Gå til innhold

PerH

Medlemmer
 • Innholdsteller

  214
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

PerH vant dagen sist Desember 12 2017

PerH hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

35 Excellent

Om PerH

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Vera
 1. Liste over "norske" fungerende RFXcom enheter

  Når du registrerer fjenkontrollens kanaler i vera (med auto create) så får den jo tilknyttet en "lysbryter" i GUI. Hvis du ikke dedikerer noe annet til den så har du akkurat det, kun en virtuell switch (uten bruk av plugin). Fin ide, det kan være en praktisk måte å sette igang saker og ting!
 2. Heatit på Vera Plus

  Ser at noen har lurt på dette før deg.. Du får hive inn et svar der og se om noe har endret seg siden november, om trådstarter fikk det til.. Ellers er det sikkert mulig å finne ut hvilken variabel dette er, og sende den manuelt med LUA kode i en scene.
 3. Krav om inntakskap utendørs?

  Dette var det eneste logiske jeg fant i den artikkelen.. Det er snakk om sysselsetting!
 4. Har ingenting, hva starter jeg med?

  Nettopp, og hvor godt det spiller på en miniplatform avhenger litt av oppbyggingen av programvaren, derfor spørsmålet.. Det går ikke nødvendigvis på pris heller, en gammel fullsize PC som er x ganger så rask som Pi miniene er ikke dyr. Men trenger man det?
 5. Har ingenting, hva starter jeg med?

  Skyter inn et spørsmål angående Homeseer: Jeg har VeraPlus, og det store aberet der i mine øyne er litt for lite minne på hardware. Har ingen problemer med det nå, men man må ha det i bakhodet.. Derfor lurer jeg på om HS3 har nok "juice" til et større HA system på Rasberry platform, eller om man bør ha en litt større PC for å være sikret god ytelse? Tenker da på når man har litt mer enn et z-wave nettverk å passe på; logging, plugins, script, MQTT trafikk, osv..
 6. Liste over "norske" fungerende RFXcom enheter

  Hvordan skal du bruke den? Dette er jo en sender, skal du bruke den til å aktivere scener? Iflge tabellen i 2.2.2 i RFXtrx user guide så funker NEXA med alle FW..
 7. Dine automasjonstabber!

  hehe, kjenner meg igjen i den der! Jeg hadde en regel som gjentok PÅ kommando til lyset på et rom hver gang lysbryteren ropte PÅ (433 med litt dårlig dekning).. Denne kom på et tidspunkt i motfase, selvfølgelig mens jeg var på jobbreise på andre siden av kloden.. Jeg fikk etterhvert logget inn remote og stoppet det, men da var WAF allerede på 0. 🙃
 8. Komfyrvakt z-wave

  Tror ikke det du, min komfyrvakt (Innohome med 433 til sensor) er ivrig med selv om vifta går for full blås. Det er vel IR måler, så den trenger ikke å bli varm lokalt om det var det du tenker på.. Eneste jeg får inn i systemet fra denne er status, og jeg har da satt en alarm som sender beskjed på app-push og mail til meg og madammen når vakten slår ut. Fungerer utmerket, og jeg ser ingen grunn til å ha mer funksjonalitet. Den er lett å resette fra komfyrplass, og man bør jo være der å se at alt er OK før man skrur på strømmen igjen.
 9. Automatisert rullgardin

  Hvor mye kontroll har man på disse med 433? De gir vel ikke tilbakemelding om tilstand, så hvordan kontrollerer man mellomnivåer? Tid som motoren går?
 10. Ja, de er veldig enkle. Virtual switch(plugin) er bare en dum AV/PÅ switch som man betjener via scener, manuelt eller script. Som en BOOL verdi. I combination switch(plugin) setter man opp et antall switcher (virtuelle eller vanlige) og tilstand på disse, og når alle er i valgt tilstand så går C.switch høy. Man kan også velge hvor mange av de valgte switchene som må være rett før den går høy. Dette bruker jeg til å ha flere lystilstander som det togles mellom på trykk på en lysbryter.. Det ser ikke så bra ut i device lista, men fungerer helt greit. Nattlys som skrur seg av etter et intervall er en annen funksjon jeg bruker dette til.
 11. Si fra om du finner noe bra lesestoff om hvordan de bruker workflows, har tenkt på se nærmere på det etterhvert jeg også. Enn så lenge bruker jeg Virtuelle switcher og combination switch sammen med scener for å gjøre det, men det blir fort litt uryddig..
 12. Start på mitt smartere hjem.

  Det med at alt ble borte etter oppdatering har det vært en del støy om på micasaverde forumet. Backup må tas hver gang man oppdaterer! Det sagt, så klarer Vera support stort sett alltid å fikse problemet, de er raskt på ballen og kobler seg på kontrolleren din (når du har åpnet for det i kontrolleren) og ordner opp. Det anbefales å bruke de når du har slike problemer, kanskje ser de en systemfeil som flere har glede av at de finner.
 13. Mitt hjemmeautomasjonsprosjekt

  Da er en Widom - WPM1.04S montert på den ene varmtvannstanken. Denne har en fin funksjon hvor den kun kobler inn når spenningen er 0V for å skåne releet, veldig lurt! Litt rart at ikke fibaro og andre gjør det egentlig? Poppet rett inn i Vera også, anbefales!☺ Jeg kommer nok ikke til å skru den av og på så ofte, det var mest for å logge forbruket..
 14. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Jeg er også redd for at det jobbes med å lukke døren for oss som vil hente ut disse dataene uten å betale noe (mer) til noen.. Det er jo en uting! Er det noen her som har fått åpnet med Aidon Måler? Glitre nekter plent..
 15. vera

  Det er mulig ja, jeg prøvde dette for noen uker siden, og jeg mener RFX'en poppet opp veldig raskt å enkelt i Domoticz. Ingen koding var nødvendig. Jeg er litt i forsøksfasen på Domoticz selv, hør med @Venin eller @Evelen om hjelp med det tror jeg.
×