Gå til innhold
 • Bli medlem

NilsOF

Medlemmer
 • Innholdsteller

  725
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

NilsOF vant dagen sist 7. mars

NilsOF hadde mest likt innhold!

2 følgere

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB

Nylige profilbesøk

1 705 profilvisninger

NilsOF's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

168

Nettsamfunnsomdømme

 1. Beware of fake components when not using a well reputed seller. Elfa is well reputed 🙂 but expensive. Ang. blyfri: Jeg bruker standard gammeldags 60/40 loddetinn. Tillfør 60/40 tinn på loddepunktene og fjern alt med solderwick så komponenten kommer fri fra PCB. Lodd på plass komponenten med 60/40. Fjern fluss og andre urenheter fra loddepunktene med isopropanol Blyholdig tinn er ikke så sprøtt som blyfritt og vil formodlingen tåle mere. Uansett er blyholdig loddetinn til reperasjoner mere miljøvennlig da apparatet får en lengre levetid. Apparater som ikke lar seg reparere avhendes selvfølgelig på "gjenbruksstasjonen" i riktig container.
 2. Beklager, for jeg ser mye fluff og for lite innhold, det må da bli klikkehælvet av sånt 😄
 3. Hehe, mitt brukergrensesnitt ser ikke ut i månelys 😛 Så har jeg også brukt omtrent null kalorier på det.. Mye av grunnen er at vi kun endrer settverdier og klokkeslett en sjelden gang. Og skal det sjekkes tilstander så er det råe data jeg trenger; En temperatur behøver ikke å animeres med glitter og ha skyggeeffekter i innramminga. Syns @Moskus sitt oppsett ser bra ut jeg.
 4. Det gjør den, og den gjør en glimrende jobb. Jeg bruker luminans-infoen fra den i kombinasjon sola sin horisont-vinkel til å styre dimming av utelysene.
 5. Vel, en grunn til å bruke z-wave er at man kan programmere de enkelte enhetene til hvilken status de skal ha etter strømbrudd. Dvs. PÅ.
 6. Philips Hue. Ute og innesensorer. De er mere nøyaktige enn Aeotec MS6 feks. Og defnitivt bedre enn Lumi/Aqara. Hue -senorene koster litt mere, men er pålitelige. Og det er hva man betaler for.
 7. I teorien så skal en unmanaged switch videresende de datapakkene med taggede VLAN uendret, dvs. de skal sees av switchen som hvilket som helst annen datapakke. I praksis så er det ikke sånn. Mange (billige) switcher bruker VLAN internt selv om de ikke støtter VLAN utad. Så om man pumper VLAN-taggede inn i en slik switch vil man få merkelige resultater.
 8. Vanskelig å quote fra en ipad på dette forumet.. Paralellkoplede LiFePo og bly - batterier: Så lenge ingen av de to batteri-typene blir overladet eller underladet så er det ingenting i veien for å bruke de samtidig. Jeg har ikke gått i dybden på dataene, men ser absolutt muligheten. Smart og miljøvennlig 🙂 LiFePo batterier på lager i Stavanger? Det vil jeg høre mere om 🙂 Fin tråd! Arti å følge 😉
 9. Hmm, jeg vil si at dess dyrere strømmen er dess mere sparer folk. Følgelig blir da belastningen på nettet mindre.. Binde kostnader på nett mot strømpris kan bare ikke bli riktig. Å binde mot belastning er mere riktig i mitt hode.
 10. @Eplepai Iphonen behøver ikke å være infisert, men at "noe" har funnet en måte å servere pop-ups. På PCen kan du sjekke datoene i filsystemet når den ukjente kontoen ble opprettet. Er den nylig opprettet og/eller du har full oversikt som tilsier at du har hatt uønsket besøk så må den reinnstalleres. Hvilken router har du mot internet? den må også sjekkes! Er firmware oppdatert eller har den sikkerhetshull? Høres ut som om noe nett- trafikk muligens blir om-dirigert. Om man feks. blokkerer DNS over https, så vil IOS komme med en slik beskjed.. ..og muligens også om man bruker usikret WiFi. Noe er det IOS detekterer som ikke er helt tipp-topp.
 11. Den største grunnen til å velge Debian viser seg når man skal oppgradere fra en stabil versjon til en ny. Og den dagen kommer 🙂 Dessuten, når Debian sier "stable", så mener de akkurat det. Ubuntu er mere vinglete når det gjelder pakkevalg i basis-innstallasjonen, noe som gjentatte ganger har vist at den nye måten å gjøre ting på ikke nødvendigvis er den beste.
 12. Rart at ikke flere Norske firmaer har kastet seg på dette med buffring av solstrøm. Kan ikke skjønne annet enn at markedet er dær, og det markedet vil ikke bli mindre fremover.
 13. Såvidt jeg vet må det være helt nye bilmodeller (om noen) som har LiFePeo4 batterier. Disse synest helt klart å foretrekke over Li-Ion og div. bly. Har spekulert på å bygge eget skur i brannsikker avstand for Li-Ion, men prisen på Li-Ion fra brukte el-bil-batterier står ikke i stil med hva LiFePeo4 koster fra Kina. (Nåvel, greier fra Kina kan være skikkelig hit&miss ! Og det gjelder ikke minst BMS) Om det finnes el-biler som har LiFePeo, så bør prisen for brukte Li-Ion falle damatisk. Jeg har sittet på gjerdet lenge for valg av batteriteknologi, første omgang for "offgrid" hytte, men ser definitivt fremtiden for en strømbuffer hjemme også.
 14. Unifi sine aksesspunkt kan settes opp ett og ett med Android-appen uten kontroller. (Mulig det er noe annerledes med IOS-app, har ikke prøvd den) Det man mangler uten kontroller er hva som er koplet opp mot hvilket aksesspunkt. Jeg vil si at en eller to aksesspunkt fungerer utmerket uten kontroller. Med flere aksesspunkt begynner det å bli greit å ha oversikten en kontroller gir, ikke minst for å sette kanalene opp fornuftig. Unifi er ett "prosumer" konsept, ikke helt i pro-segmentet som HP/Aruba eller Cisco sine systemer. Jeg syns ikke Unifi routere/brannvegger når helt opp, men de er sikkert helt OK for de fleste hjem. Unifi switcher er også OK. Jeg syns @roadrune har gjort en fornuftig analyse på det som er en god start 🙂
 15. Egentlig handler det om ett ord: Uplink,upLink eller UpLinK 🙂 Nå kjenner jeg ikke Goolgle-greiene, men det er mere enn rimelig å annta at alt som har kablet uplink alltid vil banke alt som ikke har kablet uplink. Unifi er gode greier (på WiFi!) og du behøver ikke APer som takler med flere klienter enn det du maksimalt har på en jævlig dårlig dag 😉 (Ok, budsjetter med dårlig dag + MVA) Og, ja, PoE er det du vil ha, ingen spekulasjon!
×
×
 • Opprett ny...