Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon! 🥇🥈🥉

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 01. sep. 2017 i Innlegg

  1. Da var det gjort. Hatt noen poster her inne med spørsmål tidligere, men har vært ganske vagt og ikke så "seriøst". Dette må nå endre seg da det omsider har blitt "nytt" hus på oss! Litt omhuset: Huset er satt opp i 1950 og er så å si originalt. Kun oppgradert litt utvendig på 70-tallet. Legger ved skisse av plantegningene som vi har planlagt det. Litt om våre planer for huset. Skal bytte ut nesten alt. Nytt tak med etterisolering Ny kledning med etterisolering Nye vinduer og dører Rive alt(!) innvendig og bygge opp på nytt med noe endring i planløsning 2 nye bad Nytt kjøkken Planlegger vannåren varme i gulv foruten på soverom. Vurderer radiator på barnerommene. Luft - Vann varmepumpe Ikke minst HA Selv om ambisjonsnivået og ønsket etter et skikkelig automatisert hjem er veldig stort, så er jeg samtidig litt "nervøs"/usikker. Har vel generell forståelse og kompetanse over gjennomsnittet av befolkningen, men noe mer enn det har jeg ikke. Når det kommer til programmering m.m. som enkelte andre holder på med her, så kommer jeg veldig til kort. Frykter at det kanskje blir det store hinderet som kan gjøre oppsettet dyrere enn planlagt. Blant annet pga. mer behov for profesjonell assistanse. Har en HS3 lisens som jeg brukte når jeg utforsket og lekte meg litt på kontoret i nåværende hus, og inntrykket da var ganske overveldende. Frister litt å gå for en løsning som Futurehome, bare for å være sikret noe mer support og hjelp, men usikker. Vil ha mulighetene og åpenheten som HS3 gir, spørsmålet er bare om jeg får til å bruke det. Tanker vedr. HA: Lys styring Varmestyring Tilkomst kontroll + + + + + ? Sliter pr nå litt med hvor jeg skal begynne. Tenkte jeg skulle gå igjennom guiden til Futurehome, for der går man jo ganske greit igjennom alle rommene og taster inn funksjoner man ønsker/trenger. Får da opp pris inkl montering. Er det forøvrig noen som har erfaring med Futurehome? Pris, support, funksjoner i HUB?
    1 poeng
  2. Organisering og sortering av devicer For dem som har drevet med dette lenge, og da mener jeg betydelig lenger enn meg, så er "Floor"/"Rooms" fordelingen den absolutt anbefalte, fordi den er skalerbar i alle bauger og kanter, og håndterer (stort sett) alle enheter du måtte ha. Jeg bruker nå selv denne, etter forsøk på flere andre systemer. Husk at dette skal være robust og skal vare i flere år, og dermed må logikken være tydelig for deg i 2023 også. Tenk hvis du bygger ut i samme rate frem til 2023 som du gjør nå? Hvordan ser det da ut? Så derfor kjører jeg et forholdsvis strikt system. Alt av lys, temperatur og varmestyring sorteres på "Etasje" og "Rom". Alle rom har f.eks. "Taklys" og "Temperatur". Det gjør det lettere å finne device'n jeg er ute etter. Så lenge du vet hvor den er plassert, så finner du den raskt. Jeg sorterer alltid på "Name", Ascending. Hvis det er flere enheter med samme funksjon, så settes det en prefiks bak, f.eks. "Rullegardin, vindu", "Rullegardin, dør", "Lameller, stort vindu", "Lameller, lite vindu", og så videre. Audio-video devicer har jeg sortert ut under Media, og selv om f.eks. en TV eller en Squeezebox fysisk står i et rom og dermed strengt tatt heller burde ha en etasje- og rom-benevnelse, ble det så mange devicer i lista at det til slutt ble vanskelig å finne de funksjonene som det oftest er aktuelt å styre. Media-devicer står for ca. 250 av mine 800 devicer, så det er mange av dem. Det er også en grunn til at jeg skjuler totalt uinteressant informasjon. For en ovn kan det være nyttig å vite hvor mange Watt den trekker eller totalt kWh for å ha kontroll på forbruket, men for en lyspære er det uinteressant. Derfor skjuler jeg alt slikt (f.eks. "Amperes", "Volts", "Power Factor", etc), spesielt for enheter som ikke har nytte for det. Her er et kort sammendrag over mine Floors/Rooms: 0. etg (kjeller) Bad Gang Kjellerstue Matbod Vaskerom Verksted 1. etg Bad Gang Kjokken Sikringskap (for strømmåling) Stue Toalett 2. etg Gang Gjesterom LH-rom Loft NM-rom Soverom Counters-Timers Diverse Arduino Plugin Fitbit IFTTT Jul Wireless (for RFXCOM-dingser, f.eks. brytere) Z-Wave (diverse noder for testing) Media [UPnP server og avspillere] Global Cache Harmony Hubs HDMI matrix Logitech Media Server SCSIP SqueezeBox Xbox Settings Hardware Options Status Ute Bod Gressklipper Ute (deriblant utelys) Vanning Vær Værmelding Ellers bruker også jeg en herlig blanding av norsk og engelsk. Det plager meg litt at jeg ikke har klart å bestemme meg, men det er nå en gang slik at enkelte dingser er lettere å navngi på norsk enn engelsk, og motsatt for andre.
    1 poeng
  3. Tror jeg må prøve dette: http://thehomeremote.com/ Designer, og app'er til både iOS, Android og Windows.
    1 poeng
  4. Heisann! Jeg er ny her på forumet, og ifbm flytting til nytt hus har jeg planlagt å ta husautomasjonen et par hakk opp fra forrige gang, men dog ikke helt til deres nivå...:-) I mine to foregående hus brukte jeg utelukkende Nexa 433Mhz med Telldus Live. Funket sånn noenlunde, men irriterte meg mye over kommandoer som aldri kom frem. Måtte trykke mange ganger før det skjedde noe. Men det gjorde at jeg fikk litt smaken på dette...:-) Har nå flyttet og kjøpte i utgangspunktet en Telldus zNet Lite V2 for å kunne gradvis fase over til z-Wave (pga to-veis), uten å måtte kjøpe alt nytt med en gang. Etter noen uker med testing av blant annet en garasjeportåpner fra Aeotec, gikk det opp for meg at Telldus løsningen ikke holder mål. Den ser ALT som en "lyspære", og har null støtte for enheter som ser annerledes ut, feks en garasjeport. Nå vet jeg at jeg banner i kirken, men jeg gjorde masse vurderinger, og endte til slutt opp med å kaste meg over "den dumme blondinen"...;-) Fikk for ca. 1 uke siden Fibaro HC2. Syns egentlig den fungerer supert, og den har de tingene jeg trenger akkurat nå. Kanskje jeg skal ta seget opp til HS3 en eller annen gang, men akkurat nå på dette nivået passer det meg bra at ting er litt enkelt og intuitivt. Jobber til daglig med data og nettverk, og har utdannelse innen elektro og elektronikk. Har grei forståelse for slikt, og kan sikkert bidra til ett og annet på de områdene her på forumet, men trenger nok litt hjelp til å forstå selve z-Wave kommunikasjonen, strukturen, og tips til måter å løse forskjellig oppsett på. Har lest gjennom z-Wave sidene på "HS-skolen" (glimrende artikler!!), og har lest tutorials på Vesternet sine sider. Er det andre her som bruker HC2, eller er det kun HS-folk her...? :-) Håper dere tåler noen litt "dumme spørsmål" fra en nybegynner, og at jeg kan bidra litt i andre enden også...:-)
    1 poeng
  5. Ja, du kan bruke kameraet som en bevegelsesdetektor i HS3 når du bruker Blue Iris. Du definerer en virtuell device (en virtuell bevegelsessensor) i HS3 og får Blue Iris til å sende en melding til HS3. Ved hjelp av en event setter du den virtuelle bevegelsessensoren til å få status "Bevegelse". Har satt opp dette på et par kameraer hos meg, og det fungerer veldig bra. Blue Iris gir deg også mulighet til å maskere deler av bildet du ikke vil skal trigge bevegelse.
    1 poeng
  6. Viser ser at Domoticz rapporterer status hvert 5. minutt uavhengig om systemet har fått ny verdi.
    1 poeng
  7. Blue Iris har jeg bare lest om jeg også (fordi jeg kjører Linux), så det vet jeg ikke... men, er sikkert mange BI-brukere her som vet.
    1 poeng
  8. Ja. Jeg er usikker på om du kan få det direkte fra kameraet (men de har et API, så kanskje), men det er mulig fra en del NVR-software. Jeg har det fra min software og bruker da JSON mot HS3.
    1 poeng
  9. Brukte Sweet Home 3D, som er et gratisprogram. Bra og lett å bruke.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.