Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

NilsOF

Members
 • Posts

  763
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

NilsOF last won the day on March 7 2022

NilsOF had the most liked content!

2 Followers

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB

Recent Profile Visitors

2,135 profile views

NilsOF's Achievements

Kodemaker

Kodemaker (11/16)

 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • First post
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well

Recent Badges

176

Reputation

 1. Hehe, ja, Herrens og høyfrekvensens veier er uransaklige 😉
 2. Dersom du har ethernet kabel mot hvert aksesspunkt så er det heller ikke noe mesh 😉 Eller? Min rullegardin begynner å gå ned hver gang jeg leser ordet "mesh" 😄 Kombiner med ønske om pålitelighet og båndbredde, gjerne krydre med ord som 4k eller bare "video"; da skrur jeg av. Men da HAR du noe i sikringsskapet som støyer. Eller muligens; noe som støyer på el-nettet ditt og en overgangsmotstand i sikringsskapet som akkumuleres som støy.
 3. Det har vært brukelig en god stund nå å slå av de tregeste og eldste "standardene" på 2.4 ghz fordi det trekker ned ytelsen på hele aksesspunktet. Jeg vet det finnes folk her på forumet som kan dra detaljene rett fra pannebrasken.. ..jeg må slå de opp 😉 Så kanskje bruker dingsen en eldre "standard" som er slått av i aksesspunktet. og selvfølgelig: 20mhz båndbredde på 2.4ghz må det settes til uansett. Ellers er det på (proff) aksesspunkter en mulighet for å (prøve å) tvinge klientene opp på 5ghz. Denne finessen skaper mere bry enn nytte nå enn den gjorde for noen år siden; slå det av.
 4. Tvilsomt, med mindre du har kontaktorer eller annet som støyer mye i skapet. Har samme "router" hengende like ved sikringsskapet. Det første jeg gjorde var å slå av WiFien på boksen, så den ikke skulle lage kødd (les: støy) for aksesspunktene mine. Nå kjenner jeg ikke "deco" men syntes jeg leste ordet "mesh".. En kjetting er ikke sterkere enn det svakeste leddet. Og i WiFi-samenheng på mesh betyr det en halvering av både båndbredde og pålitelighet for hvert ledd. Eneste måte å feilsøket er å plugge seg inn med ethernet-kabel på hvert ledd med ett kjent godt nettverkskort og et pålitelig operativsystem på god hardware.
 5. Hm, ja, de følger nok Kinesiske spilleregler.. Annskaff deg et par passende eksemplarer og testkjør de med overbelastning over tid med korte og hyppige strømbrudd inniblandet. Og for all del rapporter tilbake, jeg er spent på resultatet. 😉
 6. NilsOF

  Zigbee hukommelse

  Det er div. nøkler og innstillinger lagret i stikka. Disse kan kopieres over ved bruk av verktøyene i homeassistant (jeg prøvde de for ett par år siden). Men infoen om selve dingsene er lagret rammeverkene homeassistant/homey/whatever. Jeg vil tro at instillingene for dingsene er vidt forskjellig lagret, med vidt forskjellige parametre, i homey kontra HS. I praksis er det kanskje like kjapt og enkelt å begynne på nytt. Med mindre det finnes ett oppdatert verktøy som gjør jobben,
 7. Jeg har aldri hørt betegnelsen "NIALM" før. Men jeg har fått med meg at en eller annen hadde tatt ut et patent på dette for en stund siden. At slikt er patentbart forundret meg. Selve måle-teknologien er jo i utgangspunktet enkel. Det som er utfordringen er algoritmene for å identifisere signaturene til de forskjellige apparatene. Når det er mulig å digitalt identifisere folk ut i fra bilder så bør det også være mulig å få noe fornuftig ut av U,I,fase -målinger over tid også. Men, nei, jeg vet ikke om noen "dingser" som kan analysere og identifisere. Jeg vil tro at det er sky-tjenester som gjør dette og det er akkurat dette som koster?
 8. Hm, er jeg ignorant nå, eller er dette helt standard gameldags måleteknikk?
 9. Oki, jeg skal prøve å gi ett slags svar.. 😉 - ikke tenk "iot" eller "wan" eller "dmz" Har man noe man skal beskytte så gjør man det. Noe skal ha tilgang til internet og noe skal absolutt ikke ha det. Selv driver jeg å pønsker på å dele opp hjemmenettet enda mere, det holder ikke med fire SSIDer som er begrensningen på min Unifi trådløs lengre.. ..eller mere korrekt, flere enn to SSIDer belaster WiFien med uforholdsmessig mye overhead i forhold til nyttetrafikk. Og Ubiquiti Unifi støtter ikke flere enn fire SSIDer og muligens ikke flere enn 4 VLAN på noen av aksesspunktene jeg har heller.. (jeg har ikke kvalitetsikret dette!). Nå lurer jeg på hva jeg ville frem til .. 😄 Vi har alle noen begrensninger, enten tekniske eller kunnskapsmessige. Og begge deler er helt Ok! I praksis er det å ha kontroll det viktigste 🙂
 10. Herrens og høyfrekvensens veier er uransaklige 😉 Men det hjelper definitivt å forhindre interferens med fysisk avstand. Jeg burde postet noen bilder her, men for å forskåne de (u)skyldige så avstår jeg fra det nå.
 11. Heh, jeg har tømmetstokker i huset merket 1624.. Ganske absurd for min del.
 12. Jepp, det var i utgangspunket hele meningen med scriptet 😉 men så tok feature-creep syndromet meg.. Så nå tar jeg backup altfor sjelden, og backupstikka ligger i en boks på ett eller annet merkelig sted som fruen ryddet bort før jul.. Nåvel, det er min egen skyld..
 13. Jepp, disse fungerer i utgangspunktet som repeatere i zigbee-meshet, Men,.. vær litt OBS på hvilken firmware som er installert på disse. Har vært borti en versjon som er defekt i så måte. Hvilken er fortrengt og glemt nå. Den som kom etterpå virket akkurat som den skulle (og muligens de påfølgende også).
 14. NilsOF

  Stabilitet Shelly

  Disse ESPene er i utganspunktet stabile (mine er det). Det kommer mere an på programmvaren som puttes på de.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.