Gå til innhold
 • Bli medlem

NilsOF

Medlemmer
 • Innholdsteller

  716
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

NilsOF vant dagen sist 7. mars

NilsOF hadde mest likt innhold!

2 følgere

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB

Nylige profilbesøk

1 625 profilvisninger

NilsOF's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

166

Nettsamfunnsomdømme

 1. @Eplepai Iphonen behøver ikke å være infisert, men at "noe" har funnet en måte å servere pop-ups. På PCen kan du sjekke datoene i filsystemet når den ukjente kontoen ble opprettet. Er den nylig opprettet og/eller du har full oversikt som tilsier at du har hatt uønsket besøk så må den reinnstalleres. Hvilken router har du mot internet? den må også sjekkes! Er firmware oppdatert eller har den sikkerhetshull? Høres ut som om noe nett- trafikk muligens blir om-dirigert. Om man feks. blokkerer DNS over https, så vil IOS komme med en slik beskjed.. ..og muligens også om man bruker usikret WiFi. Noe er det IOS detekterer som ikke er helt tipp-topp.
 2. Den største grunnen til å velge Debian viser seg når man skal oppgradere fra en stabil versjon til en ny. Og den dagen kommer 🙂 Dessuten, når Debian sier "stable", så mener de akkurat det. Ubuntu er mere vinglete når det gjelder pakkevalg i basis-innstallasjonen, noe som gjentatte ganger har vist at den nye måten å gjøre ting på ikke nødvendigvis er den beste.
 3. Rart at ikke flere Norske firmaer har kastet seg på dette med buffring av solstrøm. Kan ikke skjønne annet enn at markedet er dær, og det markedet vil ikke bli mindre fremover.
 4. Såvidt jeg vet må det være helt nye bilmodeller (om noen) som har LiFePeo4 batterier. Disse synest helt klart å foretrekke over Li-Ion og div. bly. Har spekulert på å bygge eget skur i brannsikker avstand for Li-Ion, men prisen på Li-Ion fra brukte el-bil-batterier står ikke i stil med hva LiFePeo4 koster fra Kina. (Nåvel, greier fra Kina kan være skikkelig hit&miss ! Og det gjelder ikke minst BMS) Om det finnes el-biler som har LiFePeo, så bør prisen for brukte Li-Ion falle damatisk. Jeg har sittet på gjerdet lenge for valg av batteriteknologi, første omgang for "offgrid" hytte, men ser definitivt fremtiden for en strømbuffer hjemme også.
 5. Unifi sine aksesspunkt kan settes opp ett og ett med Android-appen uten kontroller. (Mulig det er noe annerledes med IOS-app, har ikke prøvd den) Det man mangler uten kontroller er hva som er koplet opp mot hvilket aksesspunkt. Jeg vil si at en eller to aksesspunkt fungerer utmerket uten kontroller. Med flere aksesspunkt begynner det å bli greit å ha oversikten en kontroller gir, ikke minst for å sette kanalene opp fornuftig. Unifi er ett "prosumer" konsept, ikke helt i pro-segmentet som HP/Aruba eller Cisco sine systemer. Jeg syns ikke Unifi routere/brannvegger når helt opp, men de er sikkert helt OK for de fleste hjem. Unifi switcher er også OK. Jeg syns @roadrune har gjort en fornuftig analyse på det som er en god start 🙂
 6. Egentlig handler det om ett ord: Uplink,upLink eller UpLinK 🙂 Nå kjenner jeg ikke Goolgle-greiene, men det er mere enn rimelig å annta at alt som har kablet uplink alltid vil banke alt som ikke har kablet uplink. Unifi er gode greier (på WiFi!) og du behøver ikke APer som takler med flere klienter enn det du maksimalt har på en jævlig dårlig dag 😉 (Ok, budsjetter med dårlig dag + MVA) Og, ja, PoE er det du vil ha, ingen spekulasjon!
 7. Om man har tinger og tanger på UPS, men ikke alt; - overvåke UPS og generere alarm/beskjed ut fra det. - overvåke IPbaserte tinger og tanger som ikke er på UPS og genere alarm ut fra dette (svarer dingsen på ping?). Så var det dette med å få fram alarm/beskjed når strømmen er borte.. Noe greier må bare være operative under ett strømbrudd for å klare å avlevere alarm/beskjed. Alternativet er å detektere restart av PC eller feks. Rpi. Jeg bruker "System started" (men også UPS) på openHAB, regner med at de andre rammeverkene har noe tilsvarende Men da er muligens skaden allerede skjedd?
 8. Bumbety bump! Er det virkelig HS som vil ha gammel firmware i stikka?
 9. Arlo, Sektor og Verisure er fremmedord for meg.. Jeg er heller tilhenger av å se hva som faktisk skjer, dvs. kameraopptak på disk som ikke kan stjeles uten videre. Men samtidig, hvordan går det an å stjele ett kamera uten å havne på opptak? Nå er jeg bare på begynnelsen med å sette meg inn i "security cameras", men likevel, ta kontakt med noen som kan dette. Problemet er også at det er mange aktører som ikke har peiling.. Fortell oss hvilket område i landet dette gjelder, så kanskje noen hær kan peke i riktig retning. 😉
 10. En stor fordel med UZB1 er at det finnes ett kommandolinjeverktøy som virker under Linux (både AMD64 og ARM) til å ta backup av NVM (dvs. nodene ligger lagret dær). Jeg byttet til UZB1 når begge mine Aeotec stikker fant det passende å korumpere NVM så og si samtidig. Jeg har ikke merket noen forskjell på UZB1 og Aeotec sine når det gjelder radio. Nå har ikke jeg prøvd Aeotec sin pluss-versjon, så mulig det er noen forbedringer. Alle stikker med 500 chipset skal være kompatible med nye noder som har 700 chipset. USB-stikker med 700 chipset er etter hva jeg har lest fortsatt litt buggy, da seriell-API-et fortsatt er nytt. Jeg er usikker på om Silabs faktisk har publisert en ferdig API pr. akkurat nå. Noen som vet? Så derfor er det kanskje lite å vinne på å skifte stikke nå. Det er fint liten forskjell på virkemåten på firmware-versjoner på stikker med 500 chipsett. Derimot synest det å være fullstendig kaos med virkemåten og versjoner på firmware til stikker med 700 chipset. Nå har jeg bare ett lite, men veldig stabilt z-wave nett. Likevel, å tanken på å skru opp veggbokser eller klatre opp til lamper for å resette piller byr meg imot. Derfor nyter jeg muligheten jeg har til å ta backup av mine UZB1 over ssh nå når jeg har den.
 11. Jeg kan ikke huske å ha sett noe som kan løse dette i Hue-huben. Og, ja, problemstillingen er kjent. Dette dukker også opp når man binder en fjernkontroll direkte til flere lyspærer i zigbee. Det enkleste er å sette inn en pære som er mindre lys-sterk, eller blende med skjerm. Den vanskelige og definitivt mest fleksible veien er å gå via et rammeverk med programmerbar logikk. Jeg har en "offset" til de fleste pærene i stua, slik at alle lysene styres av en fjernkontroll, med forskjellig tennpunkt. Men det er da styrt via openHAB i mitt tilfelle.
 12. Hmm, jeg skjønner ikke problemet.. Er det rammeverket som vil ha gammell firmware? Det må omtrent være destruktivt.. 😕 (For jeg anntar at firmware i coordinator er oppgradert)
 13. Jeg har vel kommet fram til at jeg mest sannsynlig lar Reolink være i fred. Det er noe tull med firmwaren som ikke klarer å levere stabile video-strømmer, om jeg skal tro div. bug-rapporter. De nyere 4K kameraene støtter ikke H.264, bare H.265. Iflg, Frigate så trengs H.264. Hvordan opplever dere at de forskjellige Reolink-modellene fungerer med Frigate? Har kikket litt på/etter Dahua og dets varianter under andre merkelapper. At Imou også hører til er nytt for meg. 🙂 HikVision er neste på lista for research. Disse Kina-varene har sine rariteter alle ihop 🙂
 14. Jeg har prøvd å lese meg litt inn på kamera. Blir så jeg prøver å finne meg ett utendørs PoE som støtter flere video-strømmer i forskjellig oppløsning og Onvif i første omgang. Så får jeg se om Frigate er bra nok også som en NVR for meg. Om ikke så bør jeg være oppdekt for flere muligheter.
×
×
 • Opprett ny...