Tinker Skrevet 25. oktober 2022 Del Skrevet 25. oktober 2022 det er jo sikkert mange her som bruker fremtidig spotpris for å planlegge forbruk og flytte det til billigere timer. Er det noen som bruker værvarsel som et annet input i planleggingen av strømforbruk? Hvordan gjør dere det? Eller er værvarselet bare et pent ikon på dashbordet? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stigvi Skrevet 25. oktober 2022 Del Skrevet 25. oktober 2022 (endret) Betyr det at du ser på all annen bruk av værmelding (enn til planlegging av strømforbruk) som noe en nærmest kan latterliggjøre? Endret 25. oktober 2022 av stigvi Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SveinHa Skrevet 25. oktober 2022 Del Skrevet 25. oktober 2022 Værvarselet er nå svært så flyktige saker som endrer seg fra time til time men kan nok brukes som en liten faktor for det nærmeste døgn. Har ikke laget noen automatikk på det enda men grubler på å bruke sol/skyvarsel for å prioritere lading mellom solceller og kjøpestrøm. Foreløpig gjør jeg bare en manuell vurdering og setter timer for lading dag for dag. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Moskus Skrevet 25. oktober 2022 Del Skrevet 25. oktober 2022 Jeg bruker fremtidig utetemperatur (dvs. 2-3 timer frem) som en av flere parametere til å justere hvilket nivå varmen i senga skal stilles på... Men det gir jo i praksis et høyere forbruk, ikke lavere. Ellers tar jo termostatene fortløpende høyde for hvor mye varmeenergi som kommer inn i huset. Mulig at jeg kunne brukt værmeldingen til å kjøre ned utvendig solskjerming på kvelden når det er mørkt uansett, men da er det vel mer aktuelt å bruke temperaturmåling istedenfor temperaturmelding. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tinker Skrevet 25. oktober 2022 Forfatter Del Skrevet 25. oktober 2022 stigvi skrev (58 minutter siden): Betyr det at du ser på all annen bruk av værmelding (enn til planlegging av strømforbruk) som noe en nærmest kan latterliggjøre? absolutt ikke. værmeldinga er jo stort sett tema hver eneste morgen når bekledning skal velges, så hvis det går an å automatisere innhentinga så er jo det ganske nyttig. En liten e-ink skjerm på badet med dagens vær hadde ikke vært å forakte. Moskus skrev (35 minutter siden): Jeg bruker fremtidig utetemperatur (dvs. 2-3 timer frem) som en av flere parametere til å justere hvilket nivå varmen i senga skal stilles på... Men det gir jo i praksis et høyere forbruk, ikke lavere. Ellers tar jo termostatene fortløpende høyde for hvor mye varmeenergi som kommer inn i huset. Mulig at jeg kunne brukt værmeldingen til å kjøre ned utvendig solskjerming på kvelden når det er mørkt uansett, men da er det vel mer aktuelt å bruke temperaturmåling istedenfor temperaturmelding. Å øke forbruket kan jo være hensiktmessig noen ganger, siden det som regel er kostanden man vil begrense, og ikke direkte forbruket. Hvis man vet at spotprisen skal skyte i været de neste timene, samtidig som temperaturen skal falle, så kan det jo være pris-gunstig å varme litt ekstra på forhånd. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katla Skrevet 25. oktober 2022 Del Skrevet 25. oktober 2022 Tinker skrev (3 timer siden): det er jo sikkert mange her som bruker fremtidig spotpris for å planlegge forbruk og flytte det til billigere timer. Er det noen som bruker værvarsel som et annet input i planleggingen av strømforbruk? Hvordan gjør dere det? normalt er varmepumpen min stilt på 20 grader men når det er full sol så settes den på 19 grader siden solen sørger for resten av varmen. Egner seg dog best om høst/vår. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pilt Skrevet 25. oktober 2022 Del Skrevet 25. oktober 2022 Bruker ikke værmelding - bruker en temp sensor som står i vinduskarm og snuser på sol. Med den så kan jeg føle på når varmen kommer med sol - og således justere ned varmepumpe osv.. Å bruke værmelding synes jeg blir for usikkert - men å sette opp en sensor f.eks i et vindu mot syd kan jo gi en pekepinn på hvordan varmen vil gå opp eller ned de kommende timene. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.