Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

minim

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av minim

  1. For liten PSU inn på Pi?
  2. Man kan vel ikke kjøpe kraften fra noe annet sted selv om de også har lurt oss til å tro det 😛 både fysisk og på papiret. Fysisk går strømmen letteste vei til de nærmeste kundene og på papiret kjøpes strøm inn på en (unødvendig) børs hvor fløyten skummes og så kjøper vi den igjen fra selskaper som kun flytter papir (også unødvendige). Det hele er faktisk en komedie som man skulle tro KLM sto bak i sin storhetstid om man tar to skritt tilbake og tenker over det.
  3. Blir ikke dette gjort bevisst for å kunne skjule profitten så folk ikke skal stille disse spørsmålene også? Altså skille ut delen som fakturerer nettleie og late som det går veldig dårlig i det "selskapet" slik at vi ikke skal stille disse spørsmålene? Det er jo genialt for det funker faktisk på svært mange 😛
  4. Har du den montert på utsiden sånn at ikke thermostat kan ha en form for "failsafe" ved å stoppe på intern føler om det blir for varmt? Har min på utsiden og har tenkt på styring via zigbee, men om systemet går ned så blir det vel enten altfor varmt eller altfor kaldt?
  5. Kritikken og årsaken til at folk bare ser på automasjoner og forkaster prinsippet kan jo være berettiget eller? Man kan få til det samme, men som sagt er det hårete som fy å styre ting fra flere steder og helt i kaos for meg ihvertfall. Kan godt være vaner man drar med seg fra jobb i store systemer der man bare er nødt til å ha orden i syssakene. Men ja kanskje vi skulle opprettet en ny tråd. Beklager avsporingen 😕
  6. Det der er mye ryddigere i mitt hode, men mulig man må snu tankegangen og akseptere rotet siden det virker for å være måten å gjøre det på i HA. Kanskje python er løsningen her i stede for å trekke inn nodered som også lar meg jobbe som jeg ønsker.
  7. Jepp. Mye ryddigere å ha alt som styrer en utgang på et sted synst jeg. Innganger kan gjenbrukes, men utganger bare styres "en gang". Dvs du kan ikke skru den både av og på samtidig så det forenkler litt om en samler det som styrer utgangen et sted imo for oversikten sin del. HA virker ikke for å være bygget etter min måte å løse det på men ser at det er workarounds rundt det 🙂
  8. Takker for god forklaring begge to. Dette er no uvaner jeg drar med meg fra jobb i Siemens plser ja. Det er ryddig å ha alt som styrer utgangen samlet synst jeg så en kan se at ikke en lager loops og andre rariteter blant 100 andre automasjoner 😛
  9. Muligens et dumt spørsmål, men slike eksempler som du har der ligger det mye av på nett, men det er jo bare 50% av automasjonen. Er grunntanken at man må dele enhver automasjon i to i HA? Jeg synst det skaper mye rot hos meg at jeg har en automasjon for å skru på ting og en annen for å skru det av. Python løser jo dette regner jeg med, men nå tenkte jeg på "automasjoner" delen som ligger i HA.
  10. Jeg løste styring av noen lys i HA direkte ved hjelp av lysstyrings blueprint som du kan finne her, men jeg skulle ha litt utover å styre det av/på med knapp. Blueprinta er uansett litt kjekke til noen ting så om du ikke har sett dem og vil teste litt styring direkte i HA kan det være verdt et forsøk. https://community.home-assistant.io/c/blueprints-exchange/53/l/top
  11. Nei jeg hadde ikke tenkt tanken en gang, men jeg skal jammen undersøke det nå som du nevnte det 🙂 Jeg er på prøve-feile nivå iu nodered også så har dessverre ingen innspill der, men av det lille jeg testet node red så var det en drøm å jobbe med i forhold til automasjon i HA. Foreløbig truer jeg meg selv til å prøve å få ting til å henge sammen i HA for å slippe å vedlikeholde to systemer, men man kommer til en grense hvor vedlikehold av to systemer er mindre arbeid enn workarounds og tungrodde løsninger i et system. Når du bruker HA+nodered kjører du vel ikke zigbee2mqtt som en addon i HA eller går det fint?
  12. Jeg har vært runden innom node red nå og glei tilbake til HA pga UI. HA sin automasjons løsning er så begredelig dårlig at jeg forstår godt at du bruker node red til det. Jeg har prøvd den litt nå for å styre lys med pir+dimming samt gjøre noen enkle grep mot ventilasjon og selv om man får det til å virke på et vis er ikke dette noe jeg føler er KISS i det hele tatt.
  13. Det ser ikke ut som denne har det valget. Det nærmeste jeg kommer er "system mode" som kan settes mellom "off" og "heat" der "heat kun aktiverer varme dersom lokal thermostat er under setpunkt. Tenker jeg setter ovn på 28 grader og styrer den som du gjør med "system mode" til av/på. Nå etter jeg satte kompensering til -3 på ovn så er den bare 2-3 grader feil i rommet også, men virker fortsatt som en bedre løsning å styre den med ekstern giver.
  14. Jeg får se litt mer youtube videoer om det er verdt bryet med å skifte til zha. Synst du det var det? Ser når jeg leser lenken din at jeg har gjort ting litt feil også. Jeg har bundet alle enheter ved pcen min og så montert de der de skal stå. Alt virker da og overraskende nok er det bra dekning mellom hus-garasje som jeg trodde ville bli en case også. Trodde dette fungerte slik at de automatisk fant router tilgjengelig egentlig.
  15. Må man starte fra scratch å manuelt adressere opp igjen om en bytter eller kan en teste begge deler?
  16. Blir vel å prøve noe sånt da. Overstyrer du lokal thermostat da siden du setter den så lavt og likevel får varme? Jeg må teste litt mer, men denne virket for å fungere slik at varme av/på styring var mer varme av/varme tillatt om thermostat tilsa det.
  17. Endte med å gå den veien når jeg sto på butikken i går. Nabu casa er det remote løsningen til HA? Jeg har Ubiquiti wifi/router oppsett Med innebygget vpn så da slapp jeg å tenke på det. Det ble slik i går 🙂 Jeg endte med å legge inn zigbee2mqtt som HA addon i går rett og slett fordi jeg etter litt prøving nå har kommet til at GUI er lettere å få til i HA. Savner nodered så det holder når det kommer til automasjoner men 😕
  18. Dette var en passende tråd å oppdatere etter test av Namron sin Zigbee ovn. Jeg kjøpte en 800watt modell som lot seg fint integrere i HA og selv om selger ikke trodde den skulle ha energimåler så har den visning av effekt tilgjengelig. Egentlig alt i alt et produkt som var perfekt for mitt bruk. Jeg ser at den fungerer nok heller dårlig på intern thermostat akkurat som den gamle ovnen som sto her med mekanisk thermostat. I dag 07:00 aktiverte jeg dagtemperatur på 20 grader og da kryper den som vist av kurven helt opp i 29 grader klokken 09:00. Den eksterne temperatur måleren har jeg lagt ca. i hodehøyde når jeg sitter ved pcen på kontoret og kontoret er bare 6-7kvadratmeter. Ovn er montert i "vanlig" høyde litt over gulv på veggen. Kalibrering i ovn får jeg kun satt til -3 grader. Er det noen gode løsninger rundt å styre dette bedre?
  19. Er det Zigbee2mqtt som er tingen for conbee 2 adapter og HA også? Forstod det som at man i praksis hadde tre valg, men ikke lett å se hva som var best 😛
  20. Jeg har lite smarthus dingser i dag og tenkte å lage meg et oppsett med Z-wave primært og litt Zigbee (pga tilgang på utstyr). Ser da at om jeg kjøper USB dongler til begge standarder så er jeg fort oppe i rimelige hubber fra futurehome/homey som støtter begge standarder, men med en form for abonnemang. Kan man bruke disse hubbene "dumme" uten abo og knytte de mot nodered/homeassistant eller er usb dongler veien å gå? Skal primært styre garasjeport, noe varme, sensorer på fukt/temp og litt sånt så ingenting fancy som ikke en av standardene dekker sånn sett, men tenkte det var greit å ha begge tilgjengelig.
  21. Virker node-red noe bedre med en spesiell trådløs standard? Skal ha meg noe utstyr til å overvåke garasje og et kontor, men har ikke valgt "standard" enda. Heller mot zwave om node red støtter det bra pga rekkevidde.
  22. Det var jammen rett opp å kjøre det med en gang 🙂 Dette var jo en drøm å jobbe i. Er litt ny workflow å sette seg inn i så jeg får vel prøve meg på noen youtube videoer og manualer før jeg kaster bort mer tid på prøving og feiling.
  23. Det var jeg ikke klar over! Jeg er bare vandt med å presentere f.Eks et ventilasjons anlegg visuelt som i et 2d systemskjema og synst det er mer forklarende. Siemens og de fleste andre bygg automasjons løsningene gjør det vel også på denne måten så sikkert bare gammel (u)vane fra jobb. Det blir nok å ta helt bort HA sånn at jeg holder meg til et verktøy så det var derfor jeg bumpet denne tråden igjen. Jeg tror nok utfordringene mine kunne vært løst i HA også. Kikket litt på modbus kildekoden i går og kunne f.Eks endret denne så scale bare gikk på inngang og ikke utgang i climate funksjonen, men synst generelt at config av selv den minste ting er trælete og lite ryddig i HA så vil prøve noe nytt. Alt virker i modbus integrasjonen min i HA og det har stått sånn å surret å gått i noen år, men automasjoner ga jeg fort opp. Grunnen til at jeg pirket i det igjen nå var at firmware på ventilasjonsanlegget mitt endret modbus skalering på input register med 10x så jeg fikk feil på et klima styrings kort som ikke håndterer ulik scale på holding/input register. F.eks med automasjoner så har jeg irritert meg over at ventilasjon sløser energi hver gang jeg fyrer i peisen. Når jeg fyrer så øker avtrekkstemp ofte såpass at gjenvinner blir så effektiv at varmebatteri legges ut og gjenvinner reduserer farten. Jeg ønsket en automasjon som koblet ut elbatteri og satte setpunkt i tilluft høyt slik at gjenvinner gikk til 100% og heller leverte for mye varme en periode så lenge jeg fyrte med varmepumpe/vedovn. Når tilluft ble for kald (jeg slutter å fyre) så kobles varmebatteri inn igjen og setpunkt settes tilbake dit det var. Træla på med dette i timesvis og fikk det bare til en vei av gangen og litt sporadisk før jeg ga opp hele greia for noen år siden når jeg satte det opp første gang. Sikkert brukerfeil, men når jeg ikke får til så Basic ting kjenner jeg at jeg får bytte verktøy til noe som passer meg bedre 😛
  24. Det høres bra ut. Da skal jeg prøve å legge over til node red i kveld å se hvordan det ser ut. Jeg jobber med bygg automasjon til dagen og eksperimentering med hjemme automasjon er virkelig noe helt annet. Savner Basic ting som å fritt kunne lage seg bilder og ikke bare "kort" samt mye friere funksjons programmering, men det ser ut som at node red har noe mer av dette enn home assistant. Man kan sikkert gjøre det meste i alt dette med åpen kildekode, men terskelen er såpass høy at jeg har ikke orket å bruke tid på å sette meg inn i det enda. Sikkert dumt spørsmål, men har den statisk ip eller kan den ha fått tildelt ny ip ved strømstans? Om du kjører Wireshark på maskinen modbus tcp kjører fra så har Wireshark ferdig filter for modbus tcp så du kan se om trafikk sendes ut og om det kommer noe svar.
  25. Bumper en gammel tråd igjen. Hvordan er ståa nå i 2024 på node red til alt? Jeg bruker home assistant I dag, men river meg i håret over hvor dårlig modbus integrasjonen er og hvor begrenset den er (eller bare så tungvindt at jeg føler det er begrenset). Trenger egentlig node red kun til litt lys (hue), netatmo, ventilasjonsanlegg og varmestyring.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.