Gå til innhold
 • Bli medlem

lasseruud

Medlemmer
 • Innholdsteller

  166
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Alt skrevet av lasseruud

 1. Det er vel egentlig bare feilkode som er aktuell. De andre er stort sett 0 = nei og 1 = ja. Feilkode har du her: Har tatt med selve koden i navnet for lettere feilsøking om noe skulle skje. Tid og kvadratmeter må du regne om i mcsMQTT ved å klikke på referanse-ID'n i pluginen. Tid: Kvadrat:
 2. "40-60-feil" bruker jeg å kalle det. Hvis de spør hva det er, så er det at problemet ligger 40-60 cm foran skjermen. 😁
 3. .lnk er rett og slett bare en Windows-snarvei til .bat-fila. .bat fila får jeg ikke kjørt minimert, mens ei .lnk fil kan settes til å kjøre minimert. Ble bare lei av et cmd-vindu som poppa opp hvert minutt da jeg drev og testa. Funksjonsmessig er det helt likt, men du må lage snarveien (.lnk) hvis du skal bruke den.
 4. Jeg holder meg foreløpig på 5.0.0.0. Den feiler på en eller annen versjon mellom 5.0.0.0 og siste versjon, men jeg har ikke fått tid til å teste hvilken enda. 5.0.0.0 finner du her: http://mcssprinklers.com/mcsMQTT_5_0_0_0.zip Stopp HS og pakk ut og overskriv filene i de respektive mappene med innholdet i denne fila, så har du nedgradert. Da skulle det ikke overraske meg om det fungerer igjen.
 5. Du må først fjerne den range-valuen som går fra -2147483648 til 214748647, ellers få du ikke lagt til nye. Jeg husker ikke i farten hvor jeg fant oversikten over hva det forskjellige nummerne betyr, men du ser det på screenshoten min i forrige post.
 6. Det er 'state' som viser lader, ja. Jeg har bare vært inne på hver og en child og oversatt:
 7. Var dette svar på spørsmålet ditt, @Knutarn?
 8. Jeg har en liten event som oppdaterer en (virtuell) device med dato og klokkeslett for sist døra ble låst/låst opp (for å vise i hstouch): La akkurat merke til at denne trigger hver gang døra åpnes/lukkes (ikke låses/låses opp), men selve childen blir ikke oppdatert med nytt klokkeslett eller ny verdi: Døra åpnet og lukket kl. 10:51: Child har fortsatt siste endring kl. 09:37: Det er tydelig at låsen sender info om dette, men at HS ikke plukker opp. Er det noen som har mast på Homeseer i det siste? Går imidlertid ikke ut i fra at dette blir prioritert midt i HS4-beta. Er det noen annen måte vi kan plukke opp dette for å få status på om døren er åpen/lukket eller er vi helt avhengige av at HS gjør endringer?
 9. Installerte deConz headless. Styrer alt via Webif. Står litt om installasjonen i readme: https://github.com/dresden-elektronik/deconz-rest-plugin/blob/master/README.md
 10. De mente det ikke var plass til motor i den persienna der... Kan hende det stemmer, men jeg synes det er litt rart, derfor hører jeg med ekspertisen her.
 11. Tok over huset her i fjor. Det henger fire relativt nye, utvendige persienner her. Disse har jeg lyst til å automatisere uten å måtte kjøpe hele sulamitten nytt. Jeg har tidligere satt inn motor i rullegardin (https://www.m.nu/rullgardin-markis/motorisera-rullgardin-1-motor-z-wave-24v). Dette var ganske greit å gjøre og styres med Qubino Flush Shutter. Persiennene er ganske mye tyngre å dra enn rullegardinene, så jeg er redd disse motorene blir for svake, i tillegg til at røret er tjukkere. Har noen tips til hvor jeg kan få tak i kun motor som passer til disse, gjerne Norsk (nett)butikk? Planen er å koble på Fibaro Roller Shutter eller Qubino Flush Shutter for å få automatisert de.
 12. Jeg kjører både ConBee og UZB1 på samme Raspberry Pi'en via PoE. Fungerer stabilt og fint.
 13. En liten oppdatering. Jeg har kjørt mcsMQTT versjon 5.0.0.0 siden jeg satt opp dette og det har fungert fint. Det er kommet flere versjoner etter denne. "Never change a working thing". Men siden jeg ble lei av å se tilgjengelig oppdatering i plugins-lista mi, oppdaterte jeg nå til siste versjon. Da greide plutselig ikke mcsMQTT å prosessere dataene fra støvsugeren lenger. Jeg ser at dataene blir mottatt under statistikken, men HS-devicene blir ikke oppdatert. Har ikke tid til å feilsøke nå, så jeg la tilbake 5.0.0.0, og da fungerte det igjen. Prøver å få til zoned cleaning. Har fått laget et kart med koordinater over huset. Gjenstår å dobbeltsjekke dem før jeg kommer i mål. Har imidlertid fått laget en event som sender støvsugeren bort til søppelkassa for tømming,
 14. Eller legg inn Android-emu på Windows. Bluestacks f.eks.
 15. Sjekk dokumentasjonen til python-miio. Du finner det meste under vacuum-modulen: https://python-miio.readthedocs.io/en/latest/miio.html#module-miio.vacuum
 16. @Kenneth Punkt 2: Stemmer. Det står i guiden. Punkt 5: Det er sant. Jeg oppdaterer guiden. Jeg tok for gitt at de som kjører Homeseer er litt over middels kyndige. 😎 Punkt 6: Du får kun fram IP, ikke token, ved bruk av mirobo discover (-- handshake 1). Den kommandoen er mer for å sjekke at python-miio er riktig installert. Hva som gjør at "mirobo discover" fungerte hos deg, mens jeg måtte kjøre "mirobo discover --handshake 1" er jeg usikker på. Status gir samme resultat hos meg, så det ser riktig ut. Punkt 8: Rart det ikke fungerer med -o hos deg. Det fungerer hos meg. json-outputen du får ser imidlertid helt riktig ut: Punkt 9: Grunnen til at du har mindre devicer enn meg er fordi du har kun verdiene fra 'status'. Jeg har i tillegg har kjørt consumable_status og carpet_mode: miiocli -o json vacuum --ip 10.10.0.135 --token 1231231231231231231321321 consumable_status miiocli -o json vacuum --ip 10.10.0.135 --token 1231231231231231231321321 carpet_mode Disse ligger for øvrig i .bat-fila i punkt 11. Legger ei linje om det i guiden.
 17. Sikker? Da jeg sleit med detta for et års tid siden (?) prøvde jeg å nedgradere z-wave plugin til veldig gamle versjoner. Løsningen ble at jeg fikk kjøpt en UZB av en på forumet her med gammel firmware. Da fungerte backup og restore med alle versjoner av pluginen. https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/4461-restore-ikke-mulig-mot-uzb1z-net/
 18. Men fungerer det også på nyere firmware av UZB1? UZB støtter jo i utgangspunktet restore, men ikke på nyere firmware av en eller annen grunn.
 19. Jeg kjører mine UZB1 med ser2net på to RPi'er, men restore fungerer ikke for det, siden UZB'n ikke tar imot backupen.
 20. Jeg starta mitt smarthus-liv med Fibaro. Fungerte greit helt fram til Home Center-boksen tok kvelden og måtte sendes til Polen (!!!) for reparasjon. Hele smarthuset lå nede nesten en måned. Da startet jakten på et alternativ som ikke krever properitær hardware, og valget falt på Homeseer. Den kjører jeg på en helt vanlig Windows-installasjon og kjører backup til Dropbox-mappa mi hver natt. Raskt å få opp igjen ved evt. havari. Jeg bruker UZB1 som interface i Homeseer. Det er nå velkjent at det utrolig nok ikke er mulig å legge tilbake backup på disse med mindre en er så heldig å ha en med gammel firmware. Jeg er så heldig å ha en slik, men jeg har ingen med gammel firmware til overs dersom UZB'n skulle feile. Mer og mer blir lagt inn for å styres fra Homeseer nå (z-wave, zigbee, wifi, låser (!), husholdningsapparater, osv), så ved et havari er det en fordel å få alt opp igjen ganske raskt. Finnes det noe z-wave interface som støtter backup/restore nå via Homeseer nå? Z-stick støtter vel backup via eget verktøy, men hvem husker/gidder å manuelt ta ned nettverket og kjøre et ekstern program for å ta en rutinemessig backup? Hvilke tiltak har dere gjort for å sikre minst mulig nedetid på smarthuset deres ved evt. feil?
 21. Det var så mye prøv og feil i denne tråden, så jeg la denne i en egen tråd:
 22. Først... All ære til @ZoRaC for denne! Jeg kjører Homeseer på Windows 10, så målet mitt var å kunne ordne alt derfra så jeg ikke var avhengig av en annen maskin. 1: Token 2: python Last ned fra https://www.python.org/downloads/windows/ og installer. Husk å få med at python skal legges i path i første steg av installasjonen. Denne står ikke på som default. 3: mosquitto Last ned fra https://mosquitto.org/download/ og installer. Her mener jeg det var en rett fram installasjon. 4: Vistual C++ Build Tools Last ned fra https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691126 og installer. Denne krevde reboot hos meg. 5: python-miio Installer python-miio. Det gjør du i command prompt (DOS! 😉) med kommandoen: pip install python-miio Jeg husker ikke om jeg måtte kjøre command prompt i admin-modus. Da skal alt av verktøy være på plass. 6: Sjekke kommunikasjon mot støvsuger 7: Installere mcsMQTT i Homeseer Denne trenger ikke mer info. Den ligger under "Lighting & Primary Technology". Installer plugin og start den. 8: Få ut data fra Roborock til fil 9: Få data fra fil til Homeseer med MQTT 10: Kontrollere Roborock fra Homeseer 11: Automatisk oppdatere status på Roborock til Homeseer: Jeg tror det var alt. Håper jeg ikke har glemt noe. Dukker det opp noe, skal jeg oppdatere posten. Igjen, all credit til @ZoRaC. Jeg hadde aldri tatt i MQTT før jeg så posten hans. Det er helt sikker andre og bedre måter å få til dette på, men akkurat nå fungerer det hos meg, så da lar jeg det rulle og gå. Det eneste jeg har lyst til å finne ut, er hvordan jeg kan starte zoned cleanup av f.eks. kjøkken, stue, osv. Utfordringen her er koordinater. Jeg har ikke funnet noen enkel måte å hente ut koordinater. FloleVac har jeg prøvd, men jeg får ikke opp kartet på noen av Android-emulatorene jeg har prøvd. Disclaimer: Alt på eget ansvar, osv. Ta backup først!
 23. Gi meg et par dager til å bli kvitt spysjuken i hus (ikke meg heldigvis), så skal jeg få laget en guide så godt jeg kan. Har vært litt prøving og feiling, men skal klare å gjenskape det meste.
 24. Sletta i alle fall ZWave_Debug_NodeChange.log-fila før jeg startet de forskjellige testene. Directory of h:\Debug Logs 11.01.2020 21:03 <DIR> . 11.01.2020 21:03 <DIR> .. 10.01.2020 17:28 10 240 HS-Zwave-Debugger.exe 10.01.2020 20:28 3 299 836 ZWave_Debug.log 10.01.2020 20:28 11 227 345 ZWave_Debug_All.log 10.01.2020 20:28 778 149 ZWave_Debug_Comm.log 10.01.2020 20:28 277 817 ZWave_Debug_NodeChange.log 10.01.2020 20:15 752 338 15_min_ZWave_Debug_NodeChange.log 10.01.2020 20:10 3 581 177 02_tim_ZWave_Debug_NodeChange.log 10.01.2020 17:46 27 903 ZWave_Debug_Security.log 10.01.2020 20:28 3 264 696 ZWave_Debug_SetNewLevel.log 10 File(s) 23 219 501 bytes Men om denne sjekkeren kun bruker node-nummer, må det vel nødvendigvis bli kluss, siden jeg har to av hver node 1, 2, 3 (.....) 13, 14 og 15. Du nummerne ligger i begge interfacene.
 25. Prøvde debuggeren nå, men det funka dårlig hos meg. Har prøvd å kjøre debugging i 5 min, 30 min og 2 timer, men det samme skjer hver gang. Kun 1 count på hver enhet, samt at dato og tider er helt ville. Kan det være fordi jeg kjører to interfaces? Edit: Interface A inneholder node 1-30. Interface B inneholder node 1-15. Count Percent Sec/msg Child device 1 2,9 % -4102444800 2. etasje Lines rom TV: Power Management Notification 1 2,9 % -4102444800 1. etasje Kjøkkenet Taklampe: kW Hours 1 2,9 % -4102444800 Garasjen Garasjen Multisensor: Temperature 1 2,9 % -4102444800 Garasjen Garasjen Multisensor: Relative Humidity 1 2,9 % -4102444800 Garasjen Garasjen Multisensor: Luminance 1 2,9 % -4102444800 Garasjen Garasjen Multisensor: Ultraviolet 1 2,9 % -4102444800 1. etasje Vaskerommet Amperes 1 2,9 % -4102444800 1. etasje Stua Varmepumpe: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 2. etasje Loftstua Spotter over trappa: kW Hours 1 2,9 % -4102444800 Garasjen Matheas rom TV: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 2. etasje Loftstua Spotter over sofa: kW Hours 1 2,9 % -4102444800 2. etasje Olivers rom Panelovn: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 2. etasje Emils rom TV/PC: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 1. etasje Stua Spotter i taket: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 1. etasje Kjøkkenet Kaffetrakter: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 2. etasje Emils rom Panelovn: kW Hours 1 2,9 % -4102444800 2. etasje Loftstua TV: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 Garasjen Garasjen Taklys garasje: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 1. etasje Vaskerommet Vaskemaskin: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 Ute Ute ved garasjen Utelys på garasjen: kW Hours 1 1 2,9 % -4102444800 Ute Uthuset Utelys på uthuset: kW Hours 1 1 2,9 % -4102444800 Garasjen Matheas rom Taklys: kW Hours 1 1 2,9 % -4102444800 1. etasje Vaskerommet Taklys: kW Hours 1 1 2,9 % -4102444800 Garasjen Garasjen Rack-skap: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 1. etasje Kontoret Taklys: kW Hours 1 1 2,9 % -4102444800 Garasjen Matheas rom Taklys: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 1. etasje Kjøkkenet Kjøleskap: kW Hours 1 2,9 % -4102444800 1. etasje Stua Spotter i taket: kW Hours 1 1 2,9 % -4102444800 2. etasje Lines rom TV: AV/PÅ 1 2,9 % -4102444800 2. etasje Lines rom TV: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 Garasjen Matheas rom Panelovn: kW Hours 1 2,9 % -4102444800 1. etasje Vaskerommet Taklys: Strømforbruk 1 2,9 % -4102444800 1. etasje Vaskerommet Vaskemaskin: kW Hours 1 2,9 % -4102444800 2. etasje Olivers rom Panelovn: kW Hours Start: 01.01.2100 00:00:00 End: 01.01.1970 00:00:00 Total seconds: -4102444800 Message count: 34 Lines in file: 1183
×
×
 • Opprett ny...