Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

StaggerLee

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av StaggerLee

  1. Kjøpte selv noen Luxorparts røykvarslere som ble anbefalt. Fikk de fint inn i Homey, men en dag da kyllingen ble litt vel overstekt og røykvarslere ble utløst så trigget ikke flow jeg hadde satt opp. Men de ga god lyd så det fungerte slikt sett.
  2. Man kan sette i samme flow at man deaktiverer flowen og setter i gang en timer på x minutter. Når x minutter har gått så aktiveres flow igjen.
  3. Jeg bruker geofencing med IFTTT. Den pleier 9/10 ganger å registrere at jeg er hjemme før jeg åpner døra.
  4. Har selv Homey og synes dette fungerer godt uten at jeg har kjennskap til mye annet. Opplever Homey som brukervennlig og enkelt.
  5. Hardware: Diskusjonen blir litt annerledes når det er snakk om hardware på ChromeOS. Hardware teller mye mer på Win siden datamaskinen kjører prosessene lokalt. Siden du på ChromeOS i hovedsak jobber nettbasert så betyr det i prinsipp at du jobber på en annen maskin. Hva du selv har av hardware har derfor ikke like mye å si. Men kort fortalt så har jeg alltid hatt chromebooks med minimum 4GB RAM og touch-skjerm. Disse får du for omtrent 4-5 tusen. Når du går over dette i pris så betaler du for det meste for kulere utseende + kraftigere hardware som du som oftest ikke har bruk for. CPU er jeg usikker på, men har gjennom 3 chromebooks aldri merket noe på ytelse. Maskinen oppleves så rask som tjenesten du jobber på. Hvis den er i dvale så er skjermbildet oppe og klar til bruk før jeg har rukket å få hendene på tastaturet. En oppstart tar omtrent 10 sek. Offline-muligheter: I ChromeOS har du en innstilling som du kan huke av slik at dokumenter som du jobber med i det siste blir lagret lokalt i tilfelle du er uten nett neste gang. I tillegg kan du tagge spesifikke dokumenter slik at det alltid blir lagret en kopi lokalt. Eventuelle endringer som du gjør offline synkroniseres i bakgrunnen når du kommer online uten at du merker noe. Båndbredde: På organisasjonsnivå er jeg usikker på hva som kreves annet enn at jeg vet at kommunen oppgraderte nettverket før man satte i gang. Hjemme har jeg aldri hatt problemer med et vanlig hjemmenettverk der jeg heller ikke topper opp til raskeste hastighet.
  6. Tillater meg å være uenig med dere angående ChromeOS her. Jeg jobber i en stor kommune med over 10 000 ansatte som for 4-5 år siden gikk over til å bruke kontorpakken til Google, mens elevene i skolesektoren gikk over til å bruke ChromeOS og Google-pakken. Erfaringen så langt har vært svært gode og man er nå i ferd med å legge planer for å tilby ChromeOS som alternativ til ansatte. Jeg har selv brukt ChromeOS privat og i jobbsammenheng i lang tid og møter ingen begrensninger. Eneste kravet er at programvare jeg bruker er nettbasert, noe det aller aller meste av programvare nå er. Såfremt man ikke driver med tung videoredigering eller gaming så vil ChromeOS dekke ens behov med maskiner som starter raskere, er mer pålitelige og man trenger ikke å tenke på virus og annet. Alt dette får man også til en mye rimeligere penge siden OS'et ikke krever like tung maskinvare. Hvis du ikke har spesifikke behov der det ikke finnes alternativt nettbasert programvare, så mener jeg ChromeOS er et bedre alternativ enn Microsoft. Skrevet på en Chromebook
  7. Tipser om denne siden som beskriver godt hvordan lysene og hvordan ulike "tider" på døgnet trigges. https://homey.solweb.no/
  8. StaggerLee

    Heatit Z-dim

    Godt spørsmål. Det må jeg sjekke. Dette med summingen har jeg egentlig ikke tenkt mye over, men har hørt en del andre problematisere det i andre forum.
  9. StaggerLee

    Heatit Z-dim

    Har kjøpt 4 stk. 3 av dem var utrolig lett å få inn i Homey. Gikk inn på første forsøk uten problemer. Den siste måtte jeg ta en factory reset på før jeg fikk den inn like enkelt. Har mistanke om at denne var returnert av en annen kunde da pakningen var delvis åpen. Alle har fungert stabilt og godt siden. De gir fra seg en svak summing som gjør at de kanskje ikke egner seg på et soverom, men på kjøkkenet og stue der jeg har de så er det ikke noe problem. Jeg må aktivt gå nærme og høre etter for å oppdage summingen og oppdager det ikke i hverdagen.
  10. Angående det du sier om 433hz dingser. Min erfaring er at disse kan være upålitelig. Slik jeg forstår det så har de ikke toveis kommunikasjon med homey og sier derfor ikke i fra hvorvidt de har mottatt signalet eller ikke. Jeg har byttet ut det jeg har av 433 og bruker zigbee for det meste. Jeg bruker da adapter fra ikea og temperatursensorer fra Xiaomi. Dette synes jeg fungerer veldig stabilt. Har også en haug med ulike knapper fra Xiaomi som jeg bruker og som fungerer bra.
  11. Kan godt være at devoloen har det, men mottaker i dette tilfellet er en IKEA adapter som bruker Zigbee. Den er nok da innom Homeyen og styrer ikke direkte.
  12. Har ikke peiling, er det noe jeg kan sjekke? Har ikke aning hva Z-wave assosiering er.
  13. Fikk devoloen i dag, så jeg har ikke fått brukt den så altfor mye, men førsteinntrykket kort oppsummert: - Paret med homey uten problemer. - Virker å rapportere temperatur ofte og stabilt. - Koblingen mellom homey og termostaten er rask. Termostaten er oppdatert på kort tid hvis man endrer target temp i homey, og homey oppdateres raskt hvis man oppdaterer target temp ved å trykke på knappene. - Med siste flow som jeg viste bilde av så slår ovn seg av/på uten forsinkelse med en gang target temp er satt av devoloen. Hvis dette holder seg så er det bare å løpe og kjøpe
  14. Jeg kjøpte meg nylig en Devolo Room Thermostat og brukte din bruksanvisning for å koble den opp mot varmeovnen som jeg har stående i kjellerstua. Imponerende lett å få den i bruk. Jeg tok også å la til en flow i tillegg til din. Ofte tar det litt tid fra man justerer "target temperature" til temperaturen endrer seg og ovnen faktisk slår seg på. Når man kommer inn i et kaldt rom så vil man gjerne at oppvarmingen begynner med en gang. Jeg lagde derfor en flow som starter ovnen med en gang basert på at "target temperature" forandrer seg, i tillegg til at jeg har en flow som regulerer varmen basert på når temperaturen forandrer seg. Når jeg nå justerer temperatur så slår ovnen seg av eller på med en gang jeg justerer ønsket temperatur, basert på om target temperature er over eller under faktisk temperatur i rommet.
  15. Denne fikk jeg god bruk for
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.