Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

t.e.r.j.e

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

t.e.r.j.e sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Ett år inn
  • Dedikert Sjeldent
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, det er nok APIet til appen og jeg vil tippe at all denne ekstra informasjonen ikke er med i det offisielle APIet da dette ikke er informasjon direkte fra Tibber. Har man tilgang til original kilden så er jo det bedre å bruke den. Ellers er det ikke noe problem å finne token, man må bare logge inn med brukernavn/passord som i eksempelet over.
  2. APIet til Tibber som er beskrevet på https://developer.tibber.com har endepunktet https://api.tibber.com/v1-beta/gql. På https://app.tibber.com ligger det også et api med versjon 4 (https://app.tibber.com/v4/gql). Her ser det ut til å ligge langt mere data, bl.a. info om vær, elbil, lading etc: $ curl https://app.tibber.com/v4/gql -s -H "Authorization: Bearer $TIBBER_TOKEN" -H "Content-Type: application/json" -d '{ "query": "{ me { homes { electricVehicles { battery { chargeLimit percent } } } }}"}' | jq . { "data": { "me": { "homes": [ { "electricVehicles": [ { "battery": { "chargeLimit": 100, "percent": 67 } } ] } ] } } } Tokenet her er ikke det samme som i det andre APIet, men man får det ved å logge inn: $ curl https://app.tibber.com/login.credentials -d "{ \"email\": \"$TIBBER_USER\", \"password\": \"$TIBBER_PASSWORD\" }" -H "Content-type: application/json" {"token":"..."} Er det noen som vet mer om dette APIet?
  3. Har du flere ting som lytter på Tibber feeden? Jeg har ikke sjekket det så nøye, men når jeg har drevet med utvikling og testet ting mot Tibber så opplever jeg at Prometheus exporteren jeg kjører kontinuerlig også blir avbrutt og restarter. Tibber har rate limiting på apiet, mulig de har noe på kun en subscriber pr. access token også.
  4. Grafana dashboards for Netatmo, Tibber og Easee: https://github.com/xperimental/netatmo-exporter https://github.com/terjesannum/grafana-dashboards https://github.com/terjesannum/tibber-exporter https://github.com/terjesannum/easee-exporter
  5. Tibber var nede noen minutter 22/2 00:03, var det da det stoppet opp? Jeg kjenner ikke Tibberseer og hvordan den håndterer brudd i Tibber feeden, men Tibber APIet kan i noen tilfeller feilaktig si at et hjem ikke har Tibber Pulse og live forbruksdata. Det kan gjøre at alt ser ok ut etter en omstart, men at man ikke starter å abonnere på forbruksdata. Tilsvarende feilsituasjon her: https://github.com/terjesannum/tibber-exporter/issues/3
  6. Jepp, får det samme her. Ser i changelog'en til tibber at de har kommet med en websocketSubscriptionUrl man kan hente ut. URL'en her er ikke den samme som jeg har brukt til nå. wss://api.tibber.com/v1-beta/gql/subscriptions vs. wss://websocket-api.tibber.com/v1-beta/gql/subscriptions På den nye får jeg bare 503 respons
  7. Det varierer tydeligvis. Jeg har to forskjellige tibber kontoer, den ene fikk inn priser igjen kl. 00:36 og den andre 04:39.
  8. Er det hos meg det er noe feil, eller får man ikke strømpriser fra APIet til Tibber nå? Siden ca. 11:45 har ikke jeg fått noe pris data. Jeg har basert meg på Home->currentSubscription->priceInfo->current og der er det tomt. Ser at priceInfo står som deprecated, men jeg finner heller ikke noe data i priceRating. Noen andre som opplever det samme?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.