Gå til innhold
  • Bli medlem

lasseruud

Medlemmer
  • Innholdsteller

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

lasseruud vant dagen sist Mai 14

lasseruud hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

28 Excellent

Om lasseruud

  • Rang
    Medlem

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Alle mine seks ble oppgradert da de var inkludert non-secure uten noen som helst problemer. Et par at dem er ganske langt unna gateway også. Tror jeg ville prøvd non-secure. Jeg har vært borti mange ganger at enheter sliter med å oppgradere firmware i secure, men smetter inn så fort de er non-secure.
  2. Den kan ikke brytes så vidt jeg vet, men jeg har løst på ved hjelp av parameter. Parameter 25 kan snu om slik at IN1 går til OUT2 (i tilfelle feilkobling). På den måten kan jeg sku av dingdong, men samtidig få varsel om noen ringer på. Parameter 25 til 1 (IN1 går til OUT2) = Lyd av. Setter jeg parameter 25 tilbake til 0, er lyden på igjen (IN1 går til OUT1 igjen).
  3. Ikke med den nye løsningen til Enova tror jeg. Før kunne man skrive kun nuller som org.nummer, men nå måtte man ha kvittering fra norsk virksomhet ble jeg fortalt.
  4. Jeg har 6 slike. 3 på VK uten gulvføler og 3 med gulvføler. På de som ikke har gulvføler har jeg satt på ekstern romføler. På disse får jeg målt temperatur i display (rundet av til nærmeste 0.5 - skulle gjerne hatt eksakt, for den måler jo pr. 0.1), mens på de med gulvføler får jeg kun settemp i display.
  5. Så enkelt og greit forklart @Vitellius. Takk! Da rapporteres alt slik jeg vil her. Hvor/hvordan står dette egentlig i manualen? Finner det ikke selv om jeg leter. 🙄 I og med at enheten tydeligvis også har temperatursensor, hadde det vært moro om den rapporterte også. Kjenner noen til verdi/parameter for denne?
  6. Det er noe rart med disse enhetene. Mine to har lik firmware, like assosiasjoner og (tilsynelatende) like innstillinger. Allikevel: Varmtvannsbereder: Platetopp: - Kun VVB rapporterer ampere (men ikke siden 16. mai, selv om VVB har kjørt mye siden den gang) - Kun VVB rapporterer volt (men ikke på nesten 2 måneder) - Kun TOPP rapporterer temperatur (men ikke på nesten 2 måneder) (Volt på VVB og temperatur på TOPP hadde siste rapportering på nesten samme tidspunkt. Tilfeldig?)
  7. Litt avsporing i tråden, men hvordan finner du ut slik? Noen indikasjoner i loggen eller lignende?
  8. Settings på begge mine Heavy Duty ser slik ut: Nå må jeg innrømme at jeg ble veldig usikker. Jeg kan ikke huske å ha endra noe her, men det må jeg ha gjort i og med at standard iflg. manualen er 5/120/120 sekunder for rapportering i gruppe 1/2/3. Nå skal jeg heller ikke påstå at jeg har instant rapportering av strømforbruk allikevel som jeg har trodd. Jeg har bare testa platetoppen med HStouch oppe, og 10 sekunder kan hende er en innafor "forsinkelse" da jeg har testa. Må teste mer her for å konkludere, men rekker ikke det med det første med kommende konfirmasjon og navnefest i hus.
  9. lasseruud

    FitbitSeer

    Er det noen årsak til dette avviket: Fitbit-appen: Fitbitseer: 6:30 mot 7:16
  10. Jeg kjører samme rele på VVB og platetopp. Hos meg rapporterer de så fort det er endring i forbruk. Testa nå nettopp ifm. matlaging. Så fort jeg setter på platetoppen, reagerer HS. Nå vet jeg ikke med 100% sikkerhet om det stemmer for varmtvannsberederen, for den har jeg ingen indikasjon på at står på, men den skrus iflg. HS på ganske raskt etter at det er brukt en del varmtvann, så det virker helt riktig. Så vidt jeg husker, er det eneste jeg har gjort på disse, er å sette parameter 90 til 1. Platetopp: Varmtvannsbereder:
  11. Slik ser min ut. Har ikke gjort noen endringer, så det er slik den dukka opp da jeg la den til: I og med at jeg får Air_Temperature-feil i loggen, fungerer tydeligvis automatisk rapportering hos meg, men det er ingenting å rapportere til. 😐 Jeg satte imidlertid paramterer 65 til 0 i går og da rapporterer den ikke temperatur lenger. Er det ikke rart at den noden ikke dukker opp, selv med re-inkludering og rescan? Får beskjed om at 14 av 14 er lagt til.
  12. En helt annen ting vedr. Fibaro Smart Implant. Den har intern temperatursensor. Har prøvd exclude/include og rescan, men ingen child med temperatur dukker opp. Loggen maser imidlertid om missing node ID: Node 100 er Smart Implant. Fikk du inn temperatur-child da du testa den, @Moskus? Jeg trenger ikke temperaturavlesning i ringeklokka, men error i loggen irriterer meg.
  13. Likeretter og en glattekondensator til Fibaroen. Prøvde først kun likeretter, men det ble for ustabilt. Mista ofte kontakten med Fibaroen. Satte også på en spenningsregulator, men den hadde jeg nok ikke trengt. Må innrømme at jeg er litt på tynn is her. Interessen er større enn kunnskapen. Målet var å kunne skru av/på dingdong og kun få varsel på telefonen når noen ringte på (pga baby). Det får jeg gjort nå. 👍🏼
×
×
  • Opprett ny...