Gå til innhold
 • Bli medlem

Lars Albert

Medlemmer
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

9 Neutral

Om Lars Albert

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Sensio

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Se cemm.no Cemm leser HAN porten pluss flere målepunkter om en ønsker det. Å viser forbruket på en forståelig måte i sanntid og i grafer. Alt blir lagret lokalt i CEMM. Den er ikke avhengig av skylagring. Derfor heller ikke noe abonnement.
 2. Det er nok til ca 10 års lagring
 3. Med CEMM kan du se forbruket i sanntid og alt lagres i CEMM lokalt. Det kan skrives ut i Excel. Viser graf time for time, dag for dag og måned for måned.
 4. Kanskje vi kunne utveksle litt ideer og erfaringer. Jeg satte inn led lys i hele fjøset. 650 lux på gulvet i hele fjøset. Altså ganske mye lys. Sparer ikke noe strøm på det, men har fått mye sterkere brunst.
 5. Er det samme jeg går å tenker på. Litt derfor jeg har satset nesten hele gården på å være med å utvikle CEMM. Enten som et alternativ til melkeproduksjon eller økonomi til å bygge nytt fjøs.
 6. Ja er spennende dette. Å blir litt studering først mens en ser om det blir nytt fjøs. Da må dette bygges inn i alt.
 7. Da er jeg i gang med smarthus. Har satt opp Sensio Controller i fjøset. Skal ha en Controller i hovedhuset også. Foreløpig står det en Fibaro i hovedhuset. Starter med å styre lys og bytter til Phillips Hue. Hue er satt opp mot Fibaro. Men er også i Sensio app gjennom Fibaro. Det er satt opp en CEMM på hovedmåleren for hele gården og en CEMM i fjøset hvor hovedstrømmen til fjøset blir målt og en modbusmåler på hver kurs. Da kan jeg få til peakshaving i forhold til hovedforbruket på gården. Når jeg får satt opp Sensio Controller i hovedhuset også skal den styre lys og varme. Men også
 8. Nå er det rett rundt hjørnet at CEMM får lokal MQTT. Håper det er klart neste uke.
 9. Hei alle gode folk her. Ser i trådene her at det er mye gøy på gang. Det som er min grunn for å være her, er å se og lære hva som er ønskelig og hva fremtiden kan bringe. Vi har utviklet en sanntidsmåler som nå er klar for å lese HAN porten. Men den kan så mye mer enn det. Vi har bygget inn mulighet for å lese optisk, puls, modbus og mbus. I utgangspunktet mest tenkt på lesing i sanntid av forbruk og produksjon fra solceller. Men også i Nederland leser de av gass. Her i Norge tenker jeg i tillegg til strøm i alle retninger og flere kurser. Måtte det være fint å måle effekten av varmepumpe
 10. Jeg må for sikkerhets skyld høre med teknikerne. Er litt stressa nå med masse møter med de store. Men skal finne et svar. Men Cemm er så utrolig fleksibel, at jeg tror ganske sikkert det er mulig.
 11. Vi jobber på spreng med å lage en norsk webside med endringer som er gjort for Norge. Men om du ser på Cemm.nl som er der det startet. Vil du kunne se det meste med å bruke google translate. Men vi håper å kunne ha norsk versjon på plass så fort som mulig.
 12. Dersom du ikke ønsker å gå via skyen. Er det bare å ikke registrere noe for fjernlesing. Da leser du Cemm direkte inne i eget wifi område. Så det går allerede. Det anbefales også om en vil ha en skjerm med forbruk live for eksempel på veggen i kjøkkenet. Da bruker den ingen nett data. Da er det kun lokal avlesing rett ut av HAN-kontakter.
 13. Pris er noe vi selvfølgelig ser på. Finner vi gode løsninger reduserer vi prisen selvfølgelig. Men må nesten koste litt når det ikke er noe form for abonnement.
 14. Ser du bruker Sensio. Vi skal i møte med Sensio på tirsdag. Der skal vi sette opp en testrigg med deres utstyr. Dette blir rasende bra
×
×
 • Opprett ny...