Gå til innhold
  • Bli medlem

Einar

Medlemmer
  • Innholdsteller

    376
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Einar vant dagen sist Desember 24 2017

Einar hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

96 Excellent

1 følger

Om Einar

  • Rang
    Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

1 452 profilvisninger
  1. OK. Jeg tenkte de kanskje ble brukt til Tx også. Da hadde det fort blitt litt mye RF inne i ledningsspaghettien. 😉 Men det kan også gjelde Rx. En av fordelene med en slik antenne er at du kan plassere den litt vekk fra støykildene ( datautstyr ).
  2. Da har jeg prøvd det. Og den kom inn med 11 tags etterat jeg valgte non secure. Hva det innebærer har jeg ikke den fjerneste anelse om, så jeg får bare sette den på plass, fange litt røyk til den og se om det funker. Det høres ikke riktig ut at en røykvarsler skal være usikker, det må jeg jo innrømme.
  3. Jeg har en slik dubleditt fra før. Den ble vel aktivert for 2-3 år siden. Og da var det et annet interface for Z-Wave. Så tenkte jeg at røyksensoren i det rommet der 3D printeren står burde være "på nett". Så jeg kjøpte en ny i dag. Og prøvde å inkludere den ved å gå i PLUG INS->Z-Wave->Controller Management og ekspandere Z-Wave interfaces. Så velge Add/Include a Node i nedtrekksmenyen. Trykket Start knappen og la røykvarsleren ved siden av Z-Wave interfacet og trykket raskt 3 ggr. på knappen. Da fikk jeg dette: Off Z-Wave Node 23 Sigma Notification Sensor D10214E0-023 Og ikke noe mer. Bare denne ene taggen. På den gamle har jeg et beite med 11 tagger. Det kom også flere meldinger under registrering som sa meg nada, men ialfall at Homeseer var tydelig misfornøyd. Er det noen her som med hell har inkludert en slik enhet i det siste? Isåfall: HJÆLP!
  4. For å måle vekt nøyaktig så må man vel over på veiecelle. Og da skulle det være mulig å måle såpass nøye at du kan varsles om at du har lagt på deg mer enn grenseverdien. Eller at det bare er ett glass igjen i Corneliusen. Ja, de krever en forsterker. Du kan bruke en forsterker til 4 veieceller (en på hvert bein på senga) og dermed bare bruke 1 inngang på kontrolleren. En ulempe er at de bygger noe i høyden. Neppe noe problem for å veie Cornelius fat, men senga kan bli litt høy om du ikke kuperer beina ? Det kan også gå ut over WAF at du kan avlese nøyaktig vekt på den som befinner seg i senga. ?
  5. På grensen til gravrøveri dette kanskje, men jeg har også det "problemet" at kamera kan se veien. Det jeg tenkte meg er en "brem" som maskerer ut det som ikke er min eiendom. Ikke som prosessering, men rent fysisk skjerming. Da kan jo hvemsomhelst sjekke det. Hvis du ikke kan se kameraobjektivet, så kan det heller ikke se deg. Er dette nok for å definere kameraet som "innafor"?
  6. Jeg bruker disse bryterene og får 4 knapper, hver med 4 mulige tilstander: <knapp> ###0 <knapp> Holding ###1 (Dette er koden for langt trykk.) <knapp> .. ###2 (Dette er koden for kort trykk released.) <knapp> Released ###3 (Dette er koden for langt trykk released.) Hvor ### Er 100: <knapp>=On, 200: <knapp>=Dim up, 300: <knapp>=Dim down og 400: <knapp>=Off. Dette er ialfall det jeg mener å ha funnet ut. Nå har jeg ingen "jomfruelige" av disse bryterene på lager, så jeg kan ikke prøve å legge inn. Og jeg husker ikke eksakt prosedyre. Men når den først var lagt inn så endret den seg ikke etter det. Og jeg har ZHASwitch root, ZHAswitch og SensorBattery på MAC adressen til hver av bryterene. Men den kan være vanskelig å finne. Jeg bruker å merke meg de to siste leddene i MAC adressen. Så i Device List -> Show All. Så <ctrl>-f og jeg skriver inn dette i søket f.eks. den bryteren jeg nå ser på søkes med "cc:ee". Da finner jeg det som ellers kan ha vært gjemt av et filter. Og om noe "gjenoppdages" så er den i Floor="JowiHue" og Room="JowiHue", uavhengig av hva den var før. Ellers har jeg skrevet siste del av eller hele MAC adressen med tusj på alle Zigbee dingsene som er lagt inn i HomeSeer/deCONZ. Dessuten har jeg laget et spreadsheet med MAC adresse, navn, enhetstype og Floor/Room. Dette har jeg spart veldig mye tid på i feilsøkingstilfeller!
  7. Nå ser jeg at aksess gjennom MyHs ble et tema her. Jeg har nok ikke fått med alle detaljer i tidligere inlegg. Beklager det. Det var HsTouch, ikke designer som gikk gjennom MyHs. Men jeg fikk etterhvert HsTouch inn på kun privatnettverket. Det var da den dukket opp under Deploy. Og jeg har prøvd å kjøre HsTouch Designer på en annen PC. Da med Windows 10 Pro. Jeg oppfatter ikke noen forskjell på hva som skjer på den. Ja, passordet er kodet i kommunikasjonen designer-HomeSeer. Jeg kjente ikke igjen det som lå i Ethernet pakken. Men om det er en rullerende kode har jeg ikke sjekket. Det kan jeg jo finne ut ved å sammenlikne to økter om det er interessant. Men for min del er det ikke det som er av interesse. Jeg ville først og fremst få HsTouchDesigner til å funke. Og det er i og for seg et poeng at HsTouch (ikke designer) må virke når jeg er utenfor rekkevidde av hjemmenettverket. Når jeg er hjemme så fomler jeg helst ikke med en app. Da har jeg brytere på veggen for "godnatt", "vaskelys" og andre situasjoner der jeg vil overstyre automatikken. Så det med app gjennom MyHs er antagelig et separat problem (eller ikke noe problem). Men om det ikke dukker opp noe som vekker den interessen så har jeg andre ting som må fikses i HomeSeer i den tiden jeg synes jeg kan vie til dette. Det er min måte å unngå magesår: bare innse at jeg gjør feilinvesteringer fra tid til annen. Og jeg kommer nok tilbake til HSTD om jeg kjeder meg en kveld ? . Og takker så mye for hjelpen så langt. At det ikke førte frem er nok å tilskrive et en-stjerners produkt, ikke innsatsen fra dere.
  8. Da har jeg fått programmet til å gå en stund før det fryser. Men jeg må gå innom Tools->Options->Connection Defaults for hver gang jeg starter programmet. Om jeg ikke gjør det så fryser eller crasher det etter kort tid. Oftest under ett minutt! Jeg trodde det var oppsett av default så jeg senere kan bruke Tools->Connection Control->Connect. Men da crasher eller fryser programmet garantert. Så fikk jeg laget et lite testoppsett og lastet ned til telefonen. Og en bryter virker, men slider virker ikke. Jeg kan ikke fitte og begrape at det bare jeg og Ronny som erfarer at dette programmet ikke virker! Tanken med å kjøre gjennom MyHs er å kunne bruke appen når jeg ikke er hjemme. Når jeg er hjemme så skal det ikke være nødvendig å åpne appen sånn som jeg tenker meg at automasjon skal virke. Bortsett fra noen unntaks- og statusbrytere. Jeg blir vel å kontakte HomeSeer angående dette. Men skal vente til jeg har fått kjølt meg ned. Det kunne jo hende det er kvinnfolk eller mindreårige som leser deres email. Og amerikanere er jo litt mer fisfornemme enn nordlendinger.
  9. Nå skal jeg være stor i kjeften og si jeg har kommet et steg videre. Jeg gikk i Tools-Project defaults og la inn passord på nytt. Da kom jeg videre! HSTDesigner har ikke gått i frø og jeg finner tags osv. Og Tools->Deploy laster ned det lille testoppsettet mitt. Jeg fikk noe pes i appen om autentisering, men det er borte nå etter at jeg fomlet rundt i settings på appen. Men jeg må innrømme at jeg ikke har den fjerneste på hva jeg gjorde som løste det problemet. Så får vi se hvor langt jeg kommer før det hele bikker igjen. Og om noen har en oversikt over hvilke bruker/passord i HS, HSTDesigner,MyHS og appen som skal stemme overens så hadde det vært fint. Jeg tør ikke røre noen av dem nå. Og det er litt dumt, da jeg ellers har den uvanen å endre passord av og til.
  10. Jeg har komma i PC'n og i web interfacet på HS. Som f.eks. temperatur og rh fra sensorer som har oppløsning nok.
  11. Nå gikk jeg inn og la noe i speaker user/pass og samme i HSTDesigner. Da ser jeg i Wireshark at den går videre etter autentisering (Hurra!!?). Så har de 2 programmene en lengre parlaver før HSTDesigner igjen tryner og går i frø. Men nå etter å ha listet opp Devices i en egen dialog på venstre side. Og av de jeg kan se så kjenner jeg dem igjen. Men den stammer som søren! Samme tag gjentas flere ganger. Og jeg ser i Wireshark at mye lenger ut så kommer en ny "COMMAND|15|Authenticateenc|"+svada. Da sier HS "15 |Bad user/pass". Så sier PC'n "COMMAND|15|Authenticateenc|"+svada. Og HS bader den user'n også. Da svarer PC'n "DISCONNECT|17|DISCONNECT|" og det blir stille på port 10200. Noen som blir klokere av dette? Edit: Og nå rykket jeg tilbake til start. Nå blir jeg stoppet "i døra" og får ikke engang device tags over. Kanskje for mange retries på for kort tid?
  12. Og det samme skjer med den. Så jeg prøvde å sette Wireshark på problemet og siler ut alt uten port 10200. Da ser jeg at jeg får svaret "3 | Bad user/pass" fra HomeSeer etterat PCen har sendt en "COMMAND |3|Authenticateenc|"+svada. Hvorfor den gjør det kan jeg bare spekulere i. Jeg har prøvd å endre passord i HS og HSTDesigner. Og mener å huske at user name er case sensitive i HS, så det stemmer også. Men så er det noe med speaker user name og passord. Hva er de til? Jeg har lest TFM, men kvaliteten på User Manual er omtrent som på amerikanske biler: elendig. Men pilene peker ialfall i retning autentiseringsfeil.
  13. Jeg har Windows10 Home på denne som jeg har prøvd hittil. Så tar jeg med en maskin fra jobben med Windows10 Pro og installerer HsTouch Designer på den for å se om det funker bedre. Jeg har ikke endret port, og den der ser kjent ut ja. Ellers så funker ikke HsTouch appen når jeg ikke er hjemme selv om jeg går gjennom MyHomeSeer. Ikke at jeg ble så overrasket over det ettersom den melder at den går gjennom Private IP når jeg er hjemme. Men den appen er som Det Hvite Hus: Det meste skjer bak lukkede dører! HomeSeer versjon osv.: Current Date/Time: 23.01.2020 14.08.19 CET HomeSeer Version: HS3 ZEE S2 Edition 3.0.0.435 (Linux) HomeSeer: Is Registered System Uptime: 30 Days 19 Hours 12 Minutes 35 Seconds User Name and Access Level: XXXXXXXXXXXX LAN IP Address: 192.168.1.31 (HomeTrollerZeeS2V2) Client IP Address: () External IP Address: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Network Adapter: HomeSeer Adapter -> Loopback Address (localhost) IP: 127.0.0.1 Web Server Port: 80 Number of Devices: 355 Number of Events: 85 Event Last Ran: Alle : TestAltAv, Ran at 23.01.2020 11.10.00 Number of unique event scripts used: 0 Plug-Ins Enabled: Z-Wave:,JowiHue: Modules/Threads: 94 Modules, 41 Threads Available Threads: 393 HomeSeer Memory Used: 234 Mbytes Plug-In Memory Used:
  14. OK. Da vet jeg iallfall at det ikke bare er her. Går det an å rope litt på HomeSeer forumet og be dem gjøre noe med bukkebæsjen? Eller blir man da lempet på hodet ut? Vi har jo faktisk betalt for dette. "Proudly made in USA" skal jo være et begrep. <latterkule>. Jeg ser ellers temperatur i webgrensesnittet rapportert med komma skilletegn, så den saken burde være OK.
×
×
  • Opprett ny...