Gå til innhold
 • Bli medlem

4ndersjensen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  76
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om 4ndersjensen

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

271 profilvisninger
 1. 4ndersjensen

  Netatmo CO2-sensor

  Så luft inn på soverom, luft ut fra f.eks. stue og gang. En start kunne vært ren luftskifting og så evt. bygge ut med varmegjenvinning etterhvert. Har noen erfaring med Miniventilasjon 50 som @Ares linket til?
 2. 4ndersjensen

  Netatmo CO2-sensor

  Hvilken type vifte har dere? Er de runde / firkantete? Lurer på om de kan plasseres i eksisterende rør eller jeg må inn med nye. Jeg har en aversjon mot viftestøy så skal jeg gå til innkjøp av vifter må de bråke så lite som mulig. Hvordan styres av/på? En slik Fibaro Smart Implant? (Gjerne billigere) Tenker 2-3 vifter og en passiv luftekanal for inn/utluft, 1 vifte + passiv kanal på soverom (Her er faktisk ikke noen lufting i det hele tatt, så vi våkner ofte opp med vondt i hodet).
 3. 4ndersjensen

  Netatmo CO2-sensor

  Hei. Har kjøpt meg en Netatmo værstasjon som rapporterer bl.a. CO2-nivå. Jeg synes det er veldig høyt (se bilde). Er det manglende utlufting / luftflytting som er årsaken? Har én ventil i ét vindu i stue, en kjøkkenvifte og en veggventil. Har tenkt meg å installere noen luftkanaler diskrete steder og flytte luft mellom stue og kjeller og få til en flyt der. Evt. gå all in og investere i ordentlig ventilasjonsanlegg og få sirkulert luften i flere rom. Tanker?
 4. 4ndersjensen

  Begynner å bli lite plass på SD-kort

  Leste linken etter jeg svarte. Purge er saken! Takker 👍🏻
 5. 4ndersjensen

  Begynner å bli lite plass på SD-kort

  Dvs. graphs vil ikke vise historikk lengre tilbake enn til slettedato? Mulig å legge .db på en ekstern lokasjon, f.eks. et smb/nfs share / blob store i azure eller lign? Burde kanskje legge inn feature request på online arkivering til offsite.
 6. Hei. Ser at home assistant db begynner å bli stor. Ca. 14 GB nå og 7 GB ledig. Minker med ca. 500 MB / uke. Hva gjør man med denne? Ønsker å ha så mye historikk som mulig tilgjengelig. (Flytter etterhvert over til NUC eller lign og SSD med masse plass, men det er en annen sak.)
 7. Hei. Jeg har en enkel automatisering som skrur på lys i kjellerstue når trådfri sensor i trappenedgang trigges. Jeg har da en annen automatisering som dimmer lyset til 50% etter 5 minutter og enda en som skrur av lyset etter 10 minutter fra første trigging. Problemet er, at hvis man beveger seg rundt i kjellerstua, så oppdateres ikke trigger timer og lyset vil da dimmes etter 5 minutter uansett om det er bevegelse. Jeg vil da ha en condition i dimmer-automatiseringen som sjekker på siste trigging og vil da dimme 5 minutter etter. Ikke 5 minutter etter første trigging. Går det an å hente ut siste trigging fra trådfri entiteten eller evt. et deconz event eller lign? Har forsøkt men ikke lykkedes. PFHT.
 8. 4ndersjensen

  Vil dette hjemmenettverket fungere?

  Bare for oppklaringens skyld. Brigde / NAT-modus på FMG bestemmer om du får Public / privat IP-adresse på WAN-interfacet på din USG. Du kan fint kjøre med privat IP på WAN-interfacet, men da kan det bli problemet med double-NAT problematikk. Ang. VLAN, så overkompliserer det, hvis ikke man har styr på det. I forhold til synlighet mellom Unifi-switch og andre switcher, så har forskjellig produsent intet å si, men du må som ha samme subnet på alle porter der du vil trafikk skal være tilgjengelig mellom devicene. Tagget VLANs er i utgangspunktet mellom infrastruktur-utstyr, altså mellom switcher og mellom switch og USG. Mellom switch og aksesspunkter også. Det er liten vits i å tagge nettverksinterfacet på en skriver, en Xbox etc. og tagging har først riktig noe for seg når du kjører flere VLANs, for eksempel VLAN10 for "Hjemmenetverket", VLAN11, for IoT, VLAN12 for Untrusted osv. Da tagger du uplink-portene på switcher og USG med alle VLANs du vil transportere og "untagger" eller setter native VLAN på switch-portene hvori devicene plugges. Når ovenstående er på plass så ville jeg brukt noen som kan dette til å sikre (låse ned) nettverkene, slik at du ikke eksponerer HomeAssistanten din for unødig trafikk/ lytting. Mvh. Anders.
 9. 4ndersjensen

  Kalibrere temp i Aeotec Multisensor 6

  Hei. Beklager, men hva menes med headroom på 4 bytes?
 10. 4ndersjensen

  Automasjon i hassio

  I PowerShell, f.eks., vil man kunne lage en if(Get-Date -gt (Get-Date 21:47:00) -and $time -lt (Get-Date 21:59:00)) { #Do this } else { #Do that } I yaml vil man, som jeg har skjønt, bruke følgende syntax: condition: - condition: or conditions: - condition: time after: '20:45' before: '20:47' - condition: time after: '23:05' before: '23:15' Er det mulig å lage en automation med flere conditions i en one-liner?
 11. 4ndersjensen

  Hva er ditt strømforbruk?

  Enebolig fra 1965. Ca. 215 m2. Etterisolert med +200 mm på tak. Ikke gjort noe med vegger. 2 bad, gulvvarme. 2 voksne, 2 barn. 2 TV, XBox, PC, 4 laptops, 4 mobiler, Unifi USG + switch og 2 AP. NAS, oppvaskmaskin som kjører 1 gang daglig. Tenker vaskemaskin gjør det samme. Tørketrommel litt sjeldnere. Varmtvannsbereder. Ny i fjor. En del vedfyring, ellers 2 varmeovner i stuen som går på for fullt når automasjonen senser < 21.5 grader. 1 varmeovn på hvert barnerom. En i kjeller. Ble litt negativt overrasket over forbruk, faktisk. Ser frem til å få Tibber Pulse i posten om et par uker.
 12. 4ndersjensen

  TRÅDFRI GU10

  Pris for 6 stk?
 13. 4ndersjensen

  HW dilemma...

  Jeg lurer faktisk på det samme. Kjører hass.io på en RPI 3B+ med PoE HAT. Den funker egentlig helt fint men ser at det tar tid å reloade hele config, eller spesielt åpne logbook (Tar fort flere minutter). Spiksene er fra når jeg restarter hassio. I daglig bruk ligger CPU-bruken på mellom 5% og 10% Jeg regner med det er performance på SD-kort som er årsaken til det. Lyd-, strøm- og plassmessig er det ikke noe å sette fingeren på. Jeg har sett på Intel NUC, noen av modellene her: https://www.dustinhome.no/group/hardware/pc-komponenter/barebone/barebone-pc/?price=1000-2000 Evt. en Mac Mini Er det hass.io, Ubuntu med hass eller andre alternativer som gjelder? Går det an å eksportere fra hass.io og importere til en hass-installasjon på Ubuntu f.eks? Har lite lyst til å sette opp alt på nytt..
 14. 4ndersjensen

  Kalibrere temp i Aeotec Multisensor 6

  Det stemmer, @Moskus. 20 DEC er 14 HEX, dvs. 0x1401 er 2.0 grader Celsius, som du skriver. Min feil. Kalkulatoren der er veldig bra Da får jeg tall jeg kan bruke til noe. Takk. Iom. sensoren nå er montert i tak, så er det varmere der enn der vi oppholder oss, så når den rapporterer 22 grader C er det kanskje under 20 grader en halv / 1 meter over gulvet. Jeg kjøper et lite digitaltermometer som jeg fester med dobbeltsidig tape rett ved sensoren og ser hva den rapporterer. Sammenligner med hva den da rapporterer når den er i "komforthøyden".
 15. 4ndersjensen

  Gjøre om data fra sensor fra % til int

  Fantastisk. takker!
×