Jump to content

NilsOF

Members
 • Content Count

  412
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

NilsOF last won the day on November 13 2019

NilsOF had the most liked content!

Community Reputation

93 Excellent

2 Followers

About NilsOF

 • Rank
  Advanced Member

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg ville ikke lagt så mye vekting på Tek sine tester, de er ganske overfladiske. Og det er kanskje ikke så rart, det krever ganske mye innsats å teste de forskjellige systemene opp mot hverandre. Man må bare ta det systemet som virker å passe hver enkelt best. Hvilke kriterier som passer en person best er det bare den enkelte som kan finne svar på..
 2. Og, ja, ingen tvil om at Hue pærer er av bedre kvalitet enn Ikea sine. Til enkeltebruksomeråder duger Ikea sine godt. Ingen av mine (bare en håndfull) har ramlet ut av nettet så langt. Men det må nevnes at jeg ikke har noen Ikeapærer direkte knyttet til Ikeas fjærnkontroll. Når jeg prøvde det så var de en tanke ustabile.
 3. Zigbee bruker riktignok 2.4ghz -båndet, men wifi er det ikke. Jeg vil tro at det er Power som roter ..
 4. Bare for å legge til: Ett urelatert prosjekt jeg har snust på bruker Telia Nb-iot, men når jeg spurte om de tekniske detaljene så var svaret "vi når det via cloud-server". Jeg spurte ikke mere da det var tydelig at det ikke var noen tilstede som kunne svare. Jeg skal uansett følge opp dette prosjektet, så jeg håper å få noen i tale som vet litt mere.
 5. Jeg lurte på akkurat det samme, og spurte hær: https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/6646-nb-iot-erfaringer/?tab=comments#comment-77021 Jeg har ikke fått noen svar så langt. Har ikke hatt tid til å grave noe mere i dette.. Å ringe Telenor eller Telia for å spørre er ikke barebare heller 😕 Nb-iot er noe jeg har bruk for, men det kommer an på pris og hvor vanskelig det er å implementere.
 6. Dersom du har en switch som støtter vlan og Gbic da kan du opprette ett "internet" vlan slik at switchen blir "konverter". Husk å slå av spanningtree for "internet" vlanet!
 7. I utgangspunktet kan det gå, men jeg vet ikke hvor mye strøm senniboen trekker og heller ikke hvor mye strøm pumpa kan levere. Dette er en slags service-kontakt, så kanskje ikke så veldig mye. Jeg kjenner ikke Sensibo, men har den innebygd temperarurføler så bør man utnytte det med å montere den ute i rommet..
 8. Godt vi ikke er alene 🙂 Og jeg vil ikke si at det er spesielt nevrotisk heller. Det forundrer meg at Google og tilsvarende faktisk får lov til å holde på som de gjør.
 9. Ja, ny firmware må til. Z-wave nettet var mitt ubrukelig før fw kom på plass
 10. @JarlesbTakk for godt samendrag! Dette gjelder nok for de fleste systemer.
 11. Høres bra ut, dette blir godt over snittet i "hi-end" 🙂 Jeg ville brukt lys-sensor hær også. Men sørg for å skaffe en med god oppløsning i den lavere enden. Plassering/sikteretning er viktig i så måte. Jeg er meget enig med din samboer! Meg og min bedre halvdel har konkludert med ingen kamera og heller ingen mikrofoner inne!
 12. Det kommer an på.. ..nesten så jeg tror du har AC ut i fra beskrivelsen. Men, som sagt: Den eneste måten å bli sikker er å måle. 🙂
 13. Sjekk med kommandoen "rfkill". Med den kan man slå av og på de forskjellige radioene. (Skulle ønske den hadde muligheten til å slå av 2.4ghz mens 5ghz var på.. Det hadde hjulpet med evt. interferens mot zigbee)
 14. @ZoRaC Gulle godt, jeg visste ikke at NRK hadde en API før i dag, takk for tips! Så var det bare jobben igjen med å legge Dagsnytt radio til "vekkerklokka" mi. Enda ett punkt til på todo-lista. 🙂
 15. Hm, ser ut som det kan bli litt tull mens programmet er på lufta; Startet ni-sendingen Dagsnytt kl 9.03 sånn ca, avpillingen startet programmet fra begynnelsen og ble avbrutt ca tre minutter uti. Kun prøvd på Ipad med safari en gang. Men ellers er det genialt. 🙂 Sjekket kjapt NRK sin API https://psapi-ne.nrk.no/documentation/ Den ser jo overkommelig ut. Om ikke annet så skal man kunne loppe ut en programoversikt.
×
×
 • Create New...