Gå til innhold
 • Bli medlem

Master Aeon

Medlemmer
 • Innholdsteller

  51
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Master Aeon

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg spurte de på chatten i Tibber appen for et par dager siden og da sa de at Pulse kommer i månedskiftet - bortsett for de som har Aidon. Der skulle de komme med en annonsering neste uke.
 2. Master Aeon

  Styring av vannbåren varme

  Så flott! Så for å være helt sikker på hvor enkelt dette egentlig høres ut så får du opp 10 devices som du setter som "Heater" og logisk plasserer i de rom de tilhører i Homey (ut fra vannsløyfen/aktuator de skal slå av og på), og så vil da den virtuelle termostaten VThermo for samme rom slå de på når det trengs ut fra fysisk temperatursensor i rommet de er plassert i? I så fall var jo dette mye enklere enn jeg hadde regnet med. På tide å bestille en Z-Water eller tre selv da. 🙂
 3. Master Aeon

  Styring av vannbåren varme

  Har du fått testet ut Z-Water med VThermo? Venter i spenning... 🙂
 4. Master Aeon

  Litt nybegynnerspørsmål om Homey. 🤔

  Nei, om de ikke ligger i lista så vil du ikke få lagt de til da de ikke vil bli funnet som enhet. Sånn er det Homey fungerer. Litt usikker på hva du ikke kommer inn på, men om du bare klikker på "Report an issue" lenken til høyre under listen over støttede enheter så får du mulighet til å sende en mail til Athom som står bak denne app'en. Ikke forvent at de gjør noe med enheter som ikke er støttet da de er sterkt underbemannet på utviklersiden.
 5. Master Aeon

  Litt nybegynnerspørsmål om Homey. 🤔

  Her ser du alle produktene som er støttet (se listen over "Supported devices" øverst til høyre): https://apps.athom.com/app/se.nexa Jeg har bare EYCR-2300 som 433MHz enheter.
 6. Master Aeon

  Litt nybegynnerspørsmål om Homey. 🤔

  Hos meg så virker det som den er mye bedre rekkevidde på 433 MHz-delen enn både Z-Wave og Zigbee meshen. Det er et bra stykke (15-20 meter) gjennom 4 tykke tømmervegger fra Homey'en til Nexa-pluggene mine og det funker helt fint.
 7. Er det mulig å klikke på "Forbruk nå" og i så fall hva får du opp da?
 8. Master Aeon

  Styring av vannbåren varme

  Det blir spennende å høre hvordan du får Z-Water til å fungere opp mot VThermo og hva du finner ut. Setter stor pris på at du holder oss oppdatert! Jeg kommer garantert til å gå for tilsvarende løsning om du får dette til å funke bra. Greit å få byttet ut de gamle termostatene og få ting sentralisert og automatisert i stedet.
 9. Master Aeon

  Styring av vannbåren varme

  Det går an å sende spørsmålet over til utvikleren Bjørnar Almli av VThermo og spørre der: https://github.com/balmli/no.almli.thermostat/issues Om det fungerer er akkurat det jeg lurer på selv. Hvor er da "intelligensen" som skjønner at dette er vannsløyfer som skal stå på i x minutter og skal slås av og på x ganger i timen? Lurer på om man må bare lage noen flows selv for dette, men er usikker. Om man har en fysisk termostat som Heatit Z-TRM2fx, så antar jeg at den har akkurat denne "intelligensen" i sin firmware som styres via tilhørende app i Homey? Dette er ukjent område for meg så jeg tenker bare høyt her. Om noen eksperter har efaringer å dele så gjør gjerne det.
 10. Master Aeon

  Litt nybegynnerspørsmål om Homey. 🤔

  Ender man opp med å stange hue inn i supportveggen så er det veldig frusterende ja. Da hjelper det lite med pågangsmot. Finnes det noen smarthussystemer som faktisk er like enkel som Homey og samtidig har lynrask responstid og god stabilitet - og i tillegg støtter masse produkter? Er litt usikker på om jeg skal fortsette med Homey eller om jeg skal gå over til noe annet "som bare funker".
 11. Master Aeon

  Litt nybegynnerspørsmål om Homey. 🤔

  Takker for klarhet i hva man kan forvente av responstid og ulike feilsøkingstips, Moskus! En respons på 100 ms er det jeg faktisk forventet så greit å vite at det er slik det er ment å være. Jeg har gjort en del for å få Z-Wave nettet til å fungere optimalt ved å kjøre heal på enheter som ikke har optimal rute etc. Jeg faser nå ut merker som jeg har erfart ikke fungerer helt optimalt og reduserer antall produsenter for å se om det også hjelper. Jeg har eksempelvis hatt to NodOn-plugger som etter noen uker plutselig begynner å spamme Homey med 2-3 rapporter i sekundet. Over bare 4 dager så blir det to millioner rapporter med to plugger som freaker ut og slikt reduserer jo responstiden på Homey. Factory reset hjelper bare i noen uker og firmwareoppgradering hjalp heller ikke og da er det like greit å bare fase de ut. Det er mye å lære i Smarthusverden, men som gammel IT-konsulent så har man jo gjerne lidenskapen til å synes at all "dritten" man vader gjennom er spennende utfordringer å finne løsninger på. 😉
 12. Master Aeon

  Styring av vannbåren varme

  Jeg har vannbåren bergvarme i betonggolv med noen gamle 433MHz termostater gående hvor jeg kunne tenkt meg å fått temperaturstyringen av golvsløyfene inn i Homey. Nå støtter Homey endelig Heatit Z-Water via Thermo-Floor/Heatit-appen så da skal det jo være mulig. Jeg kunne tenkt meg å benytte virtuelle termostater opp mot Z-Water. Jeg tror jeg skjønner hvordan aktuatorene skal kobles til Z-Water (bare å flytte over to ledninger fra eksisterende løsning?) og jeg vet hvordan jeg kan legge til virtuelle termostater via VThermo eller Virtual Devices-appen i Homey og lage flows, men hvordan setter jeg faktisk opp termostatene opp mot Z-Water-portene? Peskareta, har du eller noen andre som har Homey kommet i land med en Z-Water-løsning og kan lage en kjapp, liten guide med bilder for hvordan dette steg for steg settes opp i Homey inkludert flows? Eller må man ha en Heatit Z-TRM2fx termostat for at dette skal fungere softwaremessig i Homey?
 13. Master Aeon

  Litt nybegynnerspørsmål om Homey. 🤔

  Interessant. Min erfaring er at Homey tåler dårlig noe særlig mer enn 8-9 Zigbee-enheter i denne meshen. Jeg har 5 Ikea-pærer og 24 Innr Zigbee SP120 Smart Plugger. Dette oppsettet overbelaster Homey konstant av en eller annen årsak. I følge Athom så trenger Zigbee-koden å oppdateres. Med andre ord så er Zigbee-implementasjonen ganske så dårlig på Homey. Uansett interessant å høre at det hjalp med en Hue bridge. Det hjelper dog meg ikke med mine Zigbee-baserte smartplugger som gjør at lys fungerer slik det gjorde hos deg uten bridgen. Det finnes vel ikke noe Zigbee bridge jeg kan bruke for SP120-pluggene som Homey støtter? To viktige punkter angående Zigbee og SP120-pluggene: Zigbee bruker default kanal 11 i 2.4GHz frekvensbåndet. Om du har trådløse rutere som er satt opp på kanal 1 så er det direkte overlappende med kanal 11 i Zigbee-nettet. Det løste seg betraktelig når jeg flyttet alle mine UniFi WiFi aksesspunkter over til kanal 11. Da fikk jeg mye bedre respons så det kan anbefales. Mer info: https://www.metageek.com/training/resources/zigbee-wifi-coexistence.html I tillegg så er SP120-pluggene satt opp til default å rapportere til Homey hvert 60. sekund. Og når man har 24 stk så blir det i snitt en innrapportering pr. 2,5 sekunder. Når jeg justerte update-frekvensen på alle 24 plugger til en gang i timen i stedet (60 til 3600 sekunder) så løsnet det enda mer og gjorde Homey enda mer responsiv. Dog fremdeles har jeg heng på 5-10 sekunder sånn annenhver gang lys går av eller på, så den er fremdeles ikke friskmeldt hos meg. Z-Wave fungerer bedre på Homey, men i en optimalt oppsatt smarthusløsning, burde ikke alt respondere i løpet av et par tidels sekunder? Er det mulig eller må man alltid forvente et sekund eller to responstid innimellom i et smarthus uansett hub man benytter? Plugger og lys i samme rom som Homey fungerer derimot stort sett umiddelbart, men ikke alltid.
 14. Jeg venter ennå, selv om det ikke er noe hast da Pulse-enheten er forsinket. Dog virker det som om strømselskapene har veldig lite lyst til å dele informasjonen fra smartmåleren. De var alt for ivrige på å annonsere at man måtte bare si ifra hvis man ønsket porten stengt igjen. Hvorfor i all verden skulle man ønske det? Selv om man ikke skulle bruke porten lengre så har det jo ingenting å si at det står noe ala "PortOpen=Enabled" i softwaren på boksen. Noen som har en teori om hvorfor strømselskapene ikke liker denne innsikten de er "tvunget" til å gi oss?
 15. Samme her. Vi får se hvordan dette fungerer når Pulse'n er på plass en gang i april.
×