Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Avec

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Avec sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • En måned senere
  • Samarbeidspartner
  • Dedikert Sjeldent
  • Første innlegg
  • Samtalestarter

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for info. Jeg finner heller ingenting om router/repeater-funksjonalitet, men vil tro at det er på plass da denne tross alt får strøm fra nett og ikke batteri, som er mer typisk end devices. Står heller ikke noe om at den kan måle watt'n som går igjennom, så da gjør den neppe det. Men -10 grader er jo noe. Homey har støtte for Ledvance SMART+, og jeg finner Wall Plug i listen, men denne pluggen er ikke eksplisitt tilgjengelig som valg. Muligens at den vil fungere akkurat som den vanlige innendørspluggen som dukker opp i listen. Jeg vil se litt til, eventuelt vurdere muligheter for en en annen løsning.
  2. Sett på denne? https://community.homey.app/t/how-to-read-and-set-the-logic-variables-with-homeyscript/14520/5?u=avec
  3. Avec

    Homey + Meter Reader

    Ble anbefalt FutureHome sin HAN-port leser, men den integrerte ikke med Homey, så da ble det Eva allikevel. Dog får jeg ikke så veldig mye ut av Eva sin i Homey. Her trengs EVA-hub slik jeg forstår, men det utgår og er dessuten altfor dyr. Får ikke noe ut av EVA appen, for den krever Hub for å komme videre. Får litt vendor lock-in følelse av dette her. Har dessuten to Eva smartplugger som har falt ut begge to og de er kranglete å få connecta med Homey igjen. EVA imponerer ikke så langt. Trist for jeg vil gjerne støtte norske produsenter.
  4. Leser at i 1986 var det 350ppm (ansett som optimalt), mens i 2013 passerte vi 400ppm. Luftkvaliteten endres med ca +2ppm pr år.
  5. Takk for info. Jeg fant ut at ventilen min har støtte for retning, så jeg fikk vridd den mot der vi ligger med hodene. På det meste ble CO2 målt til 991 ppm litt etter kl 2 i natt. Sintef har en rapport som beskriver normal uteluft til å ligge mellom 400-420ppm, og at luften hvor vi oppholder oss ikke bør overstige +500ppm ved maksimal personbelastning, altså ikke mer enn 900-920ppm. FHI har historisk artikkel om luftkvalitet, men det beskrives ikke i PPM, men hvor mye luft som skal byttes pr seng/menneske pr tid. Det er egentlig det som er interessant, men da må man man naturligvis måle gjennomstrømmingen. I min forrige bolig mener jeg at lufta lå på ca 700-750ppm (grønt)på soverommet til oss voksne. Barna hadde halvparten så mye tilførsel på sine rom, og der målte jeg 1000 (gul) til 1250 (rød) hvis en venn var på besøk. Da måtte et vindu være åpent samtidig. Luften pr sengeplass skal skiftes ut med 26m3 pr time. Tviler på at det oppnås hos oss, eventuelt at støtten for utskifting er dårlig. Eks liten luftspalte, dårlig avtrekk for undertrykk, osv. Måleren min viser <=800 grønn, <=1000 Gul, >1200 rødt. Det er en ZyAura ZG1683RU C02 Monitor. Disse tingene samlet er hvorfor jeg mener 1000ppm er for høyt og at 700ppm er noe å strebe etter. Har målt på mitt kontor på jobb også. Der måler jeg like over 500ppm når jeg er alene over tid, også klatrer den litt over 700ppm med en kollega etter ca 30-60min. Flere enn det over noe tid og lufta blir merkbart dårlig, noe måleren bekrefter.
  6. Hei, Jeg har en kald garasje hvor jeg ønsker ha støtte for Zigbee. Blant annet en dørsensor. Min Homey Pro 2023 rekker ikke ut der ser det ut til, så da har jeg sett at det finnes Zigbee signalforsterker fra feks Kjells eller en Homey Bridge kan forsterke signalet fra den siden av huset nærmest garasje. Alternativt kan jeg tenkt at en smart plug fra kjelleren på samme side kan være med å forsterke signalet, for der skal jeg uansett overvåke strømforbruket til varmepumpa hadde jeg tenkt. Problemet er at begge disse lokasjonene er kalde, og alle smartpluggene jeg finner har operasjonsområde mellom 0 og 40 grader. Noen tips til plugger som tåler kulde og som integrerer med Homey?
  7. Avec

    Homey + Meter Reader

    Takk for info. Kjenner til at Tibber har Pulse som alternativ. Spørsmålet da blir jo får jeg funksjonalitet med Tibber Pulse (inkl abbo) som ikke feks er tilgjengelig via Futurehome sin HAN Sensor eller feks EVA sin? Antar at det ikke er noe du har svaret på, men interessant er det jo.
  8. Jeg også. Plukket ut EVA sin sensor fordi jeg viste den fungerer med Homey Pro, men så tipset ekspeditøren på Elektroimportøren meg om at de har fått mindre reklamasjon/klager på Futurehome sin HAN sensor, så da byttet jeg. Lite viste jeg om at den ikke funker med Homey, og det tror jeg ikke han viste heller. Finner lite eller ingen suksesshistorier om denne med Homey, så da blir det vel å bytte over til EVA sin allikevel.
  9. Jeg ville benyttet meg av proffesjonelle på dette området, også ville jeg vurdert å få kalibrert alle rom samtidig. Jeg flyttet nettopp fra en bolig hvor alle rom var kalibrert med rett tilførsel og avtrekk. Der fungerte det fint. Nå har vi nettopp flyttet til en bolig hvor ingenting er kalibrert. Har en CO2/PPM måler på nattbordet og den går i taket hver natt. Har vært oppi både 900 og 1000 med to sovende personer. Det er ikke bra. Får den ned på 700-tallet med vinduet åpent, men det skal ikke være nødvendig for luftkvaliteten dersom tilførselen er korrekt. Til info står annlegget i normalmodus hele døgnet.
  10. Avec

    Homey + Meter Reader

    Har nettopp fått meg en Homey Pro 2023, og forsøker lese meg opp her og der for å lære mer om muligheter. Ser at norske EVA er støttet av Homey og da lurer jeg på om det er noen her som har erfaring med EVA Meter Reader, eventuelt kan anbefale andre måleravlesere for HAN-porten.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.