Jump to content

lasseruud

Members
 • Content Count

  182
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

lasseruud last won the day on February 28

lasseruud had the most liked content!

Community Reputation

63 Excellent

About lasseruud

 • Rank
  Member

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Recent Profile Visitors

886 profile views
 1. Er det lenger mulig å få tak i "dumme" panelovner uten åpent vindussensor, nattsenking, ukesprogram, osv, og som beholder satt temperatur etter strømbrudd? Kjøpte en panelovn i fjor vinter. Den hadde den nydelige funksjonen at den står og piper etter hvert strømbrudd inntil du trykker på en knapp. Det er jo helt suverent hvis du vil styre den med en ekstern termostat og en wall plug. 🤡 I tillegg gikk den tilbake til 16 grader etter strømbrudd. I forrige hus kjøpte jeg en del Glamox 3001, men det ser ikke ut til at ET-termostaten er tilgjengelig lenger. Mill
 2. Hva endte du med, @Aslak? Prøvde du noe og passet det? Foreldre mine har ei dør med 5212-kasse, antageligvis produsert i 1980 (hus ferdig i 1981).
 3. Gjør det enkelt og legger ut Finn.no-linken: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=188077130
 4. Men å kjøre HS4 som service på Windows har dem ikke fått til? 😬
 5. Du kjører samme som meg (RPi, ser2net). Håper du lager en tråd med hvordan forsøket går (og en howto, siden du er bedre enn meg på *nix). Homeseer klarer fint å miste tilkobling noen minutter. Jeg kjører to interfacer med to RPi'r. Den ene kjører ikke på UPS, så ved strømbrudd, kobler denne opp igjen automatisk. Riktignok prøver den noen ganger før den klarer det fordi den jamerer om at det allerede er en tilkoblet fra før, men det går alltid til slutt.
 6. Det er 30 dager gratis prøveperiode med Homeseer. 😀
 7. @GAS er inne på noe vesentlig. Jeg kjørte Fibaro Home Center i halvannet år. Plutselig streika hovedkortet og boksen måtte sendes til Polen (!!!) for reparasjon. Når du bygger hele huset rundt et system, er det greit å få det opp igjen på et par timer, ikke et par uker. Jeg bestemte meg for ikke å gå for noe proprietært igjen og endte på Homeseer og har ikke sett meg tilbake etter det. Jeg har ingen erfaring med Homey, men skjønner at problemet er det samme med den som med Fibaro HC. Har man nok penger, kjøper man bare en ekstra boks og har som backup, men det virker litt overkill.
 8. Jeg har et par IKEA Trådfri og ei IKEA Floalt-lampe. ConBee sitter ca midt i huset, så jeg har ikke hatt noen dekningsproblemer med zigbee.
 9. Det stemmer, men det er ingenting i veien for å bruke disse i tillegg. Du spurte om dimmere. Jeg bruker også flere Aqara-enheter hos meg, rett og slett fordi det ikke finnes noen tilsvarende (og like billig) i z-wave. Har ikke prøvd namron sine, men jeg tror de aller fleste her inne, inkludert meg, bruker Fibaro. Største "problemet" med den, er at du trenger Fibaro Home Center for å kunne oppgradere firmware, men jeg har ikke hatt behov for å oppgradere noen av mine (enda).
 10. Jeg ville gått for z-wave og heller supplert med zigbee der det ikke finnes z-wave-alternativer. Slik kjører jeg nå og det er veldig stabilt. Bruker stort Fibaro Dimmer 2, men der det er lagt opp N+L i boksen, bruker jeg HeatIt Z-dim. (Hus fra 1998 som jeg tok over i 2019). Her var det f.eks. IKEA Trådfri under overskapene på kjøkkenet da jeg tok over. Disse var det ikke noe problem å få inn i Homeseer og styres faktisk fra en Z-dim via "Linked devices" i Homeseer.
 11. Ja. Den har fungert helt fint siden jeg satt det opp. I tillegg har jeg satt inn en Fibaro Door/Window-sensor for å se om porten er lukket. (Closed = Lukket. Open = Helt eller delvis åpen. Jeg ser ikke om den f.eks. er delvis åpen)
 12. Det stemmer. Men jeg har lagt inn en wait før jeg kjører status like etter start-kommandoen, og da går den over på 15 sek.
×
×
 • Create New...