Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Einar

Members
 • Posts

  500
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Other groups

Sølv

Einar last won the day on February 25

Einar had the most liked content!

1 Follower

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Recent Profile Visitors

25,766 profile views

Einar's Achievements

Loddebolt

Loddebolt (10/16)

 • Posting Machine Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well
 • Conversation Starter

Recent Badges

139

Reputation

 1. Da kan du vel ta utgangspunkt i den firmwaren som ligger der og tilpasse den dine egne behov? Det er jo en av fordelene med åpen kildekode. Jeg mener det er ESP32 som sitter på kortet. https://github.com/UtilitechAS/amsreader-firmware Eller om du kjører den mot zigbee2MQTT så kan du jo hente ut data etter eget behov. Eller er det noe her jeg ikke ser/forstår?
 2. Om du ikke har veldig lyst til å mekke og kode selv så kjøp en ferdig AMS leser! Jeg er veldig fornøyd med min, en AMS leser for Kamstrup. Jeg trodde det ville gå dårlig å la den stå inne i et metallskap der måleren står. Men den har visst ikke hørt om Faradays bur. 😉 For det går bra. https://www.amsleser.no/hjem/1-11-pow-k-kamstrup.html#/11-pow_k_options-pow_k_uten_3d_printet_holder_trenger_ikke_eller_printer_selv
 3. Det er jo en sikkerhetsglipp! Begynn å fomle på tall som ikke er i koden også, så de ikke skiller seg ut. Ettersom det neppe kan bli værre så prøv med Rain-X på den. Det hjelper i alle fall på ripete frontruter. Det virker ut fra beskrivelsen som en reaksjon på fingerfett + sterkt sollys.
 4. Jeg skal se om det er noen av de foreslåtte veier rundt VPN som funker hos meg. Jeg har noen kamera som jeg også vil ha tilgang til. Lys fungerer bedre og bedre. Pr. nå så er det like bra som i Homeseer. Men jeg vil gjerne ha lysmåling og tilpasning med. Det ser ut som det skal være helt gjennomførbart. Første spørsmål er om jeg skal basere meg på utelys eller innelys. Det siste er mer komplisert da det må deles opp i de enkelte rom for å gi mening. Jeg har (nesten) tømt den lokale Bauhaus sjappa for Philips utendørssensor. De kan jo og brukes innendørs. 😉
 5. Den ørste ble litt uleselig her! Men jeg fant ut at den peker på Nabucasa. Ellers har jeg et par domener, ( ingen bonus for de som finner dem 😉 ) så skal sjekke den muligheten.
 6. Da ser det ut til at Dongle-E og zigbee2MQTT går mye mer stabilt enn Conbee/Phoscon gjør hjemme. Så den får nok bli med på hytta for å stå der. Jeg fikk 3 Dongle-P fra Aliexpress. Men det er vel en tungarettimunnen operasjon å bytte. Og om det fortsetter å funke som det er så er det vel bare å sitte stille i båten. Men nå har det blitt mer og mer vanskelig å komme inn gjennom VPN på hytta! Jeg snakket med en på Telia og han skulle sende meg nytt SIM kort. Jeg har ikke trua på at det hjelper. Her er det vel CG-NAT som ködder med VPN. Han foreslo å sette APN til vpn.netcom.no. Men det er der den stod fra før. Er det noen som har et godt alternativ til VPN for å fjernstyre HA? Jeg har også et Unifon (Telenor) datakort jeg kan putte i routeren. Men vil det fungere bedre?
 7. Jeg har hatt en vanlig Zigbee temperatur sensor for innebruk som henger ute under en "plankebaldakin". Der kan det ikke regne på den og da går det bra. Det passer utmerket da sola ikke kan skinne på den der den henger. En tett boks vil gjøre at den reagerer langsomt. Og om den har fuktmåling så blir det helt feil.
 8. Kommunikasjonsfeil. Cyclic Redundancy Chek feil for å være nøyaktig. Det ser ut som CRC er 0. Det er veldig liten sjans for at det er riktig sjekksum. Jeg gjetter på at den forventer CRC som det tallet foran NOT tegnet. Hva slag RS485 interface bruker du? Det jeg er ute etter er om det har galvanisk skille. Hvis ikke MÅ begge ender ha samme jordpotensiale uten støy overlagret. ( Utlikningsjord kan fikse det ) Bruker du kabel med tvunnet par og skjerm 120 Ohm? ( 150 Ohm er også mye brukt ). Er skjerm forbundet til jord i begge ender? Nå ser jeg lenger oppe at du bruker Cat kabel. Den har for lav impedans. Men der du har skilt A og B leder fra hverandre har den myyye høyere impedans. Dette kan gå bra på veldig kort strekk, men ikke kast bort margin på feil kabling. Har du mulighet for å få en hex dump av pakkene som mottatt? Modbus protokollen er veldig enkel å dekode.
 9. Gi meg rødt kort om det er feil å gjenbruke denne tråden. Men det er hit søk Namron sendte meg, så det er vel her jeg finner noen som har forsket på dette? Mine Namron panelovner går rett som det er til 7C og varmer ikke. Jeg har etter beste evne prøvd å skru av "åpent vindu" funksjonen. Det er ikke tema her å åpne vindu når det er behov for å skru på panelovner. Prøver jeg å sette ønsket temperatur til f.eks. 20C i Home Assistant overview så faller de tilbake etter en stund. Dette gjør at de i praksis ikke kan styres fra HA! Zigbee2MQTT - OTA rapporterer at de har firmware 6.10.3.0 og ingen oppdatering er tilgjengelig. Om jeg går i Zigbee2MQTT - devices - <panelovnen> - Exposes så står Window open check som Disable. Jeg har ikke noen app for disse. Det er helt uinteressant for meg. Men om det er nødvendig for å skru av galskapen så kan jeg jo installere app midlertidig.
 10. Jobber med å avslutte Homeseer og dermed blir min reserve Raspbee II til overs. Pappesken er åpnet, men den antistatiske posen er ikke åpnet. Selges for 1/2 pris: Kr. 225,- pluss eventuell frakt. Kan også hentes på Langhus.
 11. Jeg ser dette som et argument for å bestille på nett. Så har jeg skriftlig bevis på hva jeg har bedt om. 19 Kpenger!! Ja, jeg hadde også rompekjørt dem kraftig. Det du eventuelt har tabbet på er bevisførsel?
 12. Jeg har brukt en eldre utgave Ikea bevegelssesensor og endel ikea Zigbee pærer i min Homeseer installasjon. Og min erfaring er at de er billige! Ikke som i prisgunstig. De faller ut ofte. Og dauer tidlig. Så jeg skal ikke ha mer Ikea! Jeg håper de har fått fikset det så du blir fornøyd. Men aldri mer Ikea i mitt hus! Philips koster litt mer, men er såå mye bedre.
 13. Og om du ikke vet hva Brandmeister er, så trenger du ikke lete. Du har ikke bruk for det. 🤓
 14. Jeg er i prosessen med å gå over fra Homeseer til Home Assistant+Node-Red. Og tenker det må være bedre å styre lys etter faktisk måling snarere enn solens gang over himmelen. Her er det både Zigbee og Z-Wave. Nå har jeg en Neo Coolcam PIR som kan måle lys og rapportere som Lux. Men den gjør det bare etter eget forgodtbefinnende! Så i følge den så er det ingen endring siden før jeg dro fra gardinene her. Og nå skinner sola inn i rommet. Så helt ubrukelig. Hva bruker du, og hvor fornøyd er du med det? Det er ekstra poeng for selvmekka løsning. 😉
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.