Gå til innhold
 • Bli medlem

NilsOF

Medlemmer
 • Innholdsteller

  631
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

NilsOF vant dagen sist 28. desember 2020

NilsOF hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

147 Excellent

2 følgere

Om NilsOF

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Helt enig med @Fredrick, det er svært viktig at man selv er i førersetet. Ikke alle har et liv og bopel som gjør det mulig for strømleverandøren å plassere i en bås. Jeg ser dette også som en massiv invadering av privat-sfæren. Med andre ord: Jeg er positiv til smartere bruk av strøm, men må ha full kontroll selv. Inkludert de data som mitt/vårt strømforbruksmønster genererer. Har svart på brukerundersøkelsen.
 2. Når lynet slår ned 50 meter unna så hjelper ikke et overspenningsværn. Lynet vil ta sine egne veier og ganske så uforutsigbart følge alt som er av kabler. Men det hjelper med ett grovt værn på strøminntak og flere små rundt om. Når det er så nærme er det eneste jeg kan tenke meg som virker er en lynavleder plassert så lynet ledes unna hus og heim.
 3. D4 har en pullup via LED. Så det er ikke sikkert dette klarer å dra rele/driverkrets/whatever opp til 3.3v. Eller også motsatt. Dvs. pullupen som LED/motstand utgjør tolkes som ett H-nivå av reledriveren. Jeg mer eller mindre gjetter da jeg aldri har klepet i NodeMCU. Men ta en titt på denne siden (litt neppå): https://randomnerdtutorials.com/esp8266-pinout-reference-gpios/ ESP8266 er ganske rar i måten IO virker på. Må må definitivt tenke seg om på hvilke gpio man bruker til hva. Feks. Du vil få trøbbel med boot om D4 draes lav. Edit: No
 4. Jeg bruker to UZB1 stikker og zmeserialupdater. Endte opp med å kjøpe to stk. UZB1 samtidig i håp om å få samme firmware på begge. Hvilken firmware som er oppgraderbar fra hvilken versjon til en annen ser ut til å være svart magi, jeg hoppet over firmwareoppgraderingen.. litt om det hær:
 5. Sett en IP-addresse på Ikea-boksen som er utenfor DHCP-scope? Mulig du må krympe inn DHCP-scopet på Altiboxen først for å lage plass..
 6. Uten å ha sjekket hvordan strømforsyningen i en æpleboks er laget; En switchmode strømforsyning (som i æpleboksen) er vel kanskje 90% effektiv, altså du sparer 10% strømforbruk sånn pluss/minus. Den store tyven er inverteren og den kommer i tillegg. Du må nesten se i dataene for inverteren hvor mye effekt (watt) den bruker ubelastet. Da har du ett sånn omtrentelig tall på hvor mye det er å spare.
 7. Ja, det var ikke enkelt å åpne.. Tror jeg lot lokket være på.. Men alle skruene du ser under lokket, og muligens også oppå må ut. Kanskje du finner noen skruer under filteret også. Jeg husker ikke eksakt.. Iallefall var det mye lirking og luring før fronten kom av.
 8. For få noder i meshet, eller de har for stor spredning radio-messig. "Ghost nodes" kan også være en årsak. Dvs. noder som ikke finnes lengre men usb-stikka tror det. Tredje alternativ er at noder jammer meshet (HeatIT noder? ). Hvilket chipset som sitter i dingsene spiller en mindre rolle i så måte.
 9. Dersom rammeverket støtter en usb-stikke med 700 chipset, så ja. Jeg vil bli overrasket om det er tilfelle. Edit: videoen fra aeotec sier det er sånn at det skal virke med HA.. Da er det rimelig fersk vare, definitivt ta research på evt. bugs. Noder/devices med 700 chipset er en annen ting. De skal være bakoverkompatible. Likefullt er det lurt å ta litt research her også.
 10. Har ingen erfaring med den, men den har tatt i bruk nyeste generasjon chip fra Silabs. Derfor er det meget sannsynlig at rammeverket (hva det nå heter eller hva du bruker til zwave i HA) ikke støtter den.
 11. Ojsann, det har ikke jeg fått med meg. Men hva det innebærer i praksis er uklart for meg. En port er nok. Tenkte jeg skulle bruke RPI zero med wifi til MIDI-styring av effekter på pedalbrettet mitt. (MIDI over USB med USB-MIDI konverter) Tenkte å bruke arduino opprinnelig men støtte på USB-host problemet. Mens Wifi og bluetooth åpner for muligheter.
 12. Raspberry har en modell zero med wifi, den klarer seg sikkert i til denne jobben. Ellers så har man pyserial for python. Med den kan man kople seg rett på serialporten som Linux automatisk splitter ut av USB som /dev/ttyUSBx. Pyserial ligger i pakkebrønnen som python-serial, tror jeg.
 13. PCn er en USB host så om Arduinoen skal ta over PCens oppgave så må den også kunne oppføre seg som en USB host.
 14. Du store 😅 Da kan det være sånn at compileren oversetter "\n" til ASCII og da blir det feil andre veien. escape esacapen sånn at det blir "\\n" ?
 15. Det er egne ASCII koder for "newline/linefeed" og "carriage return". Putty oversetter sannsynligvis \n til "newline" ASCII og sender den koden over serielinja. Mulig at Putty også slenger med "carriage return" for å være sikker på at ny linje begynner på første posisjon. NL/LF er desimal 10, CR er desimal 13. http://www.asciitable.com Dette er jo essensiell barnelærdom 😉 Men jeg må innrømme at det ikke er hver dag jeg bruker de gamle ASCII printer-styrekodene lengre.
×
×
 • Opprett ny...