Gå til innhold
 • Bli medlem

Master Aeon

Medlemmer
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Master Aeon

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Master Aeon

  Styring av vannbåren varme

  Det går an å sende spørsmålet over til utvikleren Bjørnar Almli av VThermo og spørre der: https://github.com/balmli/no.almli.thermostat/issues Om det fungerer er akkurat det jeg lurer på selv. Hvor er da "intelligensen" som skjønner at dette er vannsløyfer som skal stå på i x minutter og skal slås av og på x ganger i timen? Lurer på om man må bare lage noen flows selv for dette, men er usikker. Om man har en fysisk termostat som Heatit Z-TRM2fx, så antar jeg at den har akkurat denne "intelligensen" i sin firmware som styres via tilhørende app i Homey? Dette er ukjent område for meg så jeg tenker bare høyt her. Om noen eksperter har efaringer å dele så gjør gjerne det.
 2. Master Aeon

  Litt nybegynnerspørsmål om Homey. 🤔

  Ender man opp med å stange hue inn i supportveggen så er det veldig frusterende ja. Da hjelper det lite med pågangsmot. Finnes det noen smarthussystemer som faktisk er like enkel som Homey og samtidig har lynrask responstid og god stabilitet - og i tillegg støtter masse produkter? Er litt usikker på om jeg skal fortsette med Homey eller om jeg skal gå over til noe annet "som bare funker".
 3. Master Aeon

  Litt nybegynnerspørsmål om Homey. 🤔

  Takker for klarhet i hva man kan forvente av responstid og ulike feilsøkingstips, Moskus! En respons på 100 ms er det jeg faktisk forventet så greit å vite at det er slik det er ment å være. Jeg har gjort en del for å få Z-Wave nettet til å fungere optimalt ved å kjøre heal på enheter som ikke har optimal rute etc. Jeg faser nå ut merker som jeg har erfart ikke fungerer helt optimalt og reduserer antall produsenter for å se om det også hjelper. Jeg har eksempelvis hatt to NodOn-plugger som etter noen uker plutselig begynner å spamme Homey med 2-3 rapporter i sekundet. Over bare 4 dager så blir det to millioner rapporter med to plugger som freaker ut og slikt reduserer jo responstiden på Homey. Factory reset hjelper bare i noen uker og firmwareoppgradering hjalp heller ikke og da er det like greit å bare fase de ut. Det er mye å lære i Smarthusverden, men som gammel IT-konsulent så har man jo gjerne lidenskapen til å synes at all "dritten" man vader gjennom er spennende utfordringer å finne løsninger på. 😉
 4. Master Aeon

  Styring av vannbåren varme

  Jeg har vannbåren bergvarme i betonggolv med noen gamle 433MHz termostater gående hvor jeg kunne tenkt meg å fått temperaturstyringen av golvsløyfene inn i Homey. Nå støtter Homey endelig Heatit Z-Water via Thermo-Floor/Heatit-appen så da skal det jo være mulig. Jeg kunne tenkt meg å benytte virtuelle termostater opp mot Z-Water. Jeg tror jeg skjønner hvordan aktuatorene skal kobles til Z-Water (bare å flytte over to ledninger fra eksisterende løsning?) og jeg vet hvordan jeg kan legge til virtuelle termostater via VThermo eller Virtual Devices-appen i Homey og lage flows, men hvordan setter jeg faktisk opp termostatene opp mot Z-Water-portene? Peskareta, har du eller noen andre som har Homey kommet i land med en Z-Water-løsning og kan lage en kjapp, liten guide med bilder for hvordan dette steg for steg settes opp i Homey inkludert flows? Eller må man ha en Heatit Z-TRM2fx termostat for at dette skal fungere softwaremessig i Homey?
 5. Master Aeon

  Litt nybegynnerspørsmål om Homey. 🤔

  Interessant. Min erfaring er at Homey tåler dårlig noe særlig mer enn 8-9 Zigbee-enheter i denne meshen. Jeg har 5 Ikea-pærer og 24 Innr Zigbee SP120 Smart Plugger. Dette oppsettet overbelaster Homey konstant av en eller annen årsak. I følge Athom så trenger Zigbee-koden å oppdateres. Med andre ord så er Zigbee-implementasjonen ganske så dårlig på Homey. Uansett interessant å høre at det hjalp med en Hue bridge. Det hjelper dog meg ikke med mine Zigbee-baserte smartplugger som gjør at lys fungerer slik det gjorde hos deg uten bridgen. Det finnes vel ikke noe Zigbee bridge jeg kan bruke for SP120-pluggene som Homey støtter? To viktige punkter angående Zigbee og SP120-pluggene: Zigbee bruker default kanal 11 i 2.4GHz frekvensbåndet. Om du har trådløse rutere som er satt opp på kanal 1 så er det direkte overlappende med kanal 11 i Zigbee-nettet. Det løste seg betraktelig når jeg flyttet alle mine UniFi WiFi aksesspunkter over til kanal 11. Da fikk jeg mye bedre respons så det kan anbefales. Mer info: https://www.metageek.com/training/resources/zigbee-wifi-coexistence.html I tillegg så er SP120-pluggene satt opp til default å rapportere til Homey hvert 60. sekund. Og når man har 24 stk så blir det i snitt en innrapportering pr. 2,5 sekunder. Når jeg justerte update-frekvensen på alle 24 plugger til en gang i timen i stedet (60 til 3600 sekunder) så løsnet det enda mer og gjorde Homey enda mer responsiv. Dog fremdeles har jeg heng på 5-10 sekunder sånn annenhver gang lys går av eller på, så den er fremdeles ikke friskmeldt hos meg. Z-Wave fungerer bedre på Homey, men i en optimalt oppsatt smarthusløsning, burde ikke alt respondere i løpet av et par tidels sekunder? Er det mulig eller må man alltid forvente et sekund eller to responstid innimellom i et smarthus uansett hub man benytter? Plugger og lys i samme rom som Homey fungerer derimot stort sett umiddelbart, men ikke alltid.
 6. Jeg venter ennå, selv om det ikke er noe hast da Pulse-enheten er forsinket. Dog virker det som om strømselskapene har veldig lite lyst til å dele informasjonen fra smartmåleren. De var alt for ivrige på å annonsere at man måtte bare si ifra hvis man ønsket porten stengt igjen. Hvorfor i all verden skulle man ønske det? Selv om man ikke skulle bruke porten lengre så har det jo ingenting å si at det står noe ala "PortOpen=Enabled" i softwaren på boksen. Noen som har en teori om hvorfor strømselskapene ikke liker denne innsikten de er "tvunget" til å gi oss?
 7. Samme her. Vi får se hvordan dette fungerer når Pulse'n er på plass en gang i april.
 8. Master Aeon

  Homey nub

  Support har innrømmet at Zigbee-koden trenger en gjennomgang og forbedring ja. Så den er definitivt ikke god. Jeg ser det tydelig i praksis hos meg med 28 Zigbee-enheter. Funker greit med noen få av de.
 9. Master Aeon

  Homey nub

  Jeg sliter med både Z-Wave og Zigbee på min Homey. Ifølge support så er Zigbee-delen relativt dårlig og trenger en grundig oppdatering. Jeg har noen enheter som visstnok ifølge support spammer Homey så ille at alt sakker ned på Homey og gjør den lite responsiv og ustabil. Nesten som et DDoS-angrep, men de har absolutt ingen verktøy til å se konkret hva som er problemet selv om jeg har sendt over flere diagnoselogger. Det eneste de har kunnet gjøre er å anbefalte meg å "re-paire" alle 28 Zigbee-enhetene mine for å se om det hjelper. Så langt har jeg gjort det på 7 enheter uten noe som helst forbedring. Er som å skyte i blinde da jeg vet ikke hvilke enheter som er problemet eller om det vil hjelpe eller om problemet vil komme tilbake om det teoretisk sett skulle løse seg. Så styr unna Zigbee-enheter for Homey inntil videre. Z-Wave er også ustabil hos meg, men det kan komme av mange faktorer inkludert at Homey har en noe dårlig plattform der også. Jeg mistenker at det kan være noen enheter som fungerer dårlig samtidig som jeg har et ganske stort hus med doble tømmervegger innimellom som hjelper dårlig på rekkevidden på Z-Wave. Men som Aleks sa, jeg må også ha nye enheter fysisk rett ved Homey for å kunne adde eller remove de uten problemer. Jeg håper derimot at de finner ut av alle problemene slik at jeg får et stabilt og optimalt responsivt smarthus til slutt. Akkurat nå er det derimot et relativt dumt hus.
 10. Master Aeon

  Homey nub

  100% enig. Dessuten er det en stor forskjell ut over skjermstørrelsen: Å arbeide via et tastatur og en mus gir også helt overlegen kontroll og er svært mye mer effektivt sammenlignet med å bruke en fingertupp på en skjerm. Der er den største forskjellen synes jeg.
 11. Master Aeon

  Homey nub

  Nei, dessverre. Vi blir nok uansett tvunget til å oppgradere etter hvert.
 12. Master Aeon

  Homey nub

  Jepp, i versjon 2.0 som de kom med nylig så kuttet de ut desktop-versjonen og sperret for webutgaven, noe som egentlig er helt idiotisk. De kunne i det minste beholdt webgrensesnittet. I tillegg så er den nye app'en kun tilgjengelig i mobilformat og ikke i fullformat for iPads og tablets ellers. De skal visstnok komme med det en gang i fremtiden, men utviklingen hos de går veldig tregt. Virker som de er et ganske lite firma med svært få utviklere. Det tar uker og måneder og få løst problemer via support. Men når alt fungerer så er den topp. Homey støtter veldig mye. Jeg personlig sliter med at Homey-enheten blir overbelastet av Zigbee devices som ifølge support spammer Homey konstant. Det finnes derimot ingen logger å trace for Zigbee nettet, kun for Z-Wave, og ingen muligheter til å se hvordan Homey har det generelt sett. Det er ganske ugunstig da de i så måte vil miste kunder pga. lite responsiv og ustabil Homey smathub. Jeg kjører fremdeles versjon 1.5.13 for å beholde desktop-utgaven for mine flows. Gidder ikke å surre med det på en liten mobilskjerm.
 13. Master Aeon

  Temperatursensor til basseng/jacuzzi

  Ah, se her ja. Det var jo absolutt en interessant løsning. Kunne du tatt et nærbilde av hvordan du loddet på strømforsyningen på universalsensoren ved anledning? Jeg har loddet flipperspill en del ganger som bare er enkle ledninger og store kontaktflater, men om det blir for smått så vil jeg nok slite litt med å få det til da jeg ikke akkurat har kirurgisk presisjon med bolten. 😉
 14. Master Aeon

  Bryter til støpsel for utendørs bruk

  Et kort spørsmål angående Aeotec Heavy Duty Smart Switch Gen5, kan man bruke den selv om man ikke har en "neutral wire"? Altså to "live wires" og en jordingskabel? Manual: https://www.intin.no/wp-content/uploads/2015/11/heavydutysmartswitchgen5usermanualno.pdf
 15. Master Aeon

  Temperatursensor til basseng/jacuzzi

  Ja, et godt spørsmål det. Er ikke den bare et kretskort som jeg må pakke inn på en eller annen måte?
×