FW tror jeg). AVT fungerer veldig fint her, og den er godt dokumentert her mtp. innstillinger. Anbefales.
 15. PerH

  Første oppsett

  Kjører du AVT forresten? Disse kan jo sende push notification hvis den mister kontakt med sensor?
×