Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Terje2

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Terje2 sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har foreløpig bare Aotecen og rundt 25 z-wave noder som styrer det meste av varme og lys. Lurte på noe Ikea i tillegg - også kommer jo de med noe styring av persienner og slikt også hvis jeg forstår det riktig. Da er jo Conbee alternativ til å kjøpe Ikea spesifikk gateway (hvis jeg forstår det riktig)? Det jeg lurer på er hvordan ytelsen er med Hassio på en Rpi3 med allerede en aeotec med sine noder, samt sensorer fra Verisure, YR og Ruter. Jeg synes det er litt trengt i grensesnittet til tider - hva skjer hvis jeg legger på mer nå? Noen erfaringer med både Conbee og Zwave med mange komponenter og Hassio?
  2. Nja ..... tar seg bedre ut med de integrerte kontaktene i lyslisten egentlig. Det er jo kanskje norges eneste Ikea Lyslist fra 2002 som har z-wave ....også er det egentlig greit å kunne vite av stikkene der kaffemaskin , vannkoker, brødlister etc står blir skrudd av når man forlater huset.
  3. Har kjøpt noen NEXA AN-179 reler. Har også en Fibaro Switch 2 - montert først i en kjøkkenbenk-belysningsrekke. Denne har også to stikkkontakter. Dette fører jo til at når kona skal toaste brød og steame melk samtidig så dras det rundt 2500W .... og da slår Fibaro Switchen ut (8A tror jeg den er og det blir vel rundt 1800 W).... dvs. WAF blir ganske synkene....... Jeg ser at NEXA AN-179 har kapasitet på 2500W iflg spekken så det bør gå - men akkurat såvidt bare. Det jeg ikke klarer å finne ut er om NEXA switchen har samme overbelasningsvern (eller hva man skal kalle det) som Fibaro sin ....dvs. slår den seg av ved overbelastning ? Siden denne kommer til å nærme seg toppbelastning hver morgen så har jeg lyst til å være sikker på dette før jeg setter den inn i bryterboksen og skrur igjen. Noen som vet ? ...eller er det mail til Nexa som gjelder ?
  4. Da er 5 stk Fibaro Dimmer 2 og nye brytere med impulsfjær på plass....fungerer utmerket. Nå er det bare å se hvordan jeg kan sette opp bryter på S2 inn i Home Assistant og se hva jeg evt. skal bruke det til.
  5. Takk supert. Det svarer på det meste. Antar den da vil skru på lyset uavhengig av om det er et hjemme automatiseringssystem aktivt ( hvis det er nede feks)
  6. Fantastisk Takk.... Antar det er funksjonalitet i fibaro dimmer 2 som gjør dette da og får en impuls fra bryteren foran ? Eller er det en "hel Elko" bryter med det elektriske bak også ? (dvs det er ledninger fra den inn til Fibaro ? Jeg får kikke litt mer på dette.
  7. Ok. jeg har ikke satt meg inn i hvordan dette settes opp ordentlig - så mulig et dumt spørsmål: Hvordan kobler du dette da ? Er det en av/på bryter (vanlig bryter) foran dimmeren som sette strøm på og av til lysene uavhengig av dimmeren ? Vil det ikke være mulig å skru av lyset med zwave kommando til dimmeren ? Står ikke da bryteren "på", selv om lyset er av ( eller motsatt ?)
  8. Kjenner litt på samme problemet. Har ikke noe automatisering av lys enda - og når jeg skal bevege meg dit så prøver jeg å lete ett noen z-wave enablede dimmere som fortsatt har en fysisk bryter som kan skru lyset av og på ihverfall (+ evt. dimmes) uten at det behøver å være tilkoblet noen admin hub. Jeg ser for meg det som nødvendig både for WAF....men også som en sikkerhet for kunne skru på lyset selv om rasberryen er død... Noen som har funnet en løsning ?
  9. Vet ikke hvor "gammel" den er men den har vel z-wave Plus og gjør det jeg trenger den til . Hva er "nyere" z-wave ? EDIT: Har z-wave, ikke plus ser det ut til når jeg ser på properties på den.
  10. Jeg bruker denne på veggen https://www.tronika.no/no/zwave-klimastyring/829-temperatur-sensor-link-rs-z.html Styrer panelovner via strømplugger med Hassio.
  11. Jeg har noen gamle panelovner som jeg vil styre med strømplugg (On/off), sammen med en termostat. Har Telldus Plug-in Switch Z-Wave og en termostat med display: Danfoss Dan-rs-z Z-Wave. Bruker Hassio på en rasberry til kontroll. Jeg får automiseringsscriptet til å fungere fint med switchene slik at de går av ved åpne dører (henter infra fra Verisure), men jeg sliter med å få til et script com funker med å hente faktisk og satt termperatur fra Danfoss termostaten og skru av eller på bryterne i henhold. Er det noen som kan hjelpe meg med noen eksempel Home Assistant automations.yaml filer som gjør omtrent det samme som jeg kan se på ?
  12. Takk for svar. Jeg tolker det slik at det finnes muligheter fra mange forskjellige systemer til en integrasjon med verisure.....men de er uoffisielle. Er det også riktig forstått at jeg ikke får "realtime" data fra verisure inn i noe annet system, men må polle en status? Feks hvis jeg skal skru av panelovner ved en åpen-dør-event så vil jeg ikke plukke opp det fra verisurevsine dør sensorer før jeg har pollet status på den?
  13. Hei, jeg har en ny Verisure alarm med sensorer på dører / vinduer. jeg har lyst til å lage meg et enkelt system med en termostat og z-wave plugger for å automatisk skru av og på panelovner. Kikker på Tellstick og evt også Fibaro elle Homeseer. Jeg ønsker automatisk å skru av panelovner hvis dør eller vindu ståe åpent. ideeelt sett kunne jeg tenkt meg at systemet kan hente status på åpne vinduer eller dører fra Verisure systemet (evt også temp data) så jeg slipper å ha doble sensorer på dører. Noen som vet om dette er mulig ?
  14. HomeSeer støtter også zigbee og Z-wave antar jeg ? - men med samme "ikke kjøp i USA" problematikk for Z-wave. Finnes det noen sammenligning HomeSeer / SmartThings evt. andre her noe sted ? Hva er fordeler / ulemper med det enkelte systemene ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.