Gå til innhold
 • Bli medlem

NilsOF

Medlemmer
 • Innholdsteller

  371
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

NilsOF vant dagen sist 13. november 2019

NilsOF hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

94 Excellent

2 følgere

Om NilsOF

 • Rang
  Avansert medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  openHAB

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg mener å tro at optimalisering av Zigbee-meshet er noe som coordinator (usb-stikka) gjør med jevne mellomrom hele tiden. Det ser iallefall slik ut når jeg bruker snifferen.
 2. NilsOF

  Zigbee nettverket

  Hm, jeg oppfatter Phillips sine som av de mere stabile (på en helt annen konfigurasjon). Ta en titt på LQI -verdiene i nettet ditt. De gjengir kvaliteten på mesh-nettet og ikke signalstyrke. Jeg har forøvrig flyttet alle WiFi-APer opp ett knepp på kanalskalaen for så å sette zigbee til kanal 11. En annen ting er WiFi-kort som interferer (tror jeg da jeg ikke har tilgang på spektrometer) Ved å slå av den ubrukte WiFi-radioen på min NUC med "rfkill" forbedret zigbee seg ganske betraktelig. Prøv også å sette USB-stikka på en forlengelseskabel og på den måten minske påvirkning mellom stikka og maskin. Rf-skjerming var noe vi hadde i forrige årtusen..
 3. NilsOF

  Zigbee nettverket

  Det er nok ikke mulig ut i fra det lille jeg har sett på av zigbee dokumentasjon. Den beste måten å gjøre dette på er å automatisere slik at ingen føler behovet for å røre bryterene 🙂
 4. Jeg har noen slike: https://www.ikea.com/no/no/p/tradfri-led-paere-e27-250-lumen-kan-dimmes-tradlost-varm-glod-globeformet-brunt-klart-glass-70455676/ De er ganske trege til å reagere. Så man kan bli litt lurt på hva som faktisk er tregt. De andre Ikea-pærene jeg har sitter i utelys styrt av lysnivået ute, så jeg vet ikke hvor kjappe de er. Jeg har også ett par slike "øyer", og mener å ha observert en viss treghet i disse også. Nå bruker jeg ikke bevegelsessenoren i disse til styring av lys, så hvor kjappe de er vet jeg ikke. Men tilsamen kan jo treghet i sensor + pære bli ganske plagsom.
 5. De har ikke har lyst til å selge så veldig mange av disse termostatene. Man kan jo lure på hvor flimsete resten av programmvaren er når de ikke bryr seg med å kvalitetssikre brukersatte verdier. Jeg lurer derimot ikke på hva jeg mener om Heatit/Thermofloor. Å dekke over en firmwarebug med sertifiserings argumentet er bare for dumt!
 6. NilsOF

  Zigbee sniffer

  Sniffer-løsningen fungerer utmerket. I begynnelsen hadde jeg en sterk følelse av "Hva i alle dager er det jeg ser på?" Å få farge på dumlinjene i Wireshark hjalp mye, jeg brukte fargene som i dokumentasjonen. Startet også med filteringen fra dokumentasjonen, og det hjalp ytterligere på forståelsen. Nå har jeg satt USB-stikka inn i en Rpi4 (headless), mens Wireshark kjører på laptoppen. Og det ser ut som dette har avdekket en bug i openhab (Philips Hue lyspærer med bluetooth). Umåtelig mye bedre enn å famle i mørket med bare gjetting på hva som går galt.
 7. Jepp, den skal visst være zigbee v3 sertifisert. Aqara T1 -serien ble lansert i fjor, men produktene har så langt latt vente på seg.
 8. Ja, bare status akkurat nå. Jeg har sett etter noen nette og små snutter for å dytte slikt over MQTT, men har ikke kommet i mål med det. Men det er fult mulig å lage ett script som trigges av cron og legger til enden av ei fil.
 9. Det erklærer jeg som "bra nok", men jeg tror jeg venter til T1 -versjonen kommer. Den jeg har anskaffet som en test rapporterer batteri utenfor standarden, så jeg får ikke den inn i openhab.
 10. Det er nok SD-kortet som er svakheten på Rpi -dingsene. Nesten så jeg misstenker at du har en feil på kortet. df -h
 11. Jeg må komplettere batteribeholdningen min og jeg har observert et ganske så stort sprik på hvor lenge de varer ved lave temperaturer. Selv i 8 grader varte ikke to CR123 i en MS6 knappe 6 måneder. Hvor får man tak i batterier, helst med datablad? Jeg tenker også på å putte sensorer i frysere og kjøleskap. Har 4 frysere, 2 kjøleskap samt 3 kjøle/varme skap for ølbrygging (noen øltyper kjøres ned til 0 grader etter gjæring for klarning). Så jeg må nesten få dette riktig fra starten. Noen av skapene/fryserene er også innen garanti, og ikke er det alltid like lett å strekke kabel/sensor inn. Hvordan har dere løst dette problemet?
 12. syslog skulle det være, ja 🙂 Swap har du, ja. hm 1/10 av ram. Kan ikke være mye hjelp i den. Kanskje øke til 2x RAM å se om det hjelper? Ellers må jeg melde pass, jeg har aldri brukt Domoticz. Men regner med at også den tar husvasken en gang for døgnet (krever ram).
 13. System.log. Men ingenting blir skrevet til kortet om du har logging til RAM på noe vis ved krasj. Og det som skal til loggen kan fortsatt ligge i minnet pga. caching eller at det som skjer forhindrer skriving på annen måte. Det kan også være at alt minnet er brukt opp. Sånn sett vil jeg tro at det er Domoticz som bruker mest minne og også starter med noe ved tidspunktet. Man må nesten bruke elemineringsmetoden på sånt. Har du swap slått på? Om ikke slå på og se hva som skjer. Nok plass på kortet?
 14. NilsOF

  Zigbee sniffer

  Etter å ha konferert med Chris Jackson (han som har skrevet zigbee og z-wave bindingene til openhab) ble det til at jeg bestilte enda en Bitronvideo 2010/10 USB -stikke. Tanken er at den kan dubbelere som en backup-stikke samtidig som sniffer. Bitronstikka har en såkalt Ember chip. Såvidt jeg har funnet ut er Emberbaserte stikker det eneste Zigbee v3 kapable som det er mulig å loppe ut det som trengs og laste opp i en annen. Forhåpentligvis slipper man da å inkludere alle dingser på nytt. Dokumentasjon: https://www.cd-jackson.com/downloads/ZigBeeWiresharkSniffer.pdf Software: https://www.cd-jackson.com/downloads/ZigBeeSniffer.jar Så får jeg se når stikka kommer hvor godt dette fungerer 🙂
 15. Denne holdningen liker jeg 😄 Full aplaus fra meg!
×
×
 • Opprett ny...