Gå til innhold
 • Bli medlem

lasseruud

Medlemmer
 • Innholdsteller

  117
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

lasseruud vant dagen sist Mai 14

lasseruud hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

31 Excellent

Om lasseruud

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vurderer disse: https://www.sikkerheten-selv.no/product/1148/ei-electronics-ei650irf-10-års-trådløs-røykvarsler Mon tro om det går an å koble en Fibaro Smart Implant på denne for å få varsler: https://www.sikkerheten-selv.no/product/1187/ei413-radiolink-relekort-med-no-nc-utgang ?
 2. Har vurdert den der, men artikkelen er diskutert en del på Smarthus & IoT Norge-gruppa på Facebook. Veldig mange opplever det samme som jeg opplevde med Fibaro. Stort batteriforbruk og varsler om natta ved lavt batteri. https://www.sikkerheten-selv.no/m/product?id=1148 Denne blir nevnt og virker interessant dersom det er mulig å integrere den i Homeseer.
 3. I mitt forrige hus kjørte jeg Fibaro sine (12 stk) røykvarslere. Opplevde aldri falske alarmer slik som enkelte har rapportert. Batterilevetiden kunne vært bedre, men det kan jeg leve med (billige CR123A-batterier på batterionline.no), men den største utfordringen er varsel om lavt batteri. Skulle nesten tro de var satt opp til å begynne å varsle midt på natten. Tror ikke jeg har opplevd en Fibaro-røykvarsler som begynte å rapportere lavt batteri på dagtid. I nytt (brukt) hus har jeg ikke fått opp smarte røykvarslere enda. Kablede varianter er dessverre utelukket. FutureHome sin røykvarsler virker veldig interessant ut i fra denne tråden. Planen var opprinnelig Nest Protect, men uten API frister det lite (ingen workaround på det?). Ønsker bl.a. notification ved alarm, aktivering av sirene (via gateway), osv. Fibaro Smoke Sensor: Godt fornøyd, men batteriutfordringene er langt på vei en deal-breaker. FutureHome: Spennende produkt. Lite brukererfaringer som jeg kan finne. Nest Protect: Hadde vært perfekt med API. Andre anbefalinger?
 4. Det aner jeg faktisk ikke. 🙈 Men i dette tilfellet er det vel bare open/close? Ringeklokka drives ikke av strømmen fra Implanten, men egen trafo. Litt på tynn is her... Men det funker i alle fall.
 5. En liten oppdatering på denne. Jeg har flyttet og i det nye huset (ikke nytt hus, men nytt for meg) lå det kun en tynn 2-pars kabel mellom sikringsskapet og ringeklokka. Jeg kunne ha trukket den om, men den satt fast. Jeg tror det ble for mye tap i denne kabelen, for i stedet for å dinge, ble det bare litt summing i klokka da noen ringte på. I tillegg mista jeg kontakten med Fibaroen relativt ofte og da fungerte verken varsler eller dingdong. Gjorde om litt på oppsettet mitt. Nå har det fungert stabilt og fint en stund: AC-trafo: https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/stromforsyning/stromadaptrer/acac-stromadapter/tufvassons-installasjonstransformator-ac-17-v-32-w-p44921 DC-trafo: https://www.elfadistrelec.no/en/din-rail-power-supply-adjustable-12v-25a-15w-traco-power-tbl-015-112/p/16990991?track=true Ringeklokke: https://www.sikkerheten-selv.no/product/467/honeywell-d107-facet-dørklokke-for-ledning Ringeknapp: https://www.sikkerheten-selv.no/product/1076/friedland-d98-ringeknapp-rustfritt-stål (Her bør nesten hvilken som helst knapp fungere, men jeg er usikker på hvordan de med lys vil fungere, da de slutter kretsen?) + Fibaro Smart Implant
 6. Har nettopp fått montert nye garasjeporter og åpnere. Må jo selvfølgelig få disse inn i Homeseer. Bildene til høyre av er henta fra manualen til åpnerne. Har ikke prøvd å koble opp enda. Tenkte å få en kjapp kvalitetskontroll her før jeg gyver løs. Ser dette riktig ut? Neste steg er en dør/vindu-sensor for å se om porten er åpen eller lukket, men det er jo ganske rett fram, med mindre noen har noen andre triks.
 7. Da har jeg funnet igjen Home Center-boksen min. Om det er interesse, kan jeg låne ut den mot porto. Evt. om noen vil hente.
 8. Bare jeg finner den igjen etter flytting, har jeg en HC2 liggende som jeg ikke bruker. Kan gjerne låne den ut til de som trenger.
 9. Viser riktig kodenummer her med de innstillingene jeg viste over: Nå blir det bare å få til så det står navn i stedet for kode.
 10. Har endelig fått meg IDlock. Monterte og inkluderte forrige uke med firmware 1.4.9. Har også en "clean" Homeseer, da jeg starter fra scratch i nytt hus. Montering, oppsett og inkludering har gått fint. I og med at jeg fikk på litt andre (flere) verdier under Access Control Notification enn det som er vist i første post, deler jeg den her. Har ikke fått sjekka om alt dette stemmer. Er det 6060-6084 som er korrekt for User Code Keypad Unlock Operation og 6060 som Value Offset? Det ser ut som at det vises riktig hos meg med de innstillingene jeg har: Access Control Notification:
 11. Da blir det en ekstra Z-Net. Dekning gidder jeg ikke gamble på. Blir bare irritasjon av slik. 😀
 12. Jeg har flytta og skal bygge opp z-wave nettverket fra scratch. Garasjen står 10-15 meter unna huset. Jeg sliter litt med dekningen på NetAtMo-enhetene fra huset til garasjen, og så vidt jeg vet kjører disse også på 868mhz. Jeg har to valg. Satse på at mesh ordner så dekningen går fint eller sette inn et ekstra interface i garasjen. Jeg har nettverk i garasjen, så jeg tenkte da evt å kjøre en Z-Net på PoE der. Jeg kjører for øvrig Homeseer. Er det noe i veien for å kjøre to interface i Homeseer? Er det utfordringer med dette eller skaper det noe trøbbel? Eller bør jeg satse på at dekninga blir OK med mesh. Slik det ser ut, blir det Ca 12 meter og to yttervegger mellom de to nærmeste i huset og garasjen.
 13. Alle mine seks ble oppgradert da de var inkludert non-secure uten noen som helst problemer. Et par at dem er ganske langt unna gateway også. Tror jeg ville prøvd non-secure. Jeg har vært borti mange ganger at enheter sliter med å oppgradere firmware i secure, men smetter inn så fort de er non-secure.
 14. Den kan ikke brytes så vidt jeg vet, men jeg har løst på ved hjelp av parameter. Parameter 25 kan snu om slik at IN1 går til OUT2 (i tilfelle feilkobling). På den måten kan jeg sku av dingdong, men samtidig få varsel om noen ringer på. Parameter 25 til 1 (IN1 går til OUT2) = Lyd av. Setter jeg parameter 25 tilbake til 0, er lyden på igjen (IN1 går til OUT1 igjen).
 15. Ikke med den nye løsningen til Enova tror jeg. Før kunne man skrive kun nuller som org.nummer, men nå måtte man ha kvittering fra norsk virksomhet ble jeg fortalt.
×
×
 • Opprett ny...